Отговори
# 150
  • София
Здравейте момичета!
Преди време се включвах, но едва ли помните. С термин 28 Септември или там някъде, момче, отново Simple Smile
За съжаление нямам време да ви следя, имам доста ангажименти, което е и добре, защото не ми остава време да се замислям много над нещата Simple Smile И без това в началото си имах притеснения и сега продължавам да имам разни екстри, но поне се поуспокоих някак си.
Имам записан час за Марков на 19ти Май - 12 часа. Някой иска ли го? Преориентирах се към Карагьозова, понеже ми се наложи да мина ФМ между първата и сега втората и по ми хареса като познания.
Лек и усмихнат ден ви желая Simple Smile

# 151
Елч  ние бяхме до вратата , но напоследък съм такъв заплес, че нямам спомен кой излезна от кабинета. Спомням си само хората , които влзенаха след теб ,понеже през цялото време докато чакаха си говориха по телефоните доста шумно, а ММ беше по-напрегнат и от мен преди прегледа и нещо се дразнеше  Wink
Цвети -  аз на няколко пъти, от както съм бременна , пия инфлуцид ударно за по ден и спирам настинките и вирусите още в началото. А като беше грипа зимата 1-2 седмици пиех по 1 профилактично.
Ната мен лично на ФМ Марков ме гледаше, за да отрече сиптоми за даун заради БХС 2 и това с червата не го е споменал ,имаше поне други 10 признака  . Спокойно. Дори да е някакъв симптом , то сигурно е толкова минимален шанса да е определящ, че не го взимат в предвид. А и щом и Томова ти е казала ,че бебето е добре, значи е добре  Hug
Еспа с диагнозата бременна хипохондрия явно сме си цяла група  Laughing
Нощни честити ти розови гащи. 

# 152
Запис и от мен в новата тема...ние сме с девойка  Heart Eyes

# 153
полони, радвам се, че всичко е минало ок!

ната, амниоцентеза може да се прави до края на бременността. друг е въпросът, че тов ане звучи като основателна причина за такава. много ми е забавно да те чета, гледам се острани - с разума си осъзнаваш, че няма проблем, ама продължаваш да кОпаш Mr. Green Успокоявай се вече, на следващата ФМ всичко ще е наред! Hug

еспа, като чета за теб все едно за мен говориш. и аз съм голям филм, и мм слуша и запаметява всичко и после като отворя уста и веднага цитира дословно лекаря Mr. Green

рали, на мен последният път ми измериха шийката с коремен ехоград 3д.

колибри, тези срещу вас ги помня и аз. те бяха там още от преди 12 ч. аз си бях взела рийдъра да чета книга. мъчих се 10 минути и го спрях, те не млъкваха, обсъдиха всички истории в списание "стори", "ок" и каквото там докопаха Laughing за теб съм почти сигурна, че дори не ни погледна, тм ни хвърли един поглед, като пожелахме "лек ден", стори ми се добродушен Simple Smile

ра_ив, много се изкушавам да ти взема часа за марков, ама пусто не знам дали ще ми излязат резултатите дотогава. иначе сме се уговорили с марков да ида без час, като се появят, ама хич не обичам така.

аз забравих да ви разкажа нещо, което много ме изуми. онзи ден марков ми каза, че имам "най-лекият вариант на двурога матка". едно бебе съм родила никой не ми го е казал. отгоре матката ми била щипната. някой да има такава? върти ми се из главата, че е малко по-проблемна...

# 154
Ната, ама с тебе сме за бой  Hug. Като ме пратиха на второ БХС аз бях убедена, че има проблем. Питах дофторката - тя каза, че всичко е наред, но за всеки случай не е лошо да направя. Пише на листа, че няма УЗ маркери за малформации. Но това за мен не важеше. Ей побърках се от притеснение баш по Великден и като излязоха резултатите чак си отдъхнах. Дишай, всичко ще бъде наред! (казвам аз, но ще видя как ще съм след ФМ  Rolling Eyes)
Нощни - много яко, супер новини! И извини тъпичкото обяснение за това дето е като кегуру, ама е слинг  Crazy, ама главата ми е компот напоследък. Имах предвид http://www.amazonas.eu/en/baby-carrier/mei-tai.html и http://www.amazonas.eu/en/baby-carrier/smart-carrier.html

Рали, на мен в 13-та седмица ме гледаха с коремен ехограф дали имам скъсяване и дали имам разкритие. Предполагам при съмнение щяха да минат на преглед с вагинален.

Маргито - честито!

Иначе аз продължавам да лекувам зъби, както каза стоматоложката дано ми останат зъби след тази бременност.  Joy

# 155
Еспа, аспирин протекст се дава задължително при ин витро (аз си доизпивам опаковката и го спирам), без ин витро фракси и/или аспирин протекст се дават при някакъв проблем с кръвта (тромбофилия и разни други)... Не знам защо док те е питала, но със сигурност ако имаше нужда сега да приемаш нещо, щяха да ти кажат, така че  newsm25 притеснения  Hug

Ел, и ти стига с глупостите  Hug

Да си кажа и тук - вчера пак се чудех дали това, което усещам, е бебка или си въобразявам и казах на ММ да си сложи ръката на пупата ми да види дали усеща нещо - такава доволна усмивка се изписа на лицето му... и само каза "да, да"... а днес си видях кръвните резултати - хемоглобин 133, желязо - 17, направо не можах да повярвам.

# 156
  • София
Ната, тя ми е личен лекар още от дете. Страшно добър диагностик е и е много опитна. Имам й страхотно доверие по много въпроси, ама тук ме разочарова много. Не мисля да я сменявам заради това. Сама също мога да потърся решението. Просто исках да имам мнението й по въпроса като обясня всичко с подробности. Може и наистина да няма нищо притеснително и да е период. Всъщност това неядене съвпадна с варицелата и никненето на последните кътници, които растат вече 4-ти месец. Та може и да е права. Ама мойта майчинска паника си е лудост направо. Самата тя винаги ми е казвала, че щом майката усеща нещо нередно, значи е така, но защо вчера и предните пъти ми казва да не се тревожа не знам просто.  Rolling Eyes Така или иначе ще заведа малкото на специалист за да получа адекватен съвет от лекар в тази област.
Еспа, ще се радвам, ако изнамериш името на тази докторка, поне ще знам, че си била доволна и няма да се чудя при кого да запиша час.
Абе, мамчета, по повод усещането на бебчо. Преди време го усещат по-напред към корема, демек можех да го усетя с ръка, а сега сякаш го усещам супер навътре. Може да се е наместило по друг начин, знам ли.  Rolling Eyes
Сутринта ставам и какво да видя, водата спира. Сега погледнах в нета, има авария, дано я отстранят днес.  Praynig Напълних тенджери и легени.

# 157
Ел, и ти стига с глупостите  Hug
ахахаха, баш! Mr. Green Mr. Green Mr. Green
засрамвам се веднага! Laughing

# 158
Момичета, страхотни сте  Hug Дано занапред само хубави нещо се чуват тук и когато му дойде времето да гушкаме прекрасни здрави бебоци и бебочки  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Елч, не знаех това за амниото...Макар и това наистина да не звучи като разумна причина за което.. Embarassed
Аз като отида при Богословова ще я помоля да ги огледа нещата отново като на фетална, все пак има и апаратура и е специалист. А, тя, доц. Томова дори не спомена да се налага следваща ФМ. Просто го записа за да го има предвид и моята докторка. Ще видим док какво ще каже в понеделник. Не мога да повярвам, че може разумен мозък да се държи така ирационално.... Срам ме от мене си.. Дори дословното повтаряне на думите на лекарката от мм не можа да ме отърси от филмите в главата ми... Shocked  
Елч, явно никой не го е сметнал за необходимо да ти каже и явно не е имало нужда Peace Може да си споделила, но ти как роди първия път (ако не е много нахално да питам де).

Рали, шийката се вижда и с коремен  Peace

ра_ив, аз ще говоря с моята лекарка да ми каже дали ще ме прати и другаде са второ мнение, и то само марков остава май...но ще видим, дано всичко е ок.  Praynig

А за болните, защо не пробвате осцилокоциум или аз пия един аюрведически чай Samahan?

Някой каза нещо за логорея.... Embarassed

# 159
Добър ви ден!
Аз допивам кафето и ще поработя, че до сега се мотах да гледам бебешки шапки, страхотно сладурски има в etsy, харесах поне 5, но тази ми е фаворит
http://www.etsy.com/listing/150050424/hand-knit-baby-hat-baby-bo … op_home_active_16

Маци, доктор Куманова. Дано ти допадне и на теб и свърши добра работа
Ели, честити ритничета. И благодаря за инфото Hug
Елч, лежиш още, нали? За двуроги матки нищо не знам, ама ти предлагам и ти да не се ровиш Mr. Green
Wickedly, ще те пускат ли вече? Как си?
Рали, обикновенно замерват шийката с вагинален ехограф. Може и с коремен, но го правят по-рядко, не знам защо. За разкритие проверяват с ръка, не знам дали може да се замери по този начин, сигурно може

Чудя се сега за морфологията в 33 та, дали да запиша час пак при Стратиева или да звъня от сега на Марков. При Стратиева това чакане по 2 и повече часа ме убива, но пък поне не търсим място за паркиране по 1 час.
Хубав и удмихнат ден  bouquet

# 160
  • София
Еспа, много благодаря! Сега ще се поразровя и за още мнения за нея. Тя е там първа в списъка с детските гастроентеролози.
Аз вчера попаднах тук на една тема за странни и рядко срещани имена и дори си харесах няколко момичешки, та ще ви ги споделя.
Леона, Тония, Лорна, Стела, Агата, Камея, Луиза, Ирен, Естела, Дея, Елея, Кала, Стея, Флора, Флори, Лана, Лина. Някои от тях не са толкова редки. Иначе са готини, кратки и оригинални точно по моите критерии.

# 161
Маци, когато аз бях в твоето положение с неяденето и моята педиатърка така ме отсвири. Просто за педиатрите липсата на апетит и нежеланието за ядене не е проблем май. според моята лекарка масово децата били дебели, което било проблем, а това че моето е много слабо според нея е предмство. Тебе май те притеснява запека а не килограмите.
Иначе да ви се похваля моето бебе е пак момче. Искахме с мъжа ми пак момче и много се радваме. Дано всичко само да е наред, че и аз съм в групата на хипохондриците, още повече че втори БХС не правих и сега ме е страх дали ако бях направила щеше да се открие вероятност за проблем, още повече че върху листа от ФМ изрично пише, че хромозомни аномалии не се откриват с ултразук. Не че искам да създавам излишен стрес, но моята позната чието детенце е с Даун е правила БХС - незнам ранен, късен или и двата, но е факт че не е отчел проблем. Така че всичко е божа работа. Тя ми каза че единствено изследване което потвърждава или отхвърля тази диагноза е амниоцентезата, така че тези момичета които я направиха поне един страх отхвърлиха със сигурност.  Трябва да си пазим нервите, защото веднъж бебета да се родят после почват сериозните проблеми, така че трябва да сме силни.
Приятне ден

# 162
Аз пък нямам предпочитания за пола. Не мога да кажа, пак исках момиче, или искам момче. Каквото е такова. Ако вече имам две момичета, може и да посикам третото да е момче  Mr. Green ама едва ли ще стигне до три.

Страхът и притесненията няма да ни напуснат, то е ясно. Дано не са силни  Crazy
Аз чета от време на време августинките и юлките и понякога много се стресирам.

# 163
  • София
Кристина, много си права, няма добър и лош резултат, все си в кюпа, дали с 1:3000 или с 1: 200, все е възможно да си това 1 Ето за това не го направих пустия БХС.
А какво стана с твоето детенце? Прояде ли и води ли го на специалист. Мен наистина ме притеснява изхождането, но имам и големи притеснения относно храненето. Имам чувството, че има страх това дете от нова храна.  Rolling Eyes

# 164
  • ул. "Мечтание"
Привет!  Hug

Днес се "радваме" на мъгла и дъжд.  Crazy Това време тотално се е смахнало. Един ден пек та се не трае, на другия - дъжд и мъгла.  Crazy

И извини тъпичкото обяснение за това дето е като кегуру, ама е слинг  Crazy, ама главата ми е компот напоследък. Имах предвид http://www.amazonas.eu/en/baby-carrier/mei-tai.html и http://www.amazonas.eu/en/baby-carrier/smart-carrier.html

Втория би трябвало да става от новородено, тъй като основата му може да се регулира на ширина.  Peace Първото е подходящо за бебета на 3-4 месеца и нагоре.

Ели, много се радвам за теб!  Hug

Маргито, честита девойка!  Hug

Кристина
, честито момченце!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт