Банята - какво бихте предложили за баня?

• 28 262
  • 73
  •   1
Отговори
# 60
Мивката ми малее. Бих предпочела да имам повече площ за нея и около нея.

Абсолютно подкрепям! Аз такава малка мивка без плот или поне шкаф около нея приемам като компромис само в малка тоалетна, където няма място, но в случая ми се струва, че плотът и мястото за съхранение са пожертвани за целите на дизайна. Дизайнерите обаче често мислят непрактично, още повече, че не винаги познават навиците на клиента. Съветът ми към Гери е да си представи как използва банята и така ще разбере какво й липсва. Примерно - посяга към четката и пастата за зъби и... Дизайнът е нещо чудесно, ако не е за сметка на функционалността, а пък функционалността е добре да се обмисли още на ниво проект, за да не пострада дизайнът в последствие, като се добавят всички неизбежни за една баня елементи като козметика, кърпи и т.н. Например, вана без параван или завеса изглежда страхотно, но само огромните по площ бани толерират такова решение. В стандартна баня, за съжаление, преградите против пръскане са необходимост, особено ако я ползват деца и е предвиден подвижен душ.
Огледалото е голямо, което за мене е плюс, но не виждам да има локално осветление, освен ако не е с подсветка, която не се вижда на проекта. И т.н...
Надявам се да сме били полезни и още веднъж - комплименти за дизайна на стените!   bouquet

# 61
harry10, много добре ти се е получила банята, браво, поздравления.!!! Да си я ползвате безпроблемно с кеф.  Simple Smile

# 62
Ох, придвижваме се към финала бавно.Вчера купихме шкаф колона от Икеа,но още нямам огледало,осветление и душ. С душа драмата е най-голяма или са скъпи, или са китайски, а и търся да има тръбно окачване,което да е изнесено с над 20 см напред от стената. Harry10, от къде е твоят душ? Мерси предварително!

# 63
  • София
Ох, придвижваме се към финала бавно.Вчера купихме шкаф колона от Икеа,но още нямам огледало,осветление и душ. С душа драмата е най-голяма или са скъпи, или са китайски, а и търся да има тръбно окачване,което да е изнесено с над 20 см напред от стената. Harry10, от къде е твоят душ? Мерси предварително!
Ех, Гери, аз чакам вече снимки, а ти още не си стигнала финала  Hug.
Моят душ е на Видима Идеал и беше комплект с двете батерии - тази за мивката и за душа. Аз много исках от онези душове - пити дето им казват - нали те сега са модерни, но се влюбих в този - като материал, изработка а за нежната водна струя да не говорим... За мен последното беше много важно и съм благодарна на продавачката /тя май беше и собственичка/ на магазина, че ме убеди да го взема. Иначе си абсолютно права - душовете бяха или много скъпи или китайски и като ги чукнеш усещаш пластмасата и те хваща яд, а и си представяш как ще се обели след няколко месеца .....Купен е от магазин "Канелката", ул."Димитър Петков" 72 , виждам адреса му в нета. Отидохме да купим моноблок на Видима, а си тръгнахме с въпросния комплект и без моноблок Mr. Green. Но ти имаш хубава голяма баня, не съм сигурна че този ще ти върши работа.

# 64
Мерси  за отговора! Снимки ще има скоро, обещавам! Сега умувам и за вентилатор.Някой с впечатления от Xmart или Awenta, друго?

# 65
ЕХО!Всички ли сте на море???

# 66
Момичета, дали някой има бамбукови мебели за баня?

# 67
  • София
ЕХО!Всички ли сте на море???

Не  Cry Cry Cry

# 68
Май ,само ние не сме. Времето е супер за работа- нито е горещо, нито е студено.
Кеф Laughing

# 69
Някой има ли тази пейка за баня?
Как се държи с времето? И какво е разстоянието м/у двата рафта.
Харесах си я за под мивката, но искам м/у двете нива да стоят препарати и разни подобни, затова ми трябва да е около 32-33 см.

# 70
25 см се оказа, все пак я взех, леко полегнали влизат.
Гърбът й не успя да влезе плътно до стената, но като цяло съм доволна от резултата Simple Smile
Скрит текст:

Скрит текст:

# 71
  • SF
Много ми харесва! Банята ти обаче я позволява. В моята би се мокрила непрекъснато тази пейка.
Аз имам голям шкаф под мивката.

# 72
Здравейте, дами!
Предстои ни ремонт в банята и още сме на фаза разглеждане и търсене на правилните мебели (плочки, душ и тоалетна вече има). На мен ми харесаха шкафовете за мивка godmorgon на ikea, но изключително много ме притеснява факта че са от МДФ и в инструкциите за поддръжка пише следното нещо: "Влажните следи трябва да се подсушават възможно най-бързо, за да се предотврати проникването на влага."
Шкафа ще се пада срещу душ пространството, като за начало там няма да слагаме параван, а ще е завеса. Поради финансови причини се опасявам, че това "временно" ще клони към постоянно и ще си останем със завеска за доста дълъг период от време.
Опасявам се, инвестицията в този шкаф може да се окаже пари хвърлени на вятъра, ако се раздуе твърде бързо. Nature Sweat Drops Е, зная че нищо не е вечно, но в настоящото жилище шкафа е ПВЦ и не е мръднал вече 8 години, макар и по-далеч от душа.
Видях, че някои от вас пишат за този шкаф и ми е интересно има ли такива, които ползват такъв от години. Бих искала да чуя мнение от първа ръка след дълга употреба Innocent

# 73
ПВЦ все пак си е пластмаса, няма начин да му стане нещо в банята. МДФ не е подходящ за мокри помещения, а банята е най-мокрото.

Общи условия

Активация на акаунт