Боледуване на децата ни – тема 15

• 43 992
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
  • вече Пловдив
Мисля, че пишеше за Монтелукаста да не се комбинира с Нурофен, аз все забравям да питам пулмоложката, но редовно ползвам Нурофен, защото Панадола не върши работа, погледни в листовката.
И аз знам , че не трябва да се комбинира с Нурофен.
Момичета, обзела ме е психозааа Shocked Shocked Shocked
Може ли да сме хванали скарлатина, макар че днес вече няма темп и е по-жизнен и играе. Имам няколко пъпчици по краката и ръчето много мънички и бледи, но обложен език и подути са му още сливиците, охх утре мисля да пусна излседвания, предполагам в лабораторията ще знаят какви newsm78
Чери беше писала, че има бърз тест за причинителя на скарлатината. Резултатът става за няколко часа. Ако много се притесняваш, утре сутрин можеш да заведеш детето да му вземат секрет Peace

# 586
Сега има такъв вирус с пъпки, висока Т и повръщане, разтройство. Ние го изкарахме за 5 дена без лекарства.  Като се върнахме на ясла се оказа, че цялата група го кара, защото бяха три деца и ги събраха в сборна група.

# 587
  • София
Бях ви поизпуснала, ама да се изкажа и аз...Simple Smile))
Какви са тия вируси с червени гърла и високи Т...ами пускайте гърлен секрет. Много е възможно и да е скарлатина или някаква друга бактерия....щом се опира до антибиотик...Вирус с антибиотици не се лекува, а ако се повлиявате от аб значи имате бактериална инфекция... Peace
Уми - махни бактериите и детето ти ще е здраво....Коларгола няма да махне моракселата...която реално я влачите още отпървия път, когато правихте мб/по спомени/ Капете си и вие капки...а кои капки да си избереш...хващаи чувствителната основа и търсиш капките, които я съдържат...
И относно скарлатината, не винаги има изразен малинов език или гърло, не винаги има обрив а протича като ангина....така че...не виждам какво толкова се плашите, че е скарлатина. Скарлатината си е ангина, но доказана с микробиология.... Peace

# 588
  • София
Мимка, моят син от изварения компрес получи ужасен обрив - ситни и много сърбящи пъпчици. Слава Богу много бързо му мина
Не мога да не ви се оплача, че съм много притеснена за бебето  Sad Вчера, на 4то ден от Варицелата вдигна Т (38-38,3), спря да яде, отпуснат един...видя го лекар и смята, че това е било пикът на болестта и че днес вече ще започне оздравяване. Е да, ама през нощта вдигна 39,4 и днес цял ден си държи висока Т. Звънях на дежурен лекар и ми споменах, че може да е усложнение някакво и да го вкарат в Инфекциозна б-ца Sad За сега удържам положението, но не знам докога - малко хапва, даже поспа и в момента е що годе в кондиция, въпреки Т-та. Стиснете едни палчета, че направо не знам на кой свят съм вече. Таткото и той много тежко я кара тази варицела, а аз само се моля мен да ме пропусне...поне за сега

# 589
  • около Варна
Felicity♥, стискам палци всички да оздравяват вече, ако бебчо продължава с високата температура моят съвет е отивай в болница  Hug

EmiR, не винаги става да чакаш гърлен секрет, първите два-три дена очаквам, че е вирус и ще мине, после нещата се влошават, не мога да си държа детето с 39 градуса температура и да чакам 5 дена, за да започна лечение. Що гърлени, носни секрети сме пускали и бактерии сме трепали, не е като да не знам.

# 590
  • Бургас
EmiR , притеснено ми е защото , ако е скарлатина и не лекувам с аб.. може да доведе до опасни последници, усложнения. А ние сме патили много от стафилококи.
Ох, днес отново нямаме темп., жизнен е , играе, излизахме даже навън. Но сега пък периодично му излиза уртикария по ръцете и червени петна по бузите ..... ooooh! ooooh!  спрях изопринозина, давам инфлуцид, тонзилотрен, тантум верде.
Реших утре да пусна гърлен секрет, а не бърз тест за скарлатина, да видим какво ще излезе, притеснено ми е , че от сряда вечерта вдигна темп. , да не е скарлатина и да е минало толкова време без адекватно лечение. Tired
Felicity♥ , стискам палци много силно, да се размине болничния престои и детенце започне да се оправя Praynig

# 591
  • София
Ами, ако ще те успокоя, първата скарлатина каката беше 5 дни с Т и педиатърката упорито ми обясняваше, че това е вирусна инфекция, докато не си пуснах сама бързия тест и не се изолира бетахемолитичния стрептокок, така че не си закъсняла с аб. Принципно вирусната инфекция минава значително по-бързо и някакси се вижда подобрението при детето, при бактериалните инфекции, дори и да има някакво подобрение винаги има някакви сиптоми, сутрешно подкашляне, подшмъркване и след седмица две пак има някаква по сериозна проява, така че имаш време да пуснеш и бавния секрет....ПРи това, можеш да се договориш с лабораторията, ако евентуално е изорилано нещо да ти кажат...ако го пуснеш утре сутрин, във вторник сутрин се знае каква е бактерията, а във сряда се на какъв аб е чувствителна, така че....
wiwi - винаги има време за секрет, за да се стигна да няма време нещата много са загрубели, но дори и в такива моменти можеш да пуснеш секрет и да почнеш антибиотик, но поне ще знаеш какво лекуваш ...Почвала съм локално лечение веднага след пуснат секрет, и зависимост от това какво е количеството бактерия сме продължавали локално или перорално....и дали вече почнатите аб капки ще подействат....Само веднъж сме сменявали аб и то защото бактерията не беше чувствителна и добре, че пуснах мб, защото можеше да си пие аб залудо и след 2 седмици да сме в начално положение...

# 592
Еми,моракселата н втората МБ я нямаше,тогава изолираха златист стафилокок,но това беше няколко месеца след като изолираха моракселата.После пихме Клацид,АБ капки и сега Мораксела пак.Интересно тоя път не се повлия от Амоксиклава.Не знам какво ще я правим тая гадория  ooooh!

# 593
моракселата и ангината едно и също нещо ли са? newsm78 понеже дъщеричката ми е с ангина но секрет от гърлото не ни взеха лекарят ни писа клеева тинктура за гаргара пишете ми мами моля Praynig

# 594
  • София
моракселата и ангината едно и също нещо ли са? newsm78 понеже дъщеричката ми е с ангина но секрет от гърлото не ни взеха лекарят ни писа клеева тинктура за гаргара пишете ми мами моля Praynig
Не е едно и също, но бактериите са чести причинители на ангините....обикновено са стрептококи и стафилококи, моракселката по скоро прави отитите...но всичко е много относителино....
Уми - ами все някога ще се изтреби, за съжаление трябва много микробиологии и последователни лечения. Единия път стафилокока го морихме локално един път с аб капки и втори път с бактробан, за да не пие аб малкия...е уморихме го...После почна по рядко да се появява, и така...но мораксела в секрет няма място...И честно казано въобще не знам дали детето ти има астма или увеличена трета сливица в резултат на цялата тая бактериална история и в началото неправилния подход....щото май в началото докторката беше ришила, че е нормално да си има моракселта, та и още нещо имаше май.....Иначе за астмата - пулмолог и кръвна картина с някакви показатели, поне това бяха искали на брат ми  на детето...

# 595
  • около Варна

wiwi - винаги има време за секрет, за да се стигна да няма време нещата много са загрубели, но дори и в такива моменти можеш да пуснеш секрет и да почнеш антибиотик, но поне ще знаеш какво лекуваш ...Почвала съм локално лечение веднага след пуснат секрет, и зависимост от това какво е количеството бактерия сме продължавали локално или перорално....и дали вече почнатите аб капки ще подействат....Само веднъж сме сменявали аб и то защото бактерията не беше чувствителна и добре, че пуснах мб, защото можеше да си пие аб залудо и след 2 седмици да сме в начално положение...
В този ред на нещата практикувам и аз Simple Smile

# 596
Ох, щото скоро не съм се записвала тук, сега съм на линия - малката е с конюнктивит (май) - оченцето я боли, от време на време (рядко) сълзи. Капем Тобрадекс, днес док ще види какво е положението  Confused Да очаквам ли други екстри към него  Rolling Eyes?
Фелисити, и от мен - много стиснати палци да се оправите бързичко и без усложнения  Hug Praynig

# 597
  • в огледалото на живота
Рали,тъкмо за теб си мислех... Hug,че не си се разписвала и сте добре,а то....
И моето пролетта беше лепнало конюктивит....Тобрадекс ни оправи.
Не е сълзяло много,но пък гурелясваше оченцето.
Ще мине,промивай често със сребърна вода или отвара от лайка/знаеш/

# 598
Девичка, благодаря, мила  ooooh!
Майка ми сега ще я заведе до док, според нея даже нищо нямало вече, даже не се оплакала малката, че я боли. Гурелчета нямаше  Rolling Eyes

# 599
Не знам какво да правя!

От две седмици пак сме си вкъщи, с вирусна инфекция, почна се с хрема, после и възпалено ушенце, налепи по гърлото.

И вече три дни сме на антибиотик, но от сряда няма кой да го гледа, баща му не може да отсъства, аз имам важна работа и трябва да тръгна.

На 5 дни антибиотик, мога ли да го пусна на градина, в смисъл, че вече няма вирус, а лекуваме последиците от него, пък десет дни трябва да се пие?

Общи условия

Активация на акаунт