КАКВО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА КУПЯ - тема 6

• 124 215
  • 732
  •   2
Отговори
# 60
Снощи купих цяло парче от големите шпеков салам Народен Бургас. Ами хич не ми хареса. Имам чувството, че последното нещо, което има вътре е поне малко месо.
Правя на малкия сандвичи за училище. Исках да разнообразя малко. Да не е само кашкавал и маруля.

По-добре заложи на филе - печено за предпочитане. И купувай от витрина, не вакуумирано, ако имаш такава опция. Там и служителките на щанда ще могат да ти дадат препоръки - те обикновено имат наблюдения кое е добро, кое се купува най-много и не залежава и т.н. Кажи им, че е за дете - няма да те подведат. Peace

# 61
  • София
Снощи купих цяло парче от големите шпеков салам Народен Бургас. Ами хич не ми хареса. Имам чувството, че последното нещо, което има вътре е поне малко месо.
Правя на малкия сандвичи за училище. Исках да разнообразя малко. Да не е само кашкавал и маруля.
Честно казано нищо с марката Народен не бих купила - нито колбасите, нито каймата. Sick За цените, на които ги продават, просто не виждам как ще има някакво месо вътре.
Както е писала Windy, по-добре заложи на филе за сандвичите.

# 62
  • Sunshine state
Извинявай,ама за цените,на които продават абсолютните си боклуци,можеш сигурно и ти салам от чисто месо да си направиш.Дерат кожи за малко оцветен соев протеин с подправки,който им излиза сигурно почти без пари. Абе съвсем ни направиха вече на балами. Трябва да ги забранят всички фирми и фирмички за млени продукти и колбаси и да оставят само по 1-ама да е яко контрол. Железни мерки трябват с тия боклуци канцерогенни.  Sick Напоследък само се нервя и ядосвам и ще обявя бойкот на всичко-само боб,леща и картофи ще ядем.  Crazy  Laughing

# 63
  • SOFIA
Аааааа, много сте ми избягали напред! Ще трябва да наваксвам  Laughing

Pupitka и аз мисля като теб.Но  на шега , на сериозно - обърни внимание и на произхода на боба, лещата и картофите.
Боб- КАНАДСКИ  Shocked  ,  че не сме ли производители на боб ?,
Леща - не помня коя Южно американска д-ва прочетох последно,
картофите- Македонски е това най ме учудва!!!,
а вчера видях на ориза - Български! Направо да се чуди и мае човек, брех тая България - картофи няма , ама производителка  на ориз станала. Като знам  какви условия са нужни за отглеждане на ориз.
Просто си пишат АБСУРДНИ неща по етикетите.

# 64
  • до най-прекрасния мъж
В България се гледа ориз, поне за южната част мога да твърдя със сигурност - има не малко оризища.

# 65
Те и картофи се гледат, но тогава що ги внасяме? Надолу към Самоков има много производители на картофи.

# 66
Те и картофи се гледат, но тогава що ги внасяме? Надолу към Самоков има много производители на картофи.
Самоков е в планината, доколкото знам, та хич не е надолу  Laughing
То и в Смолянско се гледат, и в Родопския край като цяло - ама това не значи, че са МНОГО.
Виждала ли си скоро планинска нива с картофи - 1 декар ако е - е голяма Simple Smile
А говорила ли си с производители на картофи, да видиш как се отказват масово, че им стават скъпи като цена и няма кой да им ги купи - щото се внасят за жълти стотинки.

Ето за това се внася - защото са по-евтини.

Ние всяка година ходим до Равногор ранна есен, когато ги вадят точно - и ги купуваме директно от нивата Simple Smile Нищо друго не може да ме убеди, че е произведено там - колкото и етикети да му лепват... Защото знам как се возят с камиони от чужбинско... а после са смолянски  Whistling

# 67
Самоков е в планината, доколкото знам, та хич не е надолу  Laughing

Имах предвид, че е в Южна България.

За много хора има значение дали плодовете и зеленчуците, които купуват, са произведени у нас. Напоследък точно заради това купувам предимно от пазара. Ходя веднъж седмично само заради това, въпреки че ми е далече и ми е трудно заради ангажимента с детето. Търся си сергии, на които местни производители продават продукция от нивите/градините си. Те обикновено си пишат, че стоката им е произведена в България. Намирала съм си чудесен пащърнак, вкусни картофи, моркови и какво ли още не. Последния път дори аспержи за цена от 2 лева връзката!

# 68
И аз така предпочитам и пазара ми е близо, но съм сигурна че и там са ме лъгали че стоката е българска.
А и нали контрола там бил занижен ....
Не знам вече. ooooh!

# 69
И аз така предпочитам и пазара ми е близо, но съм сигурна че и там са ме лъгали че стоката е българска.
А и нали контрола там бил занижен ....
Не знам вече. ooooh!

Възможно е да са те подвели, но едва ли се е случвало всеки път. Те някак се познават сергийките с домашна продукция - не са толкова излъскани и подредени, а и хората, продаващи на тях, някак повече доверие будят. Във всички случаи, пазарите са за предпочитане пред супермаркетите, ако държиш на българската продукция.

# 70
Шоколад Своге със солени бадеми - написано е съдържание на 10% бадеми, а  дали имаше и 1% в него, но за сметка на тях имаше много сол, на големи буци, които направо могат да ми счупят зъбите. Няма да повторя.

# 71
  • София
Преди време бях писала, че предпочитаме една марка масло, но ако случайно го няма, купуваме Верея.
Е, при последното пазаруване ни се наложи да купим Верея. Отказвам се от думите си преди време  Stop Отвратителна, тежка миризма  Sick Няма нищо общо със старата Верея.  Rolling Eyes

# 72
  • оттам, откъдето започва България
Аз си купих масло Ведро от Пени и много ми хареса.

# 73
Страхотна идея за млечна салата с кътък! Днес си купих от Била и направих. Това е най страхотната млечна салата, която съм яла. Нооооо прочетох съдържанието на кътъка, е,в него има маргарин и консервант.
Духи, този кътък на Елит от къде го купуваш?

# 74
Ами от една пловдивска верига (Лекси) - не мога да те посъветвам дали в Кауфланд, Била или подобни го има, защото не ги употребявам от много време  Blush Blush

Имат и цедено мляко също, но на мен с катък повече ми харесва Simple Smile

Скрит текст:
Освен да ги питаш за Шумен къде имат дистрибутори: тук

Общи условия

Активация на акаунт