Боледуване на децата ни – тема 15

• 44 036
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Еее, при вас се развило различно, добре че си го хванала Еми Peace
Аз сега си мисля, че това че му спада Т от само себе си е знак, че организма се бори, нали? newsm78
Защото на нас такова нещо Т да спада сама, май помня само веднъж отдавна Confused Винаги сме с температуропонижаващи, защото става безконтролна понякога....
И друго си мисля, вчера дадох Флудитек, но дали не избързах?
И днес си му давам само Хустагила, че уж да го успокои, за това ви разпитвам.

И, направих 6та доза Пулмикорт , и вече и Вентолин от вчера започнахме. Но, според мен на него секретите са му горе, върти едно между сопол и храчка, жилаво - слабооцветено. Това го кара да кашля, че трудно го духа, а то слиза надолу.
За сега се въздържам от болницата, ще видим.
Но, утре при педиатърката е задължително, все пак да го преслушва.
newsm78 Вентолин винаги са го изписвали, когато е слязло надолу...не знам дали си избързала или не...ти си знаеш, но знам, че ако не е за вентолин, кашлицата става повече при ларингит /как го обясних само, дано си ме разбрала - т.е ако си е чист ларингит и не е слязво надолу, не е затлачено от храчки вентолина предизвиква повече кашлица....-това го помня, защото като изписаха за първи път пулмикорт при първия ларингит и на двамата....си признах, че съм мислела да правя инхалация с вентолин, но не направих и тогава пулмоложката каза, че добре съм постъпила, защото реално няма причина за втечняване на секрета в бронхите, щото реално там няма проблем/ Същото се отнася и за муколитиците - използвани неправилно предизвикват повече кашлица, защото целта им е да се отхрачи/откашла събрания секрет....Ако утре ще ходите на лекар от инхалацият с вентолин трябва да е минало повече от 6 часа, за да се чуе нещо - въобще, ако има....
Ev_e - ние ходим при др Георгиева във Вита...но ако се съмняваш в лабораторията просто можеш да пускаш секрета на едно място, а на друго да правиш консултацията ....При всички случаи се спри на един лекар, с който споделяте едно и също  мнение за лечение и те изслушва - защото твоите наблюдение на твоето дете са най-точни, поне за мен това е най-важно...не толкова титлите и къде работи....
Сиропите при суха кашлица са синекод и демефан и има един хумекс за суха кашлица...последния не сме ползвали...При първия ларингит беше синекод + пулмикорт. Помня също, че пулмоложката предпочиташе демефана, а УНГ синекода...имала някаква разлика м/у двата, която не била в полза на демефана...нещо свързано с астмата беше, но не се задълбах....Малкия веднъж беше пил и демефан, при дълга кашлица и съмнения за алергия/докато не му изолирах стафилокока/, ама никак не му подейства по спомени...Та сиропи трябва много точно да се изберат, за да свършат работа....Като цяло не ги харесвам....

Последна редакция: пн, 21 апр 2014, 17:51 от EmiR

# 121
  • София
Ev_e - ние ходим при др Георгиева във Вита...но ако се съмняваш в лабораторията просто можеш да пускаш секрета на едно място, а на друго да правиш консултацията ....При всички случаи се спри на един лекар, с който споделяте едно и също  мнение за лечение и те изслушва - защото твоите наблюдение на твоето дете са най-точни, поне за мен това е най-важно...не толкова титлите и къде работи....
Благодаря, EmiR, помня, че си писала, че Георгиева ви помага много. Вероятно ще отидем при нея. В процес на търсене на лекар, на когото да имам доверие съм. Имах такъв, но тя май не може да се справя толкова добре с яслено-градинските болести, тъй като е неонатолог.
Според теб, трябва ли да се лекува с орален АБ пневмокок и мораксела, при положение че детето е здраво? Разбирам, че и двете биха могли да причинят усложнения, но също така си мисля, че 10 дни аугментин не е шега, особено след като е почти сигурно, че 3 дни по-късно ще се е обзавела отново я с двете, я само с една от тях. Очевидно е, че се въдят в групата.

# 122
  • София
Нямам идея...не съм изолирала нито една от двете бактерии...При моите, като има нещо бактериално е с проблем - особено при малкия, верно няма Т, но кашля, подсмърча - за мен това не е нормално.....тогава лекувам. Единия път покрай скарлатината на каката пуснахме секрет и на малкия, напълно здрав си беше и излезе масово количество златист стафилокок . Георгиева предписа веднага лечение - аб капки, независимо, че нямаше никаква клинична картина, но смятам, че въпрос на време да се лепне поредния вирус напримерно и бактерията да атакува....може и да бъркам. Детето на приятелка най-редовно му се изолират няколко вида бактерии....лекуват локално, но при по-сериозно заболяване винаги се стига до аб...дори и да започне като вирус, веднага се почват и жълтите сополи, конюктивит и т.н. Може би зависи от детето....и също така да се работи по засилване на имунитета....Като сравнявам в годините примерно на каката, която сега е последна година в ДГ...определено нещата се израстват...Затова си трябва един лекар да ви наблюдава и да решава кое ще е най-добре...да реагира навревреме, но да познава детето във времето...Аз най-вероятно бих дала антибиотик при изолирани 2 бактерии и рецепта от лекаря....най-малкото локално бих се пробвала да ги махна...Каквото и да си коворим, колко е нормално да ги имаме тези бактерии...може би на 30 40 години - да, и дори и да не ни  създават проблеми/в което пак аз се съмнявам/, но  на 3 4 5 6 години положението не е същото...Аз съм малко крайна, но не обичам сополиви деца, кашлящи и работя в тази насока поне моите да не точат дълго време сополи, кашлици и т.н. Не винаги съм успявала, защото съм слушала неща, които не са ми допадали, но съм ги изпълнявала...След толкова години в ДГ мисля, че като специалист УНГ ми върша най-добра работа....Като се стигне до слушалка ходя при педиатър и после сондирам мнението с УНГ, защото то най-добре ми познава децата...и решава от двете предложени лечения какво ще правим...
Друг е въпроса дали лабораторията е читава и мб  е верна - може би бих пуснала още една мб...или пък бих изчакала при първи симптоми на разболяване пак мб, имайки предвид, че все пак е изолирано нещо....

Последна редакция: пн, 21 апр 2014, 19:02 от EmiR

# 123
  • София
Благодаря за споделеното. Явно е напълно възможно да си си развъдил бактерии, но да си здрав. Аз също не обичам да има недоизяснено кашляне и сополивене, всъщност поради моето вглеждане открихме бактериите (според педи щерката беше "здрава", въпреки че кашляше влажно цял месец). Но в момента ситуацията ме обърква - един изпит антибиоти, цял месец локално лечение - и бактериите все си стоят, междувременно тя е напълно здрава: нито кашля, нито има секрети. Затова ще направя още една посявка, пък нека съм вманиачена.

# 124
Ох, с тези лаборатории и мен ме гони параноята, но откакто бях бременна, и в два последователни дни различни резултати излязоха /давах стерилна урина, съмнение за цистит/, нещо хич не вярвам...което не е добре, защото е объркщващо и незнам понякога какво да правя и на кого да вярвам... #Crazy

Ев, щом не кашля и не се сополиви, дали пък не се касае за грешен резултат от посявката... newsm78

В този случай аз не бих давала  или капела нищо...

# 125
  • София
Благодаря за споделеното. Явно е напълно възможно да си си развъдил бактерии, но да си здрав. Аз също не обичам да има недоизяснено кашляне и сополивене, всъщност поради моето вглеждане открихме бактериите (според педи щерката беше "здрава", въпреки че кашляше влажно цял месец). Но в момента ситуацията ме обърква - един изпит антибиоти, цял месец локално лечение - и бактериите все си стоят, междувременно тя е напълно здрава: нито кашля, нито има секрети. Затова ще направя още една посявка, пък нека съм вманиачена.
Еми може би пък по-добре е да поизчакаш и при следващите симптоми  -  мб и лечение...сега защо да пускаш нова мб?

# 126
  • София
Еми може би пък по-добре е да поизчакаш и при следващите симптоми  -  мб и лечение...сега защо да пускаш нова мб?
Да, и за мен това е най-логичното поведение, но УНГ беше категоричен да пие АБ и някак не остави място за дискусия. Навярно има причини, но беше хубаво да ги изясни. Обяснението беше само, че пневмококите правят гнойни отити и менингит, а моракселата - инфекция на горните дихателни пътища, което и аз вече бях научила, щом излезе резултатът.
И сега се притеснявам пък да не правя нищо, щом добър лекар ми казва да правя... От друга страна, моята интуиция казва да не давам нищ, докато не се разболее отново.
 #2gunfire

# 127
Ev_e, аз също не бих давала нищо. Лекарят естествено, че ще изпише АБ. Презастрахова се  Peace

# 128
  • София
Аз си слушам интуицията....а и то веднага няма да стане отит, нали ще има някакъв симптом...не знам....все ще тръгне от някъде...си мисля...Нали и затова има различно количество изолирани бактерии - малко, масово и т.н....те не се размножават на мига...

# 129
Eв, аз също мисля, че доки се застрахова.... То реално може да направи усложнения, но със същия успех може и да не направи...Той не може 100 процента да е сигурен, че ще стане отит или друго....

То е същото като при грипа, дето изписват АБ, защото МОЖЕЛО, видите ли, да се стигне до усложнения.... ама може и да не се стигне... Пък ако се стигне, така или иначе ще се пие АБ, та защо да бързаме...

# 130
Еви, сега се сетих и пиша пак да те успокоя....

Есента моя мъник като се сополивеше дълго време, с триста зора взех направления за носен и гърлен секрет - излязоха точно пневмококи, на едното място по-малко, на другото-масов растеж, направих и антибиограма...Докато се натуткам да ида до педка с резултатите да изпише евентуално нещо, взе, че му мина на малкия....

Ами не направи усложнение, така че според мен изчакай и наблюдавай....Ако вдигне Т, значи има проблем и ще действате тогава.... Peace

# 131
  • София
Благодаря ви, момичета!
Дано не се стигне до нещо сериозно и да се бия по-главата, че съм се мотала, но тя реално от януари е така и не е вдигала температура.
Не знам, системата ни е сбъркана - цял януари буха, педи вика здрава е и не дава направление за мб, като я направих сама, вика - ау, да, да пие аугментин....
Ще се консултирам с още някой и ще реша какво да правя.

# 132
  • София
Благодаря ви, момичета!
Дано не се стигне до нещо сериозно и да се бия по-главата, че съм се мотала, но тя реално от януари е така и не е вдигала температура.
Не знам, системата ни е сбъркана - цял януари буха, педи вика здрава е и не дава направление за мб, като я направих сама, вика - ау, да, да пие аугментин....
Ще се консултирам с още някой и ще реша какво да правя.
От януари до сега все си буха?   ThinkingА след лечението нямаше ли някакво подобрение -  примерно намаляване на кашлицата и т.н. нали казваш, че сега си е оки...
Дългото сополясване си води до доста проблеми, но всеки сам си преценява и решава какво ще прави с детето си  Peace

# 133
  • в огледалото на живота
Еви, сега се сетих и пиша пак да те успокоя....

Есента моя мъник като се сополивеше дълго време, с триста зора взех направления за носен и гърлен секрет - излязоха точно пневмококи, на едното място по-малко, на другото-масов растеж, направих и антибиограма...Докато се натуткам да ида до педка с резултатите да изпише евентуално нещо, взе, че му мина на малкия....

Ами не направи усложнение, така че според мен изчакай и наблюдавай....Ако вдигне Т, значи има проблем и ще действате тогава.... Peace

Никак не мога да се съглася с последното твърдение за температурата...
Това,че не вдига не означава,че нещо не работи отвътре...но разбира се всеки сам си преценява ситуацията и познава състоянието на детето.

Тета,помниш ли в какво количество показа антибиограмата наличието на пневмококи?Учудващо ми е чак ако са били в повече как от самосебе си организма би ги изтрепал...
Не се заяждам,питам просто  Peace
–––––––––––––––––––––––––––––––-
Днешния преглед при педиатъра ни показа абсолютно чист гърло и гърди.Няма хрема,липсва Т само остатъчна кашлица,която много добре се кърти.
Сиропа е помогнал достатъчно като сме го взели още в начална форма+инхалациите с ФР и Ериус.Продължаваме така до петък,ще си я държа в къщи.

Аз ли усещам в зародиш нещата и действам по обичайната  схема,дребосъчката ли по-леко прекрарва вече висрусите,но факт е,че ларингиалните кашлици минават относително бързо /до 3 дни/ и леко.
И дано е така... Praynig

# 134
Ev_e  остави детето на мира щом няма никакви симптоми - нито кашля, нито се сополиви.
За наше нещастие медицината не е 2+2=4 , тогава нямаше да ходим на преглед а щяхме да се лекуваме пред компютъра.
И аз пусках секрети като луда - добре че УНГ то при което ходим е скептично настроен към секретите. Та в един от пъти те се оказа че явно тампоните в лабораторията са замърсени иначе и ние щяхме да трепем Мораксела. Човека каза - без симптоми няма какво да лекуваме. Пуснахме втори секрет и излезе чист.
Приятелка миналата седмица обяви, че детето й е със скарлатина от изолиран гърлен секрет. Педиатърът му казал, че на детето му няма нищо. Приятелката пусна втори секрет - абсолютно чист.
Та не се заигравайте толкова в тези секрети.

Общи условия

Активация на акаунт