Отговори
# 615
Добро утро  wavey

Дива, Фенче, хубави снимки!  Hug
Госпожата, разрешаваш ли днес да те заместя в поезията?
Скрит текст:
ПОД МАЙСКИЯ ДЪЖД

И дъждовните змийчета
по стъклата се следят.
Капчици като звънчета
в локвите звънят, звънят...

Долу двойка под липите,
плътно прилепена,
в тая вечер дъждовита,
несмущавана от мене,
се целува под дъжда.

Лошо е да ги следя -
и се скривам под стъклата.
Нека двамата да смятат,
че са вън савсем сами,
че за тях дъждът ръми.

И съчувствената вечер
своя синкав здрач сгъсти
и притули плътно вече
двамата.Ветрецът тих
от дъждовната завеса
черен параван уши
и с любовната си песен
шепота им заглуши.

И последна, милосърдна,
се смили над тях нощта
и невидимо се сбъдна
тайнството на любовта...

Иван Милчев

Сиси55, не мисля, че филмът е "много, ама много различен" от романа, поне засега не. Историята с оръжието я има и в книгата, но се случва по време на бягството, а не в Истанбул. Разликите все още не са такива, че да променят същността и идеята. Истинският Сеит също е подкрепял Освободителното движение.

# 616
# 617
  • София
Здравейте момичета!
На първите снимки Киво ми заприлича на Engin Öztürk -

# 618
Привет  Wink

queen_fenka , ValentinaP Hug

# 619
# 620
Здравейте,искам само да попитам дали има преведен с бг субтитри 7 епизод?

# 621
Здравейте, момичета  Hug Heart Eyes Hug

Днес имам време и реших да споделя и аз какво мисля за епизода Peace Офффф, започвам и аз като Еджето,  както правеше по едно време Grinning Не искам да развалям впечатленията на тези, които са го харесали, затова се извинявам предварително Peace Hug Ами какво да кажа, средна работа, горе долу става за гледане Peace Пак започвам с уговорката, че не коментирам играта на Киво и Фарах. За Киво нямам забележки, ама то как и да имам като ми е слабост Wink Фарах започнах да я харесвам, сега ми стои по-убедително на екрана, естествена ми е, красива ми, приятно ми е да я гледам PeaceНо....Това се отнася както и за сюжета, така и за сценария Peace

Първо, много нови герои, съгласна съм, както някой беше споделил все едно гледаме нов филм Peace Тези войници докато си разбера какви са що са, тя серията свърши Simple Smile Признавам си не съм запозната много с турската история от този период, сега ги разбирам комшиите когато не знаеха в каква война участва Сеит Simple Smile Там поне ми беше по-ясно Simple Smile

Второ, Сеит ми изглежда отчужден, студен дистанциран към Шура Peace Много повече се занимаваше с революцията, отколкото с любимата Peace Постоянно се разминаваха, липсваше ми диалога между тях, общите планове и намерения Peace Поне с такива впечатления останах Peace Шура ревнува и няма как да е другояче, при положение, че Сеит не споделя с нея Peace Дадената дума пред чуждите хора, отново е повод да не комуникират на 100% Peace С какво Шура би могла да навреди на тайната newsm78 Да, Сеит я гледа влюбено на стълбите, но не вижда ли той по този начин само външната й красота newsm78 Peace Да, помага й да намерят роднините й, но според мен, много повече се отдаде да помага на Яхия и семейството му Peace Не, че има нещо лошо, но така, според мен не обръща достатъчно внимание на Шура. Да не споменавам за неудобството й, когато я питаха дали са женени Peace Ами, съжалявам го момичето Sad Да, обича го и той я обича, но в чуждите очи те са различни Peace Няма как това да не  е било от значение във връзката им. Може би по някакъв начин ни подготвят за отдалечаването един от друг и последвалата раздяла, поне, ако следват книгата, де newsm78 Peace 

Друго, по-важно не се сещам. Интересно ми e как ще съберат Гюзиде и Джелил newsm78 Сигурно Яхия ще го убият лошите и така Simple Smile

Петро ще го видим какви ще ги надроби ooooh! Толкова зор да очисти "приятелите" си безуспешно в Крим, да видим дали ще успее сега Thinking

Благодаря за снимките, които качвате, от сериала и от реала на Киво Heart Eyes Hug Ами сърдит ми изглежда, Фенче, Heart Eyes Hug да ме прощаваш Peace  Praynig Отегчен, че пак го снимат и преследват, галиба,  ама няма отърване, така е Peace Добре, че са папараците, да получаваме и ние инфо, че не знам как ще я караме на интервюта и реклами само Simple Smile Между другото Айшето и на мен не ми харесва много, много Heart Eyes

Поздрави на всички и лека вечер Hug Heart Eyes

# 622
Miss60 твоят пост ме провокира да пиша и аз.
Питаш какви са тези войници и коя е тая война - ами все същата, за която пишем от първите серии.
Първа световна война, Турция е на страната на Германия, Русия е в Антантата. Затова Сеит воюва срещу турци, срещу свои единоверци.
За Турция идва поражението и тайните споразумения от 1915-1916 г. за подялба на османските владения между Русия, Англия, Франция и Италия.

Цитат
Разчленението на Османската империя започва с Мудроското примирие от 30.10.1918 г.,с което се установява съглашенски контрол над Босфора и Дарданелите, над пристанищата и целия турски военноморски флот, над средствата за съобщения и връзки, демобилизира се армията и турските военни запаси се предават на съглашенците.

Цитат
Още в края на 1918 г. възникват първите организации за
защита срещу чуждата окупация, т. нар. Дружества за защита на
правата, които се обявяват против разпокъсването на Турция,
призовават към съпротива срещу окупаторите, организират и
възглавяват борбата на турския народ за защита на националната
независимост на страната.

Цитат
След излизането на страната от войната, започва окупацията й от Антантата, съпроводена от повсеместни грабежи и насилия. Това води до подем на освободителната борба на турския народ.

Цитат
В лагера на Антантата няма единство, Франция и Италия не са особено доволни от преобладаващото господство на Англия над Турция. В подкрепа на кемалистите се обявява мюсюлманското население от подвластните на Англия и Франция райони извън Турция. Русия също оказва помощ на кемалистите. Кемал пристъпва към създаване на редовна турска армия

Не съм историк, но тези цитати мисля, обясняват присъствието на английски войници в Истанбул, тайното складиране на оръжие в Шереф хотел, интересът на баронесата към чуждестранните дипломати и т. н. Историята като действащо лице в нашия сериал.

за събитията в Алуща и бягството през Черно море към Турция:
https://vk.com/topic-59313557_29647070?offset=80

http://belrussia.ru/forum/viewtopic.php?t=67&postdays=0& … 4b3b79f81cf3d359e
Вырвавшись из Советской России заграницу писатель И. Шмелев выпустил в Париже книгу «Солнце мертвых», посвященную «Окаянным дням» в Крыму. Это произведение Томас Манн, корифей современной германской литературы объявил одним из сильнейших произведений русского искусства.
Давая показания Лозанскому суду писатель Шмелев сообщил, что, по большевистским сведениям, число жертв исчисляется в 56 тысяч. А Шмелев был свидетелем важным. Разыскивая своего пропавшего сына, расстрелянного также большевиками в Крыму, он приехал туда в разгар красного террора и пережил голод.
На Швейцарском суде писатель заявил, что в Крыму, по сведениям которые он тщательным образом собирал, большевики расстреляли или убили другими способами (вешали, зарубали шашками, топили в море, разбивали головы камнями и т. д.) «больше 120 тысяч мужчин, женщин, старцев, детей».
Размеры большевистского террора в Крыму, после ухода ген. Врангеля, превзошли все
предвидения, даже крайних пессимистов, и Крым получил название Всероссийского кладбища.

Вярно, че това е само един сериал, че гледаме за развлечение, че имаме нужда от романтика и разтоварване след делника, но няма как да разберем филма, ако не знаем поне малко за времето и историческите събития.
Като знаем за епохата, оправдан е и тежкият еп. 6 с толкова много загинали.

Последна редакция: пн, 05 май 2014, 21:25 от ValentinaP

# 623
Привет, дами!   bouquet
Интересен клип са поместили във ВКонтакта- срещата на НБ с Баронеса Валентина и споделените спомени на Тиночка за живота на Шура и Сеит. Както сами ще се убедите- на Тиночка са големите заслуги за разкриването на подробности и най- дребни детайли от живота на КС и Ш! Великолепна маневра на НБ! Shocked

http://vk.com/video_ext.php?oid=28209997&id=168747099&hash=0368cc76176862aa&hd=3"

Източник: http://vk.com/kurtseyt_official
Благодаря на Виктория Коломиец и на Ирина Котова   bouquet

ПП: Озет на 8 серия:
Цитат
Озет к 8 серии "Курт Сеит и Шура"

В новой серии сериала зрители увидят, как будут разворачиваться события в жизни наших любимых героев. Старые друзья встречаются в Стамбуле…

Спустя годы после революционных событий друзья собираются в Стамбуле. Их встреча после долгой разлуки полна радости. Капитан Билли продолжает поставки оружия для национальной борьбы. Баронесса пытается избежать больших неприятностей. Ее отношения с Куртом Сеитом окончательно испорчены, и Баронесса ищет любую возможность для того, чтобы наладить их. Однако, Шура начеку! Под ее ревнивым взглядом Баронессе будет не просто осуществить задуманное… Пока Шура занята только Баронессой, Айше тоже изо всех сил пытается скрыть свое восхищение Куртом Сеитом.

Любовь, которая началась с маленькой искры и переросла в большое чувство, возвращает Джелиля к жизни. Гюзиде ищет способ быть вместе с любимым. Но Яхья видит, что ее супруг чем-то взволнован. С другой стороны, Курт Сеит понимает, насколько сильно смерть Тати повлияла на судьбу Джелиля. Пока Джелиль ищет пути для того, чтобы покончить с жизнью, все вокруг него подвергаются опасности. Курт Сеит, пытаясь спасти друга, наживает себе очень могущественного врага.

Поставки оружия, несмотря на все меры. Которые предпринимали для их сокрытия, становятся известны британским солдатам. В жизни Курта Сеита наступает новый опасный поворот. Но есть один человек, который сможет помочь ему. Курт Сеит предпочитает сказать Шуре неправду….

Смотрите новую серию сериала «Курт Сеит и Шура» во вторник 6 мая в 21.30 на канале «Star TV».

Източник: http://vk.com/feed?q=%23diziturkOzet&section=search   bouquet

Последна редакция: пн, 05 май 2014, 21:40 от shaane

# 624
  • София
Kurt Seyit ve Şura 8.Bölüm Fragman 3

# 625
Мис  Heart Eyes Hug Heart Eyes
Шани  Hug благодаря!
Зарани  newsm51 newsm51 newsm51 страхотен фрагман ... стисна ме за гърлото значи ....

# 626
  • София
С няколко думи да го разясня фрагмана: Сеит иска от Джелил да се стегне, каза му, че иска стария Джелил, докато Джелил му казва, че няма никога да е стария Джелил, че иска да умре. Сеит му казва, че няма да го остави, че иска да се стегне!

# 627
Бу    bouquet

И светкавичен превод от подругите:

http://vk.com/video_ext.php?oid=92099583&id=168803724&ha … 97&hd=2"

http://vk.com/kurtseyt_official
Перевод : Tim Halling
Субтитры: Ирина Котова
  bouquet

# 628
Ейй колко светкавично бързи сте момичета  Hug Hug Hug
Бу благодаря smile3501
Шани благодаря  smile3501,страхотен аватар  newsm10
Зарани благодаря  smile3501

Ей Фен,ако на още едно място се засечем,кой ще черпи ,а ? newsm78 newsm78 Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 629
Шани, Зарани, БУ, благодаря за озета и преведения фрагман. Hug Hug Hug

Сълзичката, която се стече от окото на Джелил, ми къса сърцето.

"Тук всеки е загубил някого в миналото".

Общи условия

Активация на акаунт