Април ухае на пролетни цветя, все по-близо сме до нашата юлска мечта - Тема 16

• 36 799
  • 732
  •   1
Отговори
# 420
Бъдете здрави и щастливи  Simple Smile

Последна редакция: чт, 24 апр 2014, 22:55 от Ki&Wi

# 421

MAMA_SANCHO, аз нещо май съм изпуснала - какво е това подуване при теб? Смрадликата е много хубаво нещо, но достатъчно ли е? Доки какво казва, заради увеличеният обем на кръв ли е, или има някаква друга причина?

За калкулатора за тегло - аз него си го ползвам за сравняване. За мен пише, че нормата ми в момента е 86,7, максимума 88,5. А аз съм 89,6  (т.е. +13кг) Sad ама ние от месец и половина почти не излизаме заради разни боледувания и почти не се движа, освен шетането у дома и пазаруването, както и някои инцидентни излизания. Като гледам пак ще си мина 100-те Sad [/color]

Води се неинфекциозен остър вулвит - предизвиква се от синтетично бельо, ароматизатори и т.н. - това е вид алергична реакция- получи ми се от тоал хартия- аз откакто съм бременна за 3 път ми се получава, но досега беше в по-леки форми сега не се усетих навреме и стана по-страшно от преди, но вече има подобрение. Характерно е за бременност.Лечението е със смрадлика- външни промивки и компреси. Вече имам подобрение, но то трябва около седмица сигурно - преди в по-леките форми се разминавах за 3-4 дни, но този път усещам че поне седмица няма да се размине.Ама така ем си знам ем не внимавам - та сега ще си го тегля.

За килограмите аз съм +12 и се вписвам на средното за моите седмици, но пак са ми много - но мен един месец ме мъчи запек и затова качих - сега от 4 дни съм на супи,салати и плодове и проблема изчезна. Но колкото толкова- после ще врътна една 90 дневна диета и ще ги свалим , ако не от първия, то от втория път ако първият не стигне че този път почнах и с 3 кила отгоре, които не можах да сваля след аборта ми през лятото.

# 422
Мама Сънчо и аз получих такова нещо от едни много ароматизирани превръзки преди да забременея, но не знаех, че така се нарича. Беше ужаснооо, хем сърби, хем пари. На мен ми мина със смрадлика и се мажех с крем Бочко и Судомед, а също и със сребърна вода. Не знам накрая кое помогна, но ми мина за повече от седмица. И оттогава само памучни превръзки без никакъв аромат.

# 423
Отдавна не съм влизала при вас. Сега видях какво се е случило, искам да пожелая на mini_moni и дъщеричката й много сили, да успеят да се преборят и малката кукла да порасне здрава, силна и хубава, за радост на всички! Praynig Всички минаваме някога през изпитания, те са затова, за да станем по-силни...

Аз засега мога да се оплача от много киселини (постоянно вземам Талцид, сигурно не е никак добре, но не мога иначе), както и че взех да натежавам доста и да ме боли кръстът при ходене, а краката - при качване дори на 4-5 стъпала  Sad Краката ми вечер са отекли. Освен това се боря с бактерии в урината, от които няма отърване, днес пак занесох проба, пък ще видим... от години имам хроничен пиелонефрит, а при бременност определено се изостря. Tired

# 424
  • Русе
lubito би ли споделила, какво лекарство ти е дала за кръвно и какво пиеш за отоците? Че вчера и аз бях на доктор - изписа ми допегит, но засега не смятам да го пия. Консултирах се с един кардиолог и той каза, че може да го пия ако кръвното е постоянно високо. Докато моето сутрин е 110/70 и понякога под това. 

Същото ми изписа. И аз не го взех. Той ми изкара кръвното 130/70. До сега не ми е било над 110 или 120, за това се усъмних. Току-що ми го мери един съсед - 100/65. Ще ходя 2-3 пъти да ми го мери, за да се засека.  За отоците досега пиех Флебодия, сега ми добави и неоринал. Неориналът е диуретик и е на билкова основа. Него си го купих.

# 425
lubito би ли споделила, какво лекарство ти е дала за кръвно и какво пиеш за отоците? Че вчера и аз бях на доктор - изписа ми допегит, но засега не смятам да го пия. Консултирах се с един кардиолог и той каза, че може да го пия ако кръвното е постоянно високо. Докато моето сутрин е 110/70 и понякога под това. 

Същото ми изписа. И аз не го взех. Той ми изкара кръвното 130/70. До сега не ми е било над 110 или 120, за това се усъмних. Току-що ми го мери един съсед - 100/65. Ще ходя 2-3 пъти да ми го мери, за да се засека.  За отоците досега пиех Флебодия, сега ми добави и неоринал. Неориналът е диуретик и е на билкова основа. Него си го купих.
и аз пия флебодия, но ми казаха да не я спирам (двама доктори) и да я пия до последно, но аз нямам  Praynig поне засега отоци. Само ми се скараха да не качвам килограми, че те влияели на кръвното - да спра сладко, сол и мазнини.

# 426
Имам изтръпване на ръцете ,почнаха да ми се подуват малко и ръцете и краката .Вечер е най зле не мога да си намеря място, чудя се в коя поза да спя .До тук съм качила 11 килограма ,дали са много за седмиците ми ?

# 427
  • София

Води се неинфекциозен остър вулвит - предизвиква се от синтетично бельо, ароматизатори и т.н. - това е вид алергична реакция- получи ми се от тоал хартия- аз откакто съм бременна за 3 път ми се получава, но досега беше в по-леки форми сега не се усетих навреме и стана по-страшно от преди, но вече има подобрение. Характерно е за бременност.Лечението е със смрадлика- външни промивки и компреси. Вече имам подобрение, но то трябва около седмица сигурно - преди в по-леките форми се разминавах за 3-4 дни, но този път усещам че поне седмица няма да се размине.Ама така ем си знам ем не внимавам - та сега ще си го тегля.

За килограмите аз съм +12 и се вписвам на средното за моите седмици, но пак са ми много - но мен един месец ме мъчи запек и затова качих - сега от 4 дни съм на супи,салати и плодове и проблема изчезна. Но колкото толкова- после ще врътна една 90 дневна диета и ще ги свалим , ако не от първия, то от втория път ако първият не стигне че този път почнах и с 3 кила отгоре, които не можах да сваля след аборта ми през лятото.

hahaha hahaha hahaha hahaha аз 90-дневна повече няма да правя, поне близките 6-7 години. Два пъти я почвам, свалям по 4-5кг за месец и на първият воден разбирам че съм бременна. Та, чак за третото ще правя тази диета  Simple SmileSimple SmileSimple Smile Иначе да знаеш, може да се прави и по време на кърмене, само с няколко условия. Има такава отделна тема тук.

Надявам се алергията да не те притеснява повече до края на бременността, че и след това да нямаш каквито и да било неразположения.

# 428
Имам изтръпване на ръцете ,почнаха да ми се подуват малко и ръцете и краката .Вечер е най зле не мога да си намеря място, чудя се в коя поза да спя .До тук съм качила 11 килограма ,дали са много за седмиците ми ?
поне сме се виждали и твърдя че никак не са ти много ,спокойно,а за подуването и на мен леко започнаха да ми се подуват,но ако не се открива общ белтък или албумин с по-високи стойности  мояята АГ каза че е нормално

# 429

hahaha hahaha hahaha hahaha аз 90-дневна повече няма да правя, поне близките 6-7 години. Два пъти я почвам, свалям по 4-5кг за месец и на първият воден разбирам че съм бременна. Та, чак за третото ще правя тази диета  Simple SmileSimple SmileSimple Smile Иначе да знаеш, може да се прави и по време на кърмене, само с няколко условия. Има такава отделна тема тук.

Надявам се алергията да не те притеснява повече до края на бременността, че и след това да нямаш каквито и да било неразположения.

[/quote]

плежърче на теб виж как точно ти се получават поне да си знаеш че почнеш ли я -чакай си още едно  Simple Smile

# 430
КНИГИ - Момимечета, освен че играете, не четете ли книги? Аз вече погълнах няколко. Последните бяха "Убийствен чар" на Джули Гарууд, "Новото разбиране за Майката и Раждането" по Учителя Петър Дънов + много списания и други по-специализирани за състоянието ми литератури.

КИЛОГРАМИТЕ - Според калкулатора трябва да съм в сегашната седмица 73,38 кг, а аз съм 69. Така че е много индивидуално това нещо. За 28 г.с. съм все още +4 кг, само в корем пораснала.

ПЕДИАТЪР - Радвам се, че ангажирах вече една специалистка в близката поликлиника и се разбрахме за юли да е педиатър на бебчо.

БЕБО - Той е 1100 гр, според седмиците, седалищно разположен, ще видим дали ще се обърне за нормално раждане. Иначе всичко е ок.

ПРЕНАТАЛНО ВЪЗПИТАНИЕ/вътреутробно/ - На беседа в Токуда се опитаха да ме убеждават едва ли не, че такова няма и не влияе пряко на емоционалното състояние на бебо от 0 до 6 месаца. Аз обаче си комуникирам с моето, слушаме хубава музика и други специални неща... Някоя от вас прави ли го вече това?

# 431
Здравейте бъдещи юлски мами   bouquet Бременна съм с момченце в 28 седмица и тъкмо се връщам от генеколога ми, терминът ни е за 22 юли по принцип.До тук бременноста вървеше що годе добре: лека гъбична инфекция и хемоглобин 108, който повишавахме до вчера с Биозин мама , а от днес ще е някакво по-силничко, но не разчитам името му  Embarassed  ..Днес на прегледа малко се притесних бебчо вече тежи 1кг и 14грама,но доктора видя, че пъпната връв на бебчо е застанала зад вратлето и предполага проблем при нормално раждане.Намекна ми за секцио въпреки, че имах желание да е нормално,но...Ако има някакво значение забременях 46кг,в момента съм 57  ooooh! Ако има мами с подобен случай или с някакво успокоение за тази пъпна връв ще съм Ви много благодарна!

# 432
Здравейте и от мен! Аз не съм от пишещите редовно, но ви чета редовно, понякога едвам насмогвам.
На мамите с болежки- пазете се и не се преуморявайте, дано скоро всичко да отмине.
За подутите крака- от няколко дни и аз съм така, даже и ръцете. Трудно си свивам юмрука. А вечер даже се събуждам от болки в краката. Въртя се по цяла нощ, доста трудно разбира се. Подпирам се с възглавници. Дори и да не съм вървяла краката ми са така, сякаш цял ден не съм се спряла.
Относно темите за бебка- ами и на мен не ми е приятно постоянно само за това да се говори, даже понякога отговарям с неохота. Зависи от настроението ми. Обичам да кажа как се чувствам, колко тежка е станала и това е. Има и други теми за разговор. И определено много ме дразни всеки да ми пипа корема. Това не е някаква забележителност, а нормална част от тялото ми!

На mini moni - уважавам решението да спре да пише тук. Дори и да не пиша често, няма ден в който да не се моля всичко да е наред. Успех!

# 433
  • София
Здравейте момичета. Аз бях на преглед днес и този път новините не са отлични както преди. Всъщност бебка е добре, (в 29+2) по главичка отговаря на 29та седмица, а по бедро на 30та, което е много добре по думите на доктора, но има увита пъпна връв около вратлето Правихме запис на тонове и първия път не стана добре, защото тя много мърдаше, та ме пратиха да се разхождам и след час повторихме. Втория запис беше идеален, но мен не спира да ме тормози това за пъпната връв. Сега ще правим записи 3 пъти седмично, за да я следим как е и ако не дай боже не е добре ще ме резнат предсрочно, иначе док планира секциото за края на юни, но не сме обсъдили дата още. Другото, което ме притесни е, че имам някакъв полип на шийката на матката, най- вероятно от раничката, но така се ошашках за бебето, че не попитах нищо. Доктора ми изписа диаспорал 2 х 1 прахчета и по една ампула дневно тотхема, която спрях по самоинициатива, защото много ме запичаше, но според него диаспорала има разхлабващо действие , та би трябвало да нямам проблеми с WC-то.

# 434
  • Бургас
Някъде по-назад Лаленцето беше качила статии за митовете за бременността и там се коментира и пъпната връв - прегледайте ги, за да се успокоите. Имам чувството, че някои лекари от сто кладенеца вода вадят, за да убеждават майките за секцио.
И двете ми деца бяха със завита около вратлето пъпна връв, като на малката усукването беше петкратно. Не преувеличавам, още ми е пред очите акушерката как развива и брои. И двете ми раждания бяха нормални, второто без шевове.

Общи условия

Активация на акаунт