Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са разходите и стъпките за подготовка за колоноскопия в различни болници?
Как се извършва колоноскопия?
Какво е мнението на пациентите за качеството на услугите и отношението на медицинския екип?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са разходите и стъпките за подготовка за колоноскопия в различни болници?
Цените на анестезията при колоноскопия варират между 150 и 250 лв. в различни болници, като обикновено упойката е по избор на пациента. Например, в СофияМед цената на упойката е 150 лв., като процедурата не изисква задължителен болничен престой и отнема около 15-20 минути. В Токуда с пълна упойка цената е 150 лв. и пациентът може да бъде приет рано сутрин и да си тръгне следобед. За разлика от това, в УБ Лозенце, пациентът трябва да остане една нощ след изследването.
-
Как се извършва колоноскопия?
Колоноскопията е неинвазивна процедура, обикновено извършвана под анестезия за диагностициране на заболявания на дебелото черво. Преди изследването пациентът приема очистително вещество, което подобрява видимостта по време на процедурата. Въпреки че може да причини газове и дискомфорт, тези симптоми обикновено отшумяват в рамките на час след процедурата.
-
Какво е мнението на пациентите за качеството на услугите и отношението на медицинския екип?
Повечето пациенти са доволни от учтивото и професионално отношение на медицинския екип. Някои обаче изразяват недоволство от разчитането на изследвания или предписаните лекарства, които не винаги оправдават очакванията. Например един участник отбеляза, че предписаните хапчета не са дали желания резултат, но това е индивидуално за всеки случай.
-
Необходима ли е предварителна консултация или записване преди колоноскопия?
-
Какви рискове и странични ефекти могат да възникнат след колоноскопия?
Самата докторка ми го даде, не само на мен, а и на други пациенти, които си записваха ден за колоноскопия. Много странно...
Искам диагноза, а не бля-бля. Това нещо като го изпия в 14 часа ще има ли ефект до вечерта или ще спя в ОО? Извини ме за въпросите, и да, Д-р Мороховец ми го даде в ръцете