Valar morghulis - GoT - Тема 9

• 44 616
  • 732
  •   1
Отговори
# 435
Balerion

Скрит текст:
Какво става с другите 2 дракона?

# 436
  • срещу двата комина :)))
Мис Бингли, разбери ги хората. Имат договор за още два сезона, което означава, че книги 4+5 (вече сме на материал от 4-та книга, мисля) трябва да се разточат в три сезона (сегашния и следващите два до 2016), тъй като кога и дали Мартин ще издаде книга 6 остава пределно неясно, т.е трябва да има пълнежи като Джон и Бран, които да отнемат малко екранно време без да променят сюжета, за да има техническо време книгите да излязат. Да не говорим, че и новата книга няма да е финал на поредицата, при добрия зрителски интерес всички ще искат да видят сериала завършен, а дори и много условно да приемем, че Мартин си удържи обещанието за нова книга 2015, до 2017 трябва да е била публикувана и финалната... Мечти, мечти
Аз тайно се надявам, че шеста е изцяло готова и просто изчакват сериалът допълнително да разбуни духовете, за да я публикуват, а Мартин вече работи над финала.

в момента сериала се движи още по 3та книга, така ще е и до края  Peace

# 437
В общи линии, да. Но не знам какво повече се случва с Дани в трета книга от вече показаното. Бран липсва в цялата четвърта, Трудно е да ги напаснат като ритъм всички истории

# 438
За драконите
Скрит текст:
Другите 2 дракона един принц ги освобождава неволно и сега и те са свободни и от време на време се връщат над града да похапнат Simple Smile

За Дани все още може да се случи случката с Джора която тук е много променена и изобщо не се знае как ще я извъртят.
А точно със последните и думи от епизода свършва и последната и глава в книгата.

Според мен трябва да направят всичко възможно да не спират сериала. Мартин дори каза, че е възможно да се направи сериал предистория докато той завърши книгите. Но това за мен не е добра идея. Най малкото после няма да се върнат всички актьори.

От друга страна ХБО знаят как ще свърши историята. Може просто да го излъчат, пък ние после да си четем книги когато станат.

Книги 4 и 5 евентуално ако са сезон 5 и 6 има 2 години за проклетата книга.
Проблема е, че се занимава с много странични дейности и създава впечатление, че не си дава зор да ги завършва. 

# 439
За драконите
Скрит текст:
Другите 2 дракона един принц ги освобождава неволно и сега и те са свободни и от време на време се връщат над града да похапнат Simple Smile

Благодаря, аз съм останала с някакво такова впечатление, че
Скрит текст:
един ден и Аря ще язди дракон. Не съм чела книгите и може да бъркам двата щата  Mr. Green

# 440
Четвърта и пета книга ще са сезон 5. Как ще се справят....остава да видим.

# 441
Скрит текст:
Мис Бингли, разбери ги хората. Имат договор за още два сезона, което означава, че книги 4+5 (вече сме на материал от 4-та книга, мисля) трябва да се разточат в три сезона (сегашния и следващите два до 2016), тъй като кога и дали Мартин ще издаде книга 6 остава пределно неясно, т.е трябва да има пълнежи като Джон и Бран, които да отнемат малко екранно време без да променят сюжета, за да има техническо време книгите да излязат. Да не говорим, че и новата книга няма да е финал на поредицата, при добрия зрителски интерес всички ще искат да видят сериала завършен, а дори и много условно да приемем, че Мартин си удържи обещанието за нова книга 2015, до 2017 трябва да е била публикувана и финалната... Мечти, мечти
Аз тайно се надявам, че шеста е изцяло готова и просто изчакват сериалът допълнително да разбуни духовете, за да я публикуват, а Мартин вече работи над финала.

Ми може и така да е, но няма да си променя мнението въпреки това и продължавам да не съм съгласна.Не, че това е от значение за тях  Grinning Както и да е, дано скоро да има 6-та книга.Аз не бързам и без това съм на 5-та и доколкото разбрах, ме очакват доста потресаващи неща  Grinning

# 442
  • Стара Загора
И аз се изненадах...Дух в клетка?!? Явно съм пропуснала някъде нишката.
И защо не помня къде отиде другият брат, който пътуваше с Бран...с онази клошарката май тръгна..но къде?
И все си мисля, че вълчището на Аря ще се появи. Тези вълчища са ми най-интересни...пък най-малко ги дават Tired

# 443
Дух в клетка да не плаши жените на Крастър, пък и дезертьорите.
Явно ни оставят на нас ние да си го интерпретираме. Пари няма за вълци Simple Smile
Самата сцена с появяването му после в лагера беше тъпа. Дойде уж така случайно и застана и гледа Джон тъпо Simple Smile
Лято пък изобщо него показаха.

# 444
  • Русе
Аз съм много разочарован от престоя на Дух в клетката (от какъв зор дезертьорите изобщо го бяха затворили в клетка и да го хранят и поят, няма никаква логика, просто щяха да го убият) и последващия му скок върху Раст. Откакто пратиха Раст да остави бебето и го дадоха как го слага на земята, гледа малко и после леко му наглася одеялцето и го оставя, очаквах пак така съдбата му да е да се лута сам, да го сбарат Другите и докато лежи на земята умиращ, един от тях да се наведе и подигравателно леко да му натъкми дрехите да не му духа на лицето, с което да покаже, че е някогашното зарязано бебе.

Също така нулева логика в действията на Варго/Лок. Грабна хлапака и драсна. И каква беше логиката да го прави сам, пеша, с идеята да го замъкне сам през цялата гора, да мине през вала с него и да стигне до Болтън ли? Да не говорим, че такъв персонаж като неговия веднага щеше да убие останалите трима вързани и тогава да драсне, не да ги оставя живи малко по-късно да информират Джон, че брат му тъкмо е бил отвлечен. Много недомислено от сценаристите.

# 445
Като цяло няма сериал без недомислици (поне в нашите очи  Mr. Green), аз лично се старая да не забелязвам дребните неща.
Нещото от критиките, с което абсолютно не съм съгласна е, че историята се протака, за да се печели време. Предвид какво огромно произведение покрива и че и има само 10 епизода на година - не виждам смисъла. Ако искаха да протакат, щяха да го филмират дословно, по няколко сезона за книга и щяхме да остареем с този сериал.

А ето това се казват истински фенове Simple Smile
http://blog.tattoodo.com/2014/04/30-game-of-thrones-tattoos/

# 446
Koronis - на 100% съм съгласна с теб. Много недомислици има в целия сезон. Вместо да се фокусираме върху делото на Тирион, ни занимават с някакви измислени сцени и персонажи несъществуващи дори и в книгата. Една от историиите я развиха почти докрай, а друга стои още в начална фаза. Не направиха добър паралел.

# 447
# 448
  • Варна
На мен ми харесва, че забавиха малко действията, защото от много екшън пропускаме мотивацията на героите.
Май ни разглезиха да убиват по 1-2 важни персонажа на епизод. Mr. Green

# 449

Общи условия

Активация на акаунт