Секцио, или нормално раждане да изберем?

• 18 808
  • 348
  •   1
Отговори
# 75
  • ул. "Мечтание"
bunny : )  Peace Peace
Аз мисля, че кокато една жена тръгне да избира между секцио и естествено, трябва да оцени колкото се може по- реално ситуацията. Ако няма никакви други индикации, но бебето върви едро, бих посъветвала да не се мъчи. Една приятелка роди беба точно колкото моята (4300 гр), но по естествен път. "Най- черния ден в живота ми", казва, прекъснати тазови хрущялни връзки, счупен таз, гипсово корито и .......... не бях чувала на някой да са правили 4 епизиотомии, но явно е възможно.  Sick ooooh!

Не е виновно вагиналното раждане, а некадърните доктори!  Whistling

В повечето случаи усложненията при вагиналното раждане са причинени от лошо водене на самото раждане.

# 76
Няма да казвам кой е доктора, но се води едно от светилата в голям град.  Sad
Аз за това не си падам по прехвалени лекари  ooooh!

# 77
  • ул. "Мечтание"
Проблема е, че повечето жени не подават оплаквания при подобни "изпълнения".  Rolling Eyes
Дори да не бъде откликнато... трупа се критична маса...

Последна редакция: сб, 12 апр 2014, 23:38 от Нощни очи

# 78
Знаеш как е- всичките му колеги ще го защитят. И познай какво е писал в епикризата- че всичко е протекло нормално.  ooooh!
Пък и в такива моменти човек иска само са се оправи криво ляво и да си гледа детето, а не да тича по съдилища и да води дела с неясен изход. За съжаление е така в БГ, но това е друга тема.  ooooh!

# 79
Преди да забременея първия път,качих 40 килограма за една година.От бързото наддаване прешлените ми се бяха смачкали.Преди да родя,доктора каза,че вътрешният ми таз е леко смачкан на вътре.Противно на митовете,че по частните болници едва ли не те изнудват да родиш секцио,докторът ме убеждаваше да започнем нормално,пак с упойка и ако евентуално детето се затрудни по всяко време можеше да ме среже,защото така или иначе съм с упойка.Избрах секцио(за мамите,които обвиняват такива като мен Simple Smile ),защото живея на 30 километра от Пловдив,по време на бременността ми бях сама,съпругът ми работеше в София...Та-изпитвах ужас,да не ме хванат контракции посреднощ,притеснявах се как ще шофирам до Пловдив,ако се наложи сама през нощта и тнт.За това прецених плюсовете и минусите и планирах секцио,за което не съжалявам никак.И двата пъти отказах клизма,не са ме насилвали.Имам 3 прекрасни скорошни истории за "нормално" раждане  CrazyТа,всеки си преценява,кое е най-добре за него   bouquet

# 80
  • ул. "Мечтание"
Ели, те нещата са свързани... Да, ще го защитят... ама колко пъти ще го защитят? Един, два, три... Докато си траем няма да се оправят нещата...

# 81
  • София !
**Elly** , аз това казвам, че когато има предпоставки за секцио, то е, по добре да се направи от колкото недей Боже да стане някоя беля !! Но, не обвинявам майките родили секцио по желание, щом имаме право на избор - всеки сам да си решава . Аз си казвам моята гледна точка на нещата  Peace .

# 82
Сигурно аз съм повредена, но секциото почти не го усетих. Очаквах кво ли не благодарение на изписаните ужаси в тоя форум. Не го пропагандирам, но стига вече обобщения както за секциото, така и за естественото раждане. Аз се възстанових за 5 дни изцяло. На втория ден си се разхождах. Обезболяващи не взимах да не си тровя кърмата,  макар че да ми казваха, че свещичките били безвредни. Боля ме все едно съм преди цикъл. Нямам висок праг на болка, защото цикълът ми е мега болезнен. Е всички жени - персонал и родилки ме убеждаваха, че съм едва ли не дебил. Докторът ми се смя, че съм голяма бъзла и го побърках на операцията, а после не съм гъкнала. Така че всичко е индивидуално. Братовчедка ми роди трудно естествено бебе 2, 600. Друга приятелка бебе 3, 800- като моето, без упойка, каза, че станало бързо и не я боляло колкото очаквала. Е няма два еднакви случая.

# 83
  • гр.Пловдив
bunny : )  Peace Peace
Аз мисля, че кокато една жена тръгне да избира между секцио и естествено, трябва да оцени колкото се може по- реално ситуацията. Ако няма никакви други индикации, но бебето върви едро, бих посъветвала да не се мъчи. Една приятелка роди беба точно колкото моята (4300 гр), но по естествен път. "Най- черния ден в живота ми", казва, прекъснати тазови хрущялни връзки, счупен таз, гипсово корито и .......... не бях чувала на някой да са правили 4 епизиотомии, но явно е възможно.  Sick ooooh!

Пази Боже Cry

# 84
Имам две деца родени секцио, защото при първото не можах да получа разкритие. Винаги може да се свика екип за секцио, ако нещо тръгне да се объка. Не знам защо повечето от тези коментари описват нормалното раждане като нещо ужасно. Всеки може да опише гадна история и за двата вида раждания. Обсъди си нещата с доки, да си те прегледа и да решите. Изпитах контракциите при първото раждане, ами наистина боли. При второто планово секцио после болеше след операцията два дни, докато се раздвижиш. Няма проблеми да си вдигаш бебето, дори ми казаха колкото се може повече да се движа. Имам приятелки раждали и нормално, и пак биха родили така. Едва ли ти помогнах с отговора, направи така както чувстваш нещата.  Simple Smile

# 85
Първия път раждах нормално-огромни болки при контракциите с часове идеше ми направо да умра от болка.Приеха ме в 7 часа а родих в 13 часа.После след шевовете не можех да сядам още известно време,по нужда не можех да ходя .От болки не знаех да се радвам ли или да плача.Трудно възстановяване.Второто ми раждане реших да бъде планово секцио със спинална упойка.Болките са след като излезеш от упойка първите 2 часа по-интензивни.После са на моменти.Раздвижването след секциото е важно на втория ден.А на третия вече и сама си вдигах и гледах детето без да ми пречи операцията и до тоалетна си ходих нормално.С три думи-за секциото съм Peace

# 86
Преди близо месец родих със секцио ... по желание. Бебо се роди 3,5 кг, с увита пъпна връв ( 2 пъти стегната) около врата, което не се беше видяло на ехографа. Сякаш Господ ме е водил да избера оперативно раждане. Докторите казаха, че при това положение най-добрият изход при вагинално раждане, щеше да завърши пак с операция. вярно , че първите 3-4-5 дена е трудно, за мен беше особено трудно раздвижването, другите болки са съвсем нормални.

П.П. Най-ужасното по време на престоя ми в болницата за мен, бяха виковете на момичето което раждаше нормално, докато ме оперираха. не искам да знам колко я е боляло.

# 87
Докато бях вторият път в болница, в родилна зала бях с една друга мама, спукахме се от смях, по едно време каза, че почнало да я боли, това беше към 16ч в 16:35 роди естествено, без шевове, без нищо. Мен ме срязаха в 16:40, че така и не ме хвана системата, а ми изтекоха водите. В19ч мен ме отпускаше тепърва упойката и болеше много след това имах чувството, че първите 24ч бяха ад под небето, а тя дойде да ме поздрави, изкъпана, ухилена до ушите и нищо й нямаше.

# 88
Първия път раждах нормално-огромни болки при контракциите с часове идеше ми направо да умра от болка.Приеха ме в 7 часа а родих в 13 часа.После след шевовете не можех да сядам още известно време,по нужда не можех да ходя .От болки не знаех да се радвам ли или да плача.Трудно възстановяване.Второто ми раждане реших да бъде планово секцио със спинална упойка.Болките са след като излезеш от упойка първите 2 часа по-интензивни.После са на моменти.Раздвижването след секциото е важно на втория ден.А на третия вече и сама си вдигах и гледах детето без да ми пречи операцията и до тоалетна си ходих нормално.С три думи-за секциото съм Peace
аз споделям първото ти раждане и при мен беше така мъка

# 89
  • Пловдив
Няма да свършат тези спорове.  Laughing
Аз също имам опит от доста часове контракции и спешно секцио. Ако питат мен - нормално раждане, стига да няма причина за секцио. Все пак да се има предвид, че наистина много боли, поне мен много ме боля (сложиха ми окситоцин, който направо унищожи паузите между контракциите, а през тези паузи си "почиваш" от болката и тогава пО се търпи), а не се знае колко ще продължи, така че май най-добре с епидурална упойка. Не съм пробвала с нея, но да боли, си е гадно. Макар че има доводи и против упойката - пречела на усещането кога трябва да се напъва.
При секциото не толкова болката в следващите дни е проблемът - ще я изтърпиш, щом се налага, колкото рискът от руптура на матката при следващи бременности. Не че е чак толкова огромен и той, но защо да се допуска...

Общи условия

Активация на акаунт