Отговори
# 705
Добро утро!
Много ми харесаха тези колажи.

# 706
Добър да е денят ви, дружки !  Hug

Скрит текст:

Прибрах се благополучно, въпреки че не ми се искаше да си тръгвам от Орешака, но ...дългът ме зове !

Прочетох набързо коментарите относно снощният епизод, виждам, че отново серията е предизвикала различни усещания. Ще помоля за линк, ако вече я има някъде качена, за да мога да я изгледам довечера.
А сега бързам да пусна новата тема, преди работа, че после няма кога ! Заповядайте !  Hug

# 707
gospojata  Hug
http://www.startv.com.tr/dizi/kurt-seyit-ve-sura
Приятно гледане и лека работа!

# 708
Аз обаче им нямам никакво доверие на Хилял, Керем и Едже.  да го спират докато е време. Съжалявам, но според мен така е най-добре. Много ми е любима Фарах  Heart Eyes и не искам да я гледам в толкова слаб проект.  Sad
И аз така!. Харесвам Къванч, само заради него гледам филма, предварително нямах големи очаквания, но наистина не предполагах такова разочарование. Някои дами, които пеят дитирамби просто се съобразяват с конюнктурата,  имат си други любимци, може и тайно да злорадстват, че проектът се оказа неуспешен. Мисля си даже, че Къванч може да сложи точката на кариерата си в сериалите. По-добре да беше участвал във филма на Ръсел Кроу.  Второстепенна роля, но целият свят ще го гледа. А не 5 %.Колко големи в киното са били на втори план в някои проекти.

# 709
грешка

# 710
Имах надежда, че рейтинга, ще се повиши и вярвах, че, ще се случи със започване на сериите в Истанбул, но уви. Rolling Eyes
За мен е без никакво значение какъв е но е важен за бъдещето на сериала дали, ще го бъде или не.

06 Mayıs 2014, Salı
TOTAL Group.............................................RTG%.... SHARE%
1.KUCUK AGA-KANAL D -20:43:10 ....--11,49.......--27,64
2.KACAK-ATV -20:42:32.....-- 7,16.......--17,35
3.KUCUK AGA(OZET)-KANAL D-20:00:16....--5,81.......--16,2
4.SEKSENLER-TRT1 -20:44:52.... --3,6.......-- 8,61
5.KURTSEYITVESURA ISTANB-STAR TV-21:44:08--3,6--9,21

``````````````````````
AB GRUBU ..............................................RTG%.... SHARE%
1.KUCUK AGA-KANAL D -20:43:10.....--12,74..... --30,79
2.KUCUK AGA (OZET)-KANAL D-20:00:16-- 6,13......--19,41
3.KURTSEYITVESURA ISTANB-STAR TV-21:44:08--5,51--13,99

http://www.sacitaslan.com/rating/gunluk/06.05.2014

# 711
  • София
За мен е без никакво значение какъв е но е важен за бъдещето на сериала дали, ще го бъде или не.

Сериала ще продължи да се излъчва и през следващия сезон. Оя Доан, известна журналистка, онзи ден беше написала в статия, какви сериали Star Tv ще излъчват от септември 2014. "Курт Сеит и Шура" е от тези, които ще продължат с втори сезон. Но вече колко ще е дълъг втория сезон, и дали ще се подобри нещо в него, естествено ще се разбере тогава.

http://haber.gazetevatan.com/Haber/633668/1/Gundem

Цитат
Önümüzdeki sezon Kurt Seyit ve Şura, Medcezir, Aramızda Kalsın ve Kardeş Payı devam edecek.

Последна редакция: ср, 07 май 2014, 16:50 от zarani

# 712
Много интересно  четиво за руската емиграция в Константинопол.
1920 година 400 хиляди бежанци от Крим. В Истанбул останали 150 х, другите се разпиляли по Европа и Америка. В Истанбул били настанени по военни лагери, манастири, в конюшните на Долма Бахче, някои спали на лодки по кейовете на Босфора.  Р.емигранти силно променили и европеизирали Константинопол. Никое друго влияние не променило така източната държава. Имало и други общности, но те били най-голямата. Център на живота бил руското посолство в Пера, където са се събирали всяка неделя след обяд. Тъгували за миналото и жадували за падането на болшевиките. Били бедни, но горди. Упражнявали различни професии, Водени от инстинкта за оцеляване Продавали цветя на пазара, руснаци открили първите вариетета, където пеели звезди от руските театри, първите джаз-банди  били руски.
Най-предприемчивите открили аптеки, сладкарници,  ресторанти, където наложили борша и пирожките  наред с френските сирена и немските салами. Наричали ги с московски и СП имена: "Ермитаж", "Метропол", "Режанс", "Аркадия"... Сервитьорките били графини и княгини. Касиер в ресторанта  Режанс/още съществува/ бил светило по математика от Петербургския университет. След шока, лекари и адвокати подновили практиката си. ., Бивши офицери и несвикнали на труд дворяни, ставали шофьори, механици. Но не само да преживяват, искали да възвърнат предишния си стандарт на живот.
Заработили две  гимназии, балетна школа, книжарница, започнали да издават руски вестници, основали даже детска скаутска школаРуснаците открили и първия в цяла Турция плаж със солариум, както и къпането в морето. За ужас на местните, мъже и жени в костюми от трико плували заедно.
Модните дрехи на рускините се считали за последния писък на модата. Светлокосите и синеоки красавици мътели умовете на турците. Наричали рускините ''карашо'' и пръскали луди пари за тях.
Благодарение на тях турците се запознали с класическия балет, опера и оперета. Откривали се изложби, музикалния тетър Паризиана. Турците умирали за гласа на Александър Вертински, нищо че не разбирали и дума от това, което пеел. Пял и пред султана.
В турските къщи започнали да назначават гувернантки  руски баронеси, които не само ограмотявали децата, но и показвали, че животът на жените може да бъде и друг.
Мощната енергия на разрушените съдби на хиляди руснаци се преобразувала в сила, която заставила Турция, стояща с единия крак в Европа, с другия в Азия, по-твърдо да застане на своя европейски крак.
Интересна житейска история на Григорий Иванович Черепенников.Известна петербургска фамилия. Живели в самия център на града. Пететажна вила с 52 стаи. Погромът, така наричали революцията, започнала от техния дом. Изстрелът на Аврора бил по техния дом, защото той бил най-голямата и близка мишена. Дошли червените, изправили всички до стената.  Питали ги – искате ли пари,  с това ги ядосали ги и червените започнали да стрелят. Мъжете закрили жените с телата си. До един ги  убили. На другия ден останалите живи заминали за Истанбул. Взели със себе си само самовара, балалайката, любими книги, фотографии и сребърна икона, която по-късно дарили на черквата. В Истанбул майката на Григорий започнала работа като козметичка. Била завършила медицинската академия в Прага, най-добрата в Европа. Била толкова популярна в Истанбул, че правила масажи на сестрата на Ататюрк. Една вечер след работа я подгонили турци, избягала.. Оттогава никога не излизала на улицата без шал, но винаги се превързвала с голяма фантазия.
Ех, какъв филм можеше да се направи по тая тема. Ако не се робуваше на стереотипи и на измислиците на Нермин.

Общи условия

Активация на акаунт