Секцио, или нормално раждане да изберем?

• 18 811
  • 348
  •   1
Отговори
# 90
  • София !
Няма да свършат тези спорове.  Laughing

Спорове винаги ще има, няма как просто  Laughing .
Мен най ме е, яд на жени който са родили секцио, не са изпитали естественото раждане, но го плюят като че, е, най-грозното нещо на света  ooooh! . Същото се отнася и за жени родили естествено, а плюят по секциото . Дори жена родила по двата начина, не може да дава база за сравнение, защото при всеки е, различно, всеки организъм си е, различен .
Да, естественото раждане боли . Аз родих бързо и лесно, но все пак си изтърпях 2-3 часа болки, който не бяха никак леки, но пък и не е, болка умиране  Peace . В крайна сметка важен е, резултата .

# 91
  • София
Точно така! Не трябва да се заклеймява нищо ей, така . Нито секциото, нито вагиналното раждане. Но за мен секцио трябва да се прилага само по медицински причини. Не по хрумвания на жената и пазене от болка и суета. Секциото е най -'сложната операция в човешкия организъм. Официално го чух.

# 92
Цитат
Секциото е най -'сложната операция в човешкия организъм.
Дано не го е казал хирург само.

# 93
Точно така! Не трябва да се заклеймява нищо ей, така . Нито секциото, нито вагиналното раждане. Но за мен секцио трябва да се прилага само по медицински причини. Не по хрумвания на жената и пазене от болка и суета. Секциото е най -'сложната операция в човешкия организъм. Официално го чух.

Чак пък най-сложната......, но че си е рискована няма две мнения!

# 94
Секциото е най -'сложната операция в човешкия организъм. Официално го чух.
Изумяват ме подобни изказвания. Където и да си го чула, това е пълна глупост.

Две деца съм родила вагинално. За мен болката е напълно търпима.

Според мен секцио трябва да се прави само при медицински показания.

# 95
Ъъъъъ, ами мозъчната и гръбначно мозъчната хирургия? Ами сърдечната? Ами трансплантационната? Чернодробната също не е лека, защото черният дроб е най- богато кръвоснабдения орган и реално се оперира в много богато кръвоснобдено операционно поле (ако мога така да се изразя). В същото време стремежът е да има минимална кръвозагуба. Ами операциите в сферата на офталмологията? Ами онко операциите, когато разсейките са на клетъчно ниво и не се виждат?
Ето ти снимка след сърдечна трасплантация:

Ако секциото беше толкова сложно, трябваше да имам 2 пъти повече тръбички по себе си. Нямах нито една и станах на същия ден. Не може да генерализираш така. Няма лесна и сложна операция, особено когато си под ножа, или го държиш...  Peace Peace

# 96
  • София

Бих ти препоръчала нормално раждане, но не предизвикано с оксотоцин. И ако не се наложи да те шият после най-добре.

# 97
Болеше ме първите 1-2 часа, докато ми беше торбата с пясък на корема. Сега, ако съм на този акъл няма да разреша да ми я слагат, ама тогава бях млада и зелена.
Иначе като лежах със свити в коленете краха и не мърдах въобще не ме болеше. Много ме беше страх от раздвижването, но ми се стори лесно, въобще никакви проблеми, даже болка не, само лек дискомфорт. Болеше ме само гърба от начина на спане, хич не мога да спа по гръб  ooooh!
Преди раждането имах много болезнена М и мога да кажа, че и секциото, и контракциите при нормалното (срязаха ме вече, когато бях почти направила пълно разкритие, но до последно не усетих чак болка) бяха песен пред нея  Joy
И все пак лично за мен предпочитам секцио.

# 98
Чакай де, аз ли нещо не разбрах, как секцио и торба с пясък  newsm78

# 99
В болницата, в която родих на всички го слагаха (и нормално, и секцио) - за по-бързо изчистване уж.
Но щом не се ползва навсякъде, явно не е чак толкова важно, тогава обаче не знаех.

# 100
Интересно, не знаех, че се слага и при секцио. На мен не са ми слагали  Peace

# 101
  • гр.Пловдив
Интересно, не знаех, че се слага и при секцио. На мен не са ми слагали  Peace

Явно навсякъде се практикува различно,на мен и клизма ми направиха преди и торба с пясък ми метнаха след секциото Mr. Green

# 102
  • Пловдив
Изумяват ме подобни изказвания. Където и да си го чула, това е пълна глупост.
+1. Повече от очевидно е, че е безсмислица.
Секциото е операция с голям разрез, но отдавна вече рутинна.
Което не значи, че е за препоръчване пред неоперативно раждане.

# 103
Моето беше планово секцио и не са ми правили клизма, сложих си свещички вечерта. Торба с пясък не са ми слагали.  Но имаше една жена в моята стая, която вечерта преди нейното секцио се тъпка до 21, 00 часа с банички, въпреки че знаеше, че след 18, 00 не трябва да яде. Сестрите я видяха и не отърва клизмата. После каза, че не била гадна.
Не бих съветвала никого как да ражда, защото естествено не съм раждала, но съм решила да си пиша във всяка такава тема,  че секцио за мен не беше болезнено и бързо се възстанових. Толкова много се бях наплашила от истории преди това, че нервите ми бяха опънати до край. И компетенции от рода на най-сложната операция ми идват в повече.  Мислете, преди да ги бълвате. Не е като да ти вадят зъб, ама сърдечните и мозъчни операции определено повече заслужават този приз.

# 104
  • Пловдив
Чакай де, аз ли нещо не разбрах, как секцио и торба с пясък  newsm78
Слагат наред, да. Целта е прибиране на матката, без значение начинът на раждане.

Мен доста си ме боля 2-3 дни след секциото, добре, че дават обезболяващи. Може би е въпрос на чувствителност към болка. Но болките минават - и едните, и другите, не само от тях трябва да се тръгва при преценката.

П.П. И аз имам доста болезнена менструация, но такова чудо като контракциите не е било. Може би щото при тях обезболяващи нямаше.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт