Секцио, или нормално раждане да изберем?

• 18 751
  • 348
  •   1
Отговори
# 240
 И аз съм от тези, които не са чели цялата тема.
 Винаги съм се чудела, обаче, защо жените се разделят на два лагера и спорят така ожесточено точно по този въпрос. Вместо просто да разкажете за раждането или предстоящия си избор ясно, по ваш си начин и без преувеличаване.
 Ето, аз още не съм родила. Избрала съм естественото раждане, защото в моя случай е възможно. Обсъдила съм със следящия си лекар въпроса и тя самата ми обясни кое е подходящо при мен. Т.е. вече избраното.
 Но личният избор си е личен и така трябва да бъде. Не е редно да се съдим едни други за него, независимо дали противоречи на убежденията ни.
 Сигурно знаете, ала има случаи, в които избралите да раждат естествено се убеждават всячески от хората в обкръжението им колко много грешат. Поне аз съм в такава ситуация. И повярвайте никак не е приятно да ти разказват при всеки разговор и виждане колко ужасен избор правиш, как ще си съсипеш личния живот и рискуваш детето си, какво страшно преживяване те очаква.

# 241
Чак толкова ли се съсипва личния живот като родиш вагинално?  Embarassed

# 242
  • София
Казах,че аз лично никога не бих избрала секцио нито първия път,нито следващ-освен ако не е наложително.А това,че болката ще е по-голяма или по-малка при нормалното е друг въпрос и е относително и различно при всички  Stop

Ами тогава не ни наричай лигли! Много е лесно да изстреляш нещо и после да даваш отбой. И защо не би го избрала- защото е лигаво, или защото е рисково?
  Не мога за разбера защо ще застрашиш живота си,за да родиш секцио по собствено желание без да се налага - само защото от нормалното раждане боли повече..а това,че секциото е най-опасната интервенция,свързана с най-голяма смъртност няма значение ?? Уж щяха да забраняват този вид раждане по собствено желание,но явно няма да се случи. И това,че не съм отговорила на секундата не означава,че съм дала отбой.

# 243
И аз съм от тези, които не са чели цялата тема.
 Винаги съм се чудела, обаче, защо жените се разделят на два лагера и спорят така ожесточено точно по този въпрос. Вместо просто да разкажете за раждането или предстоящия си избор ясно, по ваш си начин и без преувеличаване.
 Ето, аз още не съм родила. Избрала съм естественото раждане, защото в моя случай е възможно. Обсъдила съм със следящия си лекар въпроса и тя самата ми обясни кое е подходящо при мен. Т.е. вече избраното.
 Но личният избор си е личен и така трябва да бъде. Не е редно да се съдим едни други за него, независимо дали противоречи на убежденията ни.
 Сигурно знаете, ала има случаи, в които избралите да раждат естествено се убеждават всячески от хората в обкръжението им колко много грешат. Поне аз съм в такава ситуация. И повярвайте никак не е приятно да ти разказват при всеки разговор и виждане колко ужасен избор правиш, как ще си съсипеш личния живот и рискуваш детето си, какво страшно преживяване те очаква.
Защото, по презумпция, ние българите, друго може да не можем, ама да се съдим и обиждаме можем много добре. Защото едните наричат другите "страхливки" , вторите наричат първите "още по- големи страхливки" или "егоистки" и прочие. А идеята на темата е всеки да изкаже мнение, за да могат хора, като мен (не раждали) да се ориентират най- лесно какво да изберат.   bouquet
Светлис, застрашаваш своя, но е с по- малък риск за бебето  Peace не защото боли по- малко. То даже боли повече време  Peace

# 244
Светли, ти верно ли мислиш, че някой избира секцио по желание, защото си мисли, че със секцио не боли?

# 245
О, не, не, започва се едно- Това съм казала, онова не съм. Ами и аз не мога да разбера, защо да излагам на по-голям риск бебето, отколкото себе си, ама никого не съм нарекла лигла, заради избора си да ражда нормално! За отбоя няма да обяснявам- отговарянето е по-желание.

# 246
За смъртността не съм сигурна, че може да се направят реални изводи, защото към групата на тези със секцио влизат и жени с много сериозни проблеми, които играят съществена роля.
Ако се направи такава само за тези по желание, тогава ще се съглася, че е обективна.

То даже боли повече време  Peace

Кое боли повече?

# 247
За смъртността не съм сигурна, че може да се направят реални изводи, защото към групата на тези със секцио влизат и жени с много сериозни проблеми, които играят съществена роля.
Ако се направи такава само за тези по желание, тогава ще се съглася, че е обективна.

То даже боли повече време  Peace

Кое боли повече?

Не повече. По- дълго време. Повече дни. За секциото говоря. Извинявам се, ако не съм се изразила правилно

# 248
Аз бях секцио и само първите 2 часа ме боля. След това първия ден като лежах, без да мърдам не ме болеше. 24 часа след операцията ме раздвижиха и усещах само дискомфорт, болка не. След 6-тия ден и дискомфортът изчезна.

Жената, с която лежах в една стая беше с леко вагинално раждане. 1 шев, спря да я боли 1 месец по-късно.

Възстановяването при различните жени и раждания е различно, но няма никакви правила. Има жени и с по 30 шева долу, не съм убедена, че по-бързо им минава от тези със секцио.

Не го пиша това, за да плаша, просто не се настройвайте предварително.

# 249
Аз бях секцио и само първите 2 часа ме боля. След това първия ден като лежах, без да мърдам не ме болеше. 24 часа след операцията ме раздвижиха и усещах само дискомфорт, болка не. След 6-тия ден и дискомфортът изчезна.

Жената, с която лежах в една стая беше с леко вагинално раждане. 1 шев, спря да я боли 1 месец по-късно.

Възстановяването при различните жени и раждания е различно, но няма никакви правила. Има жени и с по 30 шева долу, не съм убедена, че по-бързо им минава от тези със секцио.

Не го пиша това, за да плаша, просто не се настройвайте предварително.
О, далече съм от мисълта, че само защото някоя моя приятелка или някое момиче от форума е раждало еди как си, то и аз ще съм така, мисълта ми е, че средно статистически, възстановяването от секцио е доста по- бавно от това от нормално раждане   bouquet

# 250
  • Пловдив
Чак толкова ли се съсипва личния живот като родиш вагинално?  Embarassed
Аха, направо отива на кино.  Laughing

П.П. Аз до последно бях за естествено и не са ме убеждавали да не си съсипвам личния живот и детето, ама всякакви хора има.

# 251
Здравейте момичета  Hug
Аз нямам правено секцио, но имам тежка гинекологична операция със същия разрез както при секцио.
Определено не е приятно, но не е и болка за умиране.
Най-тежко е първото ставане след операцията... а Най-важно е колкото може повече движение, за да се намалят срастванията.
Разбира се колкото повече килограми сте натрупали по време на бременността толкова по-тежко е, затова моят съвет е дамите, които са избрали секцио да наблюдават напълняването.

Аз на 29-тия ден от операцията влезнах във фитнеса и направих 15 мин. кардио на пътеката. Заболя ме корема и не можах да издържа повече, но поне беше някакво начало.
На 2-рия месец вече всичко се беше върнало към нормално. Тренирах си спокойно (без упражнения за корема, и вдигане на тежести).

Когато има бебе, разбира се е по-различно положението, но недейте да забравяте, че колкото по-здрави сте вие, толкова по-добре и щастлив ще е Бебо.
Така че ако ви предстои секцио, след операцията дори и да боли -  движение, движение и пак движение.

PS:  и мен скоро ще ми се наложи секцио, защото с моите диоптри - 5, докторът каза, че ще ми отидат ретините на кино ако е нормално. Така, че ще гледам да спазвам собствените си съвети Grinning

Последна редакция: чт, 24 апр 2014, 14:17 от Galeona

# 252
Над 7 диоптъра знам, че е задължително секциото. До 7 окото се водело непроменено.  newsm78

# 253
Над 7 диоптъра знам, че е задължително секциото. До 7 окото се водело непроменено.  newsm78

Ами то зависи от състоянието на ретината.
Моята е увредена и с разкъсвания.
И като гледам към напълно бяла стена виждам мнооого черни точки и косъмчета, което явно не е добре  Crazy

# 254
На мен ми казаха, че се мери налягането на очното дъно. Диоптерът няма значение.

Общи условия

Активация на акаунт