Отговори
# 60
Не остана и следа от тези грейнали лица. Rolling Eyes

# 61
Умишлено не гледах филма, искам да го гледам с превод, внимателно. Но четейки постовите ви... мисля си- ето така загива и най-голямата любов. Болката я погубва. И все повече ценя този филм- заради правдивото и емоционално отражение на тази смутна епоха, разбила толкова съдби...

Да, и според мен тук е отговорът - войната, смъртта, изгнанието, носталгията, загубата на Родина, семейство...незатихваща болка, незаздравяваща рана и трагичен край.

# 62
Явно Гюзиде и Джелил ще ги съберат в Истанбул! Ще си лекуват  един на друг раните, той ще бъде за нея родното, дома, Алуща, а тя ще превърже раните в сърцето му с любовта си. Той никога няма да я обича така както обича Татяна, никога, но тя ще е неговия последен спомен за дома, скръбта и болката ще ги обединят.
Дано същото се случи и със Сеит, и с Шура, и да осъзнаят, че единственото с-во са самите те, двамата.
Честно казано иска ми се но не вярвам, не случайно и баронесата се е запътила за Истанбул. Crossing Arms

# 63
Умишлено не гледах филма, искам да го гледам с превод, внимателно. Но четейки постовите ви... мисля си- ето така загива и най-голямата любов. Болката я погубва. И все повече ценя този филм- заради правдивото и емоционално отражение на тази смутна епоха, разбила толкова съдби...

Много си права !  Peace Дори и най- силните чувства, се пречупват при толкова скръб и болка. Гледайки предишният епизод, споделих, че може обяснението се крие в думите на Шура - ще можем ли да бъдем щастливи, оставяйки след себе си толкова много разбити съдби и сърца ? Явно чрез тези нейни думи, загатнаха и причините , и обяснението за някои предстоящи бъдещи събития. Peace

БУ, благодаря ! Не можа да преглътне позора този добър и честен човек ! Предпочел е смъртта.

# 64
  • София
Те вече са с половин сърца! Шура загуби човекът който за нея беше всичко баща и, после напусна и семейството си, а Сеит, Сеит за мен загуби всичко: майка си, баща си, брат си, родината си! Единственото което го държи на крака е Шура, неговата малка любима!
Наде - Ще ги обедини, но появата на семейството на Шура в Истанбул ще повлияе много на любовта им!

# 65
Баща му на Петро не можа да понесе срама от сина си...

# 66
Явно Гюзиде и Джелил ще ги съберат в Истанбул! Ще си лекуват  един на друг раните, той ще бъде за нея родното, дома, Алуща, а тя ще превърже раните в сърцето му с любовта си. Той никога няма да я обича така както обича Татяна, никога, но тя ще е неговия последен спомен за дома, скръбта и болката ще ги обединят.
Дано същото се случи и със Сеит, и с Шура, и да осъзнаят, че единственото с-во са самите те, двамата.

Осъзнават го, и какво? Могат ли да бъдат щастливи след толкова смърт и болка?

Както писа  Neidjal, не остана и следа от предишните Сеит и Шура.

# 67
Разбиваща серия. Суперлативи за играта.  Много им се получават сцените в Алуща. По-органични отколкото тези в СП.   Дори и екшъна  оправдавам. Гражданска война, не се знае кой срещу кой е. И някои трябваше да разчисти терена от ненужните герои. Почва нов период.  Петро свърши тая работа. И ще играе важна роля занапред, щом го оставиха жив. Бизнесмен в Истанбул. И плътно до Шура. Както се писа,  готвят нов злодей, братовчед на Шура. Той ще ги раздели, запазете енергията си за него.
Ако влязат в комбина с Петро, не ми се мисли.

# 68
Те вече са с половин сърца! Шура загуби човекът който за нея беше всичко баща и, после напусна и семейството си, а Сеит, Сеит за мен загуби всичко: майка си, баща си, брат си, родината си! Единственото което го държи на крака е Шура, неговата малка любима!
Наде - Ще ги обедини, но появата на семейството на Шура в Истанбул ще повлияе много на любовта им!
Как не ми се иска да е така. Rolling Eyes
Вие, които сте чели книгата бихте ли ми казали дали Едже се придържа 1:1 към нея или поразчупва сюжета!?

# 69
Махмут в Алуща ли остава? Това не можах да го видя.

# 70
Баща му на Петро не можа да понесе срама от сина си...
Абсолютно.
Аз пък изпуснах тази сцена когато се е самоубил. Така и не разбрах, че го е направил.
sinq laguna, доколкото разбрах брат му остава в Алуща.

# 71
  • София
А как да остане следа от предишните Сеит и Шура?
Шура загуби всичко детско в себе си когато научи за смъртта на баща и, казаха и, че и Сеит е мъртъв! Как да е отново онова вятърничаво малко момиче?
Сеит загуби на първо място честта и гордостта на царския офицер, после загуби семейството си.Няма как да е онзи горд млад войник от първите серии! Той е съкрушен!
Наде - Бая го поразчупва сюжета Едже!

# 72
Neidjal,  Hug сюжета изобщо не се следва едно към едно, напротив. Много е различен сценарият, предполагам, че и занапред ще е така- историята ще е доста по- различна и разчупена !  Peace

Момичета,  Hug много ви благодаря, че ме въведохте в действието .   bouquet Ще коментирам повече, когато изгледам епизода, сега ви оставям и ви пожелавам лека и спокойна нощ !  Hug

А това изражение, говори повече от всички думи на света ! Сеит е изпепелен до дъното на душата си . Confused

# 73
А как да остане следа от предишните Сеит и Шура?
Шура загуби всичко детско в себе си когато научи за смъртта на баща и, казаха и, че и Сеит е мъртъв! Как да е отново онова вятърничаво малко момиче?
Сеит загуби на първо място честта и гордостта на царския офицер, после загуби семейството си.Няма как да е онзи горд млад войник от първите серии! Той е съкрушен!
Наде - Бая го поразчупва сюжета Едже!
В това ми е надеждата в случая но осъзнавам, че колкото и да бяга в страни от оригинала в книгата, едва ли би стигнала дотам, че да не следва основни сюжетни линии.
Нищо, това не ми пречи да се надявам.
Бу, Госпожата, мерси, че ми отговорихте.
Лека вечер и от мен. Hug

# 74
Neidjal, благодаря!  Hug

Ужасна серия и в преносния, и в буквалния смисъл. Браво на всички актьори без изключение за играта !

Общи условия

Активация на акаунт