Боледуване на децата ни – тема 15

• 43 939
  • 735
  •   1
Отговори
# 180
Уми, при увеличена трета сливица също може да има намаление на слуха поради натиска върху евстахиевите тръби, може би детенце ще се повлияе и от сегашното лечение.
Преди години изкарах отит, само за няколко часа ме боля остро ухото и после мина, на следващата сутрин не болеше но установих че не чувамх само с него. Това стана около 2-3 дни след вирус с висока температура. Лекуваха ме с антибиотик, капки и след това нагревки в поликлиника и се оправих.

Последна редакция: чт, 24 апр 2014, 15:58 от Анонимен

# 181
при нас гнойна ангина. Sad някой има ли опит в лечението й, моля да сподели.
док изписа само панадол и аб. каза да започна да давам аб само ако качи висока температура и не може да я свали, засега "да видим дали ще се пребори". за гърлото нищо не даде, тя и малката нито се оплаква да я боли, нито нищо.

# 182
Ами ние имаме опит с ангините.. Tired

Мисля, че това, което ви е изписано, е достатъчно...От АБ ще се оправи и ще спре да вдига Т...

Аз единия път, когато ми вдигна висока Т, беше с ледени ръце и крака, едвам изкарахме нощта, а и бях сама, на сутринта викнах педка и тя констатира-налепи на сливиците. Изписа ни Клацид, нищо друго, почнах го, веднага повлия, явно сме го уцелели, почти веднага Т спадна и на др.ден малчо беше ок-игрив, с апетит...

Може да пробваш компреса с извара, много го хвалят, моето детенце беше тогава малко и беше абсурд да търпи такова нещо....но казват, че помага...

# 183
За продължителна хрема и запушено носле, лекарката унг изписа еуфорбиум, ксизал, куик, и пуснахме носен секрет, смята и, че не се е излекувал още след като пихме антибиотик за зачервено гърло, а минаха две седмици след деседневното лечение.
Имам вкъщи назик и виброцил, останалите трябва да ги купуваме.

Използвали ли сте тези спрейове?
И се чудя да изчакам ли носния секрет, в понеделник ще излезе, и тогава да се купува нещо?
Нищо не разбрах....пуснали сте микробиология,а лекуващия УНГ  е назначил тези спрейове без  да са излязли резултатите?!

Да, точно така.
До 05.04. бихме антибиотик заради червено гърло, и оттогава е с хрема и запушено носле, няма секрети.

Личната даде направление за унг, прегледаха го, пусна носен секрет и назначи еуфорбиум, ксизал и куик, защото не бил излекуван според нея от предния път.

Но аз си мисля да изчакам резултата от секрета, а до тогава да слагам куик и виброцил.

Какво им е на спрейовете, че ще чакате резултатите? Еуфорбиум е хомеопатично - ако не помогне, няма да навреди, Ксизал е противоалергично - намалява оточната лигавица и може да закрепи положението, докато излезнат резултатите, а Куик е ясно какво е.

# 184
Такааа,при тая УНГ не бяхме ходили.Изглеждаше много свястна,разпита ме,прегледа ушички,носле,гърло,слага едни "тапички" прикачени към апарат и мери нещо в ушичките.Оказа се,че Габи има задна хрема и от там е целия проблем с кашлицата.Назначи Синупрет,Насивин,Ксизал.Каза да доизпием тоя АБ и да спираме.Той тая вечер приключва.И интересното е,че като я питах само седмица ли Насивина да пръскам и ми отговори,че вредни са някакви капки дето действали съдоразширяващо.Каза докато не спре да кашля да редувам седмица Насивин,седмица Олинт.... newsm78 Пита ме капали ли сме АБ капки и като и казах какво и как сме капали,каза,че все едно нищо не сме правили.Тези капки се капели,след като в носа са пръскани/капани някакви обикновени капки.Аз го бях чела това някъде в нета,но се доверих на нашата лекарка. Препоръча дихателни упражнения,да се учи да диша през носа.С влизането и каза"Ето и това момиченце диша през устата",аз изобщо не се бях заглеждала.Вика ни след месец на контрола,да замери слуха,да погледне пак ушичките и да пусне микробиология от нос и гърло,защото според нея(и според мен),не е нормално да има масивна находка на бактерия и да се омаловажава.Абе,готина изглеждаше,дано не ме е подвела,много приятна,замна ,преглежда спокойно и обяснява обстойно...Моля се да съм попаднала вече на нормален лекар  Praynig
Забравих да питам за третата сливица,ама и тя нищо не спомена...Тя като каза,детето има задна хрема и аз се опулих,щото тоя път не съм усетила.

# 185
  • София
umi zoomi - като те чета, си мисля, че май най-накрая попаднахте на вашия лекар. При задна хрема, както и при предна третата сливица винаги се уголемява, друг е въпроса дали е гнойна, или просто уголемена...Това за дишането през устата, определено говори, че също е уголемена, не просто, че носа е запушен...има цяла тема за третата сливица....

# 186
  • в огледалото на живота
док изписа само панадол и аб. каза да започна да давам аб само ако качи висока температура и не може да я свали, засега "да видим дали ще се пребори". за гърлото нищо не даде, тя и малката нито се оплаква да я боли, нито нищо.
Виждат ли се налепи на дъгите отзад?
Добре е ,че няма Т  Peace

Един единствен път борихме гнойна ангина,но ми стига за цял живот.. Tired.Тогава изпи и първия си АБ детето,а си беше бебе още/на 10м./
Какво изписаха на вас?При нас си спомням,че пихме Панцеф почти 10дни.

# 187
  • Once there was a Hushpuppy...

Ако имате смелост и успеете да убедите детето/в нашия случай мъжа ми прави манипулацията, след уговорки за покупки на играчки Laughing/ - топи си пръста в малко вода и сода и бърка, лекичко обира каквото има по сливиците Peace Това е най-доброто, пада Т след минути, а манипулацията отнеме секунди Peace
Може и с марля, пак омотана около пръста се топи в сода и пак обираш за секунда Peace
До сега не ми е стигал само веднъж до АБ при ангинау после вече го оправяме така Peace

# 188
  • София
Гнойна ангина - гной=бактерия...Не знам дали е нормално често да се боледува от гнойна ангина....Има доста писано по въпроса... Peace и последствията от гнойните  ангини.....
Каката и досега не е имала гнойна ангина - скарлатината и двата пъти я изкара без налепи, но си пи антибиотика и двата пъти. Първата гнойна ангина на малкия изписаха клацид и го дадох без мб, защото пътувахме за чужбина, втората /три седмици след като беше свършил аб лечение/ беше пак петък с/у събота и само с хомеопатия махнах налепите, в понеделник пуснах мб и се изолира бактерията...Оказа се, че клацида е резистентен и първия път го е пил залудо, затова и толкова скоро след това направи втора гнойна ангина....е пийна си аб и това беше. Това, че със содата минава е чудесно, но ако има често налепи проблема трябва да се реши ...поне така си мисля аз Peace

Последна редакция: пт, 25 апр 2014, 09:57 от EmiR

# 189
Точно така,Еми Peace
аз правя със сода само защото моя син има гнойна ангина по веднъж или най-много два пъти годишно. Не говоря за чести, повтарящи се една след друга ангини. Тогава проблема е както казваш сериозен.
Но, определено сме давали и АБ и сме лекували и със сода и сме имали резултат Peace

# 190
  • София
Hushpuppy Peace ставаше въпрос за чести гнойни ангини, ясно е, че ако мине и след това не се случи няма какво да го мислиш...но на каката в групата на част от децата диагнозата е гнойна ангнина или ангина....при това често, което за мен значи, че нещо в лечението куца....

# 191
Да,да- Еми, и аз се замислих сега, една позната все ми казваше детето една след друга ангини...Боже ooooh!, много лошо - а, защо я питам? А, тя ми вдига рамене....все го лекува лекаря им, все нещо се прави, и после пак и пак в омагьосан кръг.
Аз тогава и на нея казах за содата, но тя казва че са опитвали и пак до АБ са стигали..
Но, пък който иска може и да опита Hug

# 192
/quote]
Да, точно така.
До 05.04. бихме антибиотик заради червено гърло, и оттогава е с хрема и запушено носле, няма секрети.

Личната даде направление за унг, прегледаха го, пусна носен секрет и назначи еуфорбиум, ксизал и куик, защото не бил излекуван според нея от предния път.

Но аз си мисля да изчакам резултата от секрета, а до тогава да слагам куик и виброцил.

По рецепта са изписани узорекс, ксизал, куикс и еуфорбиум.В къщи имам скоро отворени виброцил и назик, а като чета листовките, и ксизал, и виброцил и назик и еуфорбиум са с подобно действие.

Какво ще ме посъветвате още да вземем, докато излезе носния секрет?

# 193
  • в огледалото на живота
По рецепта са изписани узорекс, ксизал, куикс и еуфорбиум.В къщи имам скоро отворени виброцил и назик, а като чета листовките, и ксизал, и виброцил и назик и еуфорбиум са с подобно действие.

Какво ще ме посъветвате още да вземем, докато излезе носния секрет?
Всичко това накуп ли?Недоумявам честно... Rolling Eyes
Ако детето е само с запушен нос и трудно диша слагай виброцил.
Почиствай често с ФР и това докато излезе МБ.

# 194
Накуп няма смисъл Rolling Eyes
почистване,плюс капки/1 вид/-докато излезе МБ Peace

Общи условия

Активация на акаунт