Отговори
# 225
Днес и аз бях на лекар всичко ни е наред . Имах често сърцебиене и ми изписа магнерод.    Относно батковците и каките нека са ни живи и здрави  Hug пък с другото ще се оправим.
Лека вечер мами и санувайте ангелчетата от коремчетата  Peace 

# 226
  • София
Нощни, много ти благодаря Hug
Аз нямам пасатор. Дали ще стане с миксер да го разбия като го сваля от огъня или да отивам за пасатор   animal037

# 227
Яяя, колко отдавна не съм влизала Simple Smile Връщам се да чета.

# 228
  • ул. "Мечтание"
Нощни, много ти благодаря Hug
Аз нямам пасатор. Дали ще стане с миксер да го разбия като го сваля от огъня или да отивам за пасатор   animal037

Не съм пробвала, но не пречи да опиташ  Wink Ако имаш кухненски робот с S-оразен нож с него става със сигурност.

Ели, супер! Приятна почивка.  Hug

# 229
еспа, и двете имена са прекрасни,което и да изберете все ще е готино Simple Smile
ние пък сериозно се затруднихме с мъжките имена Sad

flapper, мога да се съглася, че кроткостта/хиперактивността донякъде зависи от родителите (още повече, че точно вчера говорих с една приятелка псохоложка по този въпрос), но съм категорично несъгласна, че неяденето на едно бебе зависи от възпитанието или от вътреутробното му развитие. ако знаеш нещо по въпроса би ми било интересно, разбира се. защото моята дъщеря от първя ден, в който се роди яде по-малко, отколкото трябва, а още от захранването си отказваше да яде почти всичко. та, как може да се влияе на бебето в корема ни в тази насока?

елинка, весело изкарване на морето! Simple Smile

на мен вчера не ми остана време да драсна и тук, но за отчет: излезе ми първият резултат от амниоцентезата и пичът е здрав! Simple Smile преди като четях, че жените ревяли като им кажат и си виках "тези пък!", ама голям рев му дръпнах и аз. едва се обадих на майките Mr. Green то срамна работа - уж хубави новини нося, ама... само моят приятелка психоложката ме подкрепи, те нали винаги са ЗА да си поплачеш Laughing но важното е, че всичко е наред! сега само да минат и останалите 2 седмици, в които има риск от аборт от амниоцнтезата и всичко ще е наред вече  Sunglasses

# 230
Здравейте, момичета!

Днес времето се е усмихнало

Елч, и тук поздравления за прекрасните новини! Лека и безпроблемна до края да е бремеността ти Hug. За имената, дано бързо го измислите. Имате ли вече някакъв редуциран списък или критерии, по които да даваме някакви предложения, ако ще са от помощ? Бях попадала преди време на някакъв списък с имена на блъгарски ханове, някои ги чувах за първи път, но имаше много хубави сред тях, но в момента нищо не помня

Ели, страхотно е, че ще отидеш до морето!
Цвети, преминаха ли ти болките?

Относно по-големите деца – естествено, че храктера играе роля, иначе нямаше да са отделни личности, а щяхме да ги моделираме както си искаме по наш образ и подобие. Всяко дете е уникално и неповторимо, и съответно подхода към него трябва да е различен, с мисъл, с грижа и с любов, няма универсални формули, както няма и еднакви деца. За това и да си родител е толкова трудно, предизвикателно, отговорно и удовлетворяващо, също изпълващо със съмнения за правотата на подходите и постъпките ни. Искрено се надявам малкото да е маалко по-кротко от Сами и в същото време знам, че дори за е такова, ще си има други особености с които да ме предизвиква. На първо време само се надявам да не е злоядо и да е ако може малко по малко ревливо от Сами, който не млъкна първите 3-4 месеца нито за минута Simple Smile

Скрит текст:
Да се оплача малко, аз се вкарах в някаква драма с предучилищната. Сами не ходи на детска градина, никъде в района не е класиран. В училищата наоколо групите били запълнени ми казват директорите, като предимство имали 6 годишните. Някой знае ли задължително ли е предучилищното обучение от 5 – според закона е, поне аз както го чета. От друга страна места няма, с предимство са 6 годишните, а за да запишеш първи клас после ти трябва бележка, че е завършено предучилищно. Вече си мисля да си платя глоба, ако не го приемат никъде, обаче това ще е ок ли за да тръгне на училище после? Другият вариант е частна лицензирана градина, но те са адски скъпи. Имам чувството, че живея в държава управлявана от параграф 22 – хем те задължават за нещо, хем няма условия за него, хем ако не го изръниш подлежиш на санкции.
Простете за мрънкането, ама нещо ми дойде в повече

Хубав и сумихнат следобед  bouquet

# 231
  • В царството на мечтите
Интересна тема сте подхванали за по големите деца. Аз си мисля, че бебето ще е коренно различно от каката ми. Мисля, че това което не е била тя ще е то. Например тя не спеше .От много малка започна да спи само следобед за 1 час най много и вечер. Някъде от 2 месеца така и мисля, че сега бебето ще спи.
Тя ми ядеше всичко. Без проблеми, смятам че бебе ще е злоядо.
Поне според мен ще са многоооооо различно едното дете от другото.

# 232
Еспа, благодаря ти че мислиш за мен  Hug Ами в гърлото болките преминаха Simple Smile В слабините днес не усещам нищо, дано и да не се повторят повече  Praynig
Скрит текст:
Еспа, исках да те питам, ти болки ли усещаше преди да видят лекарите че шийката ти е с разкритие? И дали усещаше нещо по различно там долу?  Embarassed При мен няма болки, но има някво напрежение, малко е като цистит, малко е като че съм в цикъл, втори ден, имам усещането че от долу съм разтворена  newsm78 И това чувство се засилва, около дата ми за цикъл, преди нея и около нея, най-вече около датата. ще ти бъда благодарна, ако ми отговориш   bouquet

# 233
  • София
Привет момичета,

Как сте днес, надявам се далеч от всякакви болежки?  Peace

Исках да попитам дали сте срещали някъде списък/именник с НЕ-български имена?  newsm78 Искаме да си харесаме име, което "ще си отива" с това на Луиза и си мисля, че няма да е българско. По принцип имам идея за име, но преди 20 дни на първия братовчед на мъжа ми се роди момиченце и името, което й избраха е със сходно звучене на харесваното от мен.

За децата-  не мога да се изказвам с такава категоричност, въпреки, че не съм вече съвсем без опит, година и пет месеца са си година и пет месеца.  Mr. Green Иска ми се да вярвам, че факта, че изкарах една спокойна и без притеснения бременност и това, че по принцип съм си спокойна е повлиял върху това да имам кротко и спокойно бебе и дете, което до момента не ми създава големи проблеми и главоболия. Но... ще видим дали втората девойка ще разбие това мое усещане на пух и прах.  Laughing

Вчера влязох в един детски магазин за дрехи да купя подарък за наше съседче и продавачките веднага ме нападнаха, че "вече имало страхотни летни комплекти за изписване."  Crazy Едва се удържах...  Laughing

# 234
Еспа разбирам те с главоблъсканицата за предучилищната. Това което аз знам е че е задължителна води се в детските градини първа подготвителна и може да се кара в детска градина  или училище. Проблема с предучилищните в училище е че са до обяд 12.30 и нямат занималня следобед /освен частните или сдруженията на родители от типа на Шилер/ За записване в училище ще ти искат бележка за завършена 2 подготвителна група т.е. тази която трябва да запишете септември месец ако сте набор 2008 год. При нас тази година родителите които получават детски трябваше да носят бележка че децата посещават редовно детска градина иначе им спираха детските.
Аз да се оплача в момента съм с ужасна жлъчна криза и се чудя мога ли да пия спазмалгон или босколизин, някой да съвет какво да правя не ми се ходи до болницата в събота ама ако не бях яла пържените филии сутринта сега нямаше да е така, но пуста лакомия.
Е оплаках ви се малко лека вечер на всички  Simple Smile

# 235
Елч знаех си, че всичко ще е наред, много се радвам за теб Hug

kabzi и аз си имах проблеми с жлъчката, облекчаващо ми действат няколко резена лимон,пробвай може и на теб да помогне.

# 236
Цвети, имах леки болки, като предменструални, ниско долу и в кръста. Усещах, че ме боли шийката, но аз тази болка я познавам от първото раждане, специфична е. Имах също болезнени контракции, но не много. Но моята шийка е къса по принцип както се разбра, та малко напрежение и контракции я е свило малко, ама достатъчно
Също, много специфично усещане има – тежест ниско долу, като напрежение, все едно матката ти тежи, все едно си в цикъл в най-силните дни, не знам дали обясних добре. Това било заради клиновидното разширение от горна страна на шийката което е опасно, да не направи разкритие. Ти отдавна се тормозиш с тея болки и притеснения, доктора последният път погледна ли ти шийката, какво замери? Като лежах в болницата, разбрах от другите майки, че ако бременна се оплаче от болки някакви, първо стандартно и мерят шийката и ако тя е добре търсят други причини, цистити и т.н

Kabzi, дано ти мине бързо жлъчката, за жалост не зная дали може да пиеш бускулизин и спазмалгон. Вероятно усещането е ужасно Hug
Скрит текст:
Благодаря за инфото за предучилищната. Мен не ме тревожи полудневното обучение, даже го предпочитам, но пък от тази година почти на всякъде по училищата приемат за целодневно, което явно им ограничава местата. Сами е 2009 набор, т.е сега ще е на 5 и ще трябва да изкара 2 години в предучилищна до 7 години.
Според закона за народната просвета
Цитат
„Чл. 20. (Изм. - ДВ, бр. 36 от 1998 г., изм. - ДВ, бр. 90 от 2002 г., в сила от 2003/2004 учебна година, изм. - ДВ, бр. 78 от 2010 г., в сила от 05.10.2010 г.) (1) Предучилищната подготовка на децата две години преди постъпването им в първи клас е задължителна, но не по-рано от годината, в която детето навършва 5-годишна възраст.”
Ако от друга страна искат само бележка от последната година, ще си прява пас и тази Thinking.

Юле, не знам дали ще го счетеш за такова дето да пасва с Луиза, но на мен ми хрумва - Лора

# 237
  • ул. "Мечтание"
Исках да попитам дали сте срещали някъде списък/именник с НЕ-български имена?  newsm78 Искаме да си харесаме име, което "ще си отива" с това на Луиза и си мисля, че няма да е българско. По принцип имам идея за име, но преди 20 дни на първия братовчед на мъжа ми се роди момиченце и името, което й избраха е със сходно звучене на харесваното от мен.

Ето няколко сайта:
http://www.thinkbabynames.com/
http://www.babynames.com/
http://www.sheknows.com/baby-names
http://www.babycenter.com/baby-names

Елч  Hug Hug Hug

През Юни ще съм в София. Сега уточняваме датите и къде ще правя срещите за слинговете. Ще ви пиша веднага щом стане ясно.  Peace

# 238
еспа, ние няколко имена харесахме, ама никое не ме грабва или ако мен ме грабва мм не Sad
засега остана да го мислим между Калоян и Калин, ама...няма го уау-ефекта. а и някак и двете не ми отиват на Дара... мм ме заби с изказването, че харесвал класическите имена Георги, Николай, Петър и т.н., а аз точно тях не харесвам. ужас! както измислихме на Дара името за 5 минути, така тук се затруднихме сериозно Laughing Аз съм голяма почитателка на историята по принцип и попоглеждам ханските имена, ама пусто тези, дето ги харесвам са все едни изчанчени, чак на мен са ми прекалени  Laughing е, Калоян си седи де, ама да видим...

голям филм това с предучилищната, но не ме учудва. аз съм в същия параграф 22 сега с детската градина. Дара не беше приета на ясла и сега тези, които са били приети (да се чете като "уредени") имат предимство и нещата с приема за детската са мнооооого на кантар. страшна идиотщина - не стига, че държавата не е успяла да ми осигури място в ясла (откриха 6 места за целия квартал!), ами и съм наказана заради това.

бонбон, странна логика! Laughing

# 239
Цитат
Цвети, имах леки болки, като предменструални, ниско долу и в кръста. Усещах, че ме боли шийката, но аз тази болка я познавам от първото раждане, специфична е. Имах също болезнени контракции, но не много. Но моята шийка е къса по принцип както се разбра, та малко напрежение и контракции я е свило малко, ама достатъчно
Също, много специфично усещане има – тежест ниско долу, като напрежение, все едно матката ти тежи, все едно си в цикъл в най-силните дни, не знам дали обясних добре. Това било заради клиновидното разширение от горна страна на шийката което е опасно, да не направи разкритие. Ти отдавна се тормозиш с тея болки и притеснения, доктора последният път погледна ли ти шийката, какво замери? Като лежах в болницата, разбрах от другите майки, че ако бременна се оплаче от болки някакви, първо стандартно и мерят шийката и ако тя е добре търсят други причини, цистити и т.н

Еспа, Ами последния път беше в началото на месеца и тогава не се чувствах така, странно. И не съм го споделила с докито. Нямам болки, освен придърпването от време на време ту в ляво, ту в дясно. Мисля сега в понеделник да я питам и задължително да й кажа как се чувствам и ще й кажа, даже че се вкарвам във филми, с тази шийка. А и не знам дали усещането е като тежест, ама и аз като не знам какво е, и не знам какво да усещам. А и не мога да кажа и какво усещам точно, много е гадно така, чувствам се като идиот  smile3518 Много ми е гадно Sad А и се надявам без да я моля да я погледне, все пак в тази клиника съм оставила толкова пари и ще оставям тепърва още и искам да получа нужното внимание  Naughty  Crossing Arms

Елч, на мен Калоян, много ми харесва. А от ханските имена ми харесват: Борис, Владимир, Симеон ( на мен ми е най-любимо и за това, ако имам момче, ще се казва така Simple Smile ) и Светослав ми харесва Simple Smile Надявам се да съм била в помощ Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт