Боледуване на децата ни – тема 15

• 44 024
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
Съгласна съм с последното мнение Peace
Важното е да се наблюдава детето, то си личи ако не е ок нещо - или Т вдига, или се вижда от състоянието му....

Девичка - числото от посявката имаш предвид сигурно, не помня точно, но от лабораторията казаха масов растеж, което предполагам е над 10 на пета степен....

Ето, намерих бележката / нося си я в протмонето Mr. Green/ - пише, че в носен секрет има пневмококи, а в гърлен - масов растеж, само това, няма число или друго, отдолу са антибиотиците...

Ами минаха му сополите, аз пък не виждам защо да не му минат, справил се е организма вероятно сам, или посявката е била замърсена...незнам какво да ти кажа, просто споделих какво е станало при нас Peace

# 136
  • София
Благодаря ви, момичета!
Дано не се стигне до нещо сериозно и да се бия по-главата, че съм се мотала, но тя реално от януари е така и не е вдигала температура.
Не знам, системата ни е сбъркана - цял януари буха, педи вика здрава е и не дава направление за мб, като я направих сама, вика - ау, да, да пие аугментин....
Ще се консултирам с още някой и ще реша какво да правя.
От януари до сега все си буха?   ThinkingА след лечението нямаше ли някакво подобрение -  примерно намаляване на кашлицата и т.н. нали казваш, че сега си е оки...
Дългото сополясване си води до доста проблеми, но всеки сам си преценява и решава какво ще прави с детето си  Peace
Не, не, не буха от януари, а през януари хвана нещо - сопол и кашлица. След това остана само една постоянна влажна кашлица - цял месец. Тогава дори писах тук и питах дали някой има наблюдения от Бронхо-ваксом - защото точно беше приключила третия прием, и тъй като педи твърдеше, че е напълно здрава, а тя не спираше да кашля, започнах сама да търся причината. Накрая ми писна, отидох при УНГ и той направи посявка и започнахме Панцеф 10 дни - разбира се, кашлицата спря.

На контролата обаче отново излязоха същите бактерии. Тогава УНГто изписа локално лечение, щото тамън бяхме свършили оралното и тамън наново се беше разсополивила (след 2 дни в яслата  ooooh!) - по 10 дни Макситрол, Фуциталмик и Цилоксан, общо 30 дни. По време на лечението тамън сополите бях спрели, и пак нещо лепна и те тръгнаха отново и се появи слаба спорадична кашлица.

Свършихме курса, направихме нова контрола - и отново същите бактерии. Тогава УНГто рече пак да пие АБ - тоя път аугментин. Но на нея между временно и сополите й бяха спрели, и кашлицата. И на лекаря явно му е съмнително, защото каза след АБ да направим поредната контролна МБ, но в друга лаборатория....

Затова у мен се породи чудене.

А фактите са такива: след ужасно начало в яслата през есента ( всеки сопол се превръщаше в температура и спазъм и ужасна кашлица с повръщане, разбирайте я бронхеолит, я бронхит), педи изписа Бронхо-ваксом ноември, декември и януари, и от тогава кара болестите със сопол и кашлица,  без ужасиите. Или тоя Бронхо-ваксом е вълшебен, или има някакъв луд късмет. Но се почна драмата с тия бактерии и посявки. Знам, че почти всяка нормална майка след приема на първия АБ и спирането на кашлицата никога нямаше да продължи да терори детето и бюджета с нови и нови прегледи и изследвания, без да има клинична картина, но пусто, все ме гложди да не стане някоя издънка, след като веднъж са изолирали гадовете.

Затова ще направя още една в някоя друга лаборатория и ако излезе същият резултат, ще давам аугментина, като ми е изписан, защото знам, че не е добра идея да се отглеждат колонии от такива бактерии.

# 137
Eв, поискай да ти направят и антибиограма при посявката - да се знае кой точно АБ действа Peace

# 138
  • София
А всичките тия капки - макситрол, цилоксан, и фуситалмик /чиято насоченост е почти изцяло стафилококова и се чудя що го е изписала/ в антибиограмата дадено ли е, че действат на изолираните бактери...Най-просто може да се ориентираш като видиш дали на посочени основи има S. не виждам как след толкова третиране няма да има някаква промяна - да е изчезнала поне едната бактерия...Предполагам, че там където пускаш мб, при изолирана бактерия отдолу има и антибиограма ....
Благодаря ви, момичета!
Дано не се стигне до нещо сериозно и да се бия по-главата, че съм се мотала, но тя реално от януари е така и не е вдигала температура.
Не знам, системата ни е сбъркана - цял януари буха, педи вика здрава е и не дава направление за мб, като я направих сама, вика - ау, да, да пие аугментин....
Ще се консултирам с още някой и ще реша какво да правя.
От януари до сега все си буха?   ThinkingА след лечението нямаше ли някакво подобрение -  примерно намаляване на кашлицата и т.н. нали казваш, че сега си е оки...
Дългото сополясване си води до доста проблеми, но всеки сам си преценява и решава какво ще прави с детето си  Peace
Знам, че почти всяка нормална майка след приема на първия АБ и спирането на кашлицата никога нямаше да продължи да терори детето и бюджета с нови и нови прегледи и изследвания, без да има клинична картина, но пусто, все ме гложди да не стане някоя издънка, след като веднъж са изолирали гадовете.
Затова ще направя още една в някоя друга лаборатория и ако излезе същият резултат, ще давам аугментина, като ми е изписан, защото знам, че не е добра идея да се отглеждат колонии от такива бактерии.
Споко не си сама  Laughing

# 139
Аз забелязвам че се изолират след посещение на ясла/градина, защо да не ги лепи там, напълно е възможно, ти си тровиш детето да го изчистиш, а друго дете си ги носи ... та в този случай освен да работиш в посока да стане и то здрав носител за да оцелее в тази среда ... иначе както е стерилизирано и го връщащ в яслата организмът отново ги възприема за враг и реагира, а ако си ги носи едва ли ще предизвикват особена реакция понеже вече са част от него. Аз понеже не харесвам обаче тази идея вече няма да пращам малкия на градина ...

Последна редакция: вт, 22 апр 2014, 17:48 от Анонимен

# 140
Аз забелязвам че се изолират след посещение на ясла/градина, защо да не ги лепи там, напълно е възможно, ти си тровиш детето да го изчистиш, а друго дете си ги носи ...

Точно така е  ooooh!

# 141
  • София
О, всяка МБ е придружена от антибиограма, разбира се, изписаните орални и локални АБ са именно на тази база. И аз изумявам как е възможно да не изчезне поне едната от двете, но не! А това, че въпросните бактерии, а кой знае и още колко други, се предават между децата в групата, е факт. Затова попитах и УНГ, и педи, какво правим, когато ги изчистим с някакъв зверски силен антибиотик, а половината деца в групата си ги носят или без да подозират родителите, или пък леко неглижирани? Отговор не получих.

А моята драма е, че аз съм изключително алергична към почти всички антибиотици в резултат на жестока злоупотреба в ранно детство, не мога да пия почти никакви, и става изключително страшно, когато се разболея сериозно. Ужасно искам дъщеря ми да не преживява същото, защото при мен наистина е драматично - буквално мога да пия една-единствена група. И е много готино, когато се окаже, че бактериите ми са резистентни на единствения АБ, който мога да приема....

# 142
Сетих се също че бях чела че след приема на Бронховаксом от някакво детенце редовно излирали пневмоки, виж самото съдържание на БРОНХОВАКСОМА
7 mg бактериални лизати от следните видове:
Haemophilus influenzae (тип b), Streptococcus pneumoniae (тип 1, тип 2, тип 3 и тип 47), Klebsiella pneumoniae, subsp. pneumoniae (2 щама), Klebsiella pneumoniae subsp. ozaenae, Staphylococcus aureus (6 щама), Streptococcus pyogenes, Streptococcus viridans (3 щама), Neisseria (Branhamella catarrhalis) (3 щама).

# 143
  • София
Не вярвам да има нещо общо, защото Бронховаксомът съдържа частици от въпросните бактерии, убити при това.

# 144
Сбъркала съм, обсъждан е бронховаксома, но в същата тема Емир е писала за пневмо 23 и затова съм запомнила неправилно, това е октомври миналата година, когато тръгнахме на детска и започнах да чета редовно

Неее знам..една приятел би на детет си прехвалената пневмо 23 и найредовно изолира стертокок пневмоние, последния път /преди  2 седмици беше с 3 изолирани бактерии/. Носиме си една част от бактериите, основно стафилокиките се активират при отслабнал имунитет. Със стрептококи се заразяваш  Peace т.е не мога при паднал имунитет или от чести боледувания изведнъж да ти се активират стрептокотите, виж стафилоките - могат.

Оттам ми светна червената лампичка за бактериите, които вкарваме уж да се пазим ...

Последна редакция: вт, 22 апр 2014, 21:21 от Анонимен

# 145
Габи,продължава да кашля,въпреки АБ.По-малко,но кашля.Мъжът ми каза,че тук имало епидемия на коклюш,съобщили в новините.На колегата му децата,кашляли вече 3 седмици.Габи е имунизирана,но нямало гаранция.Тя кашля почти месец.Края на март бяхме на детски рожден ден и се изсипа едно дете,което кашляше безумно...Аз до половин час си обрах чукалата,но...то и половин час стига.Тя седмица след това започна да подкашля,но не се усъмних,че може да е лепнала от там,че беше минало мн.време,а то при коклюша инкубационният период бил 7-10 дни.Четох,че коклюша не се лекува с АБ и при имунизираните деца,минава по-леко.АБ помага само да спре заразата.Утре ще звънна пак до градината,да питам,дали пък няма и други кашлящи,поне да определя диагнозата,че то докторката е ясно,че няма да пусне изследвания за тая болест...
П.П.Забравих да спомена,че приятелката на Габи,наскоро го имунизираха от коклюш(преди около месец),та не знам дали то не е било носител и не ни е заразило.Тя имаше някакви температури и подкашляния след ваксината,но тя всички болести кара леко...

Последна редакция: ср, 23 апр 2014, 10:43 от umi zoomi

# 146
Здравейте на всички мами! Не съм писала досега в темата и виждам че обменяте опит с болестите и лекарствата .Има ли такива ,които да са поставили въпроса с честото боледуване на дневен ред пред учителките и медицинските сестри и как реагираха? Имаше ли положителен ефект от разговорите , срещнахте ли разбиране и съдействие за ограничаване на болестите от тяхна страна като служители на детската градина?

# 147
аз съм от тези дето все правят проблем за допускането на болни деца. положителна промяна не съм забелязала. мисля, че вече ме възприемат като вечната досандица с оплакванията за болестите  Embarassed

# 148
На мен ми отговориха ,че трябва да се реши въпроса законодателно,тъй като медицинските сестри нямали право да връщат болни деца. Само лекар в детската градина има право да прави това, но тъй като в градините има само медицински сестри , те немогат да връщат болните деца особено ако имат бележка от педиатър за контакт със заразно болни. Един вид били с вързани ръце и нищо неможели да направят. Едно време в градините имало лекари ,които следяли децата. Трябвало това да се промени за да имат основание за приложат контрол. Абсурдна ситуация. Та нали това са детски заведения  и здравето на децата трябва да е на първо място. 

# 149
Хм, аз си мисля, че няма оправия с болните деца, посещаващи градина. То си е до съвест. Въпреки, че съм склонна да разбера работещи родители, в комбинация с работещи баби и дядовци (или липса на такива наоколо) - ние сме в подобно положение. За съжаление, на някои родители не им дреме, че децата им заразяват другите, в резултат на което май и на мен започва да не ми дреме толкова, така, че напоследък я пускам подкашляща - от около две седмици почти всички деца са така - учителката казала на ММ, че не можели да се наспят децата - все някое кашляло  Shocked И спрях да се впрягам чак толкова. Има една хубавица в групата на малката- въпреки,че майка й има бебе вкъщи, въпросното дете ходи на ДГ не съвсем здраво - какво да кажеш и на кой да го кажеш  ooooh! А иначе мед.сестрите са снабдени и с фенерче чак и чинно преглеждат гърла всяка сутрин  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт