Отговори
# 210
Е, значи имам някакъв шанс, второто да е саксия Joy
Аз понеже не вярвам много, поизчаках има няма 7 години, преди да се престраша, и от сега разправям на малкия, че ще го пратя в интернат, за да имам нерви за второто Joy Joy, че честно казано с две чудовища, вече наистина ще вляза в лудницата #Crazy
и аз както вече многократно присах на това се надявам или ако не друго поне да има апетит. А пък и около мен има много примери за това как едното дете диво, а другото нормално. Така съм обещала и на мъжа ми защото той ме заплашва, че ако пак е същото отива и се хвърля от някоя скала  Laughing за повече драматизъм.

# 211
  • София
Здравейте момичета:)
Кожата на ръцете ми е станало много чувствителна и получавам обриви от различни препарати за чистене и миене ( едни такива бели водни пъпчици отсрани на пръстите, които сърбят неприятно).
Мразя да ползвам ръкавици, но ми се налага сега:(
Вие какви препарати ползвате?

# 212
  • ул. "Мечтание"
Вие какви препарати ползвате?

Правя си това:
Четири цели лимона
200 г сол
200 ml оцет
400 ml вода

Обелете лимоните и отстранете семките. Смесете всички съставки.
Сложете всичко да ври 15 минути.
Разбийте с пасатор, докато получите гладка паста.
Да се съхранява в стъклен буркан

За миялна машина: Две супени лъжици

Използвам освен като веро, също в миялната (отделно трябва да се ползва сол), за почистване на плотовете, мебели, фаянс, на практика почти за всичко.  Peace

# 213
  • София
Нощни, понеже нямам съдомиялна, като веро може ли да се използва сместа? Хубаво ли измива съдовете и загоряло от тави?

# 214
Ех, момичета прочетох постовете за вашите дечица. Разсмяхте ме какви са дивачета Simple Smile!

Моята зълва има две дъщерички и тя и мъжа й са страшно възпитани и интелигентни, никога не им посягат, всичко им се обяснява кротко и нормално с много любов и разбиране.
Обаче въпреки цялото това търпение и обясняване двечките са големи сладурки обаче пък са дивачета и половина Simple Smile, като се сетя, и ми се изправя косата Simple Smile. И аз бях на сто процента убедена, че всичко зависи от родителите, но явно детето си има свой характер и май родителя неможе да го промени. както казва  С. Алекс и аз се моля моето да прилича на баща си тихо, кротко и спокойно, че ако прилича на мен ще имам нужда от  психиатър, психолог и от още доста лекари от този тип.

# 215
  • ул. "Мечтание"
Нощни, понеже нямам съдомиялна, като веро може ли да се използва сместа? Хубаво ли измива съдовете и загоряло от тави?

Да, да, може. Тя в оригинал си е точно веро.  Peace По мое мнение измива по-добре отколкото верото. Малко е странно в началото докато се свикне, защото не се пени и усещането е различно. Но например ръцете ми след миене са меки, а не напукани и сухи.  Peace Също така мирише много приятно - на цитруси. В началото може да има по-силна миризма на оцет, но обичайно до 24 часа след приготвянето се е изпарила.
Май само прозорци не мия с тази смес.  hahaha Joy

# 216
Май нещо не съм се изказала както трябва. Използвайки думата родител, не исках да конкретизирам само майката и бащата (моя грешка, че не уточних), а по скоро възрастните около едно дете(било баби, дядовци, роднини, познати а по късно и персонала в яслите/градините, които прекарват доста време с децата ни). Спор няма, че децата си имат характер, който с годините се изгражда. И не мисля, че едно будно и пълно с енергия дете трябва да е проблем, напротив, предпочитам да тича по улиците, да пада, да щурее, вместо да седне на пейката до мен и да не контактува с никой. Но не съм съгласна и с мнението да се удисва на всеки техен каприз само и само да не се разреве, или тръшка, или неща от сорта.

Относно това до колко разбират, от личен опит мога да кажа, че много ясно знаят дори в малки месеци това, което ги вълнува. Племенникът ми още на 5месеца знаеше при кой да се разплаче, за да го гушне. Можеше час да си лежи и само да му говориш и занимаваш с една дрънкулка, но като чуеше гласа на баба му вдигаше ръце и започваше на плаче.

# 217
 ioana_ana, консултирах се с гинеколог, още в деня в който се разболя малката, той ми каза че няма нищо обезпокоително за плода и слава богу за сега всичко е наред с бебенцето.Притеснително било ако се разболееш точно преди раждането,защото организмът няма време да изгради антитела и да ги предаде на бебето.Тогава детето се разболява непосредствено след раждането и има по голяма опасност за него.Имам и такъв пример до себе си,майката и бебето се разболяха в рамките на 10 и 20 ден след раждането.Детенцето си е на 2  годинки вече напълно здраво.
За консултацията с генетик, ако е само във връзка с варицелата мисля че не ти е необходима.Няма да ти кажат нищо съществено освен да изчакаш.Аз работя в тази сфера.По добре консултация с вирусолог след като  са ти готови резултатите на Ig варицела.
Благодаря,че сте ме добавили на първа страничка, може да ми сложите и един розов щъркел Simple Smile

# 218
  • София
"Нахлувам" в темата, за да дам препоръка за доц. Мангъров като вирусолог, който ще успокои притеснените бъдещи мами, относно варицелата. Wink  Peace

# 219
Момичета да ви питам и тук, някоя от вас има ли болки в слабините? Преди имах болки в костта, от време на време, а преди малко ме заболя нещо долу, не е силна болка, ама до сега не се е случвало.  newsm78

# 220
И не мисля, че едно будно и пълно с енергия дете трябва да е проблем, напротив, предпочитам да тича по улиците, да пада, да щурее, вместо да седне на пейката до мен и да не контактува с никой.

Oх flapper, не се сърди, ама много ме разсмиваш с този позитивизъм. "Будно и пълно с енергия" можеш да наречеш наистина дете, което щурее, пада и става, ама като ти се шмугне между краката да пресича улицата изведнъж, или засилен по баира надолу се изгуби между хората, независимо, че тичаш с 100 км/ч да го гониш и ти се наложи да го търсиш с полиция, или учителката в ДГ ти каже, че има 30 години опит, ама такова чудо никога не е виждала, повярвай ми,  проблем е, че и още как.
Но все пак това са крайности, просто ние сме в точно тези крайности и затова ми е много забавно, когато някой на когото не му се е падало такова нещо за дете тръгне да ме убеждава, че не може да е толкова зле.  Joy Зле е, ама нямам избор, моето си е и не мога да го върна Grinning

# 221
Днес бях на фм и на преглед при следящата ме док. Едната като че ли не беше много убедителна, че не е мн страшна варицелата макар че направи опит да ме убеди, другата каза, че в тези г.с. всичко ще е ок. Аз само се надявам да не съм се разболяла и така, а сутринта си пуснах кръв та да видим дали нямам антитела  Thinking
Док казаха , че си заразен още в инкуб период, аз искам да преброя моя до кога е за да знам кога да пусна и др изследване.Объркването ми идва от факта, че с детето съм имала контакт и много по-рано от деня, в който й е излязъл обрива...... newsm78
Иксам да ви кажа, че ми отне страшни усилия да намеря мц Марковс, оказа се ,че поне 5 пъти съм минала през него и съм го подминала  Whistling добре че видях една бременна и я проследих  Joy
Мерси за препоръката за вирусолог, определено ще го потърся, но сега се опитвам да си втълпявам, че няма да има нужда  Praynig
Много подробно прочетох темата , която сте подхванали за децата, всеки си има свои виждания,аз не смея още да коментирам поради липсата на опит ....

# 222
  • София
ioana_ana, по принцип най-заразна е болестта 2-3 дена преди да избие обрива и се води, че е заразно до като не завехнат пъпките. На ММ му се наложи да отиде в един офис, където поне с 20 човека е имал контакт, а не му бяха засъхнали и още беше с Т. Абсолютно никой не се разболя. Така, че наистина се успокои малко. Не е гаранция, че дори и като си контактувала си се заразила.
Нощни очи, нямаш си на идея колко ти се зарадвах на рецептата. Вкъщи химикали и аз не ползвам, всичко само сода и оцет, за миалната до сега понеже не успявах да намеря алтернатива и ги заплаквах и ги пусках после на програма с топла вода и си се измиваха, но сега с удоволствие ще пробвам като слагам от този разтвор. Лимона режеш ли го и на какви парчета, като се вари?

# 223
  • ул. "Мечтание"
Лимона режеш ли го и на какви парчета, като се вари?

По на дребничко за да може да се пасира лесно после. Режа над тенджерата където ще варя, за да не се губи от сока. Peace

# 224
Мами, днес бяхме на док, при който се следя на частно - всичко е ок и имаме зелена светлина другата седмица да пътуваме до морето Simple Smile много, много съм щастлива Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт