Априлчета малки слушкат и искат в мама да се гушкат :)

• 36 397
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
И аз давам Вигантол, но 1 капка. В аптеката казаха, че нямал разлика с Jamieson, макар че ме съмнява пред вид голямата разлика в цената. Вече бяхме на ДК и педиатърката не спомена изобщо за вит.Д и аз забравих да питам.

Подсечение сме и ние, вече 3-та седмица. Почти бяхме увладяли първото подсичане, което беше съвсем слабо, като отидохме на неонатологичния преглед в Токуда и казаха - мажете с Бочко. За една нощ на Бочко пламна като огнище. И без това не я харесвам тази марка, не знам защо ги послушах. Сега пробвам Здраве и Судокрем, има подобрение, но не минава изцяло. Мия на всяко хранене, като се събуди (около 3ч.) От утре започвам с многократните, но слагам хигиенно парче, за да не държи мокро. Дано се оправи. Gingira не ги бях чувала, по аптеките има ли ги?

Имам някакво възпаление на окото, днес бях на лекар и ми изписаха капки за очи - Tobradex или още едни подобни, но не мога да ги разчета от рецептата....Личната уж каза, че са съвместими с кърменето, но нещо й нямам доверие и ми се иска второ мнение. Момичетата от ЛЛЛ, може ли да проверите тези капки дали стават с кърменето, защото в листовката им пише, че не се препоръчват.

# 526
Sylvana, лактацията ми се подобри, след упорито хранене през час и изцеждане дори и през нощта. Сега си имам пак предоволно кърма. Бяхме и на първата консултация, качил е 1 кг и е пораснал 3 см за месец, мисля, че е добре.Сега само дето стачкува понякога на гърдата, особено следобедните и вечерните часове, та кърменето тогава ни е малко изпитание, но надявам се и това ще отмине. Peace

И аз давам Вигантол.

Пришката на устичката му излиза два пъти и двата пъти се обели кожичката с моя помощ де, защото се държеше на много малко и ме беше страх да не се откъсне и да го задави.
Преди няколко дни и Спасимир го избиха пъпки, на главата, а сега и по челото и бузките, понякога почти изчезват, а друг път се зачервяват сериозно. Помислих, че е от прегряване, но днес ще звънна на лекаря да питам, има и друг проблем около ноздричката му е леко зачервено и му стават едни жълти крусти, което ме притесни, четох, че може да е импетиго, вирусно заболяване срещащо се при бебета и деца, имаше доста обезпокоителни снимки, та по - добре и доки да се намеси.
Руми и Руни са ни страшни сладури!  bouquet  bouquet
Май и аз трябва да видя как става това със снимките и да кача някоя. Simple Smile

# 527
Viliana89 и a.l.e.n.a , благодаря за отговорите, значи продължавам да си ги държа в хладилника.
Нашата кака пак е болна - този път с конюнктивит и си се гледаме тричките. Вече от болести ми писна, откакто съм родила все някой е болен вкъщи.
Иначе Руми започва да става все по-интересна, определено вече се заглежда. Като си хареса някъде нещо (не е задължително да е играчка) си гледка натам и си бърбори нещо, от рода на ауууууу Simple Smile или някакви звуци подобни на гукане и ритка с крачета от кеф, уникално сладко е  Heart Eyes

# 528
  • София
Да се похвалим - днес ни беше първата консултация... за 20 дни сме качили 660 грама и сме 3,5 см по-дълги Simple Smile всичко ни е наред ... освен зверските колики, които имаме
Надявам се това време по-скоро да се оправя, за да можем да се разхождаме...

# 529
 Пускам и аз 2 снимки на Александра

Скрит текст:

# 530
  • в 1001-та нощ
Толкова доволна изглежда  Heart Eyes на първата снимка  Blush а на втората как се е сгушила  Heart Eyes

# 531
Прекрасна Александра! Heart Eyes

Въпрос до ЛЛЛ момичетата
- Ние с Ния пак имаме проблеми с кърменето - виси ми на гърдите /буквално/ и спи по 4-5 часа, заспива 3 мин. след като започне да сучи, оставям я да легне и точно след 3мин. пак се буди с крясък, пак я слагам, след 3мин. и заспива и така по 4-5 часа. Накрая ѝ давам изцедена кърма и се засища и заспива блажено, а мен ми се плаче.  Confused Не успявам да изцедя вече такова голямо количество, каквото на нея ѝ е нужно да се засити - одеве изяде 130мл. след 3 часово висене на гърдите и съм изкарала кърма от фризера сега за довечера. Не успяваме да махнем и силиконовите накрайници по никакъв начин.  Confused Моля за помощ!

# 532
Руми, Руни и Александра са прекрасни, много лъчезарни снимки:)

Г-жа Гертруда Смехуркова
, защо не успяваш да махнеш силиконовите накрайниците? При мен с баткото именно те се оказаха причината да не успява да изсуче достатъчно мляко и да се скъсва от рев. Не че е задължително винаги да е така, просто ти давам идея... Силиконовите протектори искат от бебетата допълнителни усилия, за да сучат, и се уморяват повече...

# 533
Момичета вашите бебета спят ли нощем? Опитвам се да го накарам да не се буди нощем или поне не през 2-3 часа, пробвах да го залъгвам с чай вода, но нещо не се получава. Не казвам да спи непробудно цяла нощ, а просто 4-5-6 часа, да поспя и аз малко Sad Понякога прави и по-дълги паузи, но те са примерно от 19ч. до 00ч. Просто повече от 2-3 часа да спя без да стана да го храня не е било от както се е родил и вече съм много изморена и нервите ме хващат  #Crazy Забравих да кажа, че сме само на кърма и наддава доста добре, даже повече от нормалното, много е лаком и с това хранене едвам го удържам на накакъв график.

# 534
Страхотна Александра! Hug
gerryy3 , при нас увеличи паузата нощем.Преди като го изкъпя и нахраня, окло 9 , 9 и 30 часа, заспиваше и се будеше около 1,30 ч.От две нощи се буди вече около 2,30 ч.
Само на кърма е , но това му е най дългата почивка, след която продължаваме да се храним през 2 , 3 часа.

# 535
Имам някакво възпаление на окото, днес бях на лекар и ми изписаха капки за очи - Tobradex или още едни подобни, но не мога да ги разчета от рецептата....Личната уж каза, че са съвместими с кърменето, но нещо й нямам доверие и ми се иска второ мнение. Момичетата от ЛЛЛ, може ли да проверите тези капки дали стават с кърменето, защото в листовката им пише, че не се препоръчват.

Sun~shine, тези капки за очи имат 2 активни съставки тобрамицин 3 mg/ml и дексаметазон 1 mg/ml.
Според испанският сайт за проверка на лекарствени препарати тобрамицина е ниво 0 - най-ниският риск. За дексаметазона има публикувани 2 нива, в зависимост от начина му на прилагане. За офталмологията и очните лечения също е ниво на риск 0 - най-ниското възможно.

Надявам се, тази информация да ти е от полза при взимане на решение с лекуващия те лекар за ползването на този препарат.
Peace

# 536

Въпрос до ЛЛЛ момичетата
- Ние с Ния пак имаме проблеми с кърменето - виси ми на гърдите /буквално/ и спи по 4-5 часа, заспива 3 мин. след като започне да сучи, оставям я да легне и точно след 3мин. пак се буди с крясък, пак я слагам, след 3мин. и заспива и така по 4-5 часа. Накрая ѝ давам изцедена кърма и се засища и заспива блажено, а мен ми се плаче.  Confused Не успявам да изцедя вече такова голямо количество, каквото на нея ѝ е нужно да се засити - одеве изяде 130мл. след 3 часово висене на гърдите и съм изкарала кърма от фризера сега за довечера. Не успяваме да махнем и силиконовите накрайници по никакъв начин.  Confused Моля за помощ!

Г-жа Гертруда Смехуркова, здравей!
Това поведение на Ния не е необичайно за около 6 седмичните бебета, на колкото виждам че е и тя в момента. Това обичайно е времето когато някои бебета преживяват тъй нареченият „скок в растежа“. Това е състояние, в което на бебето вече не му е достатъчно количеството кърма, което успява да изсуче от гърдите и проявява признаци на глад на по-кратки интервали от време, точно както си описала, че прави Ния. От друга страна се получава така, че колкото по-кратки са интервалите между кърменията, толкова по-калорична става кърмата, което е чудесно за бебета, през първите им седмици, както и при евентуален "скок в растежа". Обикновено това е период около 6-тата седмица на бебето, когато то внезапно увеличава честотата или продължителността на сучене, което обичайно трае няколко дни до седмица. По този начин се увеличава произвеждането на кърма, която вече да задоволява нарастналите нужди на порасналото бебе. Това е нормално поведение на много бебета и ако се отговаря на техните нужди според праявените признаци на глад е възможно до няколко дни, или седмица организмът на майката да отговори на новите нужди на бебето и кърменето да се установи и да влезе в познатият ритъм, който е обичаен за точно тази двойка бебе-майка.

Удобно ли е да попитам колко време суче ефективно Ния от едната гърда? Може да е подходящо за увеличаване на кърмата и за да може тя да се нахранва добре когато усетиш, че тя разреди преглъщанията да опиташ да ѝ помогнеш да доизсуче гърдата докрай с компресия. Ето една статия, където е описано как се прави компресия, както и клипчета за онагледяване на този процес:
http://www.youtube.com/watch?v=e__lgR7mRIg
http://www.youtube.com/watch?v=-4lnvL2_6V8
Едва след като си се уверила, че е изсукала едната гърда добре и след компресията да ѝ предложиш да суче от другата. Когато и от нея тя вече не преглъща толкова често може да е удачно да ѝ помогнеш отново с компресия. Така се откликва на естествената му нуждата от сукане на по-кратки интервали от време. Този подход при кърменето се нарича „пинг-понг“ кърмене и е възможно нещата с производството на кърма да се нормализират до няколко дни. След като Ния е изсукала млякото и във втората гърда, отново би могла да приложиш компресия на гърдата и ако бебето отново има нужда от още мляко да го върнеш на първата гърда, за да изсуче междувременно образувалото се мляко и в нея. Отново би могла да направиш компресия и след това да предложиш пак втората гърда. Това редуване от една страна заявява на организма ти, че бебето се нуждае от допълнителни количества мляко, а от друга самото бебе може да изсуква млякото образуващо се в гърдите в самият процес на кърмене. Много майки споделят, че до няколко дни организмът им откликва със завишени количества на кърма и бебета се успокояват и влизат в познатият ритъм.

Удобно ли е да попитам дали предлагаш биберон-залъгалка, или някакви добавки на Ния освен кърмата, която ѝ додаваш? Може да е удачно докато премине този период да не даваш залъгалката, защото е възможно да се обърква бебето с нея - засукването на биберона и гърдата е различно. Вода, чай, или друго също не е препоръчително да се дава на толкова малко бебе, защото от една страна напълва коремчето на бебето и естествено забавя следващия прием на мляко, като намалява общото количество мляко, което трябва да получи бебето за едно денонощие, а от друга основата на кърмата е 75-80 % вода, така че бебета успяват да си набавят необходимото им количество течност от кърмата.
Кърмата е лесносмилаема и усвояема храна за бебето и това понякога води до по-често хранене, за да може то да си набави необходимите му количества мляко за оптимален растеж и развитие.

Както вероятно и сама си усетила кърменето не е само хранене на бебето, то освен това осигурява на бебето близост с мама, спокойствие и комфорт, който малкото човече е усещало 9 месеца в утробата ѝ и сега е нормално да иска да е близо до нея постоянно. Ако ползваш слинг, може в тези дни на преходния период да е удачно да носиш Ния в него дори и вкъщи. Това вероятно би я успокоило също.

Възможно ли е да я приболява коремчето? Как мислиш, дали Ния усеща някакъв дискомфорт от колики? Ако има такава вероятност също кърменето би могло да е от помощ, защото много майки споделят, че когато завършват хранененто на бебето си със тъй нареченото задно мляко, което е по-калорично бебета им са една идея по-скопойни. Понякога белият шум също би могъл да помогне, а и поставянето на бебето по коремче върху мама, или тати.

Би било чудесно да продължаваш да следваш нуждите на бебето си и ти желая да се радваш на тези хубави моменти, които имаш и ти предстоят с малкото човече!
 bouquet

Последна редакция: чт, 15 май 2014, 11:17 от Tony_st

# 537
Благодаря момичета за милите думи за дъщеря ни  Hug
Относно
Момичета вашите бебета спят ли нощем? Опитвам се да го накарам да не се буди нощем или поне не през 2-3 часа, пробвах да го залъгвам с чай вода, но нещо не се получава. Не казвам да спи непробудно цяла нощ, а просто 4-5-6 часа, да поспя и аз малко Sad Понякога прави и по-дълги паузи, но те са примерно от 19ч. до 00ч. Просто повече от 2-3 часа да спя без да стана да го храня не е било от както се е родил и вече съм много изморена и нервите ме хващат  #Crazy Забравих да кажа, че сме само на кърма и наддава доста добре, даже повече от нормалното, много е лаком и с това хранене едвам го удържам на накакъв график.
ние вчера направихме една много дълга нощна пауза. След като яде в 20.15, но около час и половина-два, следващото й хранене беше в 4:30. След това станахме чак в 8.00, но се "борихме" до към 11,00 да спре да реве и да заспи, т.е хранене, носене,хранене....

# 538
Момичета аз пак имам някой друг въпрос. Първо да питам ползвате ли слънцезащитен крем и какъв слънцето е много силно вече а и повече ще става а аз още не съм купила такъв вид козметика. Другото което ме вълнува е утре правим 40 дни а на мен тези лохии още ми се точат не е ли редно да нямам вече ? Правиха ми абразио при раждането защото плацентата не беше цяла и като цяло ми течеше слабо  има ли причина да се притеснявам и да търся лекар или да изчакам още малко?

# 539
Много е рано още за слънцезащитни продукти. Бебето няма да го излагам директно на слънце.

Общи условия

Активация на акаунт