Априлчета малки слушкат и искат в мама да се гушкат :)

• 36 530
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
  • София
И аз съм супер мрачна, когато и времето е мрачно... Sad Добре че вкъщи си имам слънчице да ми прави дните усмихнати  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 496
  • София
Bunnie, дано да не е и юни така  Praynig, то тъпото е, че при вятър и дъжд трябва да седим вкъщи, температурите не ме притесняват.. Имаше един мъглив период през януари, който ми се стори безконечен и сега така...

miss_india, забелязала съм, че пролетните деца са много слънчеви хора - и като дечица, и като възрастни  Heart Eyes

# 497
Дао, нашата педиатърка е привърженик на хомеопатията и освен Джин джира Актив ни предписа и Траумил С. То е мехлемче, при възрастни се ползва за лечение на проблеми в устната кухина и от него имаше значително подобрение.
Нашата консултация е във вторник, както и втория прием на хепатитната ваксина Confused На предишния преглед Бела беше наддала 700 гр за 2 седмици, док каза, че ако не беше само на кърма, щеше да я дложи на диета  Crazy ще видим сега дали се движим със същите темпове, че нещо напоследък някои от кърменията са голяма борба, в началото засуква добре, след което започва едо плюене на зърното, опъване и ръмжане, отваря широко уста, зърното е вътре, а тя започва да се сърди... наппаво е ужас и не мога да разбера каква е причината. Някой да се е сблъсквал с подобно нещо?

Ние сме с подобен проблем от няколко дни. Плаче като да е гладен, когато го поставя да суче, дърпа се, огъва се, ръмки, стига до рев от дърпане сякаш му е неприятно. Мислех, че е от коликите, но досега единствено кърменето му действаше успокояващо. Ще разпитам педиатъра на какво се дължи.

# 498
И бебчовците не знаят какво искат Simple Smile.
Моет окато прави така, накрая се оказва, че му се спи, ама не знае как да заспи.

# 499
Здравейте майчета,

Най-накрая и аз да се похваля с моето бебче, което се появи на бял свят на 07.05. в 11:50. Казва се Мартин и се роди 9 дни след термин и то предизвикано. Тежи 3650, 52 см. Моля Алена да ме отбележи, нищо, че е роден май, беше с термин април. Засега нямам време, но като имам ще пиша.

Поздрави Laughing Laughing Laughing Hug Hug Hug

# 500
  • в 1001-та нощ
Момичета, искам да ви попитам правите ли гимнастика на децата си?

Казаха ни да мине месец от раждането и да стане поне 4 кг  Peace

# 501
Това време наистина ни побърква, като постоя повече вкъщи и получавам световъртеж и главоболие. Simple Smile
Не зная до каква възраст не трябва да се изкарват при дъжд и вятър, като поотраснат малко дали пак ще е проблем  newsm78 .
desita81102, честито ти бебче!
И при нас имаше проблем с кърменето и сега се случва понякога. Хапва няколко минути и после започва борба. В темата на родените мартенски бебоци една консултантка на ЛЛЛ беше качила няколко страници точно за същия проблем, може да погледнете там момичета, доста добре бяха обяснени възможните причини. Аз мисля, че при нас проблемите са няколко , коремчето когато го боли, когато много му се спи и силната струя на кърмата.Започнах да го оставям, не го мъча, ако не иска  да суче и след час пак се храним. Peace
Да ви се оплача, започнах да давам залъгалка,  страх ме е най - много да не се отбие, но няма друг начин само с нея си лежи и си гледа и аз мога да свърша нещо в къщи, иначе иска само да ми е в ръцете. Дано да си продължим успешно с кърменето, като се замисля обаче Мишо си го кърмих до 6 месеца и той не се отби, а кърмата ми намаля  и спря, а си смучеше бибата.

# 502
Добро утро момичета аз също му давам биберонки и то от самото начало както казах храня го и от шише обаче май нямам проблем да го слагам и на гърда освен че не съм сигурна колко е изял в смисъл суче си от едната докрай горе долу уригва се и спи спокойно. Снощи бях толкова уморена че цялата вечер не цедих ами просто му подавах гърдата всеки път щом примрънка 2-3 пъти за вечерта общо взето и то в легнало положение ставах само за смяна на памперса  полузаспала... ММ спи на диваана няколко дни защото взимам малкия при мен че вечер плаче в кошарата а през деня не е проблем да е там.

# 503
И мен времето ме побърква... А като го комбинираме с 1-месечното боледуване, при което не си показах носа навън, вече гледам на разходките като на голям празник. В неделя излизахме и четиримата - е, няма такова щастие Mr. Green

Давам биберон от самото начало, защото Марк се роди с навика да си смуче палчето - явно го е правил в корема ми. И понеже биберон се маха сравнително лесно, докато отказването от смукане на пръстче може да се превърне в истински проблем, още в болницата започнах да му давам биберон, да заместя палчето. Няма никакъв проблм с кърменето и засукването. Ако се опитам да му дам биберон когато е гладен, подхожда към него като към гърда - с широко отворена устичка. Виж, като му предлагам да суче, никога не ме бърка с биберон Mr. Green Явно си зависи от бебето:)

# 504
  • София
Аз също давам още от болницата биберон и няма проблим с кърменето. Мисля че децата празят разликата, кое пуска и кое не.  Blush

# 505
Дребосъкът определено предпочита да го нося. Със слинга вече мога да готвя, мия чинии, разтребвам и пера. Уви, не мога да изчистя с прахосмукачката и мопа, че доста се навеждам.
Времето изобщо не ме притеснява. отварям широко прозорци и врати да е свеж въздуха вкъщи.
Биберонът беше на почит само за ден, два, докато се усети, че от него мляко няма да потече. И при нас го има проблемът с рева, докато сучи. Но това става, когато млякото силно потече.
На младежът му излиза пришка  на горната устна от сучене. Някой друг с тази особеност?

# 506
N.M.W.,и ние,въпреки че сме на АМ,имаме пришка на устната.Веднъж се пукна и сега гледам,че пак има.Изобщо не я бутам или третирам с каквото и да е,човека не изпитва болка явно,така че ще мине от само себе си.Днес сме на ДК,имаме и ваксина,от сутринта е неспокоен надявам се всичко да мине добре.Ще използваме и да се разходим,че пак го дават да вали.Лек ден на всички!

# 507
N.M.W и моята госпожица има такава пришка почти постоянно още от болницата - периодично се пука и после се появява нова. Аз също не правя нищо специално за това, само единия път след като се спука кожичката висеше на косъм и я махнах.
Залъгалка давам и аз, тъй като я предпочитам пред смученето на палеца и не съм срещнала проблем с кърменето - суче си идеално. С първото си дете процедирах по същия начин пък кърмих до 1г.9м., така че поне при нас няма проблем с бибите, а определено са ми от помощ (ествествено, гледам да не прекалявам).
Гимнастика и масажи започнахме да правим и ние, сега след първата консултация (т.е. като навършихме месец).
За подсичането - и Руми в момента е подсечена малко, ползваме зеления памперс но като чета отзивите на памперсите от ДМ мисля да ги пробвам и тях. За мазане ползвам бочко и судокрем, оставям я и по голо дупе по известно време но подсичането все още си го има надявам се скоро да се преборим. Нямам опит с това тъй като каката не ми се е подсичала нито веднъж.
Аз иначе да се похваля че с мастита се преборих най-сетне, от два дни не напипвам бучки. За сметка на това съм с хрема и гърлобол Sad От както се роди малката вкъщи все някой е болен, или двама трима накуп, просто едва издържам вече.
Времето и мен ме подтиска, определено ми се ще да прекарваме повече време навън. В момента ми изглежда тихо и се колебая дали да не излезем, но май ще пропуснем в предвид моето състояние да не се влоша още повече. Довечера ще взема да отскоча до лекарката да ме види че на моменти и подкашлям от сутринта...

# 508
Най-накрая смогвам да пусна снимки и аз Simple Smile

Скрит текст:

# 509
Каква бузана сладка е Руми!  Heart Eyes
Моето момиче беше толкова слабичка като се роди, че чак сега на месец и половина стана бузана-сладурана .
И аз давам залъгалка по малко, когато не може да пребори съня и се размрънка вече. Не влияе на кърменето ни за сега, даже напротив - като е крива ми виси на гърдите по часове и само това я успокоява.
Ние всеки ден сме навън, тук в Пловдив последните дни е 27градуса, най-често ги изпращам с баба ѝ /както сега/ в парка зад нас и аз поработвам. Вчера ѝ сложиха ваксината за хепатит и снощи беше кошмарно мрънкало  Tired , спали сме сборно не повече от 4 часа.

Общи условия

Активация на акаунт