Боледуване на децата ни – тема 15

• 43 939
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
  • Mediterraneo
Имала серозен отит - явно не е като другият  отит, защото не се налага АБ  Rolling Eyes Каквото и да е, секретите били виновни...

Ние пък със серозен отит сме лежали в болница...  Rolling Eyes

# 166
Ох, имам съмнения - засега мои си Mr. Green, в смисъл непотвърдени...ама аз съм малко вманиачена, та затова.....

А за апаратурата - пъхало се нещо през нослето и се вижда на компютър...нещо такова го разбрах, звучи ми като гадна процедура....но ако поне е сигурно....Ако се наложи, ще поразпитам по-подробно де...

Сега таман четох за отит без болка - с АБ се лекувал само остър отит, в момента когато има инфекция, а когато е хронифициран - не се налагало АБ, нещо такова запомних....

# 167
Ами явно са различни и нейният е хронифицирал  Rolling Eyes Имаше болки преди няколко седмици, но нашият ЛЛ не изписва АБ за болки в ухото, та не е пила спец. за това. Сега болки няма, но чуваемостта определено е намалаена. Как го установихме - независимо едни от други - ние и бабите - детето само подвиква "а,а?" и очебийно не дочува. Иска увеличаване на ТВ и компютър, повече от обичайното. Та така при нас  Tired

# 168
Рали, дано проблемът отшуми и  след време даже да не си го спомняте Peace

# 169
Рали, дано проблемът отшуми и  след време даже да не си го спомняте Peace
Благодаря  Hug Дано, да  Praynig

# 170
За продължителна хрема и запушено носле, лекарката унг изписа еуфорбиум, ксизал, куик, и пуснахме носен секрет, смята и, че не се е излекувал още след като пихме антибиотик за зачервено гърло, а минаха две седмици след деседневното лечение.
Имам вкъщи назик и виброцил, останалите трябва да ги купуваме.

Използвали ли сте тези спрейове?
И се чудя да изчакам ли носния секрет, в понеделник ще излезе, и тогава да се купува нещо?

# 171
  • в огледалото на живота
За продължителна хрема и запушено носле, лекарката унг изписа еуфорбиум, ксизал, куик, и пуснахме носен секрет, смята и, че не се е излекувал още след като пихме антибиотик за зачервено гърло, а минаха две седмици след деседневното лечение.

И се чудя да изчакам ли носния секрет, в понеделник ще излезе, и тогава да се купува нещо?
Нищо не разбрах....пуснали сте микробиология,а лекуващия УНГ  е назначил тези спрейове без  да са излязли резултатите?!

# 172
  • Once there was a Hushpuppy...
Е, Еуфорбиум аз ги ползвам. Но това са хомеопатични капки, при сериозни хреми едва ли помагат Peace

При нас нещата отиват на бронхоспазъм. Тоест всичко си е в реда на нещата - ларингит, после бронхоспазъм. Лекракта ми каза, че всички са се обострили, които са имали ларингит дечица при нея.
А, се получава бронхоспазъм вследствие на силното и раздиращо кашляне, бронхите били чуствителни на малките при подобна инфекция. На слушалка се чу малко от ляво, от зад чисто.
И така, както каза и Еми, пък и аз после се размислих избързах с Вентолина и Флудитек. То, аз ги спрях и след втори прием, но сега вече сме си и за двете Peace
Гърлото се подобрява, ушите са добре, Т спадна от само себе си/нещото което мен ме учуди/ положително, защото детето е започнало и само да се бори.Явно имунитета се засилва. И ни каза, че няма да дава АБ, защото той се оправя сам.
Имаме си гъсти зелени сополки и ми каза да слагам Тобрадекс или Гентазон/по избор/ - нашата не праща на микробиологии, така дава АБ капки. До сега не съм му взимала секрет от носа Confused

# 173

Този Куикс на мен не ми харесва - едно че е по-малко като количество от Стеримара, уж било на дозички, та затова било умалено, ама парите му като на стеримара....Аз си пръсках с Куикса да видя как е - ми нищо по-различно, слабичко пръска... като цяло не съм доволна от него, аз си карам със Стеримара голямата опаковка...
Просто споделям де...

# 174
И аз не съм доволна от Куикс. За овлажняване на лигавицата на носа върши работа, но за промивка - не.  За промиване ползвам Стеримар или физиологичен разтвор със спринцовка.

# 175
На нас УНГ-то ни предписа Африн за промиване на носа, бил с по-добър пулверизатор - по-силен и става за промиване на нослето

# 176
А при нас като му пръскам понякога с  по- силна струя -Стеримар,Тантум протект, при издухване има и кървави следи!Аз си мисля ,че е от по- силната струя!Затова използвам Куикс с алое ,по- слаба е струята на пръскане!

# 177
И според нашият УНГ силната струя не е добра идея  Peace

# 178

Нищо не разбрах....пуснали сте микробиология,а лекуващия УНГ  е назначил тези спрейове без  да са излязли резултатите?!

Да, точно така.
До 05.04. бихме антибиотик заради червено гърло, и оттогава е с хрема и запушено носле, няма секрети.

Личната даде направление за унг, прегледаха го, пусна носен секрет и назначи еуфорбиум, ксизал и куик, защото не бил излекуван според нея от предния път.

Но аз си мисля да изчакам резултата от секрета, а до тогава да слагам куик и виброцил.

# 179
Umi сега прочетох по назад, че си забелязала че детето не чува.
Явно е имала възпаление и в ушите. Моя син един път е имал отит и изрично УНГ - то ме предупреди че АБ при ушните възпаления се пие 10-12 дни.

Странно,на приятелка детето пи АБ точно 5 дни,а беше с някакво страшно възпаление,пробиваха му нещо ухото,тече гной.. Thinking
Както и да е,нашата лекарка изобщо не се съмнява за отит.Малката преди 2 седмици се оплака,че я наболява ушето,това беше само за ден де...Изобщо не го отчете,като и казах.После и казах,че ми се струва,че нещо недочува,тя каза,че ще я прати на замерване на слуха,след като се излекува,сега нямало смисъл  ooooh! От тогава изобщо не е подхващала темата за ушите.Пие АБ,защото имала възпаление на носоглътката.
Отиваме на УНГ,дано ни вземат,стискайте ми палци.Не искам да си тровя детето безпричинно...Писна ми от некадърни лекари вече  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт