Боледуване на децата ни – тема 15

• 44 065
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
Има логика в последния пост, съгласна съм с написаното Peace

И моята логика е такава, аз затова и не купих предписаните ни капки за хремата - не искам да свиквам организма да се лекува с капки, а идеята ми е сам да се справи, или поне да се учи сам да се справя...

# 76
  • вече Пловдив
Изопринозин-ът е бил изписван на моето дете 2 пъти - и двата пъти беше да повиши уж имунитета след тежка вирусна инфекция (варицела) и нещо като грип. И  двата пъти ефект от него не видях, затова не го харесвам...
И аз предпочитам природните имуностимулатори, особено тези от пчелни продукти  Peace

# 77
  • София
Според мен Изопринозина понижава имунитета в дългосрочен план, както и почти всички изкуствени имуномодулатории. Такива лекарства не лекуват, а подтискат симптомите. Ако се пие Изопринозин при всяка вирусна инфекция, се лишава организма от възможността да се бори сам и той става зависим от лекарството. И имунната система закърнява.
newsm78 Не знам, всяко лекарство си има упътване и пише за какво е  Peace Никъде не пише, че подтиска размножаването на вируса, а напротив - лекува и убива клетките...Съгласна съм, че не трябва да се пие при всяка вирусна инфекция  Peace И определено почнат на време действа, но ако е почнат късно ....аз отказвам принципно, ако са затлачени нещата и ми изпишат изопринозин...но в първите дни на симптомите - мисля, че е оки...
Има логика в последния пост, съгласна съм с написаното Peace

И моята логика е такава, аз затова и не купих предписаните ни капки за хремата - не искам да свиквам организма да се лекува с капки, а идеята ми е сам да се справи, или поне да се учи сам да се справя...
Много ми е интересно как организма ще се справи сам с бактериална хрема newsm78 Ако си е проста хрема, при дете неходещо на ДГ - да дори и с боаронски гранулки съм я оправяла...Капки не бях капала в носа докато не тръгна каката на ДГ, но след това...освен зацикляне на сопола, арелгизиране на лигавицата при ненавременно лечение ...нищо друго не очаквам. Организма не знам как точно ще се учи да се справя сам, особено подложен на бацилника в яслата или ДГ...Всъщност и моя организъм първата година, като тръгна каката на ДГ - не се справи - уж с доста изграден имунитет се водя  Wink

# 78
Ами аз като имам хрема - ми оправям се, минава ми, не влизам в болница примерно ... и бактериална хрема съм карала...

И с децата мисля е така-защо да не могат сами да се справят с хремата? newsm78

# 79
  • София
Ами аз като имам хрема - ми оправям се, минава ми, не влизам в болница примерно ... и бактериална хрема съм карала...

И с децата мисля е така-защо да не могат сами да се справят с хремата? newsm78
Ако си успяла да излекуваш бактериална хрема за 10 дни без капки и адекватно лечение, може само да имаш искреното ми възхищение. Това за болницата не го коментирам...

# 80
  • Бургас
Здравейте и от мен!
И двете деца ходят на градина - каката е на 6 години вече, а малкия на 2.3 години и той ходи, но доста често взе да ни се случва боледуването.Преди има-няма месец лекувахме гнойна ангина, с много налепи и т.н., ходи на градина и се разболя - хрема и кашлица, пак лекарства, оздравя, отново на градина - и от сряда е с установена пневмония...Направо не ми издържат нервичките вече.
От петък съм го заводила на лекари, защото имаше хрема и кашлица - суха и дразнеща.Пи 2 дни сироп, "Суметролим", обаче хремата стана много обилна, кашлицата още по-дразнеща, на моменти задушаваща, а беше вече на следващия ден след прегледа.Към 19 часа звъннах на педи и тя каза да го заведа на дежурния да го прегледа и да прецени, ако е много задушаваща да му сложат "Урбазон".Отиваме на преглед, като по време на път от кашляне повърна най-малко 3 пъти и то секрет и обяснявам аз ситуацията каква е, а доктора ми казва:"Аз на моите внуци знам, че им дават "Проспан"....
Викам му:"Докторе, давах всякакви възможни сиропи, от 2 дни сме на "Еуреспал" и вместо положението да се подобрява, детето ми се задушава, а Вие ми казвате да давам "Проспан".И му казвам, че ни е пратила личната, за да му бият "Урбазон", а той ми казва:"Откакто сте тук, вече 2-3 минути, веднъж не се е изкашлял, това е най-лесното да му бият "Урбазон..., но нямам основание за това".Извади слушалката, чу му гърдичките на 2 места и ми каза, че нищо не чува.Но след мое настояване и ми даде зелен талон за консултация с педиатър и поехме към спешното.
Там си изчакахме реда за педиатър, който ме изслуша внимателно и още след второто слушане на гръбче, изказа съмнение за пневмония и веднага ни прати да направим снимка, която потвърди пневмония.Само чух рентгенологът да казва, че сме за болница и й каза да ни обясни нещата, за да се действа по каналния ред.
Не можахме да влезех в болница, защото трябваше да взема и голямото дете с нас, а тя е здрава.
Сега се лекуваме с "Панцеф", Урбазон, сироп, бабини илачи..
Та така с градината и последствията от нея.В групата, където е малкия, има и друго дете с пневмония, едно с гнойна ангина и кашлица, което е заразило и сестричето си, и още едно със съмнителна кашлица...

За "Изопринозин-а" да кажа, че е силен препарат и се изписва доколкото знам само ако има вирусна инфекция, за превантивно изписване на преарата не мисля, че е удачен.

# 81
  • вече Пловдив
Ох, бонбонче, много ви се е насъбрало и на вас! И то точно по празниците! Бързо и леко оздравяване! Hug

# 82
Шоколадово бонбонче, бързо оздравяване!

# 83
  • Бургас
Благодаря, бързо оздравяване и от нас на останалите болни мъничета!

# 84
Шоколадово бонбонче  бързо оздравяване   bouquet

# 85
Ние сме на Амоксиклав..След 2 седмици ходене по мъките с конюнктивит,променяща се кашлица,сополи,АБ капки за очи ,нос,3 изпити сиропа.... #Cussing out успях да накарам тъпата смотана докторка да пусне ЦРП и познайте-40.И тя ми вика,средно високо...Ми тя с начална пневмония беше и беше 22 Shocked И ми викаНормално е госпожо да има повишена температура,има възпаление на носоглътката,при децата продължава и цял месец..".Е,ама възпаление на носоглътката само със сироп за кашлица ли се лекува ,бе джанъм?!
И ме гледа така,все едно насила я карам да изпише АБ и искам да си тровя детето Confused Ми аз от 2 дни я забелязвам,че чува лошо.Не се оплаква от уши,може и да се прави,но може и наистина възпалението да е тръгнало натам.Може ли 2 седмици и нагоре да кашля и чувам,че от гърлото кашля,нещо я дави,мъчи се храчка да изплюе.И пак е със сополи,въпреки едноседмичния курс със АБ капки.Вечрно не са зелени,редки са и текат напред,ама...Баси,ще я сменям.Ако беше предприела нещо навреме,нямаше да стигнем до АБ #Cussing out За нея има само сиропи за кашлица и АБ,нищо друго.Толкова ли други лекарства не съществуват?!
Офф,сори,дълго стана ,ама много съм бясна.Сега отивам да проверя дозировката на АБ,че предния път беше изписала по-голяма доза ooooh!

# 86
umi zoomi, бързо оздравяване и на вас!

И да, сменяй я. Ако бях аз, да съм потърсила второ мнение, нямаше да разчитам на нея  Peace

# 87
  • Бургас
umi zoomi, скорошно оздравяване!

Забравих да спомена и аз, че миналия месец освен всичко останало, лекувахме и конюнктивит цели 3 пъти.Градината излиза златна..

# 88
  • около Варна

Шоколадово бонбонче, бързо оздравяване ви желая! Ти започна ли работа? Каката поне задържа ли се на градина? Моята както е предучилищна не и се събират 3 месеца ходене на градина.

Моят младеж ходи 4 дена на градина и му текна носа, така от миналия петък, сега се сгъсти хремата, но сутрин е зелена, после си става прозрачна. Чудя се да започвам ли антибиотични капки. Как мислите? Преди по-малко от месец капах едни правени с гентамицин, затова се чудя, не ми се иска да прекалявам с капките, но пък са по-малкото зло.

# 89
  • вече Пловдив
Уми зуми, и от мен пожелания за скорошно оздравяване на детето и по-малко нерви за теб! Hug При вас в Чехия по-лесно ли се сменя педиатър, т. е. не както тук само 2 пъти годишно можеш да смениш личния лекар? Дано намериш свестен лекар, наистина е мноооооого важно! Hug
wiwi, щом само сутрин е зелена хремата, аз бих изчакала с АБ капките. Помня, Чери преди време беше обяснявала детайлно защо сутрин хремата може да е зелена, но сега не мога да си спомня точно. Винаги можеш да ги почнеш, но бих дала малко шанс на организма... Мое мнение, ти си познаваш детето най-добре  Peace

Общи условия

Активация на акаунт