Отговори
# 75
Те вече са с половин сърца! Шура загуби човекът който за нея беше всичко баща и, после напусна и семейството си, а Сеит, Сеит за мен загуби всичко: майка си, баща си, брат си, родината си! Единственото което го държи на крака е Шура, неговата малка любима!
Наде - Ще ги обедини, но появата на семейството на Шура в Истанбул ще повлияе много на любовта им!
Как не ми се иска да е така. Rolling Eyes
Вие, които сте чели книгата бихте ли ми казали дали Едже се придържа 1:1 към нея или поразчупва сюжета!?

Има разлики, но основната линия мисля се спазва. Семейството на Шура и братовчед й, като се срещат в Истанбул, не играят ролята на злодеи, нито се опитват да разделят Шура от Сеит. Самата Шура пожелава да живее отделно от него (но не да се разделят), просто от чувство на благоприличие. Пиша го, за да не се спекулира с това.
Как ще бъде във филма, не знам.
Осман е с тях на лодката, това напр. е различно от книгата. Не знам дали ще оживее.
Мисля си, че днес видяхме това, което Нермин Безмен е научила за семейството на Сеит впоследствие, след написването на 1 част - за съжаление, почти никой не е оцелял.

# 76
  • София
Вале  Както писах по рано не пряко, а косвено ще повлияят на любовта им!

# 77
  • AMS
Ох, от тази трагедия забравих, че имаше и такава сцена

Последна редакция: ср, 16 апр 2014, 00:36 от di...va

# 78
Здравейте, момичета  newsm51
Снощи не можах да гледам с вас, но разбирам по коментарите, че е било много драматично!
Днес ще търся в нета епизода.
Успешен ден ви желая  Hug

# 79
Добро утро, дами!

Снощи гледах серията, но нямах сили да пиша. Разбиващо бе с толкова гибел.
Силно концентрирана смърт!
Много драматична и тежка серия. Героите обаче се справиха блестящо, претвориха го толкова убедително.
А играта на Кавънч - без думи!

Осман си мисля, че би трябвало да оживее. Надявам се, поне.
Как иначе Сеит би рзбрал, че е убил Миша без вина?
А може и нещо друго да измислят, де.

Успешен ден на всички!    

Последна редакция: ср, 16 апр 2014, 08:17 от K_N

# 80
Добро утро. Hug Hug Hug

Скрит текст:
ГоспожатаHeart Eyes благодаря за новата тема.   bouquet

Не успях да гледам серията, много ми насичаше, но от коментарите ви разбрах за драматичните моменти.  ooooh! Съжалявам Курт и Шура, съвсем в началото на любовта си, а такава сянка падна отгоре й. Sad Cry Sad

Приятен ден.    bouquet

# 81
Сеит изобщо не го виждам как ще живее..Развалина..

Hug
И какво по-логично, след тая кървава драма Курт да стане психопат. И по-добре такъв отколкото един измислен герой. И едно измислено ВНЛ. И  да тече боза...Интервюто на Къванч за образа му на Курт:
http://www.ashkimsin.ru/chayxana/topic8299s2175.html

Две сцени ми се сториха многозначителни от серията – когато Курт повика с два пръста Шура, тя допълзя до краката му край камината и той демонстративно хвърли писмото на баронесата  в огъня. Шура  се разтопи от удоволствие Вън от съмнение,   Курт ще поднови връзката с баронесата в Истанбул.
И втората, когато не отвърна на прегръдката й в началото. От какво се пазеше не разбрах. Беше унизително за Шура.
Тая серия показа колко е безсмислено да се дразним от героите. Мирза беше много истински и завърши логично. Поздравления за този образ, колкото и второстепенен да беше.
Същото ще е и с другия Ви любимец. Ще поизчистят имиджа му в Истанбул, Курт ще се срива пред очите му, връзката с Шура се разпада и няма нужда  да прави нищо друго.

Добро утро и хубав ден!

# 82
Добро утро. kaffeetrmker_2
Дафне, дано не те подвеждам но доколкото разбрах от действията и откъслячните думи, които знам Курт се отдръпна от Шура може би защото идваше от дълъг път(не се беше мил и преобличал с дни), тя и затова поръча да му приготвят хамама.
Поне аз така разбрах като навързах сцените в последователност.
Що се отнася до жеста му като я привика с пръст не го смятам за унижение към Шура а по-скоро с този пренебрежителен жест от негова страна изискващ да му даде писмото от баронесата показа колко незначителна и безразлична е тя за него.
Аз пък не разбрах Шура кои писма изгори!? newsm78

# 83
Баща му на Петро не можа да понесе срама от сина си...
Hug И не само. Понеже сцената беше преди заминаване, не искаше да напуска града и да бяга от болшевиките. Което е исторически вярно. Някои от дворяните са предпочитали да си теглят куршума вместо да напуснат Родината.

# 84
Една хубава снимка за утеха след снощната трагична серия.

# 85
  • Средната земя
Вчерашният епизод беше невероятен, динамичен  Heart Eyes

# 86
Вчерашният епизод беше невероятен, динамичен  Heart Eyes

Как е рейтинга?

# 87
Добър ден на Велика сряда! Hug
Епизодът снощи така ме разтърси,че досега нямам сили  да го коментирам!
За сетен път почувствах колко жестоки времена са били онези,които и след 100 години трудно,тежко и нееднозначно оценяват и историци, и съвременници,за които има само разказани спомени.
За играта на артистите сте казали всичко,няма какво да добавя.Благодарение на тяхната игра усещаме епохата.
Фарах отново ме възхити,колко различна може да бъде във всеки проект,когато пресъздава едни и същи емоции - винаги с нов поглед. Къванч е класа,другите също!
Днес ако имам време ще го изгледам отново епизода,за да доловя детайлите!

Дива - благодаря за линковете!

# 88
Една хубава снимка за утеха след снощната трагична серия.
Скрит текст:

Да, сцената беше много нежна но за мен остана недовършена.

# 89
Здравейте! wavey

Благодаря на Госпожата за новата тема! Hug

За съжаление пропуснах вълнуващата серия снощи,но с удоволствие прочетох коментарите ви. Благодаря на всички за споделеното! Специални благодарности за Г-ца Бу Hug за преводите. Hug Довечера ще се опитам да наваксам.

Вале Hug

Ето рейтинга. Турските зрители вече не знам какво искат.

http://gecce.com/magazin/haber/reytinglerin-galibi-hangisi-oldu-278

Общи условия

Активация на акаунт