Отговори
# 135
Здравейте бъдещи майки, за първи път пиша изобщо по разни форуми и ме извинете, ако не съм за тази тема. И моят термин е през м. Септември, първо дете. Бих искала да попитам дали има някоя сред вас, която живее в Надежда 1,2,3,4? Преместихме се тук преди около два месеца, а не познавам никой в района. Би ми било приятно да се запозная и обменя опит с мами от тези квартали.
С удоволствие ще чете и кореспонденциите тук.
Успех и лека бременност! Simple Smile

# 136
Здравейте бъдещи мами!

Аз много се филмирах с тези черва....прочетох, че може да са симптом на Даун... а вече е късно за амнио...Защо ми трябваше да чета в интернет... Sad  Толкова е глупаво да не можеш да приемеш, ме нищо няма... Понеделник съм на лекари не знам как ще дочакам въпреки, че днес се обадих на Богословова и тя не се притесни...но аз съвсем откачих от притеснение...

Дано всички чакащи резултати да са най-добрите възможни.

# 137
  • ул. "Мечтание"
Днес бях на преглед на частно. Разкри се мистерията защо почти не усещам бебето - предна плацента.  Mr. Green Огледахме го добре бебчето, имаме даже два кратички записа от 4Д-то. Мерките и теглилките са добре също. Разкри се и другата мистерия... Копчето е момиче!  Mr. Green Heart Eyes

Цветелина, бързо оздравяване!  Hug
Благодаря за поздрава. Много я харесвам тази песен!  Heart Eyes

Адито, честито!  Hug

Полони, много се радвам, че е минало леко. Дано и резултатите да са добри!  Praynig

Агнес, странен избор за "отпускащо" лекарство.  newsm78Би могла да се обадиш на лекарката си и да обсъдиш притесненията си, също да я питаш защо точно ти го изписва.  Peace

cani_t, добре дошла!  Hug

Ната, прегръдки!  Hug Не се паникьосвай.  Hug Един евентуален симптом нищо не значи.

# 138
Нощни очи, благодаря ти!  Hug
Тя дори доц. Томова каза напълно здраво бебе и няма за какво да се притеснявате, пред мъжа ми, обаче аз като съм се стреснала и само това леко изразено състояние ме хвърли в ужас....Може би защото дойде неочаквано, всички други резултати са екстра...

# 139
Янииииииииии, направо се разнежих  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Честита ти девойка  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Ната, не си създавай сама притеснения - ако беше нещо, за което да се притесняваш, доц. Томова щеше да ти каже, че е така. Както бях писала, при мен пъпната връв е захваната по-периферно, а било хубаво да е централно, но доц. Томова гледа кръвотока и каза, че все пак всичко е наред с него. Според мен е по-добре да ни споменат тези подробности, но в нашите случаи с теб те са наистина подробности  Hug

# 140
  • ул. "Мечтание"
Ели  Hug

Ната, ако имаше проблем, щеше да има И други индикации (сега не тръгвай да си ги търсиш зорлем  Hug). Дишай спокойно!  Hug

# 141
  • София
Леле, Нощнииииииииииииии, какви хубави новини!!!!!!! Така се радвааааам, браво на вас!  Hug Сега и мацка ще си гледаш!  Heart Eyes

# 142
Мале, мацки, супер сте! Благодаря ви  Hug Hug Hug

Нощни, честити ти розови гащи   bouquet   bouquet   bouquet  И си права...аз малко нероден Петко си падам, което и лошо.....

Ели, права си - независимо от особеностите важното е всичко да е наред, и щом доцентката не е видяла нещо притеснително - значи няма.  Heart Eyes

# 143
Нощни, честити розови гащи   bouquet Много се радвам за теб Simple Smile

Аз пак да помоля, линк за фейс групата, защото не знам страницата там  Embarassed Благодаря предварително Simple Smile

# 144
  • ул. "Мечтание"
Цвети, групата във ФБ е тайна! Трябва някой да те добави.  Peace Прати ми на лични мейла, с който влизаш във ФБ за да те добавя.  Peace

# 145
Добра вечер!

cani_t, добре дошла!  welcome Леко бременеене с нас! Кога ти е термина, момченце или момиченце чакаш, знаеш ли вече?
Poloni, радвам се, че е минало леко. На колко сантиметра ти е шийката след серклажа? Ще чакам да разкажеш като те изпишат
Маци, дадоха ли ти направление за гастроентеролог? Към кой си се ориентирала?
Muce, дано бързо се отръвеш от коките. Ако ще пиеш антибиотик, може би е добре да си вземеш и пробиотици
Нощни, честити ти розови панделки! Супер, двама големи батковци и малка сестричка, разкош
Ната, не се притеснявай излишно, ако беше нещо притеснително щяха да ти обърнат сериозно внимание върху това и да те насочат към още изследвания, а щом докторката е била спокойна и ти е казала, че всичко е ок, значи е така. И аз си падам нероден петко и мъж ми като влезе на преглед и много внимателно слуша и пита подробно дали нещо е пиртеснително или не и после в къщи като се тръшна да се тревожа и той само ми цитира – докторката каза, че ....като диктофон е Laughing, нямам нужда да правя запис на прегледите. Мен вчера докторката ме пита пия ли асперин или бия ли фраксипарин, докато гледаш кръвотока и аз пропуснах да питам, защо ме пита това, тя нищо не каза, в листа не е писала нищо и аз сега се впрегнах дали пък кръвотока е хубав, за плацентата е писала гранум 0, т.е още формираща се. Оф, това да съм бременна е диагноза просто при мен, такава хипохондрия просто няма, патологичен случай съм ooooh!
Цвети, дано бързо оздравееш, много е неприятно това с гърлото при теб.
Adyto, честити розови гащи!

Лека нощ!  bouquet

# 146
  • София
Еспа, ама вярно си рядък случай ти!!! Я се стягай  Naughty
Ами не ми дадоха направление. Педиатърката смята, че детето си е добре. Само дето имало запек, който трябва да оправя. Да съм му била давала да яде круши и т.н. Тя мен точно ще ме светне какво да му давам, та аз ли не знам!?!?  ooooh! Мога да я посъветвам тя с какво да отслабне  #Cussing out Както и да е, щял да прояде, аз обяснявам, че нещата с яденето не вървят надобре, но тя си твърди, че непрояло дете няма  #Crazy Убедена съм, че има някакъв проблем, не може така от нищото детето да отказва готвено вече 5-ти месец, като преди това се хранеше като разпран  Thinking
Тя ми говори, че от никнещите кътници било. Че той дори не ги усеща, че растат. Тия последните му избиват най-леко. Както и да е, ще взема направление от братовчед ми и ще ида в МЦ Детско здраве на ул. Ами Буе. Там бачкат със здравна каса, не съм се ориентирала към доктор, вероятно ще запиша най-скорошния час при който и да е доктор. Честно казано дори не намирам инфо или мнения за тия доктори там. Само съвети дават мамите да се ходи там, пък никакви отзиви не чета. Явно никоя майка не се притеснява, че детето й не яде. Оф, изтрещях вече, спирам по темата, че ставам досадна  Confused

# 147
Маци, стягам се, мен от време на време ми избиват чавиите Crazy
В Детско Здраве съм водила Сами, заради проблеми с рефлукс и лактозна непоносимост. Бях много доволна от докторката, възрастна изглеждаше от старата школа, много подробна и загрижена. Утре ще се разровя из  документите да ти кажа как се казваше
Не се ядосвай на педито, слушай инстинктите си, щом ти подказват консултация значи заведи го Hug

# 148
Добро утро, мили дами!

Еспа, ние с теб сме..  Joy Снощи и аз изчаках да се прибере ММ и да ми повтори дословно няколко пъти какво е казала лекарката и че място за притеснение няма...Не знам как ме издържа.. Такъм здравомислещ човек съм по принцип, ама както казваш ти като избият чивиите.. Crazy Ти наистина недей да го мислиш толкова щом лекарката ти е дала нещо да пиеш, обикновено се презастрахова и няма смисъл да те тревожи. Както докито на една приятелка и беше казало, има толкова особености на една бременност които не са тревожни и не е необходимо бременните да знаят за тях защото само се стряскат и не трябва да им се казват, освен ако не е тревожно.

Маци, ама как така педиатър отказва да даде направление???? Доколкото знам е длъжна по закон... Thinking Може би трябва да я смените...

Много ви благодаря за подкрепата, наистина много се бях уплашила снощи... Confused Дано размите това с червата на бебка и се окаже моментно.. Praynig

Хубав и спокоен ден на всички  Hug

# 149
Добро утро!!

Цветалина Костадинова, моя бебок също рита основно вечер, през другото време почти не го усещам  Simple Smile! От два дни обаче имам чувството, че се мести и успявам да усетя точно къде е, защото мястото е по твърдо и ритничетата са основно там. Иначе ме подритва ту от ляво, ту от дясно. А вчера следобяда както не се беше обаждал целия ден ме изрита доста силничко, чак на мен ми стана чудно, че все още е рано, а мъника има толкова сила Simple Smile!

Nata_31, като чета това, което пишеш леле ама аз съм същата. И на мен докторите казват, че всичко си е е много добре при бебето. Обаче аз взема, че прочета нещо и хоп в ужас изпадам.
Момичетата са много прави, още си спомням думите на една от тях /жалко, че немога да си спомня ника й/ как ние хората понякога търсим и се притесняваме за неща, които реално лекарите са казали, че не съществуват. А аз съм спокойна точно два часа след преглед дори да е при най-голямото светило в медицината  Embarassed. Както казва Espa  Simple Smile такава хипохондрия просто няма.

Момичета и аз пия по половинка аспирин протект от началото на бременността, заради предишен аборт. Доки каза да го спирам като вляза в пети месец. Обаче много ме е страх ако го спра да не стане нещо. Вие докога ще го приемате?

А и още нещо да ви попитам /пак прекалих с въпросите/ как се установява има ли проблем с шийката? Възможно ли е да се види на ехограф или трябва гинекологичен преглед? Последния път като лежах за болничен ми я провериха с пръсти и казаха, че била затворена. Но от два дни имам болки сякаш във влагалището. Чудя се дали е от разширяването на матката или има друг проблем.

Май, се позабравих с писането. Хубав и слънчев ден!!!

Общи условия

Активация на акаунт