КОЗУНАЦИ - сезон 2014 г. - тема 3

• 41 998
  • 733
  •   1
Отговори
# 225
  • Sofia
Дуралексът става във фурната. Та значи козуначени мъфини ще печеш?! 
Някакви тавички с малко по-висок борд, ако имаш... тенджера с метални дръжки... Би трябвало да си набавиш съд (има алуминиеви форми, като най-евтин вариант, коментираха се на последните няколко страници), щом искаш да правиш козунак/нещо, имаш време да реагираш за събота. Simple Smile

# 226
  • тук
Привет и от мен. Козунаци няма да има днес. В събота ще ги замеся, за да са по-пресни. Яйцата ще са като тези от миналата година - по-близо до природата.

Скрит текст:

# 227
Изпробвах козунака със сметана и съм доволна от резултата,само дето прекалих със захарта отгоре Embarassed
Скрит текст:

# 228
Благодаря ви много!

chef  bouquet  chef

# 229
Как да направя така, че козунака, изцяло правен в хлебопекарната да стане по-малко сух?

# 230
Аз сега пека козунаците,но защо ми се развалят плетките?След печенето не си личи много сплетеното?И предния път пак така се получи.Дано само това да им е кусура  Peace

Мими страхотни яйца,като видях твоите и аз реших да пробвам с декопаж в събота.Има ли някакви тънкости?

# 231
Яйцата ще са като тези от миналата година - по-близо до природата.

Може ли малко подробности как точно ги правиш? Благодаря.  Simple Smile
п.п. Моите нещо не ми харесват.  Sad Боядисвах до преди малко с червено цвекло, спанак и лучени люспи (последните ги чакам да изстинат и да ги видя, другите са пълна скръб).

# 232
Декупажът върху яйца е много лесен - изрязвате парчета от салфетка (само най-горният и най-шарен слой) и после залепяте върху яйцата с четка и суров белтък. Много е простичко, но пък ефектно. Трябва ви само набор пъстри салфетки с дребни фигурки - пиленца, калинки, цветчета и разни подобни. Имайте предвид само, че яйчицата съхнат доста бавно. Peace

Аз тази година не успях да си намеря бели яйца, затова ще заложа на по-тъмните бои. Tired

# 233
  • София
тази година тотално изпуснах темата, срам....  Simple Smile

# 234
Тук е мн подробно обяснено за декупажа на яйцата.
http://www.kulinarno-joana.com/2013/04/dekupaj-sas-salfetki-varh … elikdenski-jaica/

# 235
Бели яйца има в Лидл - от свободни кокошки - ~ 2 лв. за 6 бр.

# 236
  • Бургас/Пз
Най-после и аз направих козунак тази година Simple Smile В събота ще правя още. Пробвах с нощното втасване в хладилник, добре се получиха и съм доволна , че се пести време Simple Smile
Козунак с шарлан и прясно мляко

# 237
  • Балчик
ani_d, прекрасен козунак.

# 238
Аз окъснях днес, едната партида втасва във фурната, другата се меси. ooooh!
Хвърлила съм око и на локумките на Джемма, които явно ще се пекат по нощите. В събота заминаваме на гости у нашите, та мисля да изненадам родата. Ако козунаците ми не станат, поне с локумки да се отсрамя! hahaha

# 239
  • София
Обикалях за брашно 350, което препоръчвате за козунак, ама не и не. Накрая влязох в една баничарница и питах те с какво месят-препоръчаха ми Топаз мел. Намерих го в един магазин, но не е 350, обикновено е, пише,че е с глутен. Дали ми беше удачна покупката, някой месил ли е с това брашно?
А иначе намерих домашни яйца на пазара(по 40 стотинки!), взех си немско масло, стафиди, шипков мармалад и орехи. Не намерих портокалови кори, а сега не ми се варят.
Уфф, дано да ми се получат козунаците, мисля на Джемма традиционния да направя или на Морена с прясно и кисело мляко. Сега ако не постехме, щях да направя тренировка, но до събота вечер сме на постно. Смятам да пробвам с половин доза(0,500 брашно), от него май 2 по-малки козунака могат да излязат, ще меся на ръка.
Извинявам се за вероятно тъпия въпрос, но мнооого ми се ще да спретна хубав козунак.

Последна редакция: чт, 17 апр 2014, 17:12 от tuturutka1

Общи условия

Активация на акаунт