Valar morghulis - GoT - Тема 9

• 44 631
  • 732
  •   1
Отговори
# 390
Защо да няма развитие? На мен поне ми се стори много логично. Не разбрах само защо Лайса каза на Робин коя е Алейн....И защо стана племенница, а не дъщеря. Ще видим.
Джоджен си е детето. На бг е странно, но Орел е още по-интересен, защото си е Орел и на английски.
Коментирам серията с леки спойлери. Предупредени сте.  Peace
Скрит текст:
Серсей се прави на манипулаторка и се подмазва на тримата съдии, на Мейс Тирел индиректно чрез дъщеря му. Така иска да ликвидира Тирион, че ще търпи Маржъри около себе си. И пак не издържа и извъртя очи, и личеше как иска да и прекърши вратлето. Мисля, че за последно виждаме владееща се Серсей.
Тя никога не би се оженила за Лорас. Тайуин разбра какво прави и и намекна, че не може да коментира процеса.
Оберин спомена дъщерите си, което е важно за зрителите които не четат, също напомнят за Мирсела. Ще ги видим в следващия сезон.
Четящите нямат търпение да видят Пясъчните змии, но зрителите не знаят, че съществуват.
Под е много свястно хлапе, публиката ще му симпатизира и шока от лейди Стоунхарт ще е абсолютен.
А за Санса, милата, от една откачалка попадна на друга. Поне тя се усети, че Питър не и помага от алтруизъм, а още по-малко защото е племенница на жена му. Скоро ще разбере кой и съспипа семейството и защо, подхвърлиха отравянето на Арин по-рано, за да го смели драгият  зрител.

# 391
  • Варна
Защо да няма развитие? На мен поне ми се стори много логично. Не разбрах само защо Лайса каза на Робин коя е Алейн....И защо стана племенница, а не дъщеря. Ще видим.
Джоджен си е детето. На бг е странно, но Орел е още по-интересен, защото си е Орел и на английски.
Коментирам серията с леки спойлери. Предупредени сте.  Peace
Скрит текст:
Серсей се прави на манипулаторка и се подмазва на тримата съдии, на Мейс Тирел индиректно чрез дъщеря му. Така иска да ликвидира Тирион, че ще търпи Маржъри около себе си. И пак не издържа и извъртя очи, и личеше как иска да и прекърши вратлето. Мисля, че за последно виждаме владееща се Серсей.
Тя никога не би се оженила за Лорас. Тайуин разбра какво прави и и намекна, че не може да коментира процеса.
Оберин спомена дъщерите си, което е важно за зрителите които не четат, също напомнят за Мирсела. Ще ги видим в следващия сезон.
Четящите нямат търпение да видят Пясъчните змии, но зрителите не знаят, че съществуват.
Под е много свястно хлапе, публиката ще му симпатизира и шока от лейди Стоунхарт ще е абсолютен.
А за Санса, милата, от една откачалка попадна на друга. Поне тя се усети, че Питър не и помага от алтруизъм, а още по-малко защото е племенница на жена му. Скоро ще разбере кой и съспипа семейството и защо, подхвърлиха отравянето на Арин по-рано, за да го смели драгият  зрител.

Скрит текст:
Не съм гледала още серията, но започвам да се досещам защо Санса е племеничка, а не копеле на Петир. Мисля, че ще изхвърлят Хари Хардинг като персонаж и без това наследяването е твърде сложно за да може да се смели от сериала и ще сгодят Санса за Робин.

# 392
Скрит текст:
Не съм гледала още серията, но започвам да се досещам защо Санса е племеничка, а не копеле на Петир. Мисля, че ще изхвърлят Хари Хардинг като персонаж и без това наследяването е твърде сложно за да може да се смели от сериала и ще сгодят Санса за Робин.
Позна от раз. Grinning

# 393
Скрит текст:

Скрит текст:
Санса в началото и в книгата мислеха да я женят за Робин, или поне Лиза имаше такива намерения.

# 394
Малко слаба серия.

Скрит текст:
Сцената на Дани ми се стори малко къса и непълна. Иначе добри шпиони имат и 2та лагера. Кутрето и него го изненадаха малко, не знам дали споменаването на Джон веднага ще подсети зрителите за какво точно става дума. Гнездото ми се стори малко по различно от вън, трябва да проверя в първи сезон как го дадоха.
Подрик е гола вода като скуайър Simple Smile
Не знам дали ще включат лейди Стоунхард по късно, вече е късно според мен.
Отвъд вала стана добре, за мен беше ясно, че няма да срещнат Джон и Бран. Лок добре си го получи обаче.

# 395
Малко слаба серия.

Скрит текст:
Сцената на Дани ми се стори малко къса и непълна. Иначе добри шпиони имат и 2та лагера. Кутрето и него го изненадаха малко, не знам дали споменаването на Джон веднага ще подсети зрителите за какво точно става дума. Гнездото ми се стори малко по различно от вън, трябва да проверя в първи сезон как го дадоха.
Подрик е гола вода като скуайър Simple Smile
Не знам дали ще включат лейди Стоунхард по късно, вече е късно според мен.
Отвъд вала стана добре, за мен беше ясно, че няма да срещнат Джон и Бран. Лок добре си го получи обаче.
Скрит текст:
Аз не разбрах какво трябва да ме подсети споменаването на Джон? Другото, което не разбрах е какво въобще правеше Варго на Вала. Най доброто на последната серия определено бяха събитията отвъд Вала. Церсей ми изглеждаше все едно се моли на Мардж. Много провлачиха някои събития и закъсняха с други като поввата на лейди Каменно сърце. Не се развива добре сериала. Аз тая нощ сънувах някакви компромати около баба Нан и Дънк  Laughing. Вече съвсем изтрещях.

# 396
Определено смотаха някои събития за сметка на други.

# 397
Скрит текст:
Казаха само Джон, което не знам дали директно ще подсети зрителите, че става въпрос за Джон Арин. Кутрето и Лиза са го отровили и това е катализатора на всички следващи събития. Лок/Варго на вала си го обяснявам така, Болтън го е пратил там да намери и убие Бран. Видяхме какво стана и как Ходор му намести прешлените Simple SmileТова със срещата на Джон и Бран си беше чист телевизионен похват, да ни заинтригуват още малко.
Джоен ме кефи как винаги се изпотява в такива моменти и в тоя студ Simple Smile
Друго което ми направи впечатление е разговора между Аря и Хрътката за Сирио Форел. Засилиха се съмнениета дали е жив или не.

# 398
Дааааа за Арин става въпрос. А иначе Джон и Бран ги разминаха, защото и в книгата ги разминаха така. Бран го гледаше , докато отминава поради същата причина, а Джоджена е болен- треска го тресе  Wink . На мен ми прави впечатление как в този студ на тръстиките и Бран не им излизаше пара от устата. За Варго съм съгласна, точно това е причината, все пак Бран е наследникът.

Скрит текст:
п.с. предполагам, че Каменно сърце ще се появи, когато групата на Берик пленят Бриен. Струва ми се , че и до смъртта на Тивин няма да стигнат този сезон, както са я подкарали.

# 399
Аз винаги докато го гледам, се опитвам да игнорирам книгата и какво и как се е случило там.
Но просто има някои моменти които знам, че можеха да ги направят по добре от колкото го направиха. Например представянето на неопетнените.

За КС винаги могат да кажат как е било и, че са я намерили 3 дена след сватбата и т.н, но май няма да е тоя сезон.

Иначе ЛТ го чакам традиционно в 9ти епизод.

# 400
Аз затова оставих книгата за след филма.
Беше ми странно какви фини ръчички има Бриен, никак не подхождат на страховит воин  Mr. Green

# 401
Скрит текст:
Лейди Каменно Сърце се появява в самия край на 3та книга. Защо да са закъснели? Имат предостатъчно време да ни я представят, а защо не и в последния епизод.

# 402
  • Варна
Скрит текст:
Лейди Каменно Сърце се появява в самия край на 3та книга. Защо да са закъснели? Имат предостатъчно време да ни я представят, а защо не и в последния епизод.

Точно в последната серия ще бъде. Peace

# 403
Другото, което не разбрах е какво въобще правеше Варго на Вала.
Първо, макар да е взел някои характеристики на Варго, това очевидно е персонаж несъществуващ в книгата. А е на Вала по заръка на Рууз Болтън, във втори епизод мисля си говореха Болтъните за Джон Сняг, Бран и Рикон и явно Лок е пратен там да хвърля по едно око на Старките. Като че ли прибързаха с премахването му, но пък на Вала предстоят други далеч по-важни събития и верно няма нужда от подобни интрижки. Хубаво е, че въпреки отклоненията в сравнение с книгата, нещата в крайна сметка се нареждат и в основната линия си вървят както си го е написал Мартин.

# 404
Подрик е новият ми любимец в сериала.  Laughing Според мен много сполучлив каст, особено с тая усмивка до ушите като грейне.  Laughing Иначе аз гледам да не се придържам много към книгите, защото не искам да се разочаровам, ако нещо е пропуснато или изопачено.

Общи условия

Активация на акаунт