На море в Гърция 2014 - IV

• 74 852
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
Ей момичета как сте? Прибраха ли се всички или има още пътешестващи? Ние кацнахме днес и още си центрирам емоциите. Валя ни доста дъжд, но и слънцето ни се усмихна в точните моменти. Успяхме да видим красотите на Северна Италия в слънчеви дни.

Както шофират в Италия, няма други.....
Скрит текст:
Просто ме изправяха на нокти. А колите им са ожулени и очукани.... Нашата беше BMW на 5 000 км., чистак ново, и без една неожулена външна част  Mr. Green  И в синхрон с това мъжа ми реши да се качва в един проливен дъжд в Брунате. Обратни завои с огромна денивилация при път на който могат да се разминат две Минита... Обаче гледката ако и дъждовна беше един път.
От утре се захващам с мечтите и плановете за септемврийския Пелопонес.   Kissing Heart А преди това Евия си е организирана вече.

Последна редакция: ср, 07 май 2014, 23:12 от Анонимен

# 466
 аН, то по-голям сезон в Гърция от нашите празници 1-6 май накъде повече  Simple Smile!
 Ние с фериботите за и от Лимнос нямахме проблем. Навреме тръгнахме и пристигнахме. Може би е било късмет, но не смятам, че това е проблем, който да те спре. Чудно място е Лимнос, аН!

Bliss, добре дошла! Чакам с нетърпение впечатления и снимков материал на някое друго място!

Последна редакция: ср, 07 май 2014, 23:20 от Anna bel

# 467
...Гледам напоследък Корфу се обсъжда, да си кажа мнението, като пристрастен. Корфу е за напреднали. Начинаещите да не се обиждат, пожелавам им максимално бързо да преминат в графата "Корфу познавачи".

Сега сериозно. Тъй като островът в голяма част е наистина твърде комерсиален, необходимо е доста предварително планиране, четене и разбира се, позитивна нагласа, за да се оцени другото му лице.

Добро начало на такова планиране е секцията "Извън утъпканите пътеки" на всеки пътеводител. Ако човек има желание, ще се загуби в лабиринт от 300 годишни маслинови гори, ще открие плажовете, които иначе отсъстват от масовите листовки на местните турагенции. Ще попадне в онези, почти автентични селца, напр. Пелекас, Св. Спиридон (все още толкова занемарен, както през 1981 г, по време на снимките на Джеймз Бонд), и ако е твърде отегчен от гледките към Палеокастрица, ще продължи към Макрадес и останалите селца наоколо.

И обратно, много е лесно да се попадне в капана на Сидари или на цялата ужасна брегова ивица от столицата до Кавос.

Въпрос на избор, и предпочитания най вече.

# 468
  • София
Aн, при нас закъснение имаше на връщане. Идва от Лаврио и дойде поне 1 час по-късно. Обърка доста плановете ни. Мислехме си, че ще минем на светло пътя до Златоград, но слънцето залезе още в Кавала.  Sad Но и аз мисля, че това не е основателна причина да не се види острова.

Цитат
За няколко минути изпуснахме ферибота към Лефкими и понеже следващия беше чак в 17:30 се качихме на фери за столицата Керкира, тук искам да отбележа,че ако се представят билетите на касата и за двете линии връщанията бяха с дискаунт от 50%.

Това не го разбрах. Билетите от кои 2 линии сте показали? Или вие сте си били закупили вече билет до Лефкими, но не сте го използвали?

А колкото до Корфу, според мен е добре да се види, макар и само като екскурзия, а не за лежерна почивка. Красиво е. Все се каним да повторим, че някога го посетихме организирано (спечелих екскурзията от томбола  Mr. Green) и не сме го разгледали така както ние си знаем.  Laughing

# 469
  Таня, да повторите Корфу искаш...и аз така искам да повторя барем 10 дестинации в Гърция. Ами непосетените? Кое по-напред се чудя!!! Тоя живот няма да ни стигне!

# 470
  • София
  Таня, да повторите Корфу искаш...и аз така искам да повторя барем 10 дестинации в Гърция. Ами непосетените? Кое по-напред се чудя!!! Тоя живот няма да ни стигне!

Така е, затова и все отлагаме. Но специално Корфу много ми хареса, а да го гледаш под строй е неприятно. Взехме кола под наем, но за един ден какво може да се види? Другаде може би няма да повторим, но на Корфу все някога ще му дойде ред, макар и като част от някоя обиколка.  Wink

# 471
А аз не успях да се порадвам на Корфу, както исках. Много ми хареса столицата и ако можех, всяка вечер бих се разхождала там. Ходихме само веднъж. Обиколихме северозападната част на острова, не стигнахме на юг. Едва ли ще повторим, имайки предвид какви планове са ми в главата за години напред  Simple Smile
Аз в крайна сметка се спрях на Торони за семейната почивка през юли. Скиатос си го оставям евентуално за септември, когато имаме годишнина (без децата)  Wink Мислех да е Санторини или Сицилия, но нямам представа как ще реша!

# 472
  • София
И ние се прибрахме снощи Cry
Тази сутрин естествено ми се реве Joy

# 473
  • Варна
Не знам дали въпросът ми няма да прозвучи глупаво... но има ли плажове в Гърция, на които стават купони, дискотека, ди джей....
Нещо от рода на Ибиса, но там нещата....вече са пенсионерски.

Голяма плажна дискотека има в Полихроно.

Пълен разнобой в сайта.Едни се оплакват , че не могат да си намерят места в по оживен курорт като Катерини , всичко е пълно и си търсят още по големи гъчканици и плажни дискотеки , други се жалват от комерсализация и гъз до гъз на плажа.Миналата седмица в Гърция е имало 420 000 българи и сигурно стотици хиляди румънци , руснаци , сърби , немци и кой знае какви още.Как да стане хем всички желаещи да са там и ние им помагаме за това , хем да няма тълпи и гъз до гъз на плажа?Абсолютно съм сигурен , че през 40те години е нямало протести за асвалтизацията на Черноморието след като тогава в България е имало 9 км. асфалтов път - от Варна до двореца Евксиноград.  newsm78 newsm78 newsm78
Нали не става хем всичко да е природосъобразно , хем чиста храна , хем лукс и ALL.

# 474
  • Пловдив
Таня67 , на острова има две пристанища, Лефкими и столицата. Гонихме ферибота за Лефкими, защото е доста по-евтин , не сме купували билети за там. Ако се запазят билетите за отиване връщането беше с 50% намаление за същата фериботна компания-връщането ни излезе 20 евро за кола и 5 на човек. Съжелявам обаче за другия ферибот , понеже се разминахме с него и беше с 5-10 души и само няколко коли, а нашия пълен на макс и със закъснение от половин час.

Тристагодишните маслинови гори , за които някой спомена по-горе наистина бяха супер и много приятно беше да се мине през тях, не бях виждала толкова големи маслини, там навсякъде също имат мрежи под дърветата за по-лесно събиране на реколтата явно . На връщане ни се наложи да отбием в Мецово за малко и също много ми хареса селцето , на много любезни хора попаднахме.

# 475
  • София
profile, много добре казано  Peace. На Корфу си избираме такива забутани места за пребиваване - съвършена романтика. При първото ни пребиваване всяка нощ ходехме по безлюдно шосе, през една горичка, до най-близката таверна, където хапвахме огромни средиземноморски миди на една тераса висяща на стотици метри на приказното море, а точно до нас имаше прекрасна таверна с морска храна, която работеше само в петък и събота  Heart Eyes

# 476
  • София
Ан, сега ми се изясни. Важи и за двете линии, а не да се предоставят билетите и от двете линии.  Laughing Ще го имам предвид ако повторим Корфу.  Hug

# 477
Привет от още  една корфуанка Grinning, ееех, де да беше истина.
Това което коментирате по-горе не важи за линията от Лефкими, не предлагат тази екстра, аз изрично попитах, даже не ми позволиха да си купя билета за връщане предварително, а само записват в една тетрадка.
Стратегията ми за пътуване след тълпата се увенча с успех, на 1-ви май не е имало фериботи, на другия ден бяха пълни до пръсване, аз така подредено фери само до Тасос съм виждала едно време, всяка педя беше използвана, ами майстори са.
Много ми хареса, зелено, зелено, свежо, Корфу таун е страхотно място, нищо, че не видях Корфу-то за напреднали и това ми допадна.
Истина е, че колите са повталени от ляво и дясно, минахме през село със светофар, но функцията му беше да пропуска колите само в една посока, добре че го забелязахме, иначе разминаване няма в селото Joy, по същия начин е уредено и движението към манастира Палеокастрица.
Хайде и аз да кажа нещо за  ол инклузив, ето това е най-големия комплекс на острова, 920 стаи Shocked http://messonghibeach.gr/, огромна територия, огромен комплекс, пълнят го с ниски цени и чудесно обслужване, основно е за французи, храната извира отвсякъде, едва след два дни ще се качвам на кантара. Комплексът е старичък, но много добре обгрижван, октоподи нямаше, но по 4-5 вида готвени меса предлагаха. Аз си отядох аспержи и артишок, французите си отядоха на пържени картофи, бой ставаше за тях. За цената на която го взех на ранните записвания надмина трижди очакванията ми.

На около 100-тния км в посока Игуменица е отклонена магистралата, имах "удоволствието" да се повозя по стария път, не е много приятно, изглежда, че няма скоро да го пуснат, някой коментираше, че магистралата е пропаднала. В другата лента си върви обаче.

# 478
Туцка, накратко казано, когато човек търси, намира (все още). Става дума за онази Гърция отпреди ерата на масовките. Важи не само за Корфу, но за почти всички останали острови (в по-голяма или по-малка степен), и за градчетата и селцата във вътрешността на страната.

Миналата есен на Василики / Лефкада, така и не стъпихме в някоя от таверните в селцето. Наистина изглеждат фотогенично, но менюта със снимки и написани на 5 езика нас лично ни отблъскват. Коментарите във форскуеър затвърдиха мнението ми.

Затова пък какво кръчме (таверна не е най-точната дума) открихме във Николи...Само че Николи отсъства от повечето карти на острова (дори и на гугъл мапс, което вече ме изненадва). А в Сиврос купихме чудесно домашно бяло вино (Лефкада е известна с белите си вина, най-малко поради името си), за 2 евро литъра. Просто за да разнообразим ритсина маламатина, която вече съвсем не става за пиене...

# 479
Здравейте и аз от тези за който това ще е за пръв път и затова ,ми се искам да попитам за съвет и мнение.Четири дни чета  темите за Гърция и накрая май повече се обърках.Сигурно трябва да съм пуснал над 20 имейла и само два отговориха положително.Единия е на Торони ,а другия на Никити.http://www.halkidiki.com/annio/и http://www.booking.com/hotel/gr/fotinis-studios.Някой ако е почивал да сподели.Къде е за предпочитане.На нас ни харесва/освен плажа да е чист и с пясък/ селото да не толкова безлюдно,но не и като Слънчев бряг.Имали наоколо нещо което се заслужава да се види,като забележителност или тем подобно.И накрая как е по-добре понеже едното е през букинга а на другото трябва да се превежда по банка и т.н..Предварително благодаря на отзовавалите се.

Общи условия

Активация на акаунт