Боледуване на децата ни – тема 15

• 43 945
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
Раличка, и аз се оптивам да разбера родителите, които се оправят сами с детето и нямат помощници, но въобще не приемам поведението им и не ги оправдавам  Naughty това, което правят с пускането на болни дечица на градина, прави нещата по-сложни и за тях. ако всички родители подхождаха по-съвестно си мисля, че броят на болните дечица и на боледуванията ще се разреди значително.  Peace
но винаги ще се намери някой, който да си натика детето с вирусите в дг и да се оправдава, че нямал избор.
а аз имам ли избор да търпя, да не спя заради страха от ларингоспазми, да държа преливаща от лекарства аптечка, да не работя с дни (и да ощетявам бюджета ни) и да тровя детето си с какво ли не? ама на кой да обяснявам...

# 151
Ходихме на контрола-резултат 2-ро шише АБ,след като приключим първото Shocked Е,да ама не!Няма да си тровя детето,файда йок.Не знам дали да я заведа на УНГ,не знам дали ще я прегледат като е с кашлица newsm78 Тя кашлицата от гърлото,ама знам ли...
П.П.Не можело да е коклюш,била имунизирана,не искаше и да чуе,че ваксините не предпазват 100%

# 152
umi zoomi  Hug.  Имам чуството че милото ти детенце все е болно в последно време.
Дано бързо се оправи.

# 153
От февруари май нямаше нищо по-сериозно.Сега обаче кашля вече месец и в чудо съм се видяла,спукахме се да правим схеми с баща и как да я гледаме,тя се изнерви с тия сиропи,само реве и се сърди...Вече като я чуя да кашля и изпадам в истеричен смях...А като гледам как лекарката решава нещата и лекува..и тя не знае какво лекува  newsm78 То все е бивала кашлица,ама избива някъде.А сега само от гърлото се чува,ту суха,ту храчки я давят,но в гърлото само..

# 154
Ходихме на контрола-резултат 2-ро шише АБ,след като приключим първото Shocked Е,да ама не!Няма да си тровя детето,файда йок.Не знам дали да я заведа на УНГ,не знам дали ще я прегледат като е с кашлица newsm78 Тя кашлицата от гърлото,ама знам ли...
П.П.Не можело да е коклюш,била имунизирана,не искаше и да чуе,че ваксините не предпазват 100%

Уми, а защо втори АБ, първият не е бил правилният ли?
Имаш ли възможност за второ мнение да вземеш-знам ли, на частно ? newsm78

# 155
Не,нямам възможност...няма да ме вземе никой,баща и за това настоява да я водя на УНГ,но аз не знам дали сме за там  newsm78Иначе 2-ро шише от същия АБ,защото срока на годност след разреждането е 7 дни и иска да направим още 5-7 дни със същия.

# 156
Уми, отиди на унг, ако имаш възможност. детето ми кашля няколко месеца без установена причина, бях се побъркала. ходихме на алерголог, пулмолог, двама педиатри, не получихме диагноза. накрая отидохме на унг, оказа се увеличена трета сливица. как ме е яд колко сиропи изпи ей така...

# 157
Силви, а как установи доктора третата сливица-в какво се състоеше прегледа?

# 158
Umi сега прочетох по назад, че си забелязала че детето не чува.
Явно е имала възпаление и в ушите. Моя син един път е имал отит и изрично УНГ - то ме предупреди че АБ при ушните възпаления се пие 10-12 дни.

# 159
момичета, като стана въпрос - как разбирате, че детето не чува добре примерно и евентуално за отит?

# 160
тета, прегледа си беше като всеки друг, огледа доста дълго и обстойно. попитах защо другите лекари не за я забелязали и ни каза, че е разположена по-високо и че ако детето не е дало да огледат добре гърлото, не са могли да я видят.

# 161
тета, прегледа си беше като всеки друг, огледа доста дълго и обстойно. попитах защо другите лекари не за я забелязали и ни каза, че е разположена по-високо и че ако детето не е дало да огледат добре гърлото, не са могли да я видят.

Благодаря... Аз питам, защото все не мога да намеря читав УНГ лекар .... Tired

В нашия град идва един от Плевен,уж с модерна апаратура-специално за диагностициране на трета сливица, за която апаратура иска 20 лв извън направлението, та незнам колко да му вярвам ...може да иска да си избива парите за апарата, знам ли вече...

А прегледа само с фенерче ли беше или пъха и огледалцето?

# 162
момичета, като стана въпрос - как разбирате, че детето не чува добре примерно и евентуално за отит?
веднага ти отговарям от пресен-пресен опит - вторият УНГ-специалист, който посетихме, направи аудиограма на детето (1-вият твърдеше, че още е малка  Confused) - тества се чуваемостта посредством различен по честота звук. Водим я сега през няколко дни да я тестват, положението се подобрява, пу-пу. Имала серозен отит - явно не е като другият  отит, защото не се налага АБ  Rolling Eyes Каквото и да е, секретите били виновни...

# 163
Рали, благодаря за споделеното...но на мен въпросът ми по-скоро беше как вие самите, без аудиограма, вкъщи, като наблюдавате детето, тогава разбирате ли, усъмнявате ли се... newsm78

В смисъл за какво да следя и да се притеснявам.....

Може ли да е карал отит, пък аз да не съм разбрала...

на УНГ лекар съм го водила веднъж, и то нищо не направихме, защото рева и не искаше да отвори устата.... Tired

# 164
teta75, прегледа е и с огледалцето, а лекарката си слага челник с фенерче (на малката ѝ се стори доста смешно). всеки път преглежда и нослето (с онези щипки, с които се разтварят ноздричките) и ушетата (с тръбичката, която пъхат, за да огледат). за пръв път чувам, че има и апаратура за диагностика на трета сливица, досега никой лекар не ми го е споменавал.
ти някакви съмнения ли имаш за трета сливица?

Общи условия

Активация на акаунт