Априлчета малки слушкат и искат в мама да се гушкат :)

• 36 391
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
естествено и аз не бих го опънала да събира тен ама колкото и да е слънцето няма как да не го огрее според мен нали затова са разходките чист въздух слънчице то на сянка си е студено

# 541
При нас каза да слагаме на откритите части вече и помашко да го излагам на слънцето
Ще взема клоран за малкия съм много доволна от всички птодъкти а той е с чувствителна кожа
И аз имам по малко още лохии а мина40 ден
Мисля ме не е притеснителните
На 27 съм на доктор ще видим Hug

# 542
elfi 80 благодаря за отговора и аз мисля към края на месеца да отида да видя как съм с вътрешните шевове че не питах кога минават.

# 543
Момичета, рядко пиша, но ви следя изкъсо Simple Smile и сега се налага да искам съвет от вас, ако някой е бил в подобна ситуация. От около две седмици бебка се изхожда веднъж на ден, понякога и през ден и това се случва по-особено мъчителен начин - около 30мин. силен рев до зачервяване, пресипване и изпотяване. За съжаление кърмата ми не винаги засища бебка и от родилното дохранвам с НАН, а преди седмица по съвет на педиатърката го смених с Фризовом, който уж трябваше да подобри нещата. Преди малко бяхме на консултация, детето наддава добре и вече е 4,700кг /58см, но проблемът с изхождането си остава. Според лекарката едва ли не това е нормално, било от коликите, щяло да мине скоро от само себе си-все неща, които не ми звучат убедително. Не мога да приема, че нищо не може се направи, а сърцето ми се къса, когато започне да зверския рев. Някой в подобна ситуация?

Последна редакция: чт, 15 май 2014, 14:39 от mia_ria

# 544
mia_ria и на мен докато ми слезе кърмата бях на АМ и моя не акаше редовно както сега когато сме на кърма. Какво ползвате за коликите? То акото от АМ е по гъсто и може би заради това се напъва и плаче

# 545
За коликите давам Коликинд, но тъй като нямаше ефект от тях (освен че бебка много ги харесва и се облизва сладко) поисках от док.да не предпише други - давах 2 пъти по 5 капки еспумизан и от тогава сякаш започна проблема.Все си мисля обаче, че за две седмици действието ми трябва да е минало. Колкото до консистенцията - през това време сме имали предимно обичайните кашави изпражнения, но и няколко пъти по-гъсти като пластелин. 

# 546
  • в 1001-та нощ
Момичета вашите бебета спят ли нощем? Опитвам се да го накарам да не се буди нощем или поне не през 2-3 часа, пробвах да го залъгвам с чай вода, но нещо не се получава. Не казвам да спи непробудно цяла нощ, а просто 4-5-6 часа, да поспя и аз малко Sad Понякога прави и по-дълги паузи, но те са примерно от 19ч. до 00ч. Просто повече от 2-3 часа да спя без да стана да го храня не е било от както се е родил и вече съм много изморена и нервите ме хващат  #Crazy Забравих да кажа, че сме само на кърма и наддава доста добре, даже повече от нормалното, много е лаком и с това хранене едвам го удържам на накакъв график.

Слава Богу - нощем - не ме разиграва - яде и спи Simple Smile

Паузите, които правим са в рамките на 2-4 часа, най-често суче в 22ч, 1ч, 4ч., 7ч. ... Лошото е, че понякога запивам с него и се събуждаме за следващото хранене "в позиция"  Sick

Слънцезащитна козметика няма да ползвам, самото слънце - няма да го изпепели, нищо, че малко ще го докосне Simple Smile Количката има сенник Simple Smile Слънчеви бани няма да правим, да ще се разхождаме и на слънчице, но в разумни граници - не с часове под палещото слънце (където и сама не бих стояла, камо ли с бебе  Blush  )

mia_ria, давате ли пробиотик?

Бих препоръчала да ползвате Био Гайа и Абоколикен  Peace

Първото е пробиотик и заселва чревния тракт с полезните бактерии  Peace Натрупва се  Peace Хубаво е да се дава поне 2 месеца Simple Smile

Второто съдържа екстракт от семена на копър - за успокояване и ензима лактаза за усвояване на млякото  Peace Особено ще Ви е полезно - както сте на смесено хранене  Peace

АМ се усвоява по-трудно от кърмата, вероятно и Ви създава повечко проблеми  Blush

# 547
Относно изхождането - и ние вече не сме редовни  , а сме само на кърма , на 2-3 дни я изхождам , един път сама се изака , но много малко . Нормално е , запек обаче е когато стане твърдо акото и болезнено изхождането , когато си е рядко няма проблем и да ака по - рядко , но не е хубаво да се държи повече от 2-3 дни , а да се изака.

# 548
  • в 1001-та нощ
С раждането - органите и системите са много незрели, вече "поизряват" и млякото се усвоява по-пълноценно - не минава транзит, както в началото  Peace

И при възрастните хора, когато има стомашно-чревно разстройство - с хапването на нещо - то минава транзит и излиза с болка  Peace Храната не се усвоява, минава транзит  Peace Като се излекуваме - не е така Simple Smile

И при децата е аналогично, особено, ако се помага и с пробиотик отвън - за ускоряване на заселването с полезни бактерии  Peace

Руни също вече ака по-рядко, т.е. не е по 20 пъти на ден, а примерно 4 пъти, но все още е всеки ден по няколко пъти  Peace

Последна редакция: чт, 15 май 2014, 16:56 от a.l.e.n.a

# 549
Руми, Руни и Александра са прекрасни, много лъчезарни снимки:)

Г-жа Гертруда Смехуркова
, защо не успяваш да махнеш силиконовите накрайниците? При мен с баткото именно те се оказаха причината да не успява да изсуче достатъчно мляко и да се скъсва от рев. Не че е задължително винаги да е така, просто ти давам идея... Силиконовите протектори искат от бебетата допълнителни усилия, за да сучат, и се уморяват повече...

Не знае какво да прави зърното, идва ѝ малко сякаш. Мотае го с език, пъчи се, плюе го, изнервя се и нищо... Confused Ти успя ли да ги махнеш с първото детенце?

Скрит текст:

Въпрос до ЛЛЛ момичетата
- Ние с Ния пак имаме проблеми с кърменето - виси ми на гърдите /буквално/ и спи по 4-5 часа, заспива 3 мин. след като започне да сучи, оставям я да легне и точно след 3мин. пак се буди с крясък, пак я слагам, след 3мин. и заспива и така по 4-5 часа. Накрая ѝ давам изцедена кърма и се засища и заспива блажено, а мен ми се плаче.  Confused Не успявам да изцедя вече такова голямо количество, каквото на нея ѝ е нужно да се засити - одеве изяде 130мл. след 3 часово висене на гърдите и съм изкарала кърма от фризера сега за довечера. Не успяваме да махнем и силиконовите накрайници по никакъв начин.  Confused Моля за помощ!

Г-жа Гертруда Смехуркова, здравей!
Това поведение на Ния не е необичайно за около 6 седмичните бебета, на колкото виждам че е и тя в момента. Това обичайно е времето когато някои бебета преживяват тъй нареченият „скок в растежа“. Това е състояние, в което на бебето вече не му е достатъчно количеството кърма, което успява да изсуче от гърдите и проявява признаци на глад на по-кратки интервали от време, точно както си описала, че прави Ния. От друга страна се получава така, че колкото по-кратки са интервалите между кърменията, толкова по-калорична става кърмата, което е чудесно за бебета, през първите им седмици, както и при евентуален "скок в растежа". Обикновено това е период около 6-тата седмица на бебето, когато то внезапно увеличава честотата или продължителността на сучене, което обичайно трае няколко дни до седмица. По този начин се увеличава произвеждането на кърма, която вече да задоволява нарастналите нужди на порасналото бебе. Това е нормално поведение на много бебета и ако се отговаря на техните нужди според праявените признаци на глад е възможно до няколко дни, или седмица организмът на майката да отговори на новите нужди на бебето и кърменето да се установи и да влезе в познатият ритъм, който е обичаен за точно тази двойка бебе-майка.

Удобно ли е да попитам колко време суче ефективно Ния от едната гърда? Може да е подходящо за увеличаване на кърмата и за да може тя да се нахранва добре когато усетиш, че тя разреди преглъщанията да опиташ да ѝ помогнеш да доизсуче гърдата докрай с компресия. Ето една статия, където е описано как се прави компресия, както и клипчета за онагледяване на този процес:
http://www.youtube.com/watch?v=e__lgR7mRIg
http://www.youtube.com/watch?v=-4lnvL2_6V8
Едва след като си се уверила, че е изсукала едната гърда добре и след компресията да ѝ предложиш да суче от другата. Когато и от нея тя вече не преглъща толкова често може да е удачно да ѝ помогнеш отново с компресия. Така се откликва на естествената му нуждата от сукане на по-кратки интервали от време. Този подход при кърменето се нарича „пинг-понг“ кърмене и е възможно нещата с производството на кърма да се нормализират до няколко дни. След като Ния е изсукала млякото и във втората гърда, отново би могла да приложиш компресия на гърдата и ако бебето отново има нужда от още мляко да го върнеш на първата гърда, за да изсуче междувременно образувалото се мляко и в нея. Отново би могла да направиш компресия и след това да предложиш пак втората гърда. Това редуване от една страна заявява на организма ти, че бебето се нуждае от допълнителни количества мляко, а от друга самото бебе може да изсуква млякото образуващо се в гърдите в самият процес на кърмене. Много майки споделят, че до няколко дни организмът им откликва със завишени количества на кърма и бебета се успокояват и влизат в познатият ритъм.

Удобно ли е да попитам дали предлагаш биберон-залъгалка, или някакви добавки на Ния освен кърмата, която ѝ додаваш? Може да е удачно докато премине този период да не даваш залъгалката, защото е възможно да се обърква бебето с нея - засукването на биберона и гърдата е различно. Вода, чай, или друго също не е препоръчително да се дава на толкова малко бебе, защото от една страна напълва коремчето на бебето и естествено забавя следващия прием на мляко, като намалява общото количество мляко, което трябва да получи бебето за едно денонощие, а от друга основата на кърмата е 75-80 % вода, така че бебета успяват да си набавят необходимото им количество течност от кърмата.
Кърмата е лесносмилаема и усвояема храна за бебето и това понякога води до по-често хранене, за да може то да си набави необходимите му количества мляко за оптимален растеж и развитие.

Както вероятно и сама си усетила кърменето не е само хранене на бебето, то освен това осигурява на бебето близост с мама, спокойствие и комфорт, който малкото човече е усещало 9 месеца в утробата ѝ и сега е нормално да иска да е близо до нея постоянно. Ако ползваш слинг, може в тези дни на преходния период да е удачно да носиш Ния в него дори и вкъщи. Това вероятно би я успокоило също.

Възможно ли е да я приболява коремчето? Как мислиш, дали Ния усеща някакъв дискомфорт от колики? Ако има такава вероятност също кърменето би могло да е от помощ, защото много майки споделят, че когато завършват хранененто на бебето си със тъй нареченото задно мляко, което е по-калорично бебета им са една идея по-скопойни. Понякога белият шум също би могъл да помогне, а и поставянето на бебето по коремче върху мама, или тати.

Би било чудесно да продължаваш да следваш нуждите на бебето си и ти желая да се радваш на тези хубави моменти, които имаш и ти предстоят с малкото човече!
  bouquet
Tony_st, благодаря, на теория уж всичко би следвало да е идеално. Използвам метода на компресията, когато забави гълтането и видя, че се унася- действа до едно положение, в което тя окончателно заспи и отпусне гърдата. Оставя я легнала и писва отново гладна. Когато гърдите ми са адски пълни и тя е напълно будна, суче ефективно около 30-40мин от гърда, това в най-добрия случай. Но такова кърмене имаме най-много 1-2 на денонощие, другите ни са успиващи и незасищащи за нея. Подозирам и че кърмата ми понякога не е много, особено ако след предното кърмене съм се изцедила- вместо да ми се увеличи лактацията тогава, то гърдите ми не могат да се напълнят хубаво за 1,5-2 часа до следващото кърмене, много са меки, което също много ме притеснява. Залъгалка трябва да призная, че давам, когато ѝ се спи, а не може да заспи и мрънка...знам, че е грешно, но е в моменти, когато силите ми са на привършване. Други течности не предлагам освен кърма. Знам и че част от проблемите ни идват от силиконовите накрайници, но тя наистина е твърде свикнала с тях. Пробвам преди почти всяко кърмене да предложа гърда без накрайник - плюе, мята с език, извива се, ръмжи , накрая се ядосва и заплаква.  Tired

# 550
Здравейте, бих искала да споделя с вас раждането на моята дъщеричка Виктория. Тя се появи на 22.04.2014 г. (термин 19.04.2014 г.), естествено раждане с упойка, тежи 3360 гр., 51 см. Simple Smile Честито и на всички априлски мами от мен, пожелавам ви много усмивки и положителни емоции с малките бебоци Grinning

Последна редакция: чт, 15 май 2014, 18:24 от vbojidarova

# 551

Не знае какво да прави зърното, идва ѝ малко сякаш. Мотае го с език, пъчи се, плюе го, изнервя се и нищо... Confused Ти успя ли да ги махнеш с първото детенце?

Успях, да. И моите зърна не бяха ясно изразени в началото и на двете кърмения. Помагах им в началото като изцеждах ареолата, така че зърното да изпъкне и самата ареола да е по-мека и лесна за засукване. И досега Марки си ближе и смуче зърното малко като подготовка, и после засуква. Не се обезверявай, ще се получи! Стискам палци!

# 552
  • София
mia_ria, и ние сме с кърма и АМ. Пълен памперс виждам един до два дни, което и според доки е напълно нормално предвид факта, че давам и АМ...
Коликите нас ни мъчат и зверския рев е от тях... Давам му Био Гайа и Инфакол, но въпреки всичко си имаме ревливите моменти... успокоявам се , че ще мине и е така - гушкам го с корем към мен и пуска "пръц" - минава му моментно ... пробвай Simple Smile Видях, че си давала Еспумизан (на подобен принцип и Инфакола), но от два пъти не мисля, че ще има ефект Успех   bouquet
Честито vbojidarova много да те радва
Имам едно питане средно през деня колко време спите? Напоследък ни се случва (заради коликите най-вероятно) през деня само да дремем и ако сме на ръце , иначе будуваме и мрънкаме...

Последна редакция: чт, 15 май 2014, 18:35 от Anichka1987

# 553
  • в 1001-та нощ
Гледам да го приспивам и общо взето спи, събужда се от някоя колика, проплаква, изчаквам и ако пак заспи - го оставям, ако е по-упорит, гушвам го, цоква малко и пак заспива Simple Smile

Общо взето - спи, но не и без усилия от моя страна, има нужда от гушване и цокване, макар и за минутка, защото - толкова му трябва, за да заспи отново  Blush

Ако будува е 2-3 пъти на ден по 30 мин  Peace

# 554
  • София
 Днес моята Таничка не заспа от 14:00 до 17:00  часа. Носех я, храних я .. не и не...   Naughty Накроя толкова киселееше , просто й се спеше. Определено започна да бодува повече. Забеляза , че света е интересно масто и предпочита да го изучава, не да спи.  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт