ИСТАНБУЛ и лалетата [тема 31]

• 64 523
  • 790
  •   1
Отговори
# 180
Само пропуснах да кажа за хотела платихме за 2* а ни настаниха в 4* Бекдаш , хубаво хотелче , чистичко сравнително ново и неопетнено все още и имахме късмет защото имахме стая с прозорец към улицата , т.е въздух , че някои и толкова нямаха ... А ресторанта му има много хубава гледка към мраморно море

# 181
Ето и от мен малко снимки

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10202869316352655.1073 … &l=9fe9c2239b

Последна редакция: чт, 24 апр 2014, 22:59 от tedizonova

# 182
Здравейте и от мен!  wavey
Нямам никакво време за момента да разказвам, затова набързо влизам да ви покажа снимки само...

https://www.facebook.com/maria.georgieva2/media_set?set=a.102017 … 961257&type=1

Направили сте си прекрасна обиколка! Поздравления!!! Да ти кажа, може да се допитам до теб за част от маршрута  Laughing

# 183
  • София
Този април май най-посещаемото форумско място е бил парка Otagtepe.  hahaha

Teди, кажи нещо за Рибнята църква.  Praynig Има някои прилики с Вселенската патриаршия, но е много по-светла и не така претрупана със злато. Къде се намира и има ли си и някакво друго име, че Гугъла нищо не ми отговаря?  Laughing

# 184
Момичета снимките ви са чудесни  bouquet
Sinara може ли да дадеш повече информация за Виаленд, голямото влакче работи ли, работят ли водните атракциони, има ли шатъли до там, каква е цената на билета? Миналата година когато посетих Виаленд голямото влакче още не бе въведено в експлоатация, цената на билета беше 50ТЛ . Тази година с нас ще има и 11год. младеж и живо ни интересуват всички подробности.
Малкото 84 много сте  готини smile3521
Скрит текст:

# 185
Здравейте, момичета!
Прекрасни снимки, аз също вече нямам търпение да тръгна. Плана бе да пътуваме на 23.05 със самолет от Варна с полет на Turkish Airlines, но преди 2 дни ми се обадиха от агенцията, през която закупих билетите, че полетите от Варна са отменени Cry направо ми призля докато слушах, че искат да ни върнат парите за билета, но аз държах, че искам да летим и желанието ни бе да ни премаршрутират. Днес разбрах, че това може да е възможно с отпътуване от София.
 Някой има ли информация дали билетите трябва да ми се преиздадат и как става това? Надявам се всичко да се оправи и на 23-и май да кацнем  благополучно в Истанбул .
Имам още едно питане:  - моята спътничка държи да усети прословутия нощен живот в Истанбул, (мъжа ми ще е с нас и затова не ни е страх) кой бар бихте ни препоръчали по Истиклял, нямаме претенция относно музиката?
Лека вечер!

# 186
  • София
Момичета,
вие сте великолепни. Толкова много информация за Истанбул сте събрали.
Нашата екскурзия за Прага се провали заради всичкия този дъжд, който се очаква следващите дни и аз бях много разочарована. Реших, че все пак някъде ми се отива и видях, че в Истамбул е слънчево от 30.04 до 4.05 и е подходящо да отидем - отдавна ми се отива. Само мъжа да навия. Стискайте палци.
Сега ми предстои да изчета цялата събрана от вас информация,  но исках да попитам къде е добре да се спи в Истамбул - в кой район.
Поздрави  Hug

# 187
В 12,55 часа от Анадолу Хисаръ се качихме на ферибота за Емиргян. Фериботът се движеше близо до Азиатския бряг, спря на Канлъджа и после пресече Босфора за да спре на Емиргян. Така точно по пладне се озовахме в най-богатия на лалета парк в Истанбул (а може би и в света) - с над 2 милиона екземпляра:

В парка имаше и много интересни детски площадки с катерушки за децата:

Белият кьошк с музикалната програма пред него:

Езера, потънали в лалета:

За спомен от Емиргян:

Жълтият кьошк - емблемата на Емиргян

Албум Емиргян (Кликнете два пъти върху снимката за разглеждане в пълен екран)

Последна редакция: пт, 25 апр 2014, 08:43 от bialk

# 188

Теди, много хубави снимки си качила! Особено стените на Константинопол, Рибнята църква и парка фатих - следващите ни дестинации  Hug

Някой пътувал ли е с Ана травъл до Истанбул? Имат добри оферти, а на нас ни трябва само транспорт и хотел, останалото сами си набавяме  Wink Търся по-евтин вариант, защото ще водя и детето и сумата ще ми дойде двойна.

# 189
  • София
Биалк, и при теб Емиргян е с малко хора. По кое време на деня е? Възможно ли е 15.04 да е бил някакъв техен празник и затова да се "пукаше по шевовете" от народ? Задръстването започна няколко спирки преди Румели Хисар и се оказа, че е заради завиващите и не влизащи коли в парка. Това е крайбрежната с уличката към парка:

Забележете колко са и хората в малката градинка преди парка. А първата алея, свързваща входа с пианото - храст беше с две непомръдващи колони с коли и трябваше да се чудим как да се промушваме.  ooooh!

Никой ли не е забелязал пуснатите зайци в парка? Много им се изкефих. Обаче не успях да се добера до някой и да го погушкам. Бяха много отзивчиви, но и желаещите да ги галят бяха много.

А този можех да го хвана, но така сладко се беше "скрил" от хорските ръце, че ми дожаля и го оставих да се крие:

Малкото84, видях, че сте отишли на дългия круиз. И аз го бях планирала, но в последния момент го смених с друго. Много ли е катеренето нагоре и тези 3 часа, които са ги оставили за разглеждане много ли са или малко? Аз замислях да е само еднопосочен круиз и да се върнем след 2 часа с ферибот до Саръйер, но както съм бавна в изкачването, започнах да се съмнявам дали ще ми стигнат.

# 190
Теди, хареса ми описанието в снимките ти. Времето не е било най-подходящото, но все пак Истанбул си е чаровен по всяко време. Забелязах една техническа грешка в описанието на джамията Нуруосмание. Годината е 1748 - разменила си цифрите. Бароковият стил започва да пробива път в архитектурата на джамиите, строени през 18 век. На мен ми допада особено нео-бароковият стил, наложен от архитектите от фамилията Балян (строители на дворците Долмабахче, Бейлербеи, Кючюксу и Чираан) през втората половина на 19. век. Върховото им постижение е джамията на Ортакьой. 

# 191
Благодаря за споделените разкази и чудесните снимки на всички! Hug

# 192
  • Варна
Малкото84, надявам се, че ще разкажеш, защото снимките показват много интересен план и обекти.
Скрит текст:
Остава ми малко време, а в момента главата ми е напълно празна, защото имам други дертове
. Ще се наложи да "открадна" идеи. Снимките са, освен останалото, и доста забавни.  Party

Бялк, снимките ти, както и преди, са чудесни... после ще видя и албумите.

Надявам се да успея да разгледам и снимките на останалите завърнали се. Вярвам, че всички сте доволни от видяното и усетеното.

Таня, това наистина е лудница... вероятно е бил някакъв по-специален ден, защото, на всичкото отгоре, е през седмицата, а снимките на другите показват и почивни дни...

# 193
Таня, бяхме в парка от 13,30 до 16,30 часа в същия ден - 15.04.2014 г. Имаше много хора, просто съм избягвал да ги снимам. Не знам да е имало някакъв особен празник, то заатен си е фестивал по това време. При влизането в парка миришеше на феродо - горките шофьори, съсипаха си съединителите на автомобилите при изкачването на баира за паркинга в Емиргян.

Странно как малката не е забелязала зайците...

# 194
Здравейте!Много хубава тема ,нещата които описвате са невероятни а снимките - изключително завладяващи!Никога не съм била в Истанбул ,живот и здраве след няколко дни тръгваме  newsm44 Много се вълнувам и по цял ден чета нещата ,които пишете .Тръпката от очакването е невероятна . Ще разполагаме с кртако време ,но въпреки това се надявам да успеем да се докоснем до магията  наречена Истанбул  coolcool

Общи условия

Активация на акаунт