ИСТАНБУЛ и лалетата [тема 31]

• 64 723
  • 790
  •   1
Отговори
# 270
Привет на всички  Hug
Нахлувам с питане и много се надявам някой от вас да ми даде по-актуална информация, ако е пътувал наскоро.
Датата на изтичане на паспорта ми е 30.06, в начлото на месеца пътувах безпроблемно до Истанбул, като преди това се обадих до посолството да попитам дали има проблем относно валидността, казаха ми да пътувам спокойно. По принцип изискаването за влизане е 6 месеца преди изтичане на паспорта.
Утре ми се налага да замина, обадих се до посолството отново, този път служителката беше категорична за шестте месеца. Звъннах и до "Метро" да попитам, там пък девойката спомена, че е обсъждано паспорти с валидност по-малка от 2 месеца да не бъдат допускани, но не знае подробности. Та питането ми е, ако някой от вас е ходил наскоро, дали има въведени някакви рестрикции, че хич не ми се рискува. Rolling Eyes

# 271
Привет на всички  Hug
Нахлувам с питане и много се надявам някой от вас да ми даде по-актуална информация, ако е пътувал наскоро.
Датата на изтичане на паспорта ми е 30.06, в начлото на месеца пътувах безпроблемно до Истанбул, като преди това се обадих до посолството да попитам дали има проблем относно валидността, казаха ми да пътувам спокойно. По принцип изискаването за влизане е 6 месеца преди изтичане на паспорта.
Утре ми се налага да замина, обадих се до посолството отново, този път служителката беше категорична за шестте месеца. Звъннах и до "Метро" да попитам, там пък девойката спомена, че е обсъждано паспорти с валидност по-малка от 2 месеца да не бъдат допускани, но не знае подробности. Та питането ми е, ако някой от вас е ходил наскоро, дали има въведени някакви рестрикции, че хич не ми се рискува. Rolling Eyes
Записах се за еднодневна екскурзия за Одрин и понеже в момента си сменям паспорта, а не се знае дотогава дали ще е готов новият , попитах дали мога да си карам със стария. Отговорът на шефката на фирмата беше, че не е желателно. Така че не рискувай според мен.

# 272
  • София
Бияк Всичките ти снимки, които разгледах + разказите към тях са прекрасни, благодаря, че ги сподели. Ще очаквам скоро да пуснеш разказ и снимки за Измир.

Ани  Hug Добре завърнала се, съжалявам за премеждията, които сте имали, но важното, е че Истанбул ви е харесал и ще повторите пак, дано да е по-скоро. Peace Понеже си написала, че мъжа ти си е купил златна верижка от там, та въпроса ми е каква е цената на грама в момента, интересно ми е да разбера.
ПП. Очаквам и снимки.  Hug

# 273
Някъде в старите постове се смяхте на  въпроса за семейните двойки, но търсейки указание за паркинг, днес попаднах на тази забележка -

Цитат
Моля, обърнете внимание, че хотел Falcon не приема резервации от несемейни двойки. При настаняване всички двойки трябва да представят валиден документ за брак

# 274

Цитат
SELAMLAR,

TARIH NEDIR KAPIMIZIN ONUNDE YER VARDIR.

SELAMLAR

ZEYNEP ULKUC

Скрит текст:
"Здравейте!

За коя дата? Имаме място пред входа ни.

Поздрави!

Зейнеп Улкуч"

Това за 6-те месеца валидност е мит. Преди 10-на дни моят тъст дори пътува в Турция с изтекъл паспорт. Никой на турско-гръцката граница не е забелязал това. И на връщане нямаше проблеми.  
Ако обаче имате подадено заявление за нов паспорт, и решите да пътувате със стария, имайте предвид, че може да имате засечка на границата, ако междувременно е издаден новият - старият става невалиден от датата на издаване на новия.

Последна редакция: пн, 28 апр 2014, 19:17 от bialk

# 275
Бияк Всичките ти снимки, които разгледах + разказите към тях са прекрасни, благодаря, че ги сподели. Ще очаквам скоро да пуснеш разказ и снимки за Измир.

Ани  Hug Добре завърнала се, съжалявам за премеждията, които сте имали, но важното, е че Истанбул ви е харесал и ще повторите пак, дано да е по-скоро. Peace Понеже си написала, че мъжа ти си е купил златна верижка от там, та въпроса ми е каква е цената на грама в момента, интересно ми е да разбера.

Жена ми си купи пръстен от Капалъ чаршъ - около 100 лири е грамът 14 карата.

# 276
  Здравейте  , чета коментарите   и има  полезна информация  за Истанбул    , аз  за първи път ще ходя   Simple Smile   мисля да пътувам с  Караси тур( Караджа тур) има добри отзиви за  фирмата и цените са евтини     незнам дали ще издържа дългото пътуване с автобус  , за всеки случай ще си взема  хапове за повръщане Simple Smile толкова неща има за гледане  , четох  за  кюнифе ,  най вкусно  било на Египетския пазар. Това кюнифе , какво представлява ?

# 277
  • Казанлък of all places
Предстои ми пътуване за майските празници, бихте ли ми помогнали. Ще отседнем в квартал Фатих, как от там можем да стигнем с метро или друг градски транспорт до квартал Тузла.
Благодаря ви предварително

Квартал Тузла е жилищен и индустриален квартал, в който има яхтено пристанище. Много подобен на други жилищни квартали в Истанбул с тази разлика,че се намира по-близо до Анкара, отколкoто до Истанбул, образно казано.

Помислете какво друго ви се гледа, ние сме тук. Simple Smile

Последна редакция: пн, 28 апр 2014, 21:20 от angelina.bgk

# 278
  • София

Жена ми си купи пръстен от Капалъ чаршъ - около 100 лири е грамът 14 карата.

Бялк благодаря за отговора за пет години цената се е вдигнала тройно, но то е нормално като знам и тук колко е май ще се размина с подобна покупка.

# 279
Миме верижката на мъжо е 9гр. 370 долара, но не сме купували дадохме старо за ново, претеглиха казаха колко струва и ни казаха от кои да си изберем еквивалентни на нашето, смяха се говориха си може и да са ни хлъзнали но нека, могат го правят го , не съжалавам за един куруш даден на тях.

# 280
  • София
Аз като бях март месец в магазин на Капълъто смених бяло за жълто злато-моето го купиха за 17 евро, бялото ми го продадоха за 22 евро. Моя приятелка също смени много злато, но винаги ни го сменяха в такова съотношение.

# 281
  • София
Нонич мерси за информацията, бях забравила, че  при размяна са едни цените, а при директна продажба други.
Ани така като гледам май сте я купили на доста добра цена верижката.

# 282
...
В 16,15 се насладих на гледката на Бакъркьой от въздуха, самолетът направи обратен завой над Олимпийския стадион към езерото Кючукчекмедже, след което потъна в облаците над Мраморно море. 45 минути по-късно вече бяхме в Измир...

Нещо снимчици няма ли?
Много харесвам снимки от въздуха.

# 283
След две-три ракии и след известно време ...мога да напиша всичко,което ми случи в Истанбул.Аз съм тази,която питаше за разни университети,защото моят син кандидатства за Финландия и се оказа,че тази година кандидатстудентските изпити ще се провеждат в Истанбул....и тръгнахме ние за там,питахме тук ,разбрахме къде и как и тръгнахме от Габрово за Истанбул.Тръгнахме през нощта и стигнахме към 5 сутринта ...точно към входа ,където се минава контрола за магистралата  и понеже беше много рано,решихме да изчакаме да отвори пункта ,за да си купим необходимите стикери,че да си платим магистралата.Решихме да изчакаме до 7 сутринта и да поспим ....и.... не ни било писано.Аз се събудих от от счупване на стъкло и от вземането на моята чанта....това помня.В просъница хуквам да ги гоня,нарязвам си краката от счупените стъкла и толкова,и след това кошмар...полиция,незнаещи английски следователи,оказваме се без странично стъкло и достатъчно средства в Истанбул.

Последна редакция: вт, 29 апр 2014, 06:46 от kkrasikrasi

# 284
  • София
kkrasikrasi, ужасно!  #Crazy  А момчетото ти успя ли да се яви на изпит? То и да е успял, едва ли е можел да мисли.  Sad Дано има и друг шанс.

Общи условия

Активация на акаунт