ИСТАНБУЛ и лалетата [тема 31]

• 64 581
  • 790
  •   1
Отговори
# 345
http://tks.ibb.gov.tr/noc-player.php?id=17&w=600&h=338
И Истиклал е празен. Ужас ooooh!
Вижте и до едната кола на телевизията на Таксим има едно червено петно #Crazy

Последна редакция: чт, 01 май 2014, 12:26 от marti 2005

# 346
Вече никоя камера не се зарежда.

Ето това е от днес
Скрит текст:

Снимките ги взех от една друга тема, където дамите следят много внимателно случващото се в Истанбул.

Обаче на Султанахмет е много хубаво!

Последна редакция: чт, 01 май 2014, 13:16 от Hellenn

# 347
Мими  може да ми  говориш на ти , ако искаш, Благодаря ти за отговора  Simple Smile за Етилер  съм чувала че е  хубав квартал и не е далече , като Тузла  и за това питах   , но дали ще сте остане време за него незнам.

# 348
Някой дали е пътувал до последната спирка на Marmaray? Спирката след Uskudar?
Около нея дали има спирка на рейсовете, които ходят до Sakirin Cami? На сайта за транспорта ми дава, като слеза от метрото да отида до спирка Ibrahimaga и от нея с 14-ките до спирка Zeynep.
Но тази спирка Ibrahimaga нещо не я виждам на вюто?? newsm78 newsm78

# 349
  • София
Около нея дали има спирка на рейсовете, които ходят до Sakirin Cami? На сайта за транспорта ми дава, като слеза от метрото да отида до спирка Ibrahimaga и от нея с 14-ките до спирка Zeynep.

Не знам отговора на въпроса ти, но лично аз винаги предпочитам да се кача на крайна спирка, за да седна в автобуса. Не вярвам да спестиш кой знае колко като време само от една метро-спирка, а със сигурност ще стоиш права.  Wink Щом искаш да отидеш с метрото, защо не хванеш нещо от Юскюдар?

Зареждат се камерите, поне тази от линка на Бялк. Но какво да гледаме като е празно?  Sad

# 350

Не знам отговора на въпроса ти, но лично аз винаги предпочитам да се кача на крайна спирка, за да седна в автобуса. Не вярвам да спестиш кой знае колко като време само от една метро-спирка, а със сигурност ще стоиш права.  Wink Щом искаш да отидеш с метрото, защо не хванеш нещо от Юскюдар?

Зареждат се камерите, поне тази от линка на Бялк. Но какво да гледаме като е празно?  Sad
Защото идеята ми е метрото от Сиркенджи - малко рейса /мисля че са 2 или 3 спирки/ до Sakirin Cami - от там Чамлъджа - после Beylerbeyi.

# 351
  • Варна и...духом на Босфора
 Hug Нашите накъде ли са сега? Да дадат нишан,спътниците слушат ли,ако ли не-пляс
в Босфора и да се оправят! Mr. Green

Ако някой иска в момента по Евроспорт2- 5 етап от Обиколката Мармарис-Бодрум.
На мен ми се отварят почти всички камери,ХаличХаттъ-линията по Златния рог е отворена,
корабчето е на пристанище Еюп.
Достъпа до Таксим не е разрешен днес така ли?
Божее,сега видях че камерата на Баъдат2 е точно на Гьозтепе парк,точно кръстовището
където пресякохме!
Джуджо пусни си тази камера,има знамена и на Фенербахче-Шампионския път!
По въпроса ти-само до Юскюдар се Мармарайнахме.И аз като Таня предпочитам начална спирка
като вариант,особено с автобус,виж сайта на Бялк за транспорта!

Аха,сега видях плана ти,виж в предишни постове на завърнали се,някой беше ходил дотам,ама забравих кой...

РосиВарна,виждам че си на балконя,тази вечер пътуваш,лек път,няма начин Варненки да се изгубим
в Истанбул! Сега -за Сапфир слизаш с метрото на спирка 4Левент-ДьортЛевент се произнася.
Метрото спира точно в Мола.Следваш табелите и си на Сеиртерасъ! да не пропуснеш и филмчето на 4Д!
После чакаме разкази и снимки! 

Последна редакция: чт, 01 май 2014, 16:17 от redemi

# 352

Абсолютно! Това е най-бързият начин за придвижване до ZEYNEP KAMİL HST (джамията Шакирин). Спестява се значително време, понеже от AYRILIKÇEŞME (Ибрахимага) до Зейнеп Кямил са само 4 спирки, докато от Юскюдар ZEYNEP KAMİL HST е чак 27-ма спирка.

http://www.yoltarifi.com/iett-14f-hareket-saatleri-kupluce-kadik … nbul-guzergahi--r

Това е мястото на Мармарай и метростанция Айрълъкчешме (вляво от Carrefour - снимката е от 2011 и все още в строеж). Спирка Ibrahimaga се намира на булеварда отпред - d-r Eyup Aksoy Cd.  

Ето и по-нови снимки. Добре се забелязва надписа Карфур вляво:

И автобусната спирка вдясно:

Последна редакция: чт, 01 май 2014, 19:04 от bialk

# 353
  • София
Божее,сега видях че камерата на Баъдат2 е точно на Гьозтепе парк,точно кръстовището
където пресякохме!

Точно тази камера я бях пускала само 1-2 пъти и то от линкове на Шебечето (от менюто в сайта никога не съм стигала до камерите по Баъдат). Обаче като отидох на място, веднага познах кръстовището.  Grinning

А на Малката Чамладжъ специално снимах камерата, която съм гледала толкова пъти.  hahaha Миналата година направих същото и с тази в Емиргян.  Mr. Green

от AYRILIKÇEŞME (Ибрахимага) до Зейнеп Кямил са само 4 спирки,

Е, 4 спирки се издържат и без сядане. Всъщност за 4 спирки никога не се качвам на превозно средство. Не може ли да се отиде пеша?

Горното ме подсети, че дълго време (май от 2012 г.)  не се бях качвала на трамвая. Този път обаче бързахме за ферибота по Халич и се наложи да се качим. Изненадах се, че бяха по-нови от "новите", които си спомням.  Grinning Оставили са повече място за правостоящи.
Скрит текст:
А пък в Пловдив преди 2-3 дни един автобус както се движел, така и се подпалил в движение.  hahaha Кога ли ще ги стигнем?  ooooh!

# 354
Таня Hug,в този ред на мисли страшно много ми хареса  началото пътеписа на г-жа Нервакова ,която каза още на КПП-то да се чудиш ние или те сме в Евросъюза. Laughing
Страхотни разкази и снимки прочетох и видях, благодаря ви  bowuu и чакам с нетърпение нови!  Grinning

# 355
  • София
Първият ден ми се вижда малко трудно изпълним, защото Света София и Топкапъ са с работно време и работят най-много до 5-6 часа. Цистерната май е до 7. За по-сигурно, погледни в сайтовете им, че ги казвам наизуст. Джамията я оставете за последно, защото е винаги отворена (без часовете за молитва). Зависи какво имаш предвид под "обяд".  Wink

Задължително трябва да е краткия тур, който е 1,5-2 часа. Другият е от 10,30 сутринта до 18 часа.

Молът се казва Форум, Тюркоазо е аквариума в мола.

Ако има неработещи музеи, то те ще са в понеделник. Но за тогава си предвидила мола и няма проблем.

Денят с Принцовите острови може да се уплътни доста. Там няма какво толкова да се прави. Освен ако не сте решили да слизате на всеки остров и да разглеждате.

Белята, размествай дните. Измисли нещо на Азиатска земя с Мармарай до там.  Wink Според мен и да има демонстрации, всичко ще е в Европа. В Азия ще е по-спокойно.

Таня67, благодаря ти за отговора!
Ще размествам явно програмата от първия ден по останалите дни. Каквото не успеем да видим ще остане.

Утре тръгваме, нямам търпение вече Simple Smile Дано да са здрави децата и да е хубаво времето Praynig

# 356
  • София
Диди, няколко поста след моя ме поправиха, че е влязло лятното работно време на музеите и работят до 7. Би трябвало да успеете, дори и "по обед" да е 14-15 часа.  Wink

Приятно пътуване!

# 357
ASSAMARIS, beljata и всички други момичета пътуващи към любими град newsm44 лек път и весело изкарване smile3521
П.П.
чакаме снимки

# 358
Moмичета, как стои въпросът с пренасянето на хара през границата от кола.
Дъщеря ми е с алергия и смятам да ѝ бурканирам няколко супи. Ще имам ли проблеми на границата?

# 359
  • София
Moмичета, как стои въпросът с пренасянето на хара през границата от кола.
Дъщеря ми е с алергия и смятам да ѝ бурканирам няколко супи. Ще имам ли проблеми на границата?

Няма проблем с "харата".  Wink Пълни хладилната чанта и дишай спокойно. На връщане пък можеш да я напълниш с кисело мляко, кашкавал на конци и студена лимонада.  Laughing

Питат само за алокохол и цигари, за които има ограничение в количеството.

Общи условия

Активация на акаунт