Април ухае на пролетни цветя, все по-близо сме до нашата юлска мечта - Тема 16

• 36 807
  • 732
  •   1
Отговори
# 405
niya_nicko да ти покажа аз какъв си взех http://www.bebelandia.bg/product/2129/bertoni-lorelli-nepromokae … ka-60-120-sm.html
Представлява бяла, подобна на хавлиена пеленка/като материалите от които правят лигавниците/ и от другата страна е гумирана. Има 4 ластика в краищата. Пише, че може да се пере. Има такива малки, които стават за колички и столчета за кола, но те са без ластици /поне моите/

# 406
  • Пловдив
 lokosff, горе главата! Не остана Wink. Има и сайт Джаги с различни игри Wink

Вчера бебо реши да се обърне и коремът ми така се изпъна и стана на топка.  После имах контри и ми опъваше в серклажа.. ММ доста се притесни, но аз бях спокойна. Чувствам се уверена!
На 10.05 съм на третата ФМ, дано всичко е наред. Нали имах лош БХС и още го мисля този Даун Sad. Не виждат никакви маркери, но ми е свито..

VeryMe, аз също играя на разни игри. Децата ми оставят таблетите и им наглеждам игрите. Отделно им помагам на разни игри във фейса... Поне ми минава времето.

ММ ми купи български сутиен за кърмене за около 10 лв, но е от меките. За болницата и вкъщи ми върши работа. След раждането ще си купя на Н§М, че многоо ми се налива бюста.

# 407
  • София
raika, VeryMe - Благодаря, че ме ориентирахте момичета Simple Smile
Значи тези правоъгълните, които поръчах ще вършат работа със сигурност за попиване, за количката или кошчето за кола Simple Smile
VeryMe - май ще си поръчам като твоя, той е с размерите на матрака и леглото, което съм харесала - 60/120 Simple Smile

Raika - и ние имаме подобен на спалнята, само че е Дормео, т.к. беше комплект с матрака Simple Smile

# 408
 niya_nicko. Нямам опит, но такъв подобен протектор имам към чантата за количката. Мисля, че ще свърши идеална работа като преносим повивалник, ако се сменяме върху леглото да постеля отдолу също и ако сме някъде навън или на гости да не мъкна другият.
А за легълцето му мисля да взема протектор с ластик от всички страни. Ние за спалнята имаме протектор, но е с ластици от 4-те края и се събира. Не държи обтегнато, както ми се иска, затова сега искам ластик отвсякъде.

# 409
  • Русе
Здравейте, момичета!
Днес ходих на ЖК. Беба е добре, вече е 1300гр. Явно и тя върви голяма като каката. На мен обаче ми откри висока кръвно. Не е много високо, но до сега съм била само с ниско. Изписа ми хапчета, които не смея да взема, за да не ми го смъкнат много. Изписа ми и диуретик, освен другите неща, които пия. Не знам дали е от ЕГН-то, но предишния път пиех само магнезий и фолиева киселина, а сега желязо, лекарство за отоци, сега и тези две лекарства.  Shocked
Този месец доста се поохарчихме и не съм купувала почти нищо - само нощница за мен и три бодита с къс ръкав за бебето. От другия месец ще се развихря с покупките.
Протектор за матрак купих едва когато махнахме памперсите. Преди това не ми е бил необходим.
На 01.05 заминаваме за Албена за 3 дни и ще минем през варненския H&M. Харесала съм доста неща от там. Дано да се налични.

# 410
  • Ямбол
Значи няма да бързам с покупката на сутен,ще изчакам,въпреки че така като гледам разлика няма да имам особено Rolling Eyes
Да се оплача,то е малко интимно...но нещо съм превъртяла явно,изпитвам силни притеснения да имаме интимни контакти и вече половин месец не давам на мъжо да ме доближи,а той милия се чуди какво става и  как да ме прикотка.Аз в първите месеци не съм се пазила и страхувала,а сега....все едно някой ми е сложил 5 катинара.Направо си изпитвам тих ужас само при мисълта  newsm78
Явно този болничен не ми се отразява добре и е време да поработя малко Sad

# 411
lubito би ли споделила, какво лекарство ти е дала за кръвно и какво пиеш за отоците? Че вчера и аз бях на доктор - изписа ми допегит, но засега не смятам да го пия. Консултирах се с един кардиолог и той каза, че може да го пия ако кръвното е постоянно високо. Докато моето сутрин е 110/70 и понякога под това. Откриха и "Повишена резистентност" на двата маточни съда (каквото и да значи това). Но доколкото разбрах не е много добре кръвоотока по лявата задна част на матката. Другото е, че за да не вдигам кръвно трябва да следя килограмите. Та по този случай от днес съм на разделно хранене - друго не можах да измисля, че да огранича яденето, бебо да получава витамини и минерали, а аз да не качвам  hahaha Пусна ми кръвни изследвания, които утре ще разчете и ако имало нужда ще ми даде и протеин на прах за спортисти  newsm78, което не разбрах защо.
Иначе бебо си е супер, върви си със седмиците, но пък бил седалищно. Това последното няма особено значение, защото аз съм с предишно секцио, но пък сега ми минаваха разни мисли за нормално. Еми това вече ми разби мислите, та се настроивам за секциото  Mr. Green Не, че няма да се обърне до 9-ия месец, но аз го приех като знак от съдбата Mr. Green
Иначе и аз се зарибих по една ферма и така мисля, че се чувствам по спокойна. Иначе се занимавам с малкия вкъщи, които сега е на вълна приятели и кои какво му казал, та при нас е весело  hahaha
За сутиените - не мисля, че от кърменето ще наедреят още повече от сега. Поне моите си бяха едни и същи - през бремеността и кърменето. Аз сега си взех едни от mothercare и едни от теско, та мисля с тях да изкарам. Те са без метални банели и доста обезформят, но така беше и миналия път  Mr. Green

# 412
оооо това с игрите голяма краста.Аз предната бременност играх Сиберия и двете части.Играех почти нон стоп и пак ми отнеха има няма 3-4месеца.не са онлайн, но определено размърдват яката мозъка и са голяма краста.Сега пак почнах първата и определено все едно я играя за сефте така, че препоръчвам горещо с две ръце

# 413
Very_me, мятам се на игрите Hug, pival, дано го устискаме поне до 34 седмица Hug

# 414
  • Пловдив
 lokosff,  Hug, ааа не дано, а ЩЕ устискаме! Вярвам!

# 415
  • София
Момичета, някой беше споменал, че си е поръчвал от Теско неща - доставката на домашен адрес ли ви пристига?
На сайта ми дава 10 паунда за доставка до БГ.

аз си поръчах през габко - излезе ми 2,2 лв на килограм. До сега имам 2 поръчки, едната 2,2лв, а другата 6,6лв излезе доставка

sweetpie, роклята за булата е страхотна!!!! Много съм впечатлена наистина Simple Smile

за бебешите разговори - още преди да забременея първия път, в 24 часа, ако не се лъжа, имаше страхотна статия на тази тема. Ще я потърся да я прочетете, и най-смешното беше, че на снимката към статията беше снимана моя наскоро родила приятелка, разговорите ми с която бяха едно към едно като че ли цитирани в статията.
Истината за разговорите, обаче, е такава, че отначалото лесно и бързо превключваш на друга тема, но с течение на времето се осъзнаваш, че на теб самата ти липсва информация за да водиш други разговори. Аз съм вече кажи-речи 2 години у дома, хората с които общувам останаха съвсем малко - и най-често това са продавачите по магазините наоколо, детегледачката ми, родителите ми и ММ. С приятелки се виждам твърде рядко, защото те са свободни след работа, а аз в 20 трябва да съм изкъпала детето и да съм го сложила да спи. Другите майки в квартала, както някой сподели, говорят само за бебета и аз просто не издържам - с пумпал си водя по-интересни разговори, егати.. От месеци не съм ходила заедно с ММ на кино, от предната бременност на театър.. Общо взето, общите интереси просто изчезват, затова много майки неволно си говорят само за бебета. Въпреки двете години майчинство, и предстоящото второ раждане, някак си съумявам да не говоря за бебета с приятелите си поне, не само защото съвсем откровено ми е писнало, но и защото всеки път се сещам за статията, на която много се смях тогава. Една от неомъжените ми приятелки ми бе обещала да ме нашамароса, ако стана такава майка, до сега не съм яла шамари и съм доволна от това  Sunglasses Моят съвет към вас, особено първескините, е - не ограничавайте мъжете си от общуване с техните приятели и забавления без вас, докато вие гледате децата - те ще ви отвръщат със същото. ММ е готов по всяко време да остане да гледа детето, за да мога аз да изляза вечерно време, даже на СПА уикенди ходих с приятелки преди да разбера че съм бременна. Ще ви е нужно да имате малко време само за себе си, колкото и да обичате малките си съкровища, не се вманиачавайте е желанието си да бъдете постоянно до тях.

MAMA_SANCHO, аз нещо май съм изпуснала - какво е това подуване при теб? Смрадликата е много хубаво нещо, но достатъчно ли е? Доки какво казва, заради увеличеният обем на кръв ли е, или има някаква друга причина?

За игрите. Конквистадор-а е уникална игра! Аз съм в момента на вълна Бинго Simple Smile Толкова е идиотско, че няма на къде, ама ми е голяма забавата, даже съм си свалила няколко различни приложения и за телефона и за таблета, че да имам под ръка постоянно нещо за цъкане Simple Smile Мога да посъветвам още за любителите - във фейса - candy crush, farm heroes - това не е онази ферма дет садиш разни неща, друга игра е.. или покер Simple Smile

За калкулатора за тегло - аз него си го ползвам за сравняване. За мен пише, че нормата ми в момента е 86,7, максимума 88,5. А аз съм 89,6  (т.е. +13кг) Sad ама ние от месец и половина почти не излизаме заради разни боледувания и почти не се движа, освен шетането у дома и пазаруването, както и някои инцидентни излизания. Като гледам пак ще си мина 100-те Sad

# 416
Здравейте всички, известно време не съм влизала, но и малко попътувах Simple Smile
pival , радвам се за теб и знам,че всичко ще е наред на финала. Hug

За игрите аз лично играя по-стари като Age of empires и доста карти, но аз и чета много книги и гледам филми , ама все онлайн,че ми е по-удобно  Confused

За протекторите аз лично ползвам и на нашата спалня с ластик напромокаем. Не ни спарва, не шуми и си е ок . Такъв имаме и за малката, даже 2 бр, че трябва  и да се перат.

Само и аз да кажа,че булчинската рокля е уникална Simple Smile

За бебешките разговори - а не, не искам и не говоря за бебето. Даже познати и приятели когато ме питат виждат,че с неудоволствие говоря, просто мисля,че има и други теми и че все пак и аз съм човек Simple Smile Една приятелка е майка на син, на 2 г и е вманиечена на 100% по детето си и аз като и казвам,че така не бива все пак има и семейство и т.н...тя ми вика, ще видиш ти след 1-2 месеца. ЕЕЕ, не се знае кой какво ще види, но е важно да се запазят според мен взаимоотношенията с таткото и с другите роднини и приятели.

Да Ви питам нещо...отичат ли ви краката. Уж лежа, сега като пътувахме до Варна и обратно, пак лежах, не съм обикаляла ей така, но краката ми стават малки диреци. Даже си повиках масажистката и се разбрахме само на краката масаж 2 пъти в седмицата да ми прави,че е малък ад според мен.

Хубав ден на всички, а на тези с болежки и неразположения - бързо да се оправяте! Hug

# 417
  • Там някъде
Момичета, чета си тук из форума и попаднах на нещо, което ме обърка. Аз съм решила да раждам в Тина Киркова с избор на екип (конкретно с д-р Ковачева). Чета си обаче, че имало случаи, при които освен цената за избор на екип, обявена от болницата, се заплащал и "личен" хонорар на доктора. Мамите, които са раждали с избор на екип - плащали ли сте подобен хонорар? На мен док нищо не ми е казала, уговорихме се, че ще си раждам при нея. Интерсно ми е обаче дали това е практика? Ако аз съм доволна и реша да си дам допълнително на док - това си е мое решение, но обявяването предварително на "личен хонорар" сякаш ми идва малко в повече, или ........... newsm78

# 418
Не знам дали е добре или не, но от моите приятелки аз съм първата, която ще има дете и на тях им е много интересно да ме разпитват как е бременността. Задават ми въпроси и се чувствам като учителка, но честно казано и на мен ми омръзна да говоря едно и също (до кога ти прилошава, от кога имаш киселини и т.н.). Дано когато те забременеят не съм от тези жени: "а когато аз бях бременна..." Wink Съответно нямам приятелки с малки деца, така че не знам как ще е занапред. Това от една страна ми допада, защото няма да попадна в този кръг на разговори, а ако ми трябва нещо, което не знам, ще проверя в бгмама Wink

# 419
Здравейте,
от известно време, когато седна усещам нещо като подпиране в ребрата. При вас случва ли се? През нощта ми е трудно да се завъртя от една страна на друга, а за спането да не говорим - както и да легна все не ми е удобно. Ако ми се съберат 5 часа сън  newsm68 newsm44

sweetpie роклята е много хубава. Браво.

И аз напоследък забелязвам, че доста често се увличам в разни игри - предимно куест, стратегически и карти. 
Краката и пръстите не ми отичат все още (надявам се поне тази "екстра" да си я спестя). И предния път не са ми отичали. Старая се да пия повече вода и да не се залежавам много, ям кисело, но пък не ям солено, а сладко веднъж или два пъти в седмицата. При последните изследвания хемоглобина ми беше на долната граница, но не ми изписаха нищо.
На мен лично сутиените за кърмачки не ми бяха особено удобни и си носих обикновен. В болницата не ни разрешаваха сутиен.

Общи условия

Активация на акаунт