Секцио, или нормално раждане да изберем?

• 18 709
  • 348
  •   1
Отговори
# 285
Спирам да пиша,защото наистина се разводниха нещата..

Може ли само още един въпрос, че сега се сетих. Ако ЖК-то й е дали направление за секцио, то значи е постъпила 15-20 дни преди термин.
Би следвало да я върнат, щом отказват секцио. Как така е родила? Предизвикаха й раждането ли? Тези са направо за съд  Shocked

# 286
МЕне лично много ме беше страх от нормалното раждане и процедурите докато се кача на магарето до последно се чудих, накрая ме хванаха болките отидох в болницата и родих нормално бях изненадана колко леко мина нямах шевове след два часа станах от магарето няма нищо страшно нито клизмата боли единствено контракциите който ти каже че не боли лъже те но като започнат напъните болката се изпарява раждането също не боли нищо не усещаш освен напъните а те са безболезнени все пак лесно майка не се става. Даже за изписването се бях обръснала  Blush А мои приятелки са раждали секцио и повярвай не ти го препоръчвам ако всичко с бременностати е нормално. Те неможеха да се вземат децата връце така ги опъваха шевовете но при всеки е различно. Успех  Simple Smile

# 287
  • гр.Пловдив
Спирам да пиша,защото наистина се разводниха нещата..

Може ли само още един въпрос, че сега се сетих. Ако ЖК-то й е дали направление за секцио, то значи е постъпила 15-20 дни преди термин.
Би следвало да я върнат, щом отказват секцио. Как така е родила? Предизвикаха й раждането ли? Тези са направо за съд  Shocked

Ами приеха я много шумно,караха се,не са й повярвали явно и на документите и я изпращаха тук там из болницата да я преглеждат допълнително и най-накрая със системи и нормално раждане ,не са я върнали Peace

# 288
...и най-накрая със системи и нормално раждане ,не са я върнали Peace

Без думи.

# 289
От какво да я е срам? Това е самата истина! Колко деца ще имаш- никой не ти заповядва, обаче секциото ПО ЖЕЛАНИЕ Е ПЛАТЕНО! И като не можеш да си го позволиш- няма да го правиш! Кое е срамното? И не разбирам какво има да се чудите, ако нямаш пари какво правиш. Какво може да правиш- правиш каквото ти позволяват възможностите. От търсене под вола теле темата стана ненужна!

# 290
Абе хора, защо всяка тема трябва да се превръща в някаква бойна арена в този форум...
Стегнете се, за втори път повтарям .. авторката на темата искаше да знае съвсем друго нещо.
Или да се придържаме към това или да я заключат темата.
Няма нужда от излишни нападки, нервене и други такива негативи.
Големи жени сте станали и не сте разбрали, че хора различни с различни интереси и мнения... дай сега за всяко нещо да се хапем ....  ooooh!

# 291
Вие сте луди!  Laughing

Иначе, gabityy- не, не ме е срам. Мога даже да кажа, че от правя бебе от 2 месеца, а не от 4 години (т.е. вече да имам 2) точно поради липсата на финанси. Не е срамно да си достатъчно отговорен, че да можеш да дадеш нещо на тези деца, които раждаш. Другото е срамно. Не ме наричай лигла- не ме познаваш, за да можеш да говориш така. Тук се говори с насмешка за някакви жени, които нямат 1 стотинка, аз питам кое му е смешното, не ми се отговори, ама мен питате не ме ли е срам! Ми не, няма как да ме е срам от истината. А тя за мен е следната: Ако бленуваш за секцио(такъв беше въпроса на дамата, на който отговорих), хвани се позамисли малко, спести, не бързай с правенето на дете, отдели и си го позволи, ако не можеш ТОВА, съжалявам, ама според мен не му е времето да мислиш за дете.  Peace Не ме е срам.  Naughty Ама и вие, хванете прочетете малко назад, преди да говорите.  Peace

# 292
Здравейте Simple Smile Аз също имах същия проблем много мислих дали секцио или нормално раждане,но реших,че по добрия вариант е нормалното раждане....страх ме е,но няма смисъл да те режат,ако всичко ти е наред.Не всеки има късмета за бързо възстановяване след секцио

# 293
Galeona,  ми спри да повтаряш. Тъпи не сме, знаем какво питаше авторката.  Темата обаче е изначално провокативна и спорна.

# 294
Здравейте, направо ще копирам поста си от преди малко в другата тема за да не пиша отново

"от термин 21ви/ по моето изчисление + нейното развитие по ехограф/ и/или 29ти /докторското изчисление/ юли определихме дата за секцио на 17ти ,така че малко ни остана да отворим киндер сюрприза и да си видим съкровището най - сетне. Налага се секцио, защото през цялото време момата си е седнала и никакво завъртане. От вчерашният ехограф се видя,че краченцата й са в малкия таз, дупето след това и лекарката каза,че няма смисъл да я чакаме да тръгва сама в това положение. Тя си е така през цялата бременност. Аз исках много да родя нормално и малко ме ужасява мисълтта за секциото, но надявам се да има щастлив за всички ни край и едно прекрасно начало. Ако има сред вас раждали вече секцио моля, ако може да ми дадете бързи съвети за първите дни - смисъл нещо полезно за болницата... след това относно разреза. Ако всичко е по план на 16ти отивам за необходимите изследвания, а на 17ти /за 13ч/ ми е назначено секциото и живот и здраве на 21ви си тръгваме щастливи за вкъщи...

А да - и още един въпрос, понеже таткото ще присъства натоварен с бойната задача да направи снимки на бижуто в първите мигове когато я извадят и до колкото разбрах ще е зад стъкло ...към тези, които са преминали такова раждане - дали ще може изобщо да направи някакви снимки , смисъл има ли видимост или просто това е нещо бутафорно и "присъствието" му е колкото да си платим и тази екстра?
"
Благодаря   bouquet

# 295
За болницата....най-добре там ще ти кажат. Общо взето много движение и много вода. По около 3 литра на ден. Разрезът си го следят лекарите, ти няма какво да правиш по него.

# 296
Ако ще бъдеш със спинална упойка,най-вероятно ще те извикат от предната вечер или рано сутринта ако не си първо раждане,за да ти налеят няколко системи в организма.Вода не съм пила чак по 3 литра,колкото ми се пиеше вечерта преди раждане,но след операцията е по-важно да я пиеш,за да се изчистиш от упойките.Аз мога да те посъветвам да си сложиш в една малка чантичка или несесер,зарядното за телефона,огледалце,ластик,някакви бонбонки или дъвки,мокри кърпички,аналгин(аз имах гримове освен всичко друго)...след операцията помолих да ми донесат само малката чантичка в реанимацията,а не целия сак с багажа и така имах всичко необходимо под ръка без да се налага да моля някого или да правя опити за изправяне.Операцията те ще си следят,разреза е с лепенка,която те подменят,моята беше водоустойчива и на другата сутрин влезнах да се къпя.За необходими неща,които да си вземеш зависи много в каква болница ще раждаш newsm78При двете ми раждания бях закрита с чаршаф и от мястото,където би трябвало да е таткото не се виждаше много,освен ако не го пуснат до теб,но това мисля става след предварителна уговорка.Не се притеснявай изобщо,леко раждане ти желая  bouquet

# 297
Благодаря ви за отговорите. Точно това забравих да попитам, но ми казахте, че може да се изкъпя скоро след това   bouquet

# 298
Всеизвестен факт е, че секциото по желание е платено.
Това да. И пак никъде в документите няма да пише "по желание". Пак ще пише някакви показания сигурно.

Виждала съм в болница в София в ценоразписа, поставен над касата на болницата: "Секцио по желание на пациента" - сума - така че, това си е нещо съвсем официално, болницата издава документ за платената сума. Не се налага да се измислят псевдопричини за подобен вид раждане, ако някой изрично е решил да ражда така. Дали си струва, обаче, човек сам да си причини подобно нещо, ако сериозни здравословни усложнения не го налагат - не знам.
"Секцио по желание на пациента" е достъпно като част от пакетите на някои доброволни здравноосигурителни компании. Успех на всички, на които им предстои раждане.

# 299
Здравейте влизам за да се отчета
родих нормално на 8.06 дъщеря си
4200 грама/52 см раждането беше тежко ,предизвикаха ми го с ФОТ (така наречения окситоцин)
всичко мина ,не бих избрала секцио видях момичето до мен как се мъчеше а аз си ставах и сядах след втория час от раждането,само не ме нападайте всеки сам си решава

Общи условия

Активация на акаунт