Априлчета малки слушкат и искат в мама да се гушкат :)

• 36 438
  • 748
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Искам да ви питам
Не мога да в оригна
Вие успявате ли ?
С баткото лесно успявах с нея не и после почва едно  newsm78хълцане ?!?

и на нас ние трудно оригването, понякога го държа повече от 30 мин и пак не става...
Иначе мерси за мненията, снощи дадох АМ и спахме като къпани от сутринта сме на кърма и чак сега заспа явно от умора... ще видим какво ще стане Simple Smile

Успех и търпение на всички   bouquet

# 286
  • London
Аничка, за да не спи толкова дълго време явно не засуква добре и не може да се нахрани или пък кърмата ти не е достатъчна. Това са прекалено много часове без сън като се замисля... ти кое от двете смяташ, че е липса на кърма или липса на добро засукване? Ако е първото пробвай с чай за кърмачки, много спомагат за лактацията. Ако е второто не е зле да посетиш курс за кърмене или просто някоя жена с опит да види как кърмиш за да ти даде съвет, често позата е погрешна и изобщо самия начин на засукване, както преди казах и зърната са фактор. За мен дали се храни достатъчно най-голяма индикация дават пълните памперси, ако ги пълни няма място за тревога значи се храни, изобщо ми е тъмна Индия грамажи, шишенца и чудеса. За да не е нервно детето и да спи повече трябва да сведеш до минимум и кофеина и напитките които възбуждат нервната система, не е доказано, че това помага реално, но не ти пречи да пробваш. Но ако искаш да продължиш на кърма трябва постоянна стимулация на гърдите, млякото ще намалее, ако няма движение.

# 287
Здравейте!
Искам да ви попитам някой ползвал ли е английската вода за колики Gripe Water Woodwarrd`s?
Вече не знам какво да и давам,какво и помага и какво не.Вече 2-3 дни е неспокойна и през деня и през нощта. ooooh!По цяла нощ се напъва,ръмжи,сутрин до 8-9 е рев и гърчене.След обяд пак почват,просто не издържам newsm45 Почна почти след всяко ядене да повръща по малко,не знам дали е нормално?2 нощ не прави никакви почивки,става през 2 часа да яде и то по-малко.от притеснение и от това да се пазя какво ям  ми намаля и кърмата.

# 288
elito_ , за съжаление не мога да помогна.
При мен запушването и намаляването на кърмата, си има конкретна причина, баща ми хич не е добре здравословно, бори се за живота си.Не исках да ви товаря с лични драми, но от деня когато се случи вдигнах температурата и се случи запушването, а и сега намаляването на кърмата. Опитвам се да съм спокойна и както писах се боря всячески да си увелича лактацията. Но със сигурност не е болка за умиране, ако не кърмиш. Вярно е, че кърмените деца са по - здрави, но само докато кърмиш, след това единствено значение има как ги каляваш, повече чист въздух, разнообразна храна, свобода и  без излишно преобличане, а също така и гените са от значение. Моите големи деца са доста здрави, въпреки, че малкия е кърмен само два месеца, деца на приятелки кърмени повече от година , боледуваха всеки месец. За мен рядкост са майките, които не искат да кърмят само от каприз, винаги си има причина. Peace/ само лично мнение/

# 289
Здравейте!
Искам да ви попитам някой ползвал ли е английската вода за колики Gripe Water Woodwarrd`s?
Вече не знам какво да и давам,какво и помага и какво не.Вече 2-3 дни е неспокойна и през деня и през нощта. ooooh!По цяла нощ се напъва,ръмжи,сутрин до 8-9 е рев и гърчене.След обяд пак почват,просто не издържам newsm45 Почна почти след всяко ядене да повръща по малко,не знам дали е нормално?2 нощ не прави никакви почивки,става през 2 часа да яде и то по-малко.от притеснение и от това да се пазя какво ям  ми намаля и кърмата.

И аз не издържам вече с тези колики newsm45 при нас се почва от ранния обед до към 1ч през нощта, просто не знам до кога ще ми издържи психиката, направо откачам  smile3511 и ние какво ли не пробваме.... Ако има някакъв ефект при теб от нещо сподели и аз да си го взема. Стискам палци и се моля бързо да преминат тези гадни колики!

# 290
Здравейте!

И аз не издържам вече с тези колики newsm45 при нас се почва от ранния обед до към 1ч през нощта, просто не знам до кога ще ми издържи психиката, направо откачам  smile3511 и ние какво ли не пробваме.... Ако има някакъв ефект при теб от нещо сподели и аз да си го взема. Стискам палци и се моля бързо да преминат тези гадни колики!

Здравейте,

бях писала преди, на нас за коликите ни помогнаха капки Бонисан на Хималая. ММ ходи при един билкар и той му каза да му даваме от тях за да няма колики.

http://www.himalaya.bg/product/177/bonisan-kapki-30-ml.html

Те са билкови и ефекта не е моментален, но на третия ден след като започнах да му давам, вече няма никакви колики. Преди това като по часовник стане ли 5 часа след обяд и се започваше зверски рев и присвиване на крачетата.  Дано да ви помогнат и на вас и да успокоят бебешоните, за да може и вие да си починете.  Hug

# 291
  • София
да похваля и аз капките на Бонисан, при нас коликите не са тежки от гл.т., че детето само ръмжи, не плаче, но ми е тежко да я гледам как се мъчи - от тези капки се изхожда и пръцка много по-лесно и бързо и реално зорът е по-малко, не че коликите и газовете са изчезнали с магическа пръчка; инфаколът също имаше някакъв ефект, но не го давам редовно

svusy, дано да се разминат нещата  Praynig

# 292
Ние вече сме изцяло само на АМ. Желание имах голямо за кърмене, обаче и този път не ми се получиха нещата макар че тръгнахме добре в началото. Моята кака има здравословен проблем и непрекъснатото напрежение и стрес си казаха тежката дума. Затова сега много се дразня когато някой ме обвинява че не кърмя а съм избрала " лесния" начин. Първия път също не успях да кърмя много и бях изпаднала в страшна депресия заради такива обвинения. Сега не си го слагам толкова на сърцето и най-важно ми е бебчо да е нахранен и доволен а как ще стане това няма значение. Естествено ако имах избор бих избрала кърменето защото е по-лесно и за майката и за бебчето - само вадиш цицата и готово. Но каквото такова.

# 293
Привет и от нас с Тони  Hug И Тони е с ужасни колики, чак миналата вечер от рев му се секна гласчето и на следващия ден няма сили за рев- прегракнал Sad
За кърменето съм за , но при нас за съжаление няма да стане. Тони е на диета и кърмата му е едва 30-40 мл а основно е на друго млеко. Каката съм я кърмила до 2 г и сега ми беше много трудно да махна цицата. Изживяването много ми липсва  Sad . Само дано съвсем да не ми спре кърмата че тогава ще е на 2 изкуствени млека. Но да сме живи и здрави няма значение дали ще е на кърма или АМ важното е да е добре

# 294
  • София
бях писала преди, на нас за коликите ни помогнаха капки Бонисан на Хималая. ММ ходи при един билкар и той му каза да му даваме от тях за да няма колики.

http://www.himalaya.bg/product/177/bonisan-kapki-30-ml.html

при кой билкар сте ходили ако не е тайна?

Виждам , че има доста мами, който по една или друга причина не могат да кърмят. Не се винете за това.И на мен ми беше тежко да приема факта, още повече че с каката се кърмихме до 9 месеца /после трябваше да взимам кофти лекарства и вече не бяха съвместими/.Пробвах с какво ли не да увелича лактацията и не става. Причината- най-вероятно нисък пролактин /отговорен за лактацията/Остана вариант да пробвам с лекарства, но реших, че не си заслужава, предвид, че може да ми разбута автоимунното заболяване, а и това са все пак лекарства. И така свикнах с мисълта, че докато мога ще давам да си посуква по малко и после АМ. И без това върнахме доста на тегло и имаме да наваксаме доста. Но поне бебка сега е спокойна и само раздава усмивки на всички.
Както казах и преди, няма случайни неща.Природата си знае работата и срещу нея не бива да се върви:)Един ден вероятно ще разбера каква е била точната причина така да се случат нещата...

# 295
Ние май все още нямаме колики, не помня баткото да е имал и не знам какво точно да очаквам. Благодаря за споделеното за Бонисан, ще го имам предвид при нужда, защото съм голям фен на Хималая  Peace

Ако може да помоля ЛЛЛ за малко помощ - По 2-3 пъти на денонощие се случва да се наяде (тоест хапва активно около 20мин), но продължава да иска. Оригвам, връща малко мляко, но продължава да търси яростно. Давам, суче 2-3 глътки, пуска и плаче, ядосва се, блъска с ръце. Знам, че мляко има, защото като стисна струйката направо го пръска в лицето. Но не се ядосва от силна струя, защото го прави към края на кърменето, а в началото е ОК. Дали е от преяждане? Да го боли коремчето, но да не може да спре? След това е доста неспокоен и поне час-два не може да заспи, иска на ръце, в слинг, да е гушнат, но продължава да търси. После пък започвам да се чудя дали не е гладен. Но от гладен до преял има голяма разлика и не знам как да я усетя....Мислех и колики да не са, но като цяло не е неукторим плач, като го разнасяме на ръце се успокоява. Какво ще ме посъветвате?  newsm78

---------------------

Какво се правеше при избор на първи личен лекар за бебето, тоест педиатър? За София, имам спомен че в 25-то ДКЦ се попълваше някаква бланка, нещата същите ли са още? С педиатърката ще се виждаме след 10-тина дена и ми се искаше да свърша бюрокрацията преди това.

---------------------

Днес ни падна пъпчето, но имам съмнение за пъпна херния, доста е издуто....Sad

---------------------

За кърменето - според мен дава някакъв по-силен имунитет на бебето/детето докато все още суче. Тогава то преборва вирусите доста по-бързо и лесно. След отбиването вече много други неща оказват влияние - храната, въздуха, средата, стрес, спортът....така че не е правилно, че кърмените деца после ще са по-здрави, а некърмените - не. И аз очаквах чудеса от кърменето, и въпреки че до баткото си сучеше до 2г - ами боледува си сега

# 296
Ще се включа по отношение на кърменето...
-----------------------

La Catrala,

Какво прозрение?! Наистина ли?! Всички ние не знаехме нищо за кърменето, добре, че ни разясни. И най-вече на майките, които имат проблеми и невъзможност да кърмят.
Любими са ми поучителните послания тип "озари ме велико прозрение".

elfi 80

Искам да ви питам
Не мога да в оригна
Вие успявате ли ?
С баткото лесно успявах с нея не и после почва едно  newsm78хълцане ?!?

И аз имам проблем с оригването. А ми е важно, защото връща от кърмата или по-късно повръща. Понякога става, друг път - не.

Последна редакция: пн, 05 май 2014, 00:02 от Nia_Nia_Nia

# 297
Sun~shine

Ето документите които ни помоли педиатъра да изпринтираме от сайта на НОИ за бебка за първи смислен избор на личен лекар
http://www.nhif.bg/c/document_library/get_file?uuid=158538dc-c7a … amp;groupId=10139
 Тези документи и ЕГН на бебето или акта за раждане при нас не беше готов и го продиктувахме последствие по тел
Можеш да ги разпечаташ и попълниш ще ти спести време като отидеш
И трите екземпляра -АВС
Надявам се да съм помогнала

Момичета ще подавам за еднократна помощ за второ дете
Ето ги документите
Ако някои е подавал да каже трябва ли друго ?
Ак1. оригинал и копие от акта за раждане на детето
2. копие от акта за раждане на първото дете
3. лична карта
4. удостоверение за родствени връзки на мое име
5. IBAN и BIC ако не аз ще споделя смятам на 8 да отида
Лека вечер Simple Smile

# 298
Вие от къде купувате лефакс - няма го май по аптеките и на каква цена е ?

# 299
Бори можеш ли да ме отбележиш и мен Мартин-3750 грама,52 см,роден естествено,термин09.04.2014,роден на 08.04.2014 Simple Smile благодаря  

Общи условия

Активация на акаунт