Секцио, или нормално раждане да изберем?

• 18 749
  • 348
  •   1
Отговори
# 60
Колкото повече се движиш, по-бързо минава, но зависи колко можеш да се движиш. На мен ми беше почти невъзможно. Едва дишах от болка.
Никой не те кара да дишаш, а да се движиш.  Wink Wink  Hug

# 61
Много интересно как ще стане  Laughing

# 62
  • Балчик
Имам две деца,като и двете раждания бяха секцио.На втория ден си гледах бебето сама.Никакви болки не съм имала.Първото раждане беше с епидурална+спинална,второто само със спинална.Само хубави неща мога да кажа за самите операции.В момента в който ми помогнаха да стана нямах никакъв проблем.Бебето ми е на 4 месеца,много съм доволна от секциото   bouquet

Не си изключение. Абсолютно същото мога да кажа, по 2. И двете ми деца са със секцио, ни грам не съжалявам за това. сама си ги гледах, вдигах и т.н  В сравнение с болките, които изтърпях до пълно разкритие с първата си бременност, без да е минало раждане дори, секциото е почти безболезнено.
Радвам се, че не родих нормално, с което не искам да кажа раждайте задължително със секцио.
Както и да, все ще родиш. Simple Smile

# 63
Никога не бих избрала секцио. Никога. Наложиха ми го насила. Уж по спешност. Имах пълно разкритие, детето беше главично предлежание. Съобщиха ми, че съм тясна и само секцио мога да родя. 9 месеца никой не ми го каза.
Секциото не ми даде възможност да чуя първия плач на детето си. Да го видя.Бях под пълна упойка. Това ужасно ми липсва и никога няма да се успокоя. Освен това загубих чувствителността на корема си. С времето се повъзстанови, но не напълно. Така и остана участък около шева, който е като попарен, изтръпнал. Било нормално. Да, шевът е ОК, почти не личи...но въпреки, че съм слаба и никога не съм имала корем някак над шева коремчето ми виси. Едва се вижда, но е така.
Най-страшното е, че ме зашиха с непочистена плацента. Оказа се, че при секцио почистването на плацентата е проблем. Трябва професионално да се огледа. Хем моята си е била ОК, не проблемна, не на парчета, без сраствания или други екстри. Това едва не ми коства живота, защото развих сепсис на матката. Лежах в друга болница за да ме чистят и т.н. Но това е вече друг въпрос.
Секциото за мен е лош спомен. След раждането не можех да дишам от болка повече от 4 дни. Лежах безпомощно с катетър. Имах ужасен кръвоизлив, явно поради непочистената плацента и по време на секциото и след това. Но така е не се разбра причината.  Което наложи реанимация и 3 кратно кръвопреливане с кръв и плазма.
Освен това мисля, че за бебето е стрес, то е вадено на сила внезапно, не излиза само .
А клизма се прави на всички. Раждането ми почна нормално- изтекоха ми водите.. и веднага клизма. После 10 часа никой не ми помогна да ме изроди....само за секцио ме кандистваха и уговаряха и натискаха.
 При всички случаи- важното е здраво бебче! Всичко друго минава. Аз преживях и 10 часово истинско раждане с всичките му екстри и родилни мъки и болки и после болките на секциото. Все едно съм раждала и нормално и секцио. Без болка няма как да стане.
Всички раждания са различни. Просто смело напред и това е. А проблеми може да има както за бебето така и за майката и от двата вида раждания. Просто всяка майка трябва да си реши вътрешно какво е за нея. Аз знаех, че естественото раждане ми е по- на сърце...но не би...
И аз съм като теб само че 12 часа контракции и после секцио. И двете болки си изтърпях.

# 64
Клизма не са ми правили, със спешно секцио бях. Но пък имах контракции и имах чуството, че тялото ми ще се пръсне на две половини.  Confused

# 65
Раждането е много индивидуално. Пожелавам от все сърце на авторката на темата да роди леко и да са здрави с бебо другото ще мине и ще се забрави. Hug

# 66
Твърдо съм за секцио! Моето планово секцио беше като по учебник. Станах, раздвижих се, болеше да, но се търпеше. Зашита перфектно, след 6 дена махнаха шева, 10тина дена ми придърпваше (не е болка за умиране) и после се оправи. Някои жени казват, че усещат болка и придърпане години след операцията, когато се разваля времето например- при мен няма такова нещо. Беба се роди 4300 гр. Или щях да си докарам спешно секцио или щях да бъда толкова срязана/разкъсана отдолу, че имаше да ме шият от тук до луната. А плановото секцио при всички положения е по- добре от спешното. По- добре е да срежеш матка в покой, отколкото с контракции, дето се свива и отпуска. За протокола клизма не са ми правили.  Peace 

# 67
  • София !
Майка ми твърди, че бебетата много се различавали. Родените със секцио били много по-хубави на вид. Не били измъчени и главите им не били сплескани и криви. Аз нямам нужния опит да кажа мое мнение.  Peace

Според мен това изобщо, не е, вярно .

Ако  имаш шанса да избираш, избери си естественото раждане !!
Аз родих естествено и съм много щастлива от този факт !! През цялата си бременност се молех, да не стане нещо в последния момент и да ми се наложи секцио . Страх ме е, от операциите и никога не бих се подложила доброволно на секцио !!
Иначе, аз лично се възстанових много бързо . Бяха ме наплашили, че със сигурност след раждането ще ми стане лошо ако тръгна да се изправям . Ами около 3/4 часа след раждането си станах до тоалетна, нито ми е, било лошо, нито ми се мотаеше главата . Тъй като родих в 23:15 и не оставиха беба при мен през нощта, броях минутите до срещата ни !! В ранни зори зашетах по коридорите и нямах търпение да си ми я дадат !! И като цяло се чувствах много добре, просто аз самата не можех да повярвам, все едно не бях раждала . Единствения ми проблем беше, болки в дясното ребро  ooooh! . По време на раждането лекаря ме натисна няколко пъти и от там си обяснявам и болката в реброто . Като цяло това беше единственото неприятно нещо, всичко друго беше 6 !! Родих много бързо и лесно ( е, и контракциите доста по боляха , ама няма как ) и пожелавам такова раждане на всяка бъдеща мама !!

*mama*na*viki* , все пак си наясно, че всеки организъм си е, различен и приема нещата по различен начин . Ако при мен естественото раждане е, било - 6, то не значи, че и при теб ще е, така . Същото се отнася и за секциото . Имам приятелки родили секцио и честно казано, всяка се чувства по различен начин .
Пожелавам ти, както и да родиш, всичко да мине със здраве и ти и бебенцето да сте добре  Hug !!

Последна редакция: сб, 12 апр 2014, 22:44 от bunny : )

# 68
 bunny : ), колко грама беше бебето ти като се роди?  Simple Smile

# 69
Аз пък винаги съм се чудила на тези, които по собствено желание избират секцио  Rolling Eyes. Ние сме създадени с идеята по естествен начин да раждаме. Естественото раждане е много по-добро за организма, както за майката, така и за бебето. Аз раждах естествено със спинална упойка. Щом толкова ви е страх от болката, възползвайте се от упойката  Peace. Така хем ще се възстановите по-бързо, хем ще сте в пълно съзнание през цялото време, ще си видите и ще си гушнете детенцето веднага  Heart Eyes. За щастие моето раждане мина много леко. Изтекоха ми водите без да съм имала контракции. Чак след 6-7ч ми дадоха хапче за предизвикване на контракциите и след 3ч родих. Наложи се да ми правят епизиотомия, но не съм имала проблеми след това. Имах леко придърпване няколко дни и постепенно се оправих. Не е било сериозна болка.
За финал да кажа, че съм с много нисък праг на болка, но си изтърпях болките съвсем нормално. И при второ раждане, пак бих избрала естествено. Секцио, според мен, трябва да се прави само по медицински причини  Peace.

# 70
  • София !

3,200гр.

# 71

3,200гр.

Ей за това ти е било лесно. Моята госпожица я даваха до термин да стане към 5 кг. Средно обиколката на главата е 34-35 см. Малката се роди с 38 см. и то 10 дена преди термин. Не че не се раждат естествено и такива бебета, но представям си за какви шевове става въпрос, може би и вакууми и форцепси. Бях със спинална, бях в супер готино настроение, майтапехме се с лекарите, даже им казах, че не искам параван, мога да понеса всякакви гледки, гушнах беба още на операционната, най- хубавият ден в живота ми.  Party Heart Eyes

# 72
  • София !
bunny : ), колко грама беше бебето ти като се роди?  Simple Smile

3,200гр.

Ей за това ти е било лесно. Моята госпожица я даваха до термин да стане към 5 кг. Средно обиколката на главата е 34-35 см. Малката се роди с 38 см. и то 10 дена преди термин. Не че не се раждат естествено и такива бебета, но представям си за какви шевове става въпрос, може би и вакууми и форцепси. Бях със спинална, бях в супер готино настроение, майтапехме се с лекарите, даже им казах, че не искам параван, мога да понеса всякакви гледки, гушнах беба още на операционната, най- хубавият ден в живота ми.  Party Heart Eyes

Да, и аз така мисля, наистина си зависи и от размерите на бебето . Моята беба на ехографа като я измерваха, се очакваше да се роди не повече от 2,800/900гр.  Simple Smile . Даже като се роди и казаха 3,200гр. аз ококорих едни очи  Simple Smile .
Аз съм се родила близо 4кг. и се е, наложил форцепс по време на раждането . Майка ми, като ми го разказа, направо ми настръхна косата .
И наистина в случай, на голямо бебе или други проблеми, по добре да се роди секцио от колкото да се рискува .
Аз по време на контракциите ( там наистина си болеше ), виках на лекаря да ме среже на бързо и да се приключи  Simple Smile . Пък той ми се смея, че цяла бременност като съм ходела на прегледи съм му говорела, как искам всичко да е, наред и да си родя естествено, пък на финала зор за секцио давам  Laughing .

# 73
 bunny : )  Peace Peace
Аз мисля, че кокато една жена тръгне да избира между секцио и естествено, трябва да оцени колкото се може по- реално ситуацията. Ако няма никакви други индикации, но бебето върви едро, бих посъветвала да не се мъчи. Една приятелка роди беба точно колкото моята (4300 гр), но по естествен път. "Най- черния ден в живота ми", казва, прекъснати тазови хрущялни връзки, счупен таз, гипсово корито и .......... не бях чувала на някой да са правили 4 епизиотомии, но явно е възможно.  Sick ooooh!

# 74
bunny : )  Peace Peace
Аз мисля, че кокато една жена тръгне да избира между секцио и естествено, трябва да оцени колкото се може по- реално ситуацията. Ако няма никакви други индикации, но бебето върви едро, бих посъветвала да не се мъчи. Една приятелка роди беба точно колкото моята (4300 гр), но по естествен път. "Най- черния ден в живота ми", казва, прекъснати тазови хрущялни връзки, счупен таз, гипсово корито и .......... не бях чувала на някой да са правили 4 епизиотомии, но явно е възможно.  Sick ooooh!

Ехеееееееее......... Shocked

Общи условия

Активация на акаунт