Секцио, или нормално раждане да изберем?

• 18 793
  • 348
  •   1
Отговори
# 195
Вярвайте ми, това е най-смислената болка...

Хич не ми липсва тая тръпка  Mr. Green  Mr. Green, още по- малко пък тръпката от шиенето след това (понякога без упойка), или тръпката от това да не можеш да си седнеш на Д- то като хората или да идеш до тоалетна като хората  Stop Смислена, безсмислена, болка си е.... това е положението. Ако имаше раждане и възстановяване тотално без болка и раждане и възстановяване с болка, едва ли някой щеше да избере второто, за да бъде по- осмислен.  Crazy Crazy Да превърнеш детето в достоен човек е истинския смисъл, а дали си го довел на тоя свят в мъки или не, няма никакво значение.   bouquet Twisted Evil

# 196
Всяка майка трябва да реши как да роди, вземайки предвид собствените си притеснения, праг на болка, риск и т.н. Тя трябва да вземе информирано решението си и никой няма право да я обижда, че е егоистична, ако е родила секцио и е мислила за себе си, или, че е поела неоправдан риск, ако е родила нормално! Начинът на раждане зависи от много неща, от протичането на бременността, от проблеми и т.н.
Ставаше дума за тези, които го правят по желание.

# 197
Даже и по желание да е, да не би да няма смислени доводи? При секциото рискуваш сто пъти повече себе си. Смислена болка няма! Мазохизъм чак- айде нема нужда.

# 198
Какво като го правят по желание? Аз пък родих нормално по желание? И какво от това? Много хора сигурно ме мислят за куда, че съм изтърлпяла болката, но това си беше мое решение и да, имаше риск за бебето. Не мога да съм сигурна, ако бях родила секцио какво щеше да се случи. Ако пак трябва да раждам обаче, пак ще предпочета нормално. Това обаче не ми пречи да разбирам и другите, които избират и ще избират секцио!

# 199
Не съм искала да обиждам никой. Просто си изказвам мнението. Далеч съм от мисълта да давам акъли или да налагам моето си мнение на някой, още повече пък тук на хора, които не познавам. Просто си казах аз как мисля. Разбира се, че на моето мнение няма как да бъдат всички. Всеки си прави избор за себе си и за детето  Peace. Вие пък веднага скочихте бе  Mr. Green!
Най-важното е финалът да е успешен - здрави мама и бебе  Heart Eyes.

# 200
Никой не е на 100% сигурен. Има си статистики и медицински доказателства за по-големите рискове за бебето при нормално раждане. Понеже много обичам някой да каже- " Като не изпиташ болка какво е това раждане?", което е най-голямата тъпотия, за това и се обадих. Като, че ли при секциото не те боли.

# 201
Ъъъ, мойте уважения, ама не виждам абсолютно нищо смислено в болката....  Crazy
 Айде аман от уонаби психоаналитици, дето казват, че за да си майка, трябва, видиш ли, да си усетил болката от раждането...  ooooh!
В кой век живеем, бе хора?!
А какво да кажат жените, които са си осиновили дете, те по- малко майки ли са?!  ooooh!
Ако има как да не усетя грам болка, ще го предпочета, не защото съм с нисък праг на болка (с раздробени кости ох не казах) и не защото не съм, видиш ли, пораснала, а защото НЯМА СМИСЪЛ да те боли  smile3555
То просто няма смисъл. Живеем в такова време, с толкова напреднала технология, че то просто е хипер, ултра, супер безсмислено зорлем да си докарваш беля на главата.  Whistling
Не искам да обидя никой  Peace

# 202
Не съм искала да обиждам никой. Просто си изказвам мнението. Далеч съм от мисълта да давам акъли или да налагам моето си мнение на някой, още повече пък тук на хора, които не познавам. Просто си казах аз как мисля. Разбира се, че на моето мнение няма как да бъдат всички. Всеки си прави избор за себе си и за детето  Peace. Вие пък веднага скочихте бе  Mr. Green!
Най-важното е финалът да е успешен - здрави мама и бебе  Heart Eyes.

Е, нали е форум, да седим и да мълчим ли очакваш  Flutter? Просто с определени изречения не съм съгласна лично аз, за това и писах. А и ни се чудиш как предпочитаме секциото пред нормалното. И аз се чудя, защото от до тук прочетеното секциото си боли не по-малко.

Последна редакция: чт, 24 апр 2014, 12:27 от Bonbonska

# 203
Никой не е на 100% сигурен. Има си статистики и медицински доказателства за по-големите рискове за бебето при нормално раждане. Понеже много обичам някой да каже- " Като не изпиташ болка какво е това раждане?", което е най-голямата тъпотия, за това и се обадих. Като, че ли при секциото не те боли.
Ама чакай сега  newsm78! Ако това е насочено към мен - къде точно съм казала "Като не изпиташ болка какво е това раждане?"? Никъде не съм казала, че трябва да се ражда в адски болки. Пропускате един много важен момент - естествено раждане с упойка. Аз така раждах и определено не съм се чувствала като страдащо животно. Всеки си преценява сам за себе си. Как да ти обясня, че аз съм се чувствала подготвена и готова за тази болка?! Нямам и намерение да се обяснявам и да се опитвам да ти налея моята емоция! Няма как да стане! Или го чувстваш, или не! Просто си споделих моето отношение какво е било по време на раждането. Не съм се пънала и огъвала пръсти - ох, как ще боли сега, пък не искам да ме боли!

# 204
Пропускате един много важен момент - естествено раждане с упойка. Аз така раждах ..........
Eeeee, ти пък, с упойка, каква майка си .............  Mr. Green Mr. Green Нещо смисъл ми липсва тука. Майтапя се  Peace Hug  bouquet

# 205
не е въпросът ще боли ли или не. Не начинът на раждане те прави майка, нито болката, нито кефът от болката. И осиновителките са майки, даже много повече от нас. Без да ги е боляло, да са се разкъсвали и тем подобни. Това ми го каза майка ми, когато се тръшках, че нито успях да родя(спешно секцио), нито успях да кърмя. Така че спрете да се дърлите коя е повече майка.

# 206
не е въпросът ще боли ли или не. Не начинът на раждане те прави майка, нито болката, нито кефът от болката. И осиновителките са майки, даже много повече от нас. Без да ги е боляло, да са се разкъсвали и тем подобни. Това ми го каза майка ми, когато се тръшках, че нито успях да родя(спешно секцио), нито успях да кърмя. Така че спрете да се дърлите коя е повече майка.

Само дето не разбрах от къде пък излезе това коя е повече майка от другата  newsm78? До момента нали обсъждали ЗА или ПРОТИВ секциото по желание? Как изведнъж излезе пък това коя е по-майка от другата  newsm78? май нещо пропуснах

# 207
Към всички подобно мислещи е, не е лично към теб. А за убеждаване няма какво да ме убеждаваш, всеки си има обяснение за избора.

# 208

Само дето не разбрах от къде пък излезе това коя е повече майка от другата  newsm78? До момента нали обсъждали ЗА или ПРОТИВ секциото по желание? Как изведнъж излезе пък това коя е по-майка от другата  newsm78? май нещо пропуснах
МИ то имало емоция, незнам какво си. Не всеки се лишава умишлено от тази емоция.

# 209
Пропускате един много важен момент - естествено раждане с упойка. Аз така раждах ..........
Eeeee, ти пък, с упойка, каква майка си .............  Mr. Green Mr. Green Нещо смисъл ми липсва тука. Майтапя се  Peace Hug  bouquet

Аз пък, да ви кажа се почудих, защото Вили обясняваше каква смислена болка е претърпяла, а то с упойка...  Crazy
Не съдете избора на другите...   bouquet
А относно майките- аз въобще не съм(дано скоро стана  Praynig ), просто се ядосах от това, че някой съди другиго за избора му на раждане.

Общи условия

Активация на акаунт