Домакини 37/ тук Влеликден пак дойде, здраве, радост да ни донесе

• 39 910
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Ma ko - в Приморско е семинара http://iko-bulgaria.org/gallery/main.php?g2_itemId=33465

# 556
  • при късмета
 Редактирам, не е той, разгледах и другите снимки. По снимките повече ми прилича на киокошин, не на шотокан

Последна редакция: вт, 29 апр 2014, 23:09 от ма ко

# 557
  • София
Добър вечер, прекрасни!
Вечерях, като попско дете на Задушница. Сега ми е тежко, що съм толкова гадна, спирка нямам.  Mr. Green Гъбена супа и спанак пюре + яйце в дупка на фурна. Страшно е вкусно и много ми хареса и за първи път го направих. Всичко си признах.  Wink
Коконче, живо се прави точно както са ти казали нашите приятелки, но когато се отцеди се поставя в/у тензух и така си стои цяло нощ. Нека хубаво да попие водата и после поръсваш добре с галета да поемат и останалата влага. Прибавяш си там каквото си искаш от орехи и лим. кора, поставяш в купа, правиш го във форма на купол и дебело поръсваш пудра захар и с лъжица я заглаждаш.  На кръст се ръси канела. Никога не му слагам вътре захар, става течно веднага.  Peace
 Но най-добре е да си вземеш от Житарницата на църквата за някакви си 4 лв  ще имаш готово и много хубаво. Винаги от там взимам и до момента не съм имала някакъв проблем, а и житото когато се вари на количество винаги е много хубаво. Така съм чувала.
Не може при вас да нямате Житарница.
Какво си правите, разкошни... Simple Smile
Ма-ко, "Рак бургер".. Joy ше взема да пробвам и да питам дали има... Joy
Вярно, ма-ко, този път няма издирване на Мастърчето, ма къде отиде таз девойка прекрасна.. newsm78
Людачка, къде си????
Калинче, на такваЗ род . среща спокойна, никога не съм присъствала. То тук става една работа, не ти е работа от въпроси безумни, от диалози "умни"...мани, мани. Най-вече  продължава безкрайно време, къде 22 ч може и да приключи... Mr. Green
Ох, ще се пръсна откъм корема, ама искам и ягодки да хапна.....мразя се.

# 558
Ma ko - киокушин тринираше при сенсей Емил Костов - световен шампион и четирикратен европейски шампион. Той семинари в София незнам да е правил.

# 559
Марче аз вчера така преядох  hahaha hahaha hahaha Ама удари едно питиенце - добре спомага за храносмилането!!! Аз също за сефте на такова нещо присъствах, та за това споделих - и не е трудно да се направи!!! Иначе тук другите родителски срещи си записваш час в определен ден и имаш 15мин да говориш на саме с даскалицата, след това е следващия записан - няма моето най-умно - вашето за нищо не става... бла бла глупости и препирни!

# 560
  • при късмета
Редактирах предния пост, видях, че е киокошин. Друг японец помислих, че е в началото.
Марче и аз искам ягоди, ама ще чакам моите.
От 10, 1 коренче не се хвана, 1 не знам на към заминаване или освестяване ще хваща и няколко цяфтят. Да видим дали ще вържат
Спанака на фурна с яйце може и да не е на пюре. Нарязваш го и го задушаваш малко с лук и моркови преди да го сложиш във фурната.
Това и аз много го обичам. И с коприва го правя

# 561
  • София
Калинче, това за което говориш, тук е невъзможно да стане, смятам, че това ти е познато какъв типаж сме хора. Да обяснявам не искам, а и ти си знаеш какво мога да избълвам. Така...казваш да пийна едно...не, не мога и това да поема.  Simple Smile
ма-ко, да това не е пюре, а задушен спанак, а ти като го знаеш, а аз питах що не ми каза как се прави та днес въртях Гуги на ляво и на дясно да търся рецептата, а..... Naughty Тайни криеш от мен... Wink Коприва...не съм яла никога...хм. Ягодки ще имаш от домашното производство, ще почерпиш. Simple Smile

пп

# 562
Марче знам...знам...завършихме 2-ри клас в бг hahaha От завършването на детската ясла - всяка година мамите искаха да правим абитуриентски вечери  #Crazy и то в кръчми  Joy
Зелении обичам, а и тук много ги има - обаче сама си ги ям - и кучето не ги иска  hahaha

# 563
  • при късмета
ма-ко, да това не е пюре, а задушен спанак, а ти като го знаеш, а аз питах що не ми каза как се прави та днес въртях Гуги на ляво и на дясно да търся рецептата, а..... : 

Казах ти още като попита как се готви.

# 564
Ма ко - стила в крайна сметка за мен лично не е от съществено значение - възхитена съм от хората в залата и как контактуваха с децата - това беше единственото място където приеха дете под 5г. - така попаднахме там, но после за малкия си остава любов от пръв поглед! Още говори за момчетата там - преди да тръгнем минахме специално покрай залата за довиждане, макар и от вън - разплака се и не пожела да влезе вътре...
Марче - постъпваш гадно с тази снимка - тъкмо рупам един шоколад  hahaha

# 565
  • София
ма-ко, да това не е пюре, а задушен спанак, а ти като го знаеш, а аз питах що не ми каза как се прави та днес въртях Гуги на ляво и на дясно да търся рецептата, а..... : 

Казах ти още като попита как се готви.
Аз пак съм заспала някъде по пътя.....извинявай.  Hug

# 566
Марче какво е това яйце в дупка?Изпуши ме на смях. Joy

# 567
Добра вечер на всички:

Тези дни и след работа имам работа и те така. Попълвам формите за след-училищен клуб, за евентуална градина ,за гражданството тук и т.н. Вчера бях на родителска среща ;голяма разлика с Англия нямаше ,но както и там така и тук наблягат на позитивното ,т.е. в какво е добро детето и какво има нужда да научи още. Доволна съм .
Днес след работа с приятели хапнахме в китайски ресторант ,поговорихме си и се натръшкаха да спят моите хора още в 20;30  часа ,а и аз в 21 ще лягам ,че изморена се чувствам .А и бухането с кашлицата продължава с нови сили и ми е едно криво ,не е за разправяне .Крива съм като съм гладна ,изморена и болна.  ooooh!
В четвъртък пък сме пак на тийм-билдинг 2 часа след работа и т.н.Тежка седмица ще е ,но ще ви наглеждам .
Лека нощ от мен ,отчет даден  Hug

Последна редакция: ср, 30 апр 2014, 15:50 от Анонимен

# 568
  • София
Добро утро, момичета!

Надявам се, че не ми се сърдите, че не пиша...

Много ми е гадно...
Майка ми пак се влоши. Изморих се... ама нищо не правят там. Намерих и невропатолог от тук!!! Звънях, уговорих се с човека, изпратих му парите. Другата седмица ще мине в своят почивен ден да я види... От половин година все не знае какво пие, какви инжекции прави... Едни оговорки - не мога да разчета... Ама брат ми! Първото му образование е фелдшер! Казах, че ако продължават да не знаят спирам кранчето и обажданията за да не знам какво се случва!!! Оказва се, че има и томограф и всичко!!! Писна ми. Къде отиват тези пари, които пращам. Те не са малко!!!! Казах - да вземе тетрадката - да записва всички лекарства - как пие и от какви как се повлиява...

Исках да взема самолет и да отида. ММ не ме пуска, брат ми казва - да не си луда с тоз български паспорт... виж какво се случва... Майка ми ревна и почва да ме моли да не идвам, че малки са ми децата... Обещали да изпълняват всичко...

Друго... от 2 дена обикалям Руската църква и не мога да вляза... все едно нещо не ме пуска... Не мога да обясня какво се случва с мен... Пак от тук поръчах "панихида" (не знам как на бг) за татко ми да му четат и да споменат името му на място в църквата... Та такива са нещата.

Поканени сме на ЧРД на приятеля ни... Не знам какво да му подаря. Ще му подарим една добра сума... Досега не съм подарявала пари... за друго не се сещам...

По този повод - понеже не отслабвам, а качих още 1 кг и вече съм 69. Ядосана съм, но безволева. За нищо не ставам... Прегледах гардероба си - в нищо не влизам... и всичко ми е черно, тъмно синьо и графитено... Отидох в гръцкия магазин... защото там не започват размерите с ХС  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green и почнах да меря роклите, все същия цвят... Жената ми предложи една много светла, в зелени нюанси... Примерих и всички започнали да тюхкат колко ми отива... Не я харесах, но я купих... Досега не съм носила нито такъв цвят, нито такава дължина... ММ каза, че наистина не свикнал с дължина над коляното... Ама с тез кила това ми се пада...

И сега се възмущавам и ям тъпата вафла с кафе и се мразя....

Та затова не пиша... нервно ми е, чак в сплита ми една неприятна топлина... Едно сдухано....

Сговних и на другите веселото настроение... Искахме да ходим по празниците в Гръцко, казах на домашните. Няма да мръдна от вкъщи цели 6 дена да не ме планирате за нищо.... Това е... Cry

Последна редакция: ср, 30 апр 2014, 07:41 от luss

# 569
  • при късмета
Добро утро,
как мразя такова време.
Снощи ми спря тока, ама гледам, че не е имало нощна смяна.
Люсинка  Heart Eyes не ти се сърдя като не пишеш, но се притеснявам, защото знам, че като не пишеш, нещо става и ти е криво  Hug Знаеш, че тук ще имаш подкрепа, нали  Hug
Калинка, точно така е в залата и отношенията в клуба. Който не го е усетил лично, няма как да го разбере.
Особено децата много бързо се вписват в такова общество и трудно се разделят.
Шефа си е вкъщи. Аз няма никъде да мърдам, защото чакам двама да им напиша данъчните декларации. Винаги чакат последния момент.
После ще се чудя какво да готвя.
Гушки за всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт