Боледуване на децата ни – тема 15

• 44 039
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
здравейте, момичета. загубих битката. с хремата - от тази сутрин жълти сополи с гъстота на туткал. бузките сухи, леко червени и топли, малката кисела. засега няма т, но започна да подкашля от онова суховатото... започвам инхалации с фр.

# 106
  • Бургас
здравейте, момичета. загубих битката. с хремата - от тази сутрин жълти сополи с гъстота на туткал. бузките сухи, леко червени и топли, малката кисела. засега няма т, но започна да подкашля от онова суховатото... започвам инхалации с фр.
Довечера наблюдавай Т, че най-много тогава вдигат.
Явно трябва по-сериозно лечение.Щом секрета е гъст и жълт, звънни на педи за антибиотични капки.Дано овладеете положението!

# 107
  • Once there was a Hushpuppy...
Еми, да права си Peace и за Синекод са му предписвали в начален ларингит, но аз не останах доволна....не повлия за съжаление.
Нали знаеш/те колко бързо започва и се развива ларингита....
Е, още от вчера се повлия след първия-втория пулмикорт и кашлицата се промени, има вече секрет. И това за часове, разбирате ме. Та, реших, че ще трябва нещо за отхрачване, а друг път са ми давали комбинация от инхалации с Вентолин  и сироп Флудитек.
Днес ги взехме и започнах, само сиропа ще почне от следобед.

Преди малко направих последния Пулмикорт/общо 4бр. инхалации за 48 часа/, но с цели ампули, неразредени този път, че беше страшничко Rolling Eyes
Сутринта и Вентолин направих и започвам да тегля по нещчко през носа, не е запушен, диша си, но изкарва нещо лепкаво като храчка - мръснобяло.

# 108
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ

На всички в темата, както и на семействата им желая много здраве!

# 109
Христос Воскресе!

Пожелавам крепко здраве на дечицата ни и нас !

Светъл празник   bouquet

# 110
  • София
Воистина воскресе!
Аз с две инхалации с 1/2 пулмикорт кашлицата я направих влажна...днес се чудя да правя ли, да не правя ли..ще видя...И понеже си бях купила кармолис капки за мен, дадох и на малкия - верно пише за деца под 12 години, че не става, но дадох 3*3 капки...еми не знам от какво е...със сигуност и пулмикорта си е свършил работа, но днес се е изкашлял 3 4 пъти влажно...Отхрачващ сироп не съм почнала... newsm78, защото със сигурност храчките са в  гърлото и ако ще давам ще е Биокстими, смученето на ефизол също помага ...та ще видим как ще е утре.....

# 111
Ооо,Еми и вие сте го закъсали с този ларингит.
Аз обаче ще направя още един Пулмикорт, нещо не ми харесва....днес е кисел и се разрева на два-три пъти ужасно ларингитно... Tired като кашля е с храчка, но като ревнее.....и ми се изправя косата от ужас Shocked И тази вечер една доза и край.
А, хубав ли е този сироп Биокстими newsm78 Не го знам...

# 112
воистина воскресе!
да са ни живи, здрави, палави и усмихнати дечицата! бързо оздравяване на всички болнички великденчета!

# 113
  • в огледалото на живота
Не е лош,чисто натурален и билков.
Два  вида са;единия Биокстими е с екстракт от мащерка и натриев цитрат/против повръщане/;а другия  и е  с добавка на жиловлек +останалите съставки.Давала съм,но предпочитам Флавамед когато трябва да чисти гъсти  и влажни храчаки.Много бързо повлиява при нас.
Моето дете има подобрение леко,не кашля лаещо вече,ама кашля още...

Бързо оздравяване на всички  Hug

# 114
Девичка мерси за сиропа, и брава на вас че се подобрявате Peace

Ние с кошмарна нощ Tired, пак с Т - вдига ми от 37.5 до 38.2 на два пъти, но интересно и двата пъти я сваля сам, само го отвивам. Продължих с Пулмикорта, но си продължава лаещото хрипане.Не кашля лаещо, но се усеща... Tired Сега го чакам да стане, да видя гърлото, че подозирам че е много червено и да го водя на лекар, няма да издържа сигурно до утре за педиатърката му.....а, така не ми се ходи по болницата ooooh! 

# 115
  • вече Пловдив
Христос воскресе! Много здраве и весели игри на децата и спокойни дни и нощи за майките!  bouquet
Болните да оздравяват, дано се размине на здравите! И дано най-накрая времето се оправи, че  #Crazy

# 116
  • София
Ооо,Еми и вие сте го закъсали с този ларингит.
Аз обаче ще направя още един Пулмикорт, нещо не ми харесва....днес е кисел и се разрева на два-три пъти ужасно ларингитно... Tired като кашля е с храчка, но като ревнее.....и ми се изправя косата от ужас Shocked И тази вечер една доза и край.
Няма ларингит, може би щеше да стане, ако не бях почнала пулмикорта...почваше суха кашлица през нощта...Като цяло си беше някакъв вирусляк, не е вдигал Т, но не ми се занимаваше само с физ.р-р и сиропи да я правя кашлицата влажна. Затова писах, че стана много бързо, пък не ползвам често пулмикорт, та празнично си спестих главоболия...може би, ако не бяха празници щях да го поизмъча с някакво сиропче...но нагоре надолу по баби, дори и рамките на Сф, да влача дерящо се дете - не ми беше оферта....Вече си подкашля отхрачващо и то основно сутрин от насъбралия се секрет явно през нощта....сопол няма...като тича също не кашля, което според мен е добре....Може би още два дни няма да ходи на ДГ за да е оки напълно...
Относно сиропа биокстими - чисто билков, не лекува, предпазва гърлото при кашлица от сополи, успокоява -  най-просто казано, не води до отхрачване и е за горни дихателни, няма нищо общо с  Флавамед, които си е муколитик - т.е целта е да втечни секрета и да се отхрачи...При кашлица от сополи не се препоръчват муколитици - това го знам от пулмоложката....
Флавамед втечнява гъстия бронхиален секрет и спомага отделянето му, улеснява отхрачването и облекчава кашлицата.
Благоприятно въздействие върху горните дихателни пътища и устната кухина.
Улеснява отхрачването.
- Биокс тими

това улесняване на отхрачването го разбирам като отхрачване на събралия се секрет, което няма нищо общо с бронхиалния секрет...

Последна редакция: пн, 21 апр 2014, 14:31 от EmiR

# 117
Еее, при вас се развило различно, добре че си го хванала Еми Peace
Аз сега си мисля, че това че му спада Т от само себе си е знак, че организма се бори, нали? newsm78
Защото на нас такова нещо Т да спада сама, май помня само веднъж отдавна Confused Винаги сме с температуропонижаващи, защото става безконтролна понякога....
И друго си мисля, вчера дадох Флудитек, но дали не избързах?
И днес си му давам само Хустагила, че уж да го успокои, за това ви разпитвам.

И, направих 6та доза Пулмикорт , и вече и Вентолин от вчера започнахме. Но, според мен на него секретите са му горе, върти едно между сопол и храчка, жилаво - слабооцветено. Това го кара да кашля, че трудно го духа, а то слиза надолу.
За сега се въздържам от болницата, ще видим.
Но, утре при педиатърката е задължително, все пак да го преслушва.

# 118
  • София
Честит светъл празник, момичета!
Повечето от вас са с голям опит с лекарите и болестите (за съжаление), затова искам за ви помоля за съвет: препоръчайте ми изпитан стабилен УНГ за детенце.

В момента не мисля, че има нещо сериозно при нас, но от Нова година се разправяме с пневмококи и мораксела в носния секрет. Първо пи Панцеф, в контролната микробиология наличието на двете бактерии беше същото - подозирам, че в рамките на трите дни след края на антибиотика и вземането на секрета тя отново пипна бацил, защото ходеше на ясла, и още на втората вечер носът вече хъркаше и се разтече. След контролата ни изписаха 30 дни по схема АБ капки и мехлеми, след 20 дни въпреки лечението, пипна пак нещо, защото носът отново се разтече и се поразкашля. После и това премина, но накрая на посявка пак имаме същите бактерии и отново ни изписаха АБ през устата... А на нея й няма нищо - нито секрет има сега, нито кашля. Сърцето ми се къса да я тъпча с АБ - това ще е четвърти път за последната половин година Sad

Ето защо искам да посетя друг УНГ, да й направя посявка на друго място, за да съм сигурна, че наистина има причина да се лекува. ( нашият УНГ сам каза, че иска в друга лаборатория да се направи следващата контролна посявка...)  ooooh!

# 119
... затова искам за ви помоля за съвет: препоръчайте ми изпитан стабилен УНГ за детенце.

Аз съм доволна от д-р Кюлев (Токуда).

Общи условия

Активация на акаунт