Априлчета малки слушкат и искат в мама да се гушкат :)

• 36 415
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
   ЛЛЛ
Здравейте момичета, малко късно, но да се похваля и аз Димана се роди на 29.04, 3,400 кг. 50 см. секцио, много сме щастливи. Само на кърма сме и коликите започнаха още от десетия ден, направо милата много се гърчи и ръмжи, но това е по–малкият проблем...ГЪРДИТЕ са основния, затова моля помагаийте със съвети, нямам много време да проследя последните 30 страници и ще съм ви благодарна ако споделите опит.
Проблемът е, че постоянно получавам запушвания придружени с температура, точно се справя с едната гърда и започва другата, незнам къде бъркам и как да ги овладея, притеснявам се да не се намали количеството, защото откато започнаха да се запушват през деня изсуква общо взето всичко от гърдите, а три часовия интервал нестига, за да се напълнят и сега от два дни давам и от двете, но само когато преценя, че не и е стигнало, но пък през ноща си спи много добре дори вече нямаме нощно хранене, заспива към 10 - събужда се към 5, а в 5 гърдите ми буквално ще се пръснат изяжда едната другата цедя, но само за облекчение. Общо взето това е, ако някой има идея какво да направя да дава съвет.   bouquet   bouquet   bouquet

Аз бих прегледала постовете в различен цвят. Основно тези в лилаво, които са от ЛЛЛ и започват с цитиран въпрос.
Такива има и в последната тема от бременни.

Моето лично мнение -
- точни интервали на хранене и точен часови режим при толкова малко бебе (а и дори при по-голямо) са доста трудни (да не кажа невъзможни) за постигане при изключително кърмене.
- 'вече' да нямате хранене вечер е много притеснитилно (поне за мен). Тя е много малка и е възможно да няма сили, за да се събуди и да реагира.

Но всеки случай е индивидуален. Ако първо не може да прегледате предишни постове, може да формулирате ваше питане и да ви отговорят (но това чисто технически отнема време, така че не е толкова лошо да се прочете първо).

Аз бих кърмила на поискване, но не бих чакала повече от 3 часа. Ако усетя нужда, бих дала и гругата гърда, като на следващото кърмене започна първо с нея.
Помагат масажи под душа. Компреси със зелеви листа. Ланолин.
(Това много синтезирано казано)

Пожелавам ви успех.

# 676
Привет момичета,

Онзи ден бяхме на първата консултация,доста сме пораснали и на килограми и на ръст Simple Smile,но му сложиха лепенка ,защото педатърката каза,че бил с голям пъпен пръстен.Намести го и ни каза като падне лепенката слагаме друга,докато не се прибере,обаче от тогава е голямо сърдене и напъване,пъчене и ритане...дали не му дърпа лепенката на кожата Thinking ?????

Ако някой е минал през подобен проблем,нека да сподели.
Чудя се какво да го правя,а не смея да му махна лепенката,за да видя дали това е причината,пък и докторката ни излезе в отпуск newsm78

# 677
  • София
Взех биберон на NUK  - ортодонстки от естествен каучук. Успява да го засмуче, но не повече от 1-2 минути, 2 пъти на ден, и то само ако е много спокойна и не е гладна. Иска си гърда за хранене, утеха, близост и това е. Но биберончето мисля, че ще върши работа и за по-нататък. Ще видим.

Nia_Nia_Nia, няма правило, че само от едната гърда се дава на хранене - даваш едната, двете или ги редуваш докато се наяде душичката. А относно кърмата - при всички случаи кърмата съдържа необходимите на бебето вещества, дори и ти да не се храниш пълноценно. Това, че кърмата е пълноценна обаче е за сметка на твоето здраве, затова се старай да приемаш качествена и богата храна. Доколкото знам всички витамини за бременни стават и за кърмачки. За две марки съм сигурна - Пренатал на Джеймисън и Огестан.

# 678
Значи има нужда от близост с мама.   Heart Eyes
А биберончето е голям помощник. Ще свикнете. Моят син и там си намери вратичка- когато иска внимание, демонстративно плюе биберона и плаче, уж го взима и пак... без крака оставаме вечер до стаята и обратно. Blush

Страхотно, значи няма проблем. Въпросът е, когато и от дветене му достига, какво се прави. Дано се стимулират паралелно с нуждите.  За витамините- права си - и на мен не ми се искат допълнителни химии. старая се да избягвам храните, които "подхраним" коликите, а някои от тях имат важни витамини, но организмът ми явно го снабдява със запазите си.  bouquet
Не знам за вас, но за разлика от бременността, когато наблягах на плодове и зеленчуци, сегаужасно ме влече тестото.  Blush  Embarassed

# 679
  • София
ако я видиш как се мръщи, дави и плюе бибата - все едно отрова ѝ давам  Laughing

мисля, че гърдите ще се регулират - доставката е според търсенето Simple Smile а за тестото - нормално - за кърмата са важни добри количества въглехидрати; аз за съжаление се усещам напълняла Sad по цял ден съм закотвена на стола с кърмене, дори от тези упражнения, които са по 8 минути за отделни мускулни групи не мога да направя един сет от 8, та залагам на ходенето

# 680
  • в 1001-та нощ
На мен ми казаха, че каучукът и силиконът имат различни вкусове .... и Руни на каучука много му се мръщи ..... Joy такова отвращение демонстрира  Crazy

# 681
аз пък не просто се усещам,а направо съм си +3 кг  Cry. Постоянно съм гладна и се навъртам в кухнята,а най-лошото е ,че залагам главно на сладкото. Не знам къде ще му излезе краят с този мой вълчи апетит  Embarassed

# 682
  • в 1001-та нощ
Аз съм в бременните схеми - налитам основно на трева - под формата на салата и чат-пат ориз, например ориз със спанак  Joy hahaha

Не знам до кога ще я караме така   Crazy сигурно цяло лято  Heart Eyes

Не съм се теглила, но тренирам с пълна сила и предполагам ще кача 2-3 кг от спорта  Peace

# 683
оооо нима имате сили и за спорт? Дори не мога да си го представя аз тежа около 52-53 кг а съм висока 167 не ме притесняват кг а корема искам вече да си е прибран като преди не че е голям ама все пак тази кожа толкова бързо не може да се изпъне или поне моята не се е оправила

# 684
Като ви слушам за килограмите ... какво да кажем мамите , които качихме повечко , аз може би съм 10 надолу , но имам още поне 15 да сваля , страх ме е да направя сметка колко съм качила  Rolling Eyes ама не ме притесняват , не се ограничавам , защото сме на кърма само , а за да я има мама трябва да се храни . За спорт още не се замислям , защото с моето секцио не смея още . Мъниците да са добре , а на мама фигурата сега не е важна , и на нея ще и дойде времето , пък и тазът докато се свие минава доста време

# 685
  • London
Няма ли да има тема в родени вече ?

# 686
  • в 1001-та нощ
Новата тема ще бъде в "Родени"  Peace Момичетата предпочетоха настоящата да е в този раздел, защото когато я започвахме имаше все още раждания  Peace

Аз спортувам - активно от около 7-10 дни. Килограмите са ми ОК, само за форма, тонус, релеф, стягане ..... Най-трудно е да се започне, после тялото си го търси  Blush

# 687

Проблемът е, че постоянно получавам запушвания придружени с температура, точно се справя с едната гърда и започва другата, незнам къде бъркам и как да ги овладея, притеснявам се да не се намали количеството, защото откато започнаха да се запушват през деня изсуква общо взето всичко от гърдите, а три часовия интервал нестига, за да се напълнят и сега от два дни давам и от двете, но само когато преценя, че не и е стигнало, но пък през ноща си спи много добре дори вече нямаме нощно хранене, заспива към 10 - събужда се към 5, а в 5 гърдите ми буквално ще се пръснат изяжда едната другата цедя, но само за облекчение. Общо взето това е, ако някой има идея какво да направя да дава съвет.   bouquet   bouquet   bouquet
Гърдите ни ще се пълнят все по-малко. Това не значи, че нямаме кърма, а че се е регулирала според нуждите на бебето. Т.е., това, че не се пълнят си е ОК. Дръжте го колкото се може по-дълго на първата гърда, за да стигне до задното мляко, което е по-мазно. След това, може да предложите (както и правите) другата гърда, пак колкото се може по-дълго/ ако има желание да суче/. На следващото кърмене, се започва с втората гърда, независимо с коя е приключило предното хранене.

При притеснения за това дали бебето се храни добре, аз минавам на кърмене на предлагане. Simple Smile Ако преди това, то е искало на три часа, аз предлагам на два. Ако наддаването е ОК, няма смисъл при вас от такива мерки, просто си продължавате спокойно. Докато има кой да суче, няма как млякото да спре. Може от време на време да има по някоя стачка Simple Smile или да има нужда временно от повече в периодите на растеж. В такива случаи, ако майката откликва на нуждите на бебето, би трябвало лактацията сама да си се регулира.

Аз искам да започна с коремни преси, разходките обикновено са поне 3 км, което би трябвало да е ОК.

# 688
  • София
За килограмите аз съм в страхотни проблеми и даже мислех да питам ЛЛ другата седмица... Няколко часа след като родих и бях се пооправила - имам конец на ръката и познавам по него и халката... през цялата бременност можех да я свалям без проблем ... След като родих обаче ... дори и сега не мога да си сваля пръстена, а конеца си ми е впит постоянно... Да не говоря, че не знам дали съм си виждала глезените толкова подути ... възможно ли е да е от недоспиване или някаква друга реакция... вода ли задържам знам ли ... принципно съм си с килограмите отгоре и не съм в старата си форма, но с крайниците си не е било така... определено започвам да се притеснявам .. някой с някаква идея ?

# 689
  • в 1001-та нощ
Според мен непременно обсъди с ЛЛ  Peace

Общи условия

Активация на акаунт