Секцио, или нормално раждане да изберем?

• 18 773
  • 348
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Не разбрах точно каква е драмата в темата, че нямам време да чета, но явно се възразява срещу израза "смислена болка".
И има защо да се възразява. Смисълът в това, да изтърпиш болката, според мен може да бъде само един - да избегнеш някаква вреда или риск от упойката. Ако такъв няма, а то се смята, че практически няма, и аз съм за упойката. За секциото без показания не съм.
Не се мре от няколко часа болка определено, и няма драма, ако се ражда и без упойка, особено ако жената държи на болка или я е страх все пак от евентуална вреда, ама чак пък и смисъл в болката да се търси...
Вярно, допускам, че под "смислена болка" си имала предвид просто болка от нещо, което - самото нещо, не болката - си струва.
Вече обясненията, че все си еднакво майка (което е несъмнено) и аз не ги разбрах в отговор на какво бяха, все едно някой е писал друго (не срещнах).  Rolling Eyes

# 226
Бъни, шубето е голям страх  Laughing! Ей, ама чак почвам да ви се чудя бе момичета ....?! Какъв е този ужас и страх?! Като гледам то поне 80% от ражданията са секцио и то повечето май са по желание. Ми няма как да заспиш и като се събудиш да си имаш бебе и нищо да не те боли. Не мога да си обясня защо предпочитате операции, болки с дни наред и риска, както за вас, така и за детенцето ...?! Ако има медицински причини - ОК, ама да избереш всичко това пред едно естествено раждане, при което ще те боли само няколко часа .... не го разбирам  newsm78.
И друго да ви кажа - как съм се чувствала аз и как съм приемала болката? Това за мен беше най-силният момент в живота ми (знам, че за всички е бил такъв), но да ви кажа защо за мен беше такъв. Първо, че цял живот съм била с нисък праг на болка, припадала съм от нищо, само и само защото ме е било страх от болката. Щом забременях и аз се чудих как ще родя. В един момент си казах, че сега е момента, в който ще докажа, че вече не съм дете и тази болка трябва да я изпитам. Вярвайте ми, това е най-смислената болка - болката с която разбираш, че даваш живот. И както каза и тук едно момиче "Всеки понася такава болка, каквато може да понесе". Няма по-велик момент от този, да се усетиш всеки един момент с трепетите му, с усещането, че малкото човече идва на белия свят  Heart Eyes. Ето това не съм искала да изпускам! Лесно е да те упоят, да те резнат и директно да ти дадат бебето. За мен не е същото! Този момент се изпитва 1-2-3 пъти в живота и за мен трябва да се изпита. Разбира се, не говоря, когато има предпоставки за проблеми и случаи в които положението става сериозно в хода на самото раждане. Имам предвид за най-нормалното си естествено раждане, при което всичко върви в нормалните граници.

В този коментар направо си обиждаш.
Освен всичко, в него твърдиш че " В един момент си казах, че сега е момента, в който ще докажа, че вече не съм дете и тази болка трябва да я изпитам. Вярвайте ми, това е най-смислената болка - болката с която разбираш, че даваш живот. И както каза и тук едно момиче "Всеки понася такава болка, каквато може да понесе". Няма по-велик момент от този, да се усетиш всеки един момент с трепетите му, с усещането, че малкото човече идва на белия свят  Heart Eyes. Ето това не съм искала да изпускам!" , след което твърдиш, че си раждала с упойка. Сори, ама то си е повече от лицемерно...  Peace

# 227
И кое му е лицемерното? Не съм легнала и да не изпитам никакви болки нали?

А кой е легнал и не е изпитал никакви болки според теб? Родилите със секцио?

# 228
Изглежда само Магдалена ме е разбрала какво съм имала предвид под "смислена болка".
Ако на вас ви е приятно да спорите за глупости и да се заяждате - на мен не ми е приятно! Спирам да коментирам по тази тема.
На авторката ще пожелая леко раждане и дано да мине гладко (който и вариант да избере).
Приятен ден на всички! И моля ви малко да си спестите отрицателната енергия. То верно, че ежедневието ни е тежко, ама бива ли така да си изливате гнева бе хора  Rolling Eyes? Гледайте малко по-ведро! Усмихнат ден на всички   bouquet!

# 229
А, много добре те разбрахме, не се притеснявай.  Peace

# 230
Изглежда само Магдалена ме е разбрала какво съм имала предвид под "смислена болка".
Ако на вас ви е приятно да спорите за глупости и да се заяждате - на мен не ми е приятно! Спирам да коментирам по тази тема.
На авторката ще пожелая леко раждане и дано да мине гладко (който и вариант да избере).
Приятен ден на всички! И моля ви малко да си спестите отрицателната енергия. То верно, че ежедневието ни е тежко, ама бива ли така да си изливате гнева бе хора  Rolling Eyes? Гледайте малко по-ведро! Усмихнат ден на всички   bouquet!

Просто опитай да наричаш нещата с истинските им имена.  Peace

# 231
Е вие не сте добре, честно  ooooh!! Каква е тази злоба и отношение?!
Аз нападнах ли някоя защо е решила да ражда секцио? Казах, че всеки си взима решението за себе си.
И за какво лицемерие говориш Лекси  ooooh!? Кое му е лицемерното? Вече злобеете.

А, ама как, бе, ние не сме добре, естествено. Първо виж какво пишеш, после се чуди пак защо реагираме така.

# 232
  • София
Само поразгледах темата,но лично аз никога нямаше да родя секцио ако не се налагаше и това,че може да си избираме да раждаме секцио,защото ни е страх от нормалното раждане ми се струва ...,но всеки си преценява.
След две системи и две инжекции от 9 сутринта до 17ч. никакъв изглед бебето да излезе,ми се наложи да ме срежат.Не съм имала нетърпими болки,но аз попринцип издържам на болка. На следващия ден нормално родилите се разхождаха,докато на мен ми беше малко трудно изправянето,но при всички положения до няколко дни минава и се забравя.

# 233
Ако раждаш 15 часа, накрая си сцепена и шита и после не можеш да си седнеш на задника пак ли ще ти се вижда лигавщина? И всичко това, ако не се е налагало..... Thinking

# 234
Ако раждаш 15 часа, накрая си сцепена и шита и после не можеш да си седнеш на задника пак ли ще ти се вижда лигавщина? И всичко това, ако не се е налагало..... Thinking
Да, и аз това искам да знам.

# 235
Всеки има право на избор (освен ако не се налага по спешност) и никой няма право да съди другия за взетия такъв.  Peace  още по- малко да го нарича лигав  Peace
И едното боли, и другото боли. При едното шанса за увреждане на бебето са по- малки, отколкото при другото, а шанса за увреждане на майката е обратно пропорционален на гореспоменатото. И ако майките, решили, че с риск за себе си, предпочитат по- малкото зло за бебето си са лигли, so be it  Peace

# 236
Голяма лигавщина- да се подложиш на сериозна коремна операция по желание  Laughing. Въобще мислите ли като пишете нещо?

# 237
А, имам и още един въпрос към Вили (не че ще ми отговори), като стана дума за усещания, моменти, трепети и пр. - като ти сложиха спиналната упойка, какво точно усещаше от кръста надолу?

Защото аз имам две спинални упойки и, прощавайте за цинизма, нямаше да разбера от коя дупка е излязло бебето.

# 238
  • София
Казах,че аз лично никога не бих избрала секцио нито първия път,нито следващ-освен ако не е наложително.А това,че болката ще е по-голяма или по-малка при нормалното е друг въпрос и е относително и различно при всички  Stop

# 239
Казах,че аз лично никога не бих избрала секцио нито първия път,нито следващ-освен ако не е наложително.А това,че болката ще е по-голяма или по-малка при нормалното е друг въпрос и е относително и различно при всички  Stop

Ами тогава не ни наричай лигли! Много е лесно да изстреляш нещо и после да даваш отбой. И защо не би го избрала- защото е лигаво, или защото е рисково?

Общи условия

Активация на акаунт