На море в Гърция 2014 - IV

• 74 816
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
  • Лондон
Аз редовно чета и се радвам на пътешествията ви Hug

След като горе -долу нагласих лятото  Rolling Eyes сега си мисля за края на октомври, тъй като ще си бъдем пак в Бг, и ми се иска да отидем някъде на топло... Та цяла сутрин гледам гръцки дестинации, но не мога още да се ориентирам къде ще бъде достатъчно топло през втората половина на октомври? Родос примерно? И ми направи впечатление, че българските оператори не предлагат нищо след първата седмица на октомври?
Ще съм благодарна, ако ми дадете някоя умна идея Simple Smile мерси...

# 481
  • София
Anna bel, къде имате резервация на Самотраки? Питам от носталгия по този остров останал за винаги в сърцето ми. За някои не е нищо особено, но за мен има много особено излъчване. Дано все още си е див!  Срам ме е да кажа колко пъти съм била там...

# 482
  • Варна
След като горе -долу нагласих лятото  Rolling Eyes сега си мисля за края на октомври, тъй като ще си бъдем пак в Бг, и ми се иска да отидем някъде на топло... Та цяла сутрин гледам гръцки дестинации, но не мога още да се ориентирам къде ще бъде достатъчно топло през втората половина на октомври? Родос примерно? И ми направи впечатление, че българските оператори не предлагат нищо след първата седмица на октомври?

Втората седмица на октомври ни се отвори малко отпуска и я оползотворихме в Геракини.Нашия хотел беше последния отворен и след нас затвори и той.Как да предлагат български туроператори като ние бяхме единствените българи заедно с 30тина руснаци които дебнеха да светне слънцето и бяха на плажа и във водата която беше около 18 градуса.Доста обикаляхме из цялото Халкидики и тук таме имаше по някой отворен хотел , тук таме отворена таверна с дремещи вътре собственици.Други българи почти не срещнахме , въобще туристи нямаше освен  по някой руснак.Иначе беше тихо , без вятър и вълни , дъждец прокапа няколко пъти съвсем по  малко.В никой случай не става за истински плаж.
Родос , Крит , Кипър и Турската Ривиера са значително по на юг и със сигурност ще е по топло , но едва ли чак плажно , а и въпрос на късмет с времето.

# 483
  • София
Stenmark Аз бих заложила на директно резервиране, но това си е мое мнение, други предпочитат друго. Другото си е да се въоръжиш с търпение и нерви.
Ситония е бедна на забележителности, в Касандра са много, писали сме многократно, ако не ги намираш съм насреща.

Tzvetak За октомври трябва да се самоорганизираш, няма проблем ще помагаме. Не е ясно какво точно ти трябва, освен времето да е по добронамерено, което е относително. Подобни пътувания ние правим най-вече за удоволствие и забележителности, ако и времето е с нас, може и друго.
peterky2002 е казал точно местата Родос , Крит , Кипър и Турската Ривиера, и още Karpathos,  Kasos, Symi , Nisos Tinos, насочете се на там.

Mariyka Защо да те притеснява, колко пъти си била на Самотраки, аз се гордея с това. Били сме през годините 3 пъти, като ни се прииска самота, море-планина, спокойствие и хоп там.
Цените са такива, че много малко ти трябва за да тръгнеш.
Това са,
Palaiopoli- http://samothrakivillage.gr/home/en
Makrilies- http://www.yliessa-hotel.gr/
Kamariotissa- http://nikibeach.gr/index.php
отделно сме прекосили целият остров няколко пъти, включително планината.

# 484
И аз потвърждавам за Родос, че всичко е въпрос на късмет за втора седмица на Октомври. Все пак преди 3  години, когато в Бг започна да вали лек снежец, заминахме за Мармарис и от там за 1 ден до Родос. Временцето беше перфектно за плаж. Дано имате и вие късмет.

# 485
Аз редовно чета и се радвам на пътешествията ви Hug

Мисля, че Кипър може да стане - там все си е горещо Sunglasses, за Родос newsm78, Малта, може би? За Кипър има полети и от Бг, но вие имате и по-голям избор на полети и места от Англия. Тук все сме зависими от чартъри.

# 486
  • Лондон
Много благодаря за отговорите... Ние сме в Бг от 18.10 до 1.11 заради ваканцията, и ми се искаше да отидем някъде на топло за последно тази година... Ще погледна още, и ще включа Кипър... Мерси  Hug

# 487
  • София
Bled, били сме 9-10 пъти! В началото все там ходехме. Тогава все още се откриваше  острова, още танковете си стояха като атракция. Има още доста места за настаняване, ти си дала по-новите с българско присъствие. На пристанището ни познаваха, и не само там.

# 488
  • Пловдив
 Аз не спирам да мечтая  за Skyros , на първа позиция ми е пред всички други дестинации в момента , но дали ще ме огрее ...  Blush , ходилите там може ли да препоръчате сносно настаняване ?

# 489
  • София
Аз не спирам да мечтая  за Skyros , на първа позиция ми е пред всички други дестинации в момента , но дали ще ме огрее ...  Blush , ходилите там може ли да препоръчате сносно настаняване ?

aH~ За Skyros съм писала във връзка с две посещения от Евия. Няма никакъв проблем от Kimi, много по-лесно от всички далечни острови.
http://www.sne.gr/home.php?page=tt
Около час и 30-40 минути път.
Две коренно различни места, но много приятни, поне за нас.
http://www.villas-mantalena.gr/ в Gyrismata.
http://skyros-nefeli.gr/  в Skyros.
Пожелавам ти го да стане скоро.
Били сме и два пъти около Кими, писала съм за това, ако ти е нужно съм насреща.

# 490
  • Пловдив
Здравейте, някой има ли идея за по-голяма къща или апартамент под наем в в Неа-Ираклица или Неа-Перамос? 6 възрастни с 3 деца сме и из нета не мога да открия нищо!

# 491
mariyka, резервирали сме в Терма. Чела съм, че на теб не ти е любимо място  Simple Smile, но на мен ми хареса, че къщите са в гора сред много цветя и нищо наоколо. Ще се радвам ако споделиш като специалист по Самотраки хубави кръчми, места за плаж и каквото се сетиш....

# 492
Bled Благодаря за мнението ти и възбуди интереса ми за Касандра.Странно защо до сега не съм попадал на оферта.Сега явно трябва да проверя по усърдно,ако искаш можеш да споделиш и за забележителностите.За мен морето не може да е само лежане и ядене.

# 493
  • софия
За Гърция не зная, но от 18 октомври в Анталия си става още за море  Peace

# 494
  • София
Anna bel, много ме учудва, но правилно си разбрала, че Терма не ми е любимо място, но пък на вас може да ви хареса. За големите летни горещини е решение да се скриеш, но иначе... не знам. Терма се пълни през лятото и с хора от къмпингите долу край пътя, а през времето когато ние бяхме на острова, те бяха предимно хипари, метъли, и други подобни, вкл. наркомани. Там в началото на един павилион работи и една българка, но не винаги си казва. Има един голям хотел, тип "соц"в който едвам издържахме две нощи и си отидохме в "нашите" си къщички./сега ми избягва името, но мога да го проверя/. От кръчмите в селото нищо не ме впечатли - напротив! /става дума за до преди 3 год./ Хубавите кръчми са на пристанището/при Мария беше най-пълно и най вкусно, а Климатерия е скъпо и нищо особено, но правят страхотна мусака/ и някои в малките селца в планината. Магазинчетата са също по-скъпи. Ако ще пазарувате нещо, има голям магазин на първата успоредна улица на крайбрежната в камариотиса.
Плажове: всички са каменисти, без Пая аммос, който е от южната страна накрая на пътя /има надписи/, но пък там е много ветровито. Другият интересен е Кипос /лунния според мен/- от Терма като завиете в дясно, пак в края на пътя. Всички останали малки плажчета са само ваши, е поне така беше, без тези на къмпингите.
Палеополис и Хора са интересни, музеят почива в понеделник. От Палеополис има кратък път към Хора, а от там към другата страна на острова. Там имаше кръчми със страхотни гледки от горе и бедно, но вкусно меню.
Не се сещам сега какво още да кажа, но ако имаш въпроси, съм насреща. Може и на лични.
За нас този остров е нещо много особено. Макар, че бяхме свидетели на преобразяването му, винаги сме готови да се върнем там.

Общи условия

Активация на акаунт