Valar morghulis - GoT - Тема 9

• 44 012
  • 732
  •   1
Отговори
# 585
От цитата също става ясно, че Джайм е бил на страната на Робърт Баратеон, което за мен означава, че Баратеон са тези, които ги свалят. Освен това, Робърт е убил Регар, който е бил наследник на Ерис.

# 586
  • Варна
Така и си мислех- през погледа на Нед.
Мисля, че съм го чела и през погледа на Джайм, но ще ми отнеме малко време да го намеря. Grinning
Сигурно и той казва версията си, но в нея надали има "Той ми каза да стана и аз го послушах" Laughing.

Нещо от рода на "Още помнеше тежкия му поглед, когато го видя да седи на трона"

# 587
  • Варна

Джайм не е бил на ничия страна. Като член на Кралската гвардия, той доброволно се отказва от семейство и всякакви други дългове, заклева живота си в защита на краля.
Убива Ерис, защото Ерис е планирал да изгори целия град, включително себе си. Т.е. освен столицата и хората в нея Джайм е спасявал и собствения си живот.

# 588
  • Варна
Намерих:
Цитат
Напомниха му за Едард Старк, когато премина на коня си през тронната зала на Ерис, загърнат в същата тази тишина. Само очите му говореха: очите на лорд, студени, сиви и пълни с правосъдие.

# 589
Аз съм нова, изгледах наскоро трите сезона и сега гледам четвърти, почнах и да чета първата книга. Искам да попитам как изтълкувахте погледите на Тивин и Церсей, когато Тирион каза, че иска двубой. Май само за мен не е било достатачно красноречиво, поне за погледа на Тивин имам няколко вариянта  Rolling Eyes

# 590
Церсей изглеждаше доволна и сякаш го очакваше. Както и си трябва (читателите знаят защо).
Тивин беше изненадан и уж би трябвало да е недоволен, ама не му се получи много добре второто.

# 591
Връзката на Баратеон с Таргериен е била важна само за да накарат родовете, привърженици на Таргериен да не се бунтуват. Не мисля, че ако тази връзка не съществуваше, това щеше да им пречи да свалят Тарг от власт.

Първоначално планът не е бил да се свалят всички Таргариени, а само лудия Ерис.
Скрит текст:
Бунтът не го вдига Робърт, а Джон Арин заедно с Хостър Тъли.

Поводът е Лиана, но причината е, че Лудия е изгорил Рикард и убил Брандън Старк и с тях цял куп лордове и наследници.
Тогава най-сетне са осъзнали, че положението е неспасяемо. Регар като цяло сам се е прецакал, защото явно баща му е бил луд за връзване доста дълго време, а той не е предприемал нищо, докато не е станало късно.

Ето, че и Джайм е казва, че пази трона именно за Робърт, отново връзката с Таргариен, защо не е казал, за Нед или за Джон Арин?

# 592
Дж. Арин се бунтува защото Ерис иска Робърт /за да го убие/, а пък Арин не го дава, защото му е /любим/ повереник
всъщност да, заради Лияна на практика

# 593
Няма ли отделна тема за коментиране на книгите в подробности?  newsm78

# 594
  • Варна
Няма ли отделна тема за коментиране на книгите в подробности?  newsm78

Има, там отдавна сме го изяснили.(или не? Thinking)
Не виждам да е проблем да се обсъжда и в темата за сериала, това е част от предисторията.

# 595
Предисторията ако я направят в отделен сезон, както някой спомена тук, ще е много интересно. Иначе да попитам Кутрето защо не хвърли огърлицата на Санса в морето, а при трупа на Донтес? Нарочно ли искаше да докопат доказателство срещу нея?

# 596
  • Варна
Предисторията ако я направят в отделен сезон, както някой спомена тук, ще е много интересно. Иначе да попитам Кутрето защо не хвърли огърлицата на Санса в морето, а при трупа на Донтес? Нарочно ли искаше да докопат доказателство срещу нея?

Нима се съмняваш? Laughing

# 597
Ами не е сигурно за нея или за Тирион е повече доказателство това, въпреки, че така изглежда като за нея. Има причина да я крие и тя да си седи мирна и да го слуша, иначе ще я намерят ланистърите Simple Smile

# 598
Ами не е сигурно за нея или за Тирион е повече доказателство това, въпреки, че така изглежда като за нея. Има причина да я крие и тя да си седи мирна и да го слуша, иначе ще я намерят ланистърите Simple Smile

Взе ми думите от устата  Peace. По този начин може да я манипулира и да я държи под око.

# 599
Бунтът не е заради Лиана, Висерис така го разказва на Денерис, и тя дълго му вярваше. Според мен тя не знае що за стока е бил баща и. Баристан също не я осветли по въпроса, уж Робърт от любов е тръгнал на война.  Rolling Eyes

Има много повече задкулисни действия зад бунта. Турнира в Харънхол е бил предтекст за среща на лордовете  да планират съюз срещу Ерис, Регар казва на Джейми, че като се върне от Тризъбеца ще настанат промени. Писнало им е на всички от лудия Ерис, а Варис му е шепнел в ушенцето, че лордовете планират бунт, като собственият му син е щял да го детронира. И ето ви го Брандън Старк, който влита в Цитаделата крещейки  Shocked Регар да излезе и умре. Май е забравил прякора на краля.  ooooh!Останалото е история.
Джон Арин е разполагал с армиите на изтока, които в момента са непокътнати, защото Лайса забрани на Ройс да подпомогне Роб. Това е много интересно. Санса има потенциални съюзници в Долината и цяла армия на разположение. Да видим как ще се развият нещата с нея.

Общи условия

Активация на акаунт