Valar morghulis - GoT - Тема 9

• 44 158
  • 732
  •   1
Отговори
# 450
Доста силна втора част на епизода, с голям емоционален заряд Simple Smile
Промо за следващият епизод :
https://www.youtube.com/watch?v=uIwRgDlwdOg
И там ще има интересни моменти Simple Smile

# 451
Охо, сцената на Санаса и Петир в снега!

Този якичкия, дето размахва меча Планината ли трябва да е?

# 452
Оууу, тази серия ще е интересна, както ви чета Simple Smile

# 453
Страхотна серия, хареса ми как бяха изпипали всичко до най-малкия детайл.
Оберин и Варис и накрая Тироин. 

# 454
И на мен ми хареса. Много изпипан епизод. От дракона, Денерис & Хиздар, Тайко и Ставос, Аша/Яра до процеса...супер! И промените са на място и с резон.

В промото Хрътката се оплаква от Ария?  Joy "За теб съм ходеща кесия."  hahaha Златокопката Ария!

# 455
Очаквах повече активност днес след серията. Ето моите размишления по въпроса:

Скрит текст:
Ок, не се оказахте прави за Шей. След като се появи на процеса останалото е ясно. Обаче се каза, че персонаж, който умира в книгите няма да умре в сериала. Аз вече залагам на Оберин. Прекалено много екранно време, прекалено интересен образ, за да бъде убит след два епизода Епизод 8 се казва The Mountain and the Viper, така че дуелът ще е тогава. Не съм стигала до там в книгите, но намеквате за Дорнска линия на сюжета и че тепърва ще виждаме много от Дорнците. Няма ли как той да бъде вплетен там за сметка на друг персонаж??? Независимо от изхода на двубоя Тирион пак може да направи това, което прави в книгите и Джейми пак може да му помогне да се спаси. Не обърква прекалено много сюжета. Просто гледайки колко екранно време се инвестира в него надали е само за тези епизоди. Положението с другите отишли си герои беше съвсем различно. Те са централни персонажи и нямаше как да се направи иначе.

Иначе - прекрасна игра на Тирион, скъса ми сърцето. Не ми харесва как сцените с Дани постепенно се превръщат в comic relief. То не бяха закачките пред стените,  сега част от забавните сцени и диалози в този епизод. Това прекалено много смъква напрежението от тази линия. Все едно на Вала да се шегуват и разменят многозначителни погледи.

# 456
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Иначе - прекрасна игра на Тирион, скъса ми сърцето.
Не само негова, цялото семейство Ланистър беше  блестящо в този епизод, дори и Церсей-вдигнатата вежда.

# 457
  • Варна
Очаквах повече активност днес след серията. Ето моите размишления по въпроса:

Скрит текст:
Ок, не се оказахте прави за Шей. След като се появи на процеса останалото е ясно. Обаче се каза, че персонаж, който умира в книгите няма да умре в сериала. Аз вече залагам на Оберин. Прекалено много екранно време, прекалено интересен образ, за да бъде убит след два епизода Епизод 8 се казва The Mountain and the Viper, така че дуелът ще е тогава. Не съм стигала до там в книгите, но намеквате за Дорнска линия на сюжета и че тепърва ще виждаме много от Дорнците. Няма ли как той да бъде вплетен там за сметка на друг персонаж??? Независимо от изхода на двубоя Тирион пак може да направи това, което прави в книгите и Джейми пак може да му помогне да се спаси. Не обърква прекалено много сюжета. Просто гледайки колко екранно време се инвестира в него надали е само за тези епизоди. Положението с другите отишли си герои беше съвсем различно. Те са централни персонажи и нямаше как да се направи иначе.

Иначе - прекрасна игра на Тирион, скъса ми сърцето. Не ми харесва как сцените с Дани постепенно се превръщат в comic relief. То не бяха закачките пред стените,  сега част от забавните сцени и диалози в този епизод. Това прекалено много смъква напрежението от тази линия. Все едно на Вала да се шегуват и разменят многозначителни погледи.

Скрит текст:
Според мен оцеляващия персонаж е Игрит. Оберин... няма шанс. Не знам дали двубоя задължително трябва да е до смърт, но никога не би се признал за победен от Планината. Пък и на Планината му е трудно да победи някого  без да го убие.
Абсурд да е Оберин.

# 458
  • Русе
Относно Оберин:

Скрит текст:
Не мисля. Освен ако не сложат Брон да защитава Тирион в двубоя. Ако е Оберин, то просто няма как да оживее, защото това автоматично ще оневини Тирион и тотално ще измени сюжета. Иначе колкото повече инвестират в даден герой, толкова повече публиката се вълнува от него и съдбата му Wink

# 459
Хексе
Скрит текст:
Планината така или иначе умира отровен от копието на Оберин, нали?? Игрит няма да оцелее. Виж, тя е персонаж, в който не инвестират много, а и една любовна интрига около Джон е последното нещо, което да доусложни ставащото там. Аз това се опитвам да кажа, че не усложнява сзжета. Оберин убива Планината, която така или иначе си заминава, Тирион е оправдан и в яростта си върши каквото върши и изчезва. Съществени промени няма. И да беше оправдан (при друго развитие на двубоя в книгите), смятате ли, че щеше да остане?? Ама ще видим след две седмици.

# 460
Скрит текст:
На мен Оберин ми е изключително любопитен персонаж, интересно ми е какво го чака. Нелогично ми е обаче Брон да заеме мястото му в двубоя, защото ако го направи и умре, кой ще е спаринг на Джейми в похода му по-нататък?То вярно, че по книгите така или иначе не трябваше да е той, но като е почнал, трябва да довърши, нали Laughing?

# 461
Желязната Банка

Скрит текст:
И аз бях на мнението, че ще откажат на Станис. Сега заложиха и на 2та отбора и се молят мача да не е равен Simple Smile Прекалено са убедени, че ще си вземат парите. Някак си по логично беше, сега да им откажат и после да им ходят на крака на вала.

Денерис

Скрит текст:
Може би нарочно забавят действието, защото там няма с какво толкова да го запълнят 5ти и 6ти сезон.

Тивин

Скрит текст:
Забелязахте ли как веднага поиска да пише нещо до Мийрийн, предния път като писа, знаем какво стана. Сега си мисля, че или ще организира атентат на Денерис или ще и разкаже за Джора.

Оберин

Скрит текст:
Публиката ще го заобича и после ще им е тъжнооо...

# 462
  • Варна
Хексе
Скрит текст:
Планината така или иначе умира отровен от копието на Оберин, нали?? Игрит няма да оцелее. Виж, тя е персонаж, в който не инвестират много, а и една любовна интрига около Джон е последното нещо, което да доусложни ставащото там. Аз това се опитвам да кажа, че не усложнява сзжета. Оберин убива Планината, която така или иначе си заминава, Тирион е оправдан и в яростта си върши каквото върши и изчезва. Съществени промени няма. И да беше оправдан (при друго развитие на двубоя в книгите), смятате ли, че щеше да остане?? Ама ще видим след две седмици.

Скрит текст:
Нищо не усложняват с Игрит. Има персонаж с който да я слеят и който не се е появил досега (Вал). А и на Тирион му пада мотивацията за убийството на Тивин ако го оправдаят.

# 463
А всъщност откъде дойде информацията, че някой ще оживее???

# 464
Скрит текст:
А и на Тирион му пада мотивацията за убийството на Тивин ако го оправдаят.
Скрит текст:
Е, нали му остава мотивът за детската любов?

Общи условия

Активация на акаунт