Банята - какво бихте предложили за баня?

• 28 261
  • 73
  •   1
Отговори
Това,което със сигурност знам е,че не харесвам студени сини нюанси в банята. Simple Smile

# 1
Toва ми хареса,макар че не е от ИКЕА.

# 2
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не е на ИКЕА (за което се извинявам)
керамикс Simple Smile имат различни варианти от по-стандартните, имат и серии овчици с трева, коала с бамбук, пеперуди, листа и пилета със стъпчици  Laughing
нашата баня е с пилета и фриз пилета на жица  Blush

плочките са немски, отлично качество (това по думите на майсторите)  Hug

# 3
  • София
Ами как да е икейска - силата им май не е в баните. Ние от вторник почваме ремонт на банята, и в нея няма да има нищо икейско - нищо не харесах. В София има толкова специализирани магазини със страхотен фаянс и аксесоари на различни цени-за всеки според възможностите. И аз не харесвам синьо, както и оранжево и кафяво и бежево, че ми напомнят хотелска баня, но това са лични предпочитания- всеки си има вкус. Аз ще експериментирам с бордо и малко екрю,клонящо към бяло. Ще видим какво ще стане-или ще съм доволна или ще рева! Laughing

Последна редакция: нд, 20 апр 2014, 22:45 от harry10

# 4
За фаняс/теракот или за мебели питаш?
Мислех, че не продават плочки, но може и да не съм ги видяла  Blush
Иначе за мебели имат много хубави класически, поне на мен те ми харесват, съвременните лъскави нещо не са ми по вкуса.

Серия Hemnes ми допада:

Има ги и в тъмно:

RÖNNSKÄR - кованото желязо също, но тя е по-специфична и не знам дали би допаднала на всеки Simple Smile на снимката са повече, аз бих сложила 1-2 неща от серията:

Има и по-стандартни:

Според мен е добре да идеш на място, да разгледаш изложените и да прецениш какъв стил искаш, тогава чак да избираш  Simple Smile

# 5
  • София
Аз нали съм в къщи на тема ремонт на баня, та да споделя.
Хм, това което съм виждала досега в Икея ми е малко ретро и честно казано не ми допадаше. Сега обаче виждам, че имат някаква нова серия GUNNERN, която май ще трябва да се види - струва ми се интересна за малка баня, каквато е моята. Обаче аз знам, че всички мебели за баня, за да издържат на влажност трябва да са от ПВЦ. Тук в тази серия ми прави впечатление материала - пише, че е от напудрена стомана, каквото и да значи това, но че е тествана в среда с висока влажност. Ето и самите шкафове:

Вижте шкафчетата, които се заключват  Wink - хитро

# 6
Да, мебели от стомана е добра идея,но има ли други цветове освен бяло в ИКЕА? Иначе мебелите от МДФ с каквито и водоустойчиви лакове да са боядисани май се разпадат след 5-6 години най-много.

# 7
Хм, не съм много сигурна, освен ако не са под душа. Поне с такива впечатления съм останала от мебелите на наши близки, които не помня да са сменяни години наред.
Ние имаме даже обикновени ПДЧ етажерки (не са от Икеа, обикновени парчета са) и няколко години не са мръднали, въпреки че има конденз по тях след къпане.

Иначе от тази серия има и в синьо:

Но в каталога не откривам долните, може би още не са дошли при нас.
http://www.ikea.bg/DefaultLM.aspx?page=searchresults&txt=GUNNERN

# 8
  • София
Да, сигурно е така, но зависи от банята - ако има душ кабина и вентилация /или прозорец/ МДФ може и да оцелее малко повече, но всички специалисти, с които разговарях през последните два месеца категорично отричат МДФ и ПДЧ, затова и споделих мнение за ПВЦ шкафове. А на мен, честно казано, не ми се ще след 5 години да сменям пак шкафове на баня - е друго си е новичкото, но ще имам и други разходи и предпочитам нещо по-трайно /дано да са прави майсторите, де/ . А и както казах моята баня е малка и шкафът, каквото и да правя ще се пръска от душа.

# 9
  • София
Гери, сини са шкафовете - твоите любими за баня нюанси  Laughing

# 10
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз много харесвам серията Godmorgon:

# 11
  • София
Аз мебели от Икеа в банята нямам, но имаме една ъглова етажерка в поддушовото пространство, която не е мръднала вече 2 години, както и закачалките са ни икейски. Сложили сме едни сгъваеми, които се ползват само за временно закачане на дрехи, а иначе стоят прибрани.

Лампата над огледалото също е икейска.

# 12
  • София
catty m, снимчица? Интересува ме лампата, защото това е нещото, което все още не съм купила. В момент у нас е такъв хаос с този ремонт, направо да полудее човек!

# 13
  • София
catty m, снимчица? Интересува ме лампата, защото това е нещото, което все още не съм купила. В момент у нас е такъв хаос с този ремонт, направо да полудее човек!

Ето снимки: http://azzurra.snimka.bg/?album;aid=815287

Ние стояхме без лампа над огледалото година и половина, защото все не си харесвахме. Тази я хареса половинката, аз първоначалоно не я възприемах, но след като я монтира ми хареса много.

# 14
Заплюх си ъгловата етажерка  Mr. Green
Само дано пасне със сегашните ни дупки, че мъжът ми ще ме бие вече  Blush

catty m, не е спешно, но когато се сетиш, можеш ли да измериш разстоянието от ъгъла до дупката и това м/у дупките за двете нива  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт