Боледуване на децата ни – тема 15

• 43 974
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас
Добър ден  Hug
Пуснахме днес гърлен и носов секрет , утре по обяд ще са готови. Много ми е притеснено с този обложен език и лош дъх. Гърлото ми се вижда спокойно вече, но ще изчакам резултата и тогава пак на лекар. Иначе е добре вече, поне видимо . Много ще ме е яд , ако трябва да пием АБ ooooh! Дано да в било вирус...

# 601
момичета, след дългия аб курс мб е чиста откъм бактерии, но излязоха гъбички от гърления секрет. дактарин орал гел вече не се внасял от около месец и в аптеките е изчерпан. имате ли идея какво мога да направя за тези гъбички? в аптеката ми предложиха нещо като фунгостатин или подобно, но детето трябвало да се жабури с него, пък моето още не може добре. като си мие зъбите изяжда повечето паста и си пийва доста от водата, когато изплаква...

# 602
И още нещо, към аугументина е изписан умкалор капки, но не сме го взели.Преди това веднъж сме вземали, но не видях голям ефект, пък си е двайсетина лв. и това.

Какво ви е мнението?

# 603
sylviana за гъбичките Ефизол.
Фунгостатина можеш да го намазваш със стерилна марля. Щом детето не може да се жабури. Моя съм го мазала с Фунгостатин директно на сливиците с тампони дето се взима секрет.

silvanchence  лично мнение че в този случай няма никакъв смисъл от Умкалора.
За засилване на имунитета са го дали. Но аз лично не бих го купила.

# 604
  • София
Момичета, дайте съвет: от днес имаме варицела в групата. Моята е почти на 3 г., но все ми се струва мъничка за шарка. Да я държа ли вкъщи? Да я пращам ли да се разболява? В момента не е в най-доброто си състояние, щото влачи Мораксела и пневмококи и не можем да ги излекуваме. Мисля си, че само една шарка ни трябва, за да се забатачим съвсем ;-(

# 605
Офффф,на Габи са и изписали Суметролим. Sad Баща и сутринта я води на кръв за магарешка кашлица.Сутринта кашляше от сополите,после не била кашляла,ама докторката измерила 37,4 темп.и вика то от кашлицата.Говорих с нея по телефона и обяснявам,че е вирус,че излизаха с едно детенце и то сега е със същите сополи...обаче не.Казах на мъжа ми да не го купува.Аз пак ще го взема, но да си седи,ще видя тука до ден два как ще е положението.Иначе изследванията за кашлицата ще са готови....бе не помня какво ми каза,май след 10 дни.Каза утре да звънна за СУЕ.
И щото не е кашляла цял ден в моя чест като се прибрах и като почна едно дране,едно кашляне на всеки 2 мин...раздра си гърлото.Какво ли не давах.Ама то задръстен носа от сополки.Накрая сложих един изварен компрес и заспа.Обаче се чудя дали да не почна Суметролима,защото той съдържа заветния Триметоприм,дето го има в антибиограмата за  Моракселата newsm78 Ама много хора се оплакват от него та не знам.Какви са ви отзивите за този сироп?Той уж не е АБ,а баш си е такова ...

# 606
  • София
момичета, след дългия аб курс мб е чиста откъм бактерии, но излязоха гъбички от гърления секрет. дактарин орал гел вече не се внасял от около месец и в аптеките е изчерпан. имате ли идея какво мога да направя за тези гъбички? в аптеката ми предложиха нещо като фунгостатин или подобно, но детето трябвало да се жабури с него, пък моето още не може добре. като си мие зъбите изяжда повечето паста и си пийва доста от водата, когато изплаква...
Когато са ни изписвали фунгостатина, малкия също още не можеше да се жабури, но мисля, че и не трябва, с пипетката се слага последователно от ляво и дясно и май и така беше описано в упътването ...Просто се гълта, хубаво е след това да няма храна, и течности поне 15 - 20 минути...действа безотказно...и определено съм доволна...Иначе неприятен е вкуса, леко горчив, но пък гъбите изчезват бързо...
И още нещо, към аугументина е изписан умкалор капки, но не сме го взели.Преди това веднъж сме вземали, но не видях голям ефект, пък си е двайсетина лв. и това.

Какво ви е мнението?
Не знам какъв ефект очакваш ...Аз давам добвки с очакване болестите да се карат леко и да липсват евентуално...Но не спирам с добавките и смятам, че има ефект...За един курс 2 3 седмици не виждам кой знае какъв ефект би могло да има от каквото и да било....
Не знам какво да правя!

От две седмици пак сме си вкъщи, с вирусна инфекция, почна се с хрема, после и възпалено ушенце, налепи по гърлото.

И вече три дни сме на антибиотик, но от сряда няма кой да го гледа, баща му не може да отсъства, аз имам важна работа и трябва да тръгна.

На 5 дни антибиотик, мога ли да го пусна на градина, в смисъл, че вече няма вирус, а лекуваме последиците от него, пък десет дни трябва да се пие?
И как реши, че е вирусна инфекция с възпалено ухо?Ако е вирус няма да ви изпишат антибиотик и няма толкова брзо да се възпали ухото...
Не пречи да го пуснеш, разбира се..той няма да заразява, но след аб имунитета пада и може да си лепне нещо ново и така да подкаране ново заболяване, не че това не може да стане и в къщи де...но като няма кой да го гледа...нямаш избор май....

# 607
  • София
Офффф,на Габи са и изписали Суметролим. Sad Баща и сутринта я води на кръв за магарешка кашлица.Сутринта кашляше от сополите,после не била кашляла,ама докторката измерила 37,4 темп.и вика то от кашлицата.Говорих с нея по телефона и обяснявам,че е вирус,че излизаха с едно детенце и то сега е със същите сополи...обаче не.Казах на мъжа ми да не го купува.Аз пак ще го взема, но да си седи,ще видя тука до ден два как ще е положението.Иначе изследванията за кашлицата ще са готови....бе не помня какво ми каза,май след 10 дни.Каза утре да звънна за СУЕ.
И щото не е кашляла цял ден в моя чест като се прибрах и като почна едно дране,едно кашляне на всеки 2 мин...раздра си гърлото.Какво ли не давах.Ама то задръстен носа от сополки.Накрая сложих един изварен компрес и заспа.Обаче се чудя дали да не почна Суметролима,защото той съдържа заветния Триметоприм,дето го има в антибиограмата за  Моракселата newsm78 Ама много хора се оплакват от него та не знам.Какви са ви отзивите за този сироп?Той уж не е АБ,а баш си е такова ...
Аз бих дала...и съм давала за бактерия точно тоя сироп, нямаше странични ефекти, за разлика от аугентина примерно....Най-вероятно и това ще умори гадината, но трябва макс.доза и поне 10 дни - поне такова ни беше лечението и аз подскачах, че е дадена най-високата доза за кг, но педиатърката каза, че си знае работата и я послушах......И честно казано не знам дали е нов вирус или просто детето си цикли с бактериите и нямам идея как организма му се справя....но направо е герои....Теб какво те спира, като е изписано поне веднъж някакво адекватно лечение да го направиш...като си сигурна, че и изолираната мораксела е чувствителна на триметоприм...

# 608
Ми щото преди два месеца пи Амоксиклав,а Моракселата е чувствитела и към него,та за това.Не,този път съм сигурна,че е вирус.Тя баш си се разкиха,след срещата с едно детенце:дето нищо му нямаше".Бяха вкъщи,играха около час.Сега и другото дете на приятелката ми е със същите симптоми като Габи,та за това знам.То при нея вирусите винаги започват с лудо кихане..Както и да е.Принципно ме спира това,че детето изпи повече сиропи за последната половин година отколкото...мляко да речем  Confused И не знам нейният 13 кг организъм,как ще го чистя от тия боклуци.А и от сряда няма кой да я гледа. Аз за 2 месеца имам 10 работни дни.(да не говорим,че не ми подновиха трудовия договор,щото все ме няма и от юли съм безработна,но това друга тема)Просто или ще си ходи на градина със Суметролима или ще овладеем положението до тогава..А дано,ама надали. Rolling Eyes

# 609
уми, много съжалявам, че малката продължава да боледува и сега и ядовете в работата  Hug
според мен, щом вече са ти назначили лечение и то изглежда адекватно, по-добре не се колебай, може би се вижда края на тъпкането на детенце с аб. никакъв начин ли няма накой да я гледа у дома, докато пие аб, детегледачка, приятелка или нещо подобно? не е добра идея да я пускаш с отслабен имунитет на дг.  Peace
хоуп, емир, благодаря за съветите за гъбичките. ще дам ефизол, това поне го харесва. ще купя фунгостатина и ще видя дали ще се получи, защото ако е гаден вкуса едва ли ще успея с втори прием.

# 610
Ми няма,няма кой да я гледа и вече не издържам..Ако ще плащам на детегледачка,по -добре да не ходя на работа,тя двойно повече от което изкарвам аз взима.Единствената приятелка,която може да я гледа е на час път и до като ида до там  в градския транспорт,не знам колко бацили ще лепне.А въпросната не може да идва до у нас,че работи от вкъщи.Баща и като ми каза сутринта АБ и се разплаках,щото си знам мин. 2 седмици вкъщи. Cry
Сори за спама,ама ... Cry Cry

# 611
  • София
umi zoomi   Hug не знам как трябва да постъпиш....Много ти се насъбра....

# 612
  • Once there was a Hushpuppy...
Ми няма,няма кой да я гледа и вече не издържам..Ако ще плащам на детегледачка,по -добре да не ходя на работа,тя двойно повече от което изкарвам аз взима.Единствената приятелка,която може да я гледа е на час път и до като ида до там  в градския транспорт,не знам колко бацили ще лепне.А въпросната не може да идва до у нас,че работи от вкъщи.Баща и като ми каза сутринта АБ и се разплаках,щото си знам мин. 2 седмици вкъщи. Cry
Сори за спама,ама ... Cry Cry
Много е лошо де се остане без работа, но най-хубавото е че ще си закрепиш детето гледайки го в къщи известно време Peace Освен това, когато тръгне отново на градина, ти винаги ще можеш да я спреш още при първи симптоми и да хванеш болестта в началото, така няма да стигате до толкова тежки лекарства. А, когато се работи човек не спира детето при първото кихане, а когато вече му вдигне Т Tired Така беше при мен, беше изключително трудно да съчетавам, за това сега си седя в къщи/и по други причини/.Успех ти желая! И спокойствие, ще видиш как детето ще спре да боледува често..

# 613
  • София
Благодаря ви, момичета  Hug При нас днес нещата изглеждат добре, слава БОгу. След като 2 дни ми изправи косата и вчера вече се чудех дали все пак да не го заведа в Инфекциозна б-ца, днес вече няма и помен от Т и изглежда значително по-добре  Grinning ММ и той май на подобряване върви, та по този повод мога спокойна да се разболея  Mr. Green - боли ме гърло и имам 2 съмнителни пъпки - да видим.

УмиHug дано бързо овладеете положението. Представям си какво ти е. И мен ме чака същото и няма да ме търпят на работа най-вероятно   Sad

# 614
Не знам какво да правя!

От две седмици пак сме си вкъщи, с вирусна инфекция, почна се с хрема, после и възпалено ушенце, налепи по гърлото.

Когато отидохме при унг за първи път, след като предната вечер пищя и вика охи шенце, лекарката каза дясно възпалено и вирусна инфекция, и секрети по гърлото, и изписа капки за уши и за нос.
След 3-4 дни на контролния, вече и другото ушенце беше възпалено, и гнойни налепи по гърлото, и веднага аугументин.

Но аз пък сега почвам за друго да се притеснявам, защо не вдига температура, дори леко не е бил топъл през това време!

И витамини, ако знаете добри, че и никакви плодове не ядем, освен това, че сме злояди!

Общи условия

Активация на акаунт