Боледуване на децата ни – тема 15

• 44 049
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас

Шоколадово бонбонче, бързо оздравяване ви желая! Ти започна ли работа? Каката поне задържа ли се на градина? Моята както е предучилищна не и се събират 3 месеца ходене на градина.

Моят младеж ходи 4 дена на градина и му текна носа, така от миналия петък, сега се сгъсти хремата, но сутрин е зелена, после си става прозрачна. Чудя се да започвам ли антибиотични капки. Как мислите? Преди по-малко от месец капах едни правени с гентамицин, затова се чудя, не ми се иска да прекалявам с капките, но пък са по-малкото зло.
Мерси, Вив!
Върнах се на работа още края на Януари, поработих малко и пуснах платен отпуск, за да ходя на студентска практика в Детска градина, но вече я приключих.След 2 седмици - отново на работа.
За зелените сополки и аз бих изчакала още ден да речем и ако на другата сутрин е отново такова положението, ще сложа антибиотични капки.

# 91
За вземане на секрет от носа, колко време не трябва да е пръскано нищо, и ако е слагано само куик и физиологичен разтвор пречи ли?

По зк може ли да се направи, и какво се купува от аптеката да го вземе личната, с клечки за уши става ли?

# 92
От аптеката се купуват тампони със среда!

# 93
Здравейте,мисля,че малката има ечемик,моля ви кажете какво мога да предприема тъй като чак във вторник ще мога да я закарам на лекар или утре да идем до спешното ?

# 94
  • в огледалото на живота
Здравейте,мисля,че малката има ечемик,моля ви кажете какво мога да предприема тъй като чак във вторник ще мога да я закарам на лекар или утре да идем до спешното ?
Топъл компрес с марля/загрята на ютията/
Измивай със сребърна вода и двете оченца или пък с чай от лайка.

# 95
  • вече Пловдив
Топъл компрес с марля/загрята на ютията/
Измивай със сребърна вода и двете оченца или пък с чай от лайка.
+ 1. Много помага сребърната вода  Peace

# 96
  • Once there was a Hushpuppy...
Добро утро,
ние след безсънна нощ и ларингит сега правим поредна инхалация.
Ужас, бях почти убедена, че щом има толкова много болни дечица и в градина и въобще - мойто не може да остане здраво, и то ето...
Няма хрема, за сега, имахме Т за малко през ноща, подути лимфи.. Tired
Направих му една инхалация с цяла доза неразреден Пулмикорт и спа детето, че и Т свали..
За сега няма да го водя до спешното за преглед, ще чакам поне до следобед и ще реша...
Но, се чудя дали да давам сироп за кашлицата, и то какъв? Все пак е суха, мисля си за Хустагил, че той уж нали и успокоява суха лигавица newsm78
Предложете ми нещо Praynig

# 97
  • в огледалото на живота
Добро утро,
ние след безсънна нощ и ларингит сега правим поредна инхалация.
Ужас, бях почти убедена, че щом има толкова много болни дечица и в градина и въобще - мойто не може да остане здраво, и то ето...
Няма хрема, за сега, имахме Т за малко през ноща, подути лимфи.. Tired
Направих му една инхалация с цяла доза неразреден Пулмикорт и спа детето, че и Т свали..
За сега няма да го водя до спешното за преглед, ще чакам поне до следобед и ще реша...
Но, се чудя дали да давам сироп за кашлицата, и то какъв? Все пак е суха, мисля си за Хустагил, че той уж нали и успокоява суха лигавица newsm78
Предложете ми нещо Praynig
Няма отърване за съжаление.. Tired
Ако те успокоя поне малко,че не си сама...моето момиче се събуди с лаеща кашлица...ей така,нали знаеш от нищото как става... Tired
Димекс съм давала,но сега се чух с педиатъра и каза този:
http://apteka.framar.bg/02001258/%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%BD%D1%85% … D1%80%D0%BC%D0%B0
Надявам се помогне  Praynig
Ще включа и КГ и Ериус..

# 98
  • Once there was a Hushpuppy...
Охх, Девичка и вие ли... ooooh! Вярно става от нищото...Май е вирусно, вирусен ларингит, че нещо много се разпростря...напоследък.
Да, непременно давай Ериус, а подути лимфи имате ли?
А Т вдигна ли ти?
Ще видя да взема Димекс евентуално после, като излизам.
Но ще си му правя Пулмикорта и то неразреден първите 2 дни. Така ми го предписаха последния път, там около Коледа Tired То, направо си е страшно...Пък живот и здраве следобед ще видя как е и да реша дали да ходим до пулмологията, аз само на тях имам доверие в такъв случай.

# 99
  • в огледалото на живота
Май е вирусно, вирусен ларингит, че нещо много се разпростря...напоследък.
Да, непременно давай Ериус, а подути лимфи имате ли?
Явно е вирусен.Само кашлицата за сега,слава богу без Т и подути лимфи.При нея само така протича с гадното лаене...
Почвам и инхалации с ФР.
Бързо отминаване и при вас  Hug

# 100
Благодаря Ви , момичета,ама днес я гледах няма й нищо,явно е било ухапано от нещо,понеже и аз се събудих с нахапано сутринта  Peace

# 101
  • София
При ларингит са ни изписвали Синекод + пулмикорт...Hushpuppy - ако не харесваш синекода, просто даваш преди лягане само, не 3 пъти на ден...Пулмикорта би трябвало да си свърши работата...И ние сме още в кюпа - сопола спря да тече, но остана едно подкашляне - и то като че почна от снощи сухо, но не ларингитно, а все едно нещо го дразни на гърлото....Взех ефизол...и аз имам пулмикорт и ако нощеска пак кашля направо ще му направя и аз една инхалация, но с половин доза.... newsm78  и някакъв компрес ще измисля на гърлото, ама то не е червено...И мен ме дразни гърлото  Laughing и се напъвам да кашлям...явно е същото.... Wink

# 102
За вземане на секрет от носа, колко време не трябва да е пръскано нищо, и ако е слагано само куик и физиологичен разтвор пречи ли?

По зк може ли да се направи, и какво се купува от аптеката да го вземе личната, с клечки за уши става ли?

В интернет четох като условие за вземане на секрет, да не е третирано нослето поне 12 ч. с нищо, а с антибиотични капки и мехлеми повече време.

В сайта на цибалаб е 29 лв., а в рамус е 12 лв., струва ми се голяма разликата, да не би да са различни неща?И в кои лаборатории може по зк?

Ако някой е правил скоро, моля да сподели!

# 103
Аз не съм от София, но да споделя какво знам по въпроса-най-добре сутринта направо в лабораторията да ви вземат секрет от нослето, защото се бърка навътре и в двете ноздрички и може да не успеете да се справите, ако опитате вкъщи...

Цените - има изследване микробиология на назален секрет, ако е с антибиограма-тогава е по-скъпо, ако е без - е друга цена, поне при нас...

Успех

# 104
  • София

В интернет четох като условие за вземане на секрет, да не е третирано нослето поне 12 ч. с нищо, а с антибиотични капки и мехлеми повече време.

В сайта на цибалаб е 29 лв., а в рамус е 12 лв., струва ми се голяма разликата, да не би да са различни неща?И в кои лаборатории може по зк?

Ако някой е правил скоро, моля да сподели!
Забравих да пиша....Аз като фен на мб и от моя опит.....да споделя...НОсен секрет може да се прави по всяко време на деня, като последно третиране е било примерно предната вечер с капки като виброцил, олитн ..т.е неантибиотични. Нашето УНГ съветва да се изчаква поне 7-10 след третиране с антбиотични капки /някой казват по-малко дни, аз съм си спазвала тези/ Гърлен с екрет - сутрин на гладно, без пиене на вода, миене на зъби т.н. Обикновено гърления си го взимам аз и го нося, с носния така и не се реших да го правя...УНГ си го взима. Направления се полагат и повечето лаборатории работят с такива, просто педиатрите рядко дават. Не знам цените защо са различни, но аз лично от Рамус - няколкото пъти, в които взимаха там секрета нищо не излизаше, за разлика след това във Вита като го пуснах. Зависи много как ще е взет секрета и следенето на растежа на бактерии. И да споделя също, че това, че мб е излязла чиста, не означава, че няма бактерия /може секрета при много сополи да не е взет добре, и в точно този сопол да няма жива бактерия/ Хубаво е в началото да се пуска и носен и гърлен, за да се види къде е проблема...примерно при малкия в началото беше в гърлото - т.е гърлен секрет с бактерия , носен чист...Хубаво е също да си намерите добър УНГ, който да ви лекува детето, защото при чиста мб и възпалена лигавица от бактерия УНГ може да прецени по правилно лечение, от педиатър...просто защото разбира от лигавици....При чиста мб при жълт сопол примерно нашето УНГ ми е изписвало аб капки...защото е виждала бактериалното възпаление на лигавица..ЯВно по нещо се различава от вирусното...не знам...
Транспортна среда за мб се купува, ако сами ще сивзимате секрета, ако ще го взима друг си влиза в цената....

Общи условия

Активация на акаунт