Банята - какво бихте предложили за баня?

• 28 264
  • 73
  •   1
Отговори
# 45
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...
И аз много искам душ, отделно слушалка, но искам да имам и чучура отдолу, а тези варианти идват адски скъпо Sad

...

не съм сигурна, но мисля че този смесител е от ЛИДЛ и не е безбожно скъп. има си двата душа и чучура  Peace

забравих да спомена, че пода е ярко оранжев  Blush много ме радва  Blush

# 46
  • София
Здравейте момичета,
бях обещала като приключа ремонта на моята ню-ню баня да постна снимки. Но покрай тази седмокласна кандидат-гимназистка кампания на чадото нямах време и нерви за нищо.
А и ремонта продължи повече от плануваното и то за нищо и никаква баничка. Да ви кажа - ако имате една тоалетна в жилището си и трябва да й правите ремонт, и да живеете там - е, недейте! Бягайте на СПА, а майсторите да се оправят. Та това е моята скромна обител :
http://harry10.snimka.bg/other/banya.821958.33347357

# 47
  • София
За съжаление нямам възможност да преместя бойлера, защото мястото пред банята съм направила като перално - там имам пералня и върху нея сушилня. С тези "големи" апартаменти гледаме да ползваме оптимално всяко местенце.

# 48
  • София
Много е свежа и искрено завиждам за прозореца в банята.

Но наистина е мъничка, като се къпете не мокррите ли много шкафа, тоалетната и кърпите за ръце под прозореца?

# 49
  • София
И аз си харесвам прозореца. Повечето съседи го зазидат и оставят мъничко прозорче. Аз обаче не исках. Иначе стойката на душа е подвижна и като се къпем я завъртаме в посока обратно на бойлера. Шкафът е ПВЦ и не му пречи водата и влагата - колкото издържи толкова. Дават му 10 години гаранция и гарантираха, че проблем няма с мокренето. Хавлиите не се мокрят изобщо. Е, има една малка подробност - когато влезе тинейджърът да се къпи банята е мокра до тавана  Mr. Green
Но фактът, че е малка си е факт. Исках някаква стъклена преграда и как ли не го мислихме - не става!

# 50
  • София
Едно от най-омразните ми неща е тоалетната да е мокра. Но когато помещението не позволява, това е положението. Мисля, че си направила красива и функционална баня. Ох, и пак завид за прозореца  Embarassed

# 51
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
... Ох, и пак завид за прозореца  Embarassed

+ 10  Laughing искам и аз прозорец   Blush и да му плясна отпред една ванда  Blush

# 52
  • София
Според мен си извадила максимума от помещението. Много е хубаво!

# 53
RÖNNSKÄR - кованото желязо също, но тя е по-специфична и не знам дали би допаднала на всеки Simple Smile

Ох, това от миналата година си го гледам и съм намислила да го използвам в банята, която ще направя в лятната ни къща. Преди да стигна до обзавеждането, обаче, имам по-сериозен проблем и ще се радвам да получа компетентен съвет.  Thinking
Значи, въпросната баня все още не съществува. В момента помещението е килер с прозорец и капандура към тавана,която ще трябва да запазя, защото е единственото място, през което може да се стигне до там. Няма още прокарана канализация, вода, но това ще стане - имам идея от къде да взема вода и как да се включа към канала (макар че тръбите ще трябва да вървят от външната страна на къщата и не знам дали това няма да е проблем...) . Основните ми проблеми са:
- как да направя пода, защото в момента е гредоред и отдолу има мазе, т.е. не може да се лее бетон или да се слага нещо много тежко.
- как да направя хидроизолацията така, че да не пропива вода/пара в стените (които са от кирпич) и да не протече в мазето
- как да направя тавана така, че да запазя капандурата и има ли смисъл да се набутвам за вентилация, след като помещението си има нормален прозорец.
Освен това изпълнението трябва да е максимално бюджетно, защото не мога да си позволя сумите, които обикновено отиват за ремонт на баня. А и не ми трябва нещо луксозно - все пак, това ще се ползва само през лятото и то не непрекъснато. За стените и тавана май ще отида на вариант PVC ламперия и PVC окачен таван - това е най-лекото, за което се сещам и е доста по-евтино от плочките, но за пода... много ми се иска поне там да сложа някакъв качествен гранитогрес в стил "рустик", но не знам дали със замазката няма да натежи и да "слезем" в мазето...
Предварително благодаря за мненията.

# 54
  • София
Според мен си извадила максимума от помещението. Много е хубаво!
Благодаря ти! Колкото - толкова.
Миньон, като те чета какви проблеми имаш с помещението, което искаш да приспособиш за баня - не искам да те плаша, но моето "банче" - с не много скъпи плочки /16,99 кв.м./ и не скъпи аксесоари - визирам шкаф, батерии, душ и др., със смяна само на камениновата тръба за мръсния канал и една вертикална /другите тръби бяха сменени/ ни излезе над 4000 лв. И аз не знам как стана, но това е простата сметка.
Чувала съм, че се слагат железни релси, върху които се излива плоча, ама това беше като търсихме и ние лятна къща, която така и не купихме заради многото разходи по стара къщичка, а решихме да си построим една малка .
Но PVC стените са решение - една приятелка си прави така банята и тоалетната. Стана много свежо!

# 55
Благодаря за отговора, harry10  bouquet Ще се радвам, ако някой може да ме осветли по-подробно за тази технология с релсите...
Твоето "банче" наистина е станало много хубаво и съм съгласна, че си оползотворила отлично пространството. Наясно съм, че като почнеш ремонт на баня, нещата стават "дебели" и винаги ти излиза крива сметката, незнайно как... Аз преди 2 години ремонтирах основно едно помещение (тоалетна с мивка, душ и шкафове) с размери по-малко от 2 кв.м и ми излезе към 5000 лв., но това е в основното ни жилище в София и не спестих нищо - разбирай къртене до тухла, смяна на тръби, хидроизолация, лентов сифон, вградено казанче, нови смесители и фаянс, нова врата... плочките далеч не бяха основното "перо" в бюджета... За вилата съм много по-компромисно настроена... но си права, че колкото и да го изпилвам, дори да взема най-евтините плочки, скъпото е под тях...  ooooh! Довършителната част не ме притеснява особено - там съм в стихията си  Mr. Green, но първо трябва да има какво да довършвам. Помагайтееее...

# 56
Така Simple Smile искам да споделя 3Д проекта,който доста ми харесва да си призная.Само дето черно-бялото ....ммм..не съм сигурна,че това са цветовете за моята баня. https://dl.dropboxusercontent.com/u/64568387/R1.jpg
https://dl.dropboxusercontent.com/u/64568387/R2.jpg

# 57
  • SF
Банята е много готина. Съжалявам, че когато правих моята, тези плочки с градовете или не съм ги видяла, или още не са били из търговската мрежа.
Мивката ми малее. Бих предпочела да имам повече площ за нея и около нея.

# 58
Благодаря ти за споделеното мнение, Esmee!

# 59
Така Simple Smile искам да споделя 3Д проекта,който доста ми харесва да си призная.Само дето черно-бялото ....ммм..не съм сигурна,че това са цветовете за моята баня. https://dl.dropboxusercontent.com/u/64568387/R1.jpg
https://dl.dropboxusercontent.com/u/64568387/R2.jpg

Много ми харесва - поздравления за готиния проект!!! Аз не бих променила цветовете, но, все пак, банята си е твоя и е важно твоето семейство да се чувства добре в нея. Ако ти се струва мрачно, обърни внимание на осветлението. Вече има LED-ленти и спотове, които могат да се димират. При такава луксозна баня задължително бих направила осветлението по този начин. Така, ако искаш да се гримираш, например, пускаш осветлението на макс - с лед-ове можеш да го направиш много ярко без да "напича". Ако пък искаш да създадеш интимна атмосфера - приглушаваш  Wink

Общи условия

Активация на акаунт