Май нещо не ми е наред

• 4 343
  • 13
  •   1
Отговори
ЗДравейте, моммичета,

За пръв път пиша тук, но се ползвам често от съветите ви. МОже да ви се стори глупаво питането ми, но смятам, че обвързани и стабилни жени като вас, биха ми помогнали. От време на време изпадам в емоционални дупки- под силен стрес, напрежение или защото си вкарвам глупости в главата. Имам приятел от година и половина, живеем заедно. Но на моменти сякаш чувствата се променят- няма го това притеснение ще ми звънне ли, къде е, с кого е . Като не сме заедно ми стига на ден да се чуваме по 2-3 пъти. Не си мечтая нон-стоп, как ще се прибера и яе му разкъсам дрехите. Страх ме е , че нещо с мен не е наред. Израснала съм без баща и нямам и идея, как изглежда една нормална дълга връзка. Страх ме е , че ще се разделим или чувствата ще заслабнат, знам ли... Напоследък сънувам кошмари, как се разделяме или пък той умира и се будя разплакана. Сега започнах нова работа и съм на обучение в друг град за две седмици. Не мога да се отпусна и да се забавлявам с колегите от мисли :"Редно ли е сега да кажа това, да направя онова, ама да не се изтълкува по грешен начин!" Преди бях малко обсебена от приятеля си, почти неразделни сме, всички ми казват, че трябва да имам и други контакти и приятели освен него, а аз стоя като залепена, но усещам, че това започва да ни пречи.
Нормално ли е да се чувствам така след година и половина, това ли е истинската връзка , а не просто влюбването и химията.
Простете, ако запитването ви се струва неуместно.
Благодаря и хубав ден! Simple Smile

# 1
Не ми стана ясно как точно се чувстваш. Ако питаш дали е нормално да не си обсебена от приятеля си- да, нормално е. Само дето и сега ми се струваш доста обсебена. Трябва да намалиш още обсебеността, не е достатъчно.

# 2
Периодът на влюбване, в който идеализираш човека до себе си и нищо друго не съществува продължава около 1,5-3 години. След това нещата се успокояват. Няма как цял живот да се притесняваш ще ти звънне ли или няма, това не е възможно.

# 3
  • с/у ОколоМръсТното
Влюбеният период е хубав, романтичен, пепепруден.
Но обвързването, сериозната връзка, обич и сплотяване идват по-късно.

Е, при някой те съвсем изчезват.
Божа дейност.

Не се вглъбявай/вглеждай толкоз във връзката си. Живей в истинския смисъл на думата, та ти не си ничия собственост.

# 4
Благодаря ви за разбирането. Винаги съм била много страхлива и стресирана. Като си навия на акъла някоя глупост и с дни не мога да спя, корема ме боли, чувствам се зле. Страх ме е да не прецакам/объркам/откажа от най-прекрасния мъж на планетата заради страх, глупост или слабот (от каквото и да е естество) и така загубвам хубавото от връзката си. пФФФ много съм смотана Laughing

# 5
 Hug ellina90, аз те разбирам, защото като по млада имах много такива притеснения в живота си, макар и не само за връзката ми, а за всичко.

Не се страхувай да не сгрешиш, каквото трябва да се случи, то се случва. Пък и да е грешка, така е трябвало. Нещата се редят по подходящия за нас начин.

Аз също не съм израсла в нормално семейство, отношенията между родителите ми бяха много лоши, караха се, въвличаха и нас, децата в тях. Аз също не съм виждала как изглежда нормалната връзка. Но това човек го усеща вътре в себе си, от какво има нужда, за какво мечтае и очаква, как се чувства добре. Дори отначало да не се получават нещата, те си се подреждат с времето, човек израства.

Имай си доверие.  Hug

Адашки сме  Simple Smile

# 6
  • Sofia
Това сега е по-нормалното състояние. Да си обсебен не е нормално. Даже и сега - примерно чуването 2-3 пъти на ден при положение, че живеете заедно ми се вижда множко. И да, в дългите връзки е така. Нещата се променят с времето. Чувствата стават по-кротки, но пък по-стабилни. Все по-малко ще имаш нужда да си "залепена" за него. Все по-малко ще те интересува къде ходи и какво прави. Аз в началото мъжът ми като тръгнеше на работа ревях, като че ли на фронта го изпращам.  Joy Сега, 10 год по-късно,  прекрасно си почивам като го няма.  Mr. Green Нормално е.
Но по принцип ми се струва, че имаш склонност да мислиш и анализираш повече отколкото е здравословно. Така само се измъчваш излишно. Живей си живота и гледай по-леко на нещата.

# 7
Определено преанализирам ужасно много нещата, това един от огромните минуси.  Embarassed
Но ще се постарая да го променя, да имам малко и свой живот, свои интереси и приятели, без да чувствам вина за това.
Благодаря ви много, наистина.
Едно объркано и шашаво девойче  Laughing

# 8
ellina90, все едно някой е преписал абзаци от най -скритите ми мисли и терзания от преди няколко години.
Може ли да вдигнеш завесата и да ми кажеш на колко години си?
 Аз ще се опитам да отгатна. 19-22- някъде там?
Виж нормално е дете, което е израснало в осакатено семейство да е неуверено и нерешително. Това е често явление. Наистина се надявам да си на възрастта, която предположих, за да имаш по-голям шанс да се промениш.
 Не ме тревожи въпросът ти дали е нормално да се чувстваш еди-как си спрямо приятеля си. Отговорът е: Нормално е. Тревожи ме, че се страхуваш да се забавляваш и да дишаш без него, че се терзаеш кое как ще кажеш или ще направиш. Не бива да ти пука, ей!  Ти си си ти и си прекрасна. Някои ще са ти приятели, други няма да са ти- не бива да допускаш разни фобии да ти пречат да се разгръщаш и да бъдеш себе си!  Heart Eyes
  Тези, които ти казват, че е редно да имаш свой живот, а не да си до Д-то на гаджето са абсолютно прави. Почвай да градиш този живот незабавно, в противен случай не те чака нищо хубаво. Жени, които чувстват зависимост от мъжете си се превръщат в тяхна сянка и губят личността си... Казвам ти го личен опит. После съвземането не е никак лесно. Не е невъзможно, но  не е  лесно. Шансът ти да не се стопиш е само, ако твоят е човек е достатъчно интелигентен и отговорен, за да не се възползва от слабостта ти и не те смаже. Но за жалост рядко се срещат такива великодушни хора, просто защото инстинктивно силният изяжда слабият.
 Не се тревожи от думите ми. Не са критика, упрек или обида. С много добри чувства ти пиша това, защото аз също съм се чувствала така.
Поздрави и ако имаш нужда от подкрепа, пиши ми Hug

# 9
ellina90, все едно някой е преписал абзаци от най -скритите ми мисли и терзания от преди няколко години.
Може ли да вдигнеш завесата и да ми кажеш на колко години си?
 Аз ще се опитам да отгатна. 19-22- някъде там?
Виж нормално е дете, което е израснало в осакатено семейство да е неуверено и нерешително. Това е често явление. Наистина се надявам да си на възрастта, която предположих, за да имаш по-голям шанс да се промениш.
 Не ме тревожи въпросът ти дали е нормално да се чувстваш еди-как си спрямо приятеля си. Отговорът е: Нормално е. Тревожи ме, че се страхуваш да се забавляваш и да дишаш без него, че се терзаеш кое как ще кажеш или ще направиш. Не бива да ти пука, ей!  Ти си си ти и си прекрасна. Някои ще са ти приятели, други няма да са ти- не бива да допускаш разни фобии да ти пречат да се разгръщаш и да бъдеш себе си!  Heart Eyes
  Тези, които ти казват, че е редно да имаш свой живот, а не да си до Д-то на гаджето са абсолютно прави. Почвай да градиш този живот незабавно, в противен случай не те чака нищо хубаво. Жени, които чувстват зависимост от мъжете си се превръщат в тяхна сянка и губят личността си... Казвам ти го личен опит. После съвземането не е никак лесно. Не е невъзможно, но  не е  лесно. Шансът ти да не се стопиш е само, ако твоят е човек е достатъчно интелигентен и отговорен, за да не се възползва от слабостта ти и не те смаже. Но за жалост рядко се срещат такива великодушни хора, просто защото инстинктивно силният изяжда слабият.
 Не се тревожи от думите ми. Не са критика, упрек или обида. С много добри чувства ти пиша това, защото аз също съм се чувствала така.
Поздрави и ако имаш нужда от подкрепа, пиши ми Hug

Скоро ще навърша 24 години. Приятелят ми ме подкрепя много, постоянно ме кара да излизам и да се забавлявам с приятели, даже се е случвало да ми уговаря срещи с приятеллки Very Happy Трагично звучи. Иска да израстна като личност, а не да съм зависима от него. Не му допада това, не заради друго, а защото вижда, че не ми се отразява добре.
Наистина съм много странна птица, притеснявам се от всичко. Даже се притеснявам, като се запознавам с някакви нови хора и си комуникирам с тях, да не вземе някой да ми допадне , дори чисто визуално, защото съм виждала много хора да го правят. Мои близки са били на косъм да си разпаднат връзките от глупави забежки и мимолетни залитания. Осъзнавам, че е глупаво да се страхувам, но е така. Ще се радвам, ако ми пишеш отново, щом и ти си имала подобни проблеми.
Smile

# 10
Не му мисли толкова и не се тревожи за всяко нещо.
Нормално е след дълга връзка и съвместно съжителство, да изчезнат първоначалните пеперуди в стомаха.
 Каквото е писано ще стане. Бъди по - уверена и смела.  Hug

# 11
 ellina90, основното, към което трябва да се придържаш в една връзка, е:
"Не прави на другия това, което не искаш той на теб да ти причини!"
Т.е., когато се чудиш дали да кажеш/направиш нещо, просто си помисли дали ще ти е приятно/неприятно твоя човек да го прави/казва.Лесно е.

Относно това
Даже и сега - примерно чуването 2-3 пъти на ден при положение, че живеете заедно ми се вижда множко..................
Все по-малко ще те интересува къде ходи и какво прави. Аз в началото мъжът ми като тръгнеше на работа ревях, като че ли на фронта го изпращам.  Joy Сега, 10 год по-късно,  прекрасно си почивам като го няма.  Mr. Green Нормално е.
нормално е за savina_33.     Laughing
За мен, след 25 години заедно, още е съвсем нормално да се чуваме по 3-4 пъти на ден.
Не си почивам, като го няма.Предпочитам заедно да си почиваме.
Обаче:
за други може да е нормално да не се чуват изобщо през деня....просто им стига да си кажат сутрин "Чао!" и вечер "Здравей!"
Така че, твоето "нормално" зависи от вас двамата, като характери, като нужди и емоции.
Не се ориентирай по "нормалното" за другите.

# 12
Съгласна съм с този пост на Краси   bouquet

Нещата наистина са много индивидуални и човек трябва да открие своя ритъм.
От една страна е хубаво да поглеждаме нещата отстрани, но от друга истината е вътре в самата връзка.

# 13
Надявам се най-сетне да се кротна и да престана сама да си създавам напрежение.
Благодаря на всички ви, вярно е , че нещата са много индивидуално, а аз все опитвАМ да се вкарам в  някакви рамки. По този начин се чувствам още по-ужасно, майка ми ме бъзика, че като родя едно дете и всички глупости ще ми се избият от главата, защото няма да имам време да си вкарвам филми  Laughing Може и да е права, от правене на нищо се вглъбявам в измислените си проблеми. Еххх, това жените сме страшно племе...

Общи условия

Активация на акаунт