Отговори
# 75
Здравейте,
БХС и ФМ покриват ли се от касата или от допълнителните здравни фондове и ако не как вървят цените?

От касата - не. На мен бхс ми се включваше в пакета при моя док, но аз не съм по каса и това е индивидуално.
Иначе при мен - пъртвата фетална + бхс към 120 лв. , а сега втората фетална + запис на бебка мисля около 100 лв

# 76
Искам да попитам болничният лист само лекарката/болницата/ където си следя бременността ли може да ми издава или може личния или друро АГ. Тъй като ми заявиха, че за да ми дадат болничен трябва да ме напишат, че съм лежала 2 дни в болницата им и за първия трябва да заплатя 400лв., останалите щели да ми бъдат безплатни....... Thinking

Виждам, че във болница Вита имат ценоразпис за болнични http://www.vita.bg/ceni_dkc.php?d=1. Дали мога да взимам от там, въпреки, че не се следя в тази болница>?

Мерси

Аз ще взимам от там живот и здраве, но докторката при която се следя, ще ме изпрати на комисия там и така. Не мога да кажа повече, защото и самата док си работи освен на частно и във самата вита

# 77
Яна, болничен не може да ти издава ЛЛ, след първия трябва да са ти от лекарска комисия, обаче не знам дали сама можеш да отидеш някъде. Но 400 лв ми звучи направо невероятно , тея са луди - аз плащам по 10 (АГ-то ме праща в едно ДКЦ), чувала съм за 30 лв, ама 400 Shocked Shocked Shocked

# 78
  • ул. "Мечтание"
Ели, надявам се и в София да се завлека скоро и да направя среща! Simple Smile  Peace

Янче, не знам за какво ги искат тия 400 лв., но ми се струват много.  Thinking Възможно е за престоя, ако болницата е частна.

# 79
Да за двата дни престой. Нищо, че реално няма да лежа.

# 80
  • София
Аз ще платя 25лв, но АГ-то не ми е споменавала за такива суми въобще. Това са адски много пари за такова нещо.  Peace

# 81
  • ул. "Мечтание"
Мисля, че ако се отиде в държавна болница, сумата е много малка, ако въобще се плаща нещо. Миналата бременност бях в болничен с ЛКК, не съм плащала нищо за тях.

Това във Вита е самия болничен колко е като цена, но никъде не пише, че се включва двудневния престой. Той вероятно се плаща отделно.

# 82
Qncheto не знам в коя частна болница си , но повечето работят и със здравна каса, и по нея ще ти мине престоя. Според мен това си е живо изнудване. Аз се следя с Вита и не съм взимала болнични още, но докторката ме е питала и не съм чувала повобни цифри  Shocked
Аз да докладвам: Днес бях при Марков. Сега разбрах защо е напливът при него - страхотен професионалисти и адски позитивен човек. Прегледа ми резултатите от двете БХС (основно заради лошия от второто) и каза , че много добре съм направила , че не съм се засилила първо на амнио. Той също потвърди , че резултатите от тези изследвания варират. Също като проф. Кременски ми каза ,че първото БХС е по-важното , а на второто се гледа интегрирания риск и ако там вече е под 200, той препоръчва амнио. При мен интегрираният беше 1:1600.... Каза , че с моите резултатите препоръката за амнио е напълно излишна, още повече , че тя беше направена от генетика, разчел резултатите, а не от следящия ме лекар.
Прегледа бебето внимателно - имаме си костица на нослето , кокалчета на малките пръстчета, сърцето и кръвотока са добре,  имаше и още няколко показателя за Даун , за които на предишната фетална във Фемина не стана и въпрос. Макар , че и Цолова във Фемина отхвърли съмненията за Даун.  Чакаме един здрав и много поспалив мъж  Heart Eyes  
Между другото се заговорихме с доктора и за епизиотомията. Попитах дали наистина се налага толкова често , понеже повечето момичета около мен , които са раждали естествено , им е правена. Човекът ми обясни , че има определени показатели , които се гледат преди да се предприеме, но не ме оспори , че напоследък я прилагат масово. На какво мнение сте вие по въпроса ? Раждалите мами - правили ли са ви ?
Елч чакаме сега и добрите новини от теб.  Praynig
Лоралее - успех и не се отчайвай. Силно се надявам и при теб да е фалшива тревога Hug

# 83
Мерси, Нощни. Доколкото разбрах от табличката не е проблем, че съм кинта и 20, което е супер. А гледах и едни други, като кенгуру ама от плат - те според теб по-лесни/удобни ли са за употреба? Извинявай ама съм малко индианец  Blush Айде направо стягай багажа за София да ни покажеш. Ако не на лято като намина към Североизток-a ще се отбия  (как се самопоканих Mr. Green)

Колибри - чудесни новини. Аз все още стискам палци за Елч и Лоралее, дано и те се включат с добри новини, че вече се схващат от стискане  Hug

Моят втори БХС излезе, същият ми е резултата 1:2600 даже биохимичния ми е по-добре. Само дето се бях спекла.

# 84
  • София
Колибри, Ловче, радвам се за добрите ви резултати!  Hug
Колибри, аз естествено също имам епизиотомия, която сега като се замисля май не беше нужна. То бебето си излизаше, що ме клъцнаха така и не разбрах. Може би за да не се налага да чакам следваща контракция с глава излязла наполовина. Знам ли  Rolling Eyes

# 85
Здравейте!

Честито на всички, които са получили хубави новини от прегледите

Връщам се от фетална при Стратиева, чакахме 2 и половина часа – имаше закъснение и спешни случаи, ама бая ми дойде чакането. Всичко с бебето е добре, кактоказа докторката прекраснао здраво момиченце. Няма никакви отклонения, вече е 400 грама, разположена е напряко на корема, махаше със стъпалата на крачетата над главата си Laughing. Погледна ми шийката и тя за момента е добре, серклажа си е на място, трябва да съм почти денонощно с утрогестан вагинално и да нося колан за поддържане на матката, за да не тежи надолу и да лежа здраво.

В тази връзка, някой има ли опит с такива колани, какъв бихте ми препоръчали

Нощни, благодаря за информацията за размерите и за слинга
Елч, как си?
loralee, успех, не се тревожи Hug. Насрочила ли си амниото или още се колебаеш?
Кая, честит ти нов дом, не се пресилвай с чистене и подреждане
Yoanny, цените които съм плащала за фетални морфологие е същата която Йоана ти е писала 100-120 лева
Янче, и на мен тези 400 лева ми се струват много
Колибри, супер е, че Марков те е успокоил. За епизотомията, по мои наблюдения преди 5-6 години я правеха рутинно. В момента разбирам, пък и се надявам, че не е така. Проучвах, там където ще раждам, я правят само при показания, но може да се разминеш и без, гледат дали тъканите изсветляват много т.е дали се преопъват  и разни други неща. В същност тя не е драма епизотомията – не се усеща като я правят, а после при зарастването също бързо става, така че ако се наложи не и се тревожи.

И накрая едно оплакване, развали ми се пералнята докато си переше. Сега трябва по спешност да си купуваме нова ooooh!

Хубав следобед!  bouquet

# 86
Здравейте, мерси за палчетата.
В четвъртък съм в Марковс , при Атанасова . Казах си резултатите по телефона на някаква жена тя ме панира малко, обяснявайки ми дано фм била добра , но хормона ми е много завишен, ама щели сме да видим.
Иначе днес бях при лекарката ми от жк , измери му НТ и каза че е 1,5 което било в норма. Малко назад върви бебето, но не било страшно . Не видя носна костица, каза че нещо й белеело, но беб не искаше да се обърне и само махаше. Много сладко беше.
Гледам да не се отчайвам.

# 87
Яни, чакаме те много мами - дано да имаш възможност Simple Smile

Браво, Колибри!!!

Еспааааааа, много се радвам за хубавите новини за бебчо! Пък пералнята... майната й, това, което се купува с пари, не си струва нервите  Hug

loralee, вярвам, че всичко е наред  Praynig

# 88
  • София
Здравейте,
БХС и ФМ покриват ли се от касата или от допълнителните здравни фондове и ако не как вървят цените?

От касата - не. На мен бхс ми се включваше в пакета при моя док, но аз не съм по каса и това е индивидуално.
Иначе при мен - пъртвата фетална + бхс към 120 лв. , а сега втората фетална + запис на бебка мисля около 100 лв

Питам, защото бях чела и чула, че за жените над 30 г. основни изследвания като фетална морфология и биохимичен скрининг плаща НЗОК и ме интересува дали е вярно това.
Иначе съм на късно БХС на 29ти във Фемина - стискайте палци:)

# 89
Хайде и аз в редиците на лежащите!
Еспа, нищо ми нямаше повече, не ме боли, не кървя, но все пак днес решиха да ми правят серклаж, та утре - под ножа.
Днес се опитах за около два часа да си прехвърля някаква част от работа на колегите, ама то това просто не е възможно. Та и мен май ме очакват тия ужасии с коланите и лежането... а съм супер далече и не съм от тези дето се спират на едно място, не знам как ще издържа Cry
Сега като за начало трябва да оживея утре Rolling Eyes
Абе този серклаж от кога го правят под пълна упойка??? Направо ме застреляха днес с това.
Аз по принцип съм супер непукист и трудно се стряскам, ама чак пък пълна упойка...
Макар че, след като се наревах едно хубаво, че няма да ходя на работа, и почивката ми в чужбина остана само едни платени на вятъра самолетни билети...мисля, че всичко друго мога да преживея.
Стискайте палци!

Общи условия

Активация на акаунт